norrköping.

Alldeles strax så ska jag traska bort till jobbet, jobba i tre timmar och fyrtiofem minuter för att sedan halvspringa hem, kissa och hämta väskan. Sedan beger jag mig ner till stationen och tar plats på bussen mot Norrköping. Jag återkommer på måndag och tills dess kan ni följa mig här, får se hur mycket jag uppdaterar, lite kanske :)

Hej då på några dagar!

lång lista.

Har en lång lista med grejer som ska göras eller liknande, innan kl 12 imorgon. Slutar 15:45 och 16:30 går bussen norr ut. Men när jag tittar på listan så ser jag att det mest är grejer att packa faktiskt. Ska nog sätta igång med det typ omgående så jag kanske kan ta mig en liten sovmorgon imorgon! Wie! Råkade titta på gamla Big Brother-avsnitt till kl 01:00 i natt och det sänds ju ikväll/ inatt med så risken är rätt fet att det blir samma sak igen. De börjar om en timme så jag hinner nog börja packa nu! Tjoho!










Sen är det nog fler än jag som måste tacka Flora för ett gott skratt. Och så hälsar jag Johanna kollegor att Flora inte blir plågad. Bara av sig själv i så fall.

en gräsänkas tisdagsmiddag.

Idag - tisdagen den 24e farbruari 2009 - jag och Anders firar 4 år ihop, det är bokrea och fettisdagen och vår kronprinsessa har förlovat sig! Jag firade allt detta i min enkla, rätt sköna, ensamhet med detta:



Sedan gav Flora mig ett gott skratt



Flora har en fetisch för att krypa in i precis allt. Det roliga var att hon inte kom ut ur påsen så hon backade och backade och höll nästan på att backa nerför bordet. Ena benet satt fast i "handtaget" i påsen så hon kunde ju fortsatt att backa ;) Tur att jag var hemma! Och oj vad jag skrattade :)




fix.

Donar och fixar lite inför torsdag då jag far till Norrköping för romantisk weekend med sötpöt. Jag har precis lagt över två album på Mp3-spelaren (Eldkvarn och Jason Mraz). Passade också på att rensa en hel del. Min Mp3:a är knas, för om jag lägger in låtar i en mapp som heter "lugnt" så delar den själv upp i album så jag hade tusen album med enstaka låtar. Så nu har jag tagit bort alla de där enstaka låtarna förutom kanske fem verkliga favoriter. Så nu är det mest ordentliga album! Ska lyssna massa på musik på bussen och tåget. Miss Li, Eldkvarn, Mraz, Dean Martin, Sista mannen på jorden, Louis Armstrong och massa annat bra! Wiiie.

En annan sak som jag förberett är att jag lagt undan en väska i väskaffärn på Larmgatan. Och tro det eller ej - jag har inte en enda väska som är lik denna. Detta är en liiiten väska för gå-på-stan eller gå-på-krogen med lång rem. Jag äger inte en sådan! KORS I TAKET! Ville ha blixtlås för säkerhetens skull och jag hittade en med både blixtlås och lock för 99:-, inte illa! Men eftersom jag ligger minus på kontot får det västa tills på torsdag eftersom jag inte hinner imorgon (jobb 10-18:30). Det är rätt konstigt att jag inte har någon sådan. Jag har ju "en del" väskor. Räknade dem på någon fest när vi började diskutera det, då kom jag upp i femtio stycken och då finns det fler i förrådet plus att jag nog köpt ett par stycken sen dess. OJDÅ. :) Men jag äääälskar det! Borde nog räkna skopar också...

Snart dags att promenera till jobbet i det fantastiska vädret!

fyra år ♥

Nu har det varit du och jag i fyra år, 48 månader, 208 veckor, 1462 dagar,
35088 timmar och 2105280 minuter och så många
sekunder att det ser oändligt ut! Och det är bara början!
JAG ÄLSKAR DIG! ♥ Kyssar och kramar
[SMS till Anders från mig 08:07 idag!]



gah.

Att vissa saker kan irritera mig så sjukt mycket. Det är irriterande. Och det är irriterande att jag blir irriterad över att jag blir irriterad. Å andra sidan är jag bara människa. Om än en som tänker lite väl mycket. Kanske?

elin, enok och flora.

Det är vi som befinner oss hemma nu och i 10 dagar framöver. Och i några dagar bara Enok och Flora. Amanda far till Spanien och Anders till Norrköping.

Jag tror jag inte varit ensam så länge hemma någonsin förut. Inte ens när jag bodde ensam. Huu. Tack och lov finns ju kissarna hos mig. Anders klocka ringde 5:30, jag låg kvar och funderade över vad jag drömt. Seden kände jag hur illa jag mådde. Jag steg upp 5:50 och drack en kopp the och illamåendet blev lite bättre. Nu mår jag lite illa och har lite ont i magen och det verkar som en liten lätt huvudvärk är på ingång också. Vilken härlig start på veckan. Bläh.

Början kl 10 istället för kl 12:45 idag. Ska ha en klass, vilken är än så länge okänt för min del. Hoppas dem är snälla. Men de extra timmar jag jobbar idag samt några som jag jobbat in tidigare tar jag ut i komp senare i veckan. Åker ju till Norrköping och älsket på torsdageftermiddag. Myspys. Lägligt nog kommer lönen på fredag när jag ska göra Norrköpings centrum. Hoppas de har lite annorlunda utbud än Kalmar så det är lite nytt att se.

På tal om pengar ligger jag minus på mitt konto. HEJA. Det har hänt en gång tidigare i mitt liv och det handlade om kanske om 50 kronor. Jag fick 100 kronor av mamma att sätta in så fort vi upptäckte det.

Nu ligger jag nästan 500 kronor minus. HEJA igen. Och jag skyller 99,9% av det på Rusta. Jag drog mitt kort där den 31a januari. Den 17, SJUTTONDE!!! februari drog de pengarna från mitt konto. Är det lagligt att vänta så länge? Grejen är dessutom att de inte ens reserverade pengarna, gah. Visst, visst, man ska ha koll och hej och hå. Men för fan. Om samhället ska bli kontantlöst får de för bövelen ta kosingen med detsamma. Det som sker är att jag är helt (okej, 20 kronor i plånboken) pengalös fram till den 25e då lönen kommer från extrajobbet. 40 kronor i matplånboken äger jag också. Men det löser sig, det är ju den 23e idag! Och mat har jag så jag klarar mig. Hoppas bara att det inte inträffar någon oförutsägbart som akut kaksug eller liknande.

Nu ska jag försöka fördriva tiden. Och kors i taket, det är redan ljust ute!

hav tålamod.

Ha tålamod. Jag återkommer. Men blogg är allt annat än prioriterat nu.

Funderingar kring livet, nära och kära samt vad som händer efter livet är det som upptar mina tankar just nu.

f a n.

- - -

eländig.

Varför finns det dagar där bara allt känns eländigt? När det är så jättesvårt att se alla de positiva saker som finns omkring en? Man bara ser allt negativt i precis allting och allra helst vill man krypa ner under täcket?

Idag saknar jag Anders så jag har nära till tårar. Det är jobbigt. Dessutom har jag frusit konstant sen jag gick till gymnet. Jag har ingen lust att gå till jobbet och framförallt ingen lust att stänga.

Om jag fick bestämma precis hur min dag skulle se ut så skulle den se ut såhär:

Vi (jag och Anders förstås) skulle ta sovmorgon, men inte sova bort hela dagen. Vi skulle äta frukost länge och läsa tidningen och se på skidskytte-VM. Sedan skulle vi gå en promenad runt Kalmarsund men varma kläder och dränkta i solsken, hand i hand. Pratandes om framtiden och härliga minnen. Hemma så skulle vi äta Anders hemmagjorda, tokgoda potatis- och purjolökssoppa och sedan ta en lång härlig dusch tillsammans. Efter det så skulle vi krypa ner under filtarna i soffan och titta på bra filmer och ligga och pilla, smeka och känna varandras hud.

Inte alls en omöjlighet egentligen. Men idag.

drömmar.

Jag drömmer om det här och det här. Den första drömmen kommer ju inte bli verklighet, den andra är inte omöjlig.

förresten.

Mamma och pappa kunde inte komma till Norrköping :( Jag får fortsätta sakna och längta...

tisdag, snö och svett.

Det började snöa igårkväll. Jag måste erkänna att jag gillar det här vädret - några minus, snö och solsken - bättre än det som var för en dryg vecka sedan - grått, grått, grått och rått, rått, rått. Men jag längtar så hiskeligt mycket till våren att jag vill att den ska komma NU. Jag vill använda skinnjackan och Converse. Jag vill se gruset bli bortsopat och gå vårpromenader vid havet. NU. Men jag väntar tålmodigt.

Dock finns ett VÄLDIGT STORT MINUS med snön som inte gråvädret hade - ingen cykling. Vilket leder till att jag går överallt, vilket leder till att det tar lång tid, vilket leder till att jag fryser, vilket leder till att jag bli blöt om fossingarna. Burr.

Gick till gymet idag för första gången sedan den 27e januari, så det var på tiden. Måste komma igång nu, liksom. Men jag blev blöt om fötterna och jag frös på både vägen dit och hem. Vilket fortfarande sitter i - frusenheten (så heter det väl?). Men det var skönt att komma igång och det var en sak som slog mig. Igår råkade jag trycka i mig chips, godis och Coca cola (men nu är allt slut och det är ju bra). Då tänkte jag "men jag ska ju träna imorgon". Det är ju himlans lätt att tänka och som tur var blev det ju av. Men nu när jag HAR tränat så tänker jag "nej nej, inte förstöra träningen" om jag blir sugen på onyttigheter. Så jag har brutit en ond spiral och förhoppningsvis kommit in i en god, hurra!

Nu ska jag försöka sluta frysa och se på TV4Replay!

romantisk weekend.

Nu har jag bokat biljetter och som jag längtar!

Anders pluggar ju i Norrköping i veckorna. Den 24e februari firar vi fyra (!) år och Amanda är i Spanien. Perfekta tillfället för mig att ta mig upp till Norrköping helgen därpå. Få se hur Anders (och Titti!) har det och kunna mysa massa med älsket mitt. Har ansökt om kompledigt på fredagen och att få gå lite tidigare på torsdagen. Så om chefen godkänner det (hon har ingen anledning till att INTE göra det!) så befinner jag mig i Norrköping torsdag 26/2 till måndag 2/3, så mysigt! Äta ute och bara vara sådär sliskigt kära! :)

Dessutom kom jag på värsta bästa idén när jag gick till jobbet idag. Jag är närmre mamma och pappa än hemma (Kalmar) och på fredagen så går ju Anders i skolan. Mamma och pappa får minsann komma till Norrköping och krama om sin lilla dotter. Jaaa! Om de inte gör det så ska jag - vilket jag hade tänkt innan jag kom på m&p-idén - strosa med mig själv på stan. Kolla in deras Weat it-butik, Granit och lite sånt som kanske inte finns i Kalmar. Dessutom kommer ju lönen samma dag :)

Nehej. Nu ska jag ringa mor och lägga fram den fantastiska idén!

dagens middag.

Jag knåpade ihop en kasslergratäng idag. Det smakade bra men om jag gör den igen (vilket Amanda påpekade - "det här måste vi ha igen") så ändrar jag lite. Men såhär gjorde jag:

8 medelstora potatisar
4 medelstora skivor kassler
2 gula lökar
3-4 dl matlagningsgrädde
1-2 dl chilisås
4 ananasringar på burk (går nog precis lika bra med krossad)
Riven ost
Salt, peppar.

1. Skala och skiva potatis och lök.
2. Strimla kassler och hacka ananasen
3. Blanda 2,5 dl matlagningsgrädde med chlisås och ananas, salta och peppra efter smak
4. Lägg ett lager med potatis i en ugnsfast form, sedan ett lager med kassler och tillsist grädd-blandningen. Upprepa. Toppa med riven ost.
5. In i mitten av ugnen på 225 gr i ca 50 minuter.

Det blidde gott med en sallad till!

Om jag skulle göra den igen skulle ingridienserna vara desamma, men jag skulle nog koka potatisen innan, för då skulle det inte ta lika lång tid i ugnen. Alternativt skulle jag byta ut potatisen mot ris, men jag vet inte riktigt hur jag skulle göra då. Förmodligen på samma vis, fast byta potatis mot kokt ris.


Hoppas det smakar!

att välja tv-program.

Ikväll börjar 183 dagar på SVT. Samtidigt sänds tredje programmet av Familjen Annorlunda på TV4. Jag vill verkligen se båda två. Vilken tur då att SVTPlay och TV4Replay finns! Hurra!

Jag väljer att se 183 dagar på TV och sedan Familjen Annorlunda på webben - slipper all reklam!

Så löser man ett i-landsproblem. Och thank God for the TEKNIK!

aaaaowiiii!


barometern svarar.

Jag skrev:

Hej! Jag skriver till er av ren nyfikenhet. Jag befann mig på kåren (Corehouse) i lördags och upptäckte igår, via en vän, att jag fanns på foton på er hemsida. Det spelar mig ingen roll att jag gör det. Men jag undrar om det verkligen är helt okej att man blir fotograferad helt ovetandes och att sedan finna sig själv på bild för allmän beskådning och chans för vem som helst att spara ner fotot. Vad jag vet så förekommer det ingen information om att ni fotograferar på Corehouse vid ingången, eller liknande.

Jag förtydligar - fotona på mig får gärna ligga kvar, men är det verkligen helt OK att det får vara på det här viset?

MVH
Elin Westerberg



De svarar:

Hej!

Du har helt rätt i att du har rätten till ditt eget ansikte. Våra mingelfotografer (mediestudenter på HiK) uppträder helt öppet och har sk pass som visar att de är där på uppdrag av Barometern.se.

De som fotograferas i närbild ska naturligtvis göras uppmärksamma på att det är Barometern.se:s fotograf som tar bilder. När det gäller översiktsbilder blir det naturligtvis svårare att fråga alla som kommer med på bilden. I det fallet vill jag hävda att corehouse faller under någon slags offentligt miljö.

"Problemet" brukar vara det motsatta, nämligen att alla vill vara med på bild.

Vänliga hälsningar
Peter Sigfridsson



Jag svarar:

Hej!

Tack för snabbt svar!

Ett av fotona på mig är det endast jag och en till person på, vilket jag betraktar som en närbild. Ingen sa något till oss så ni kanske ska uppmärksamma era fotografer på vad som gäller. Sen hade det kanske varit trevligt med en skylt eller liknande i garderoben för att göra alla gäster uppmärksamma på vad det för fotografer som är där.

Återigen - bilderna på mig kan utan problem ligga kvar! :-)

/
Elin Westerberg



Ja ni. Undrar om man kommer bli "tillfrågad" nästa gång de där mediastudenterna ska fotografera mig. Humhum. Nu har jag i alla fall fått svar. Men en sak slog mig nu, det här "passet" som de ska ha kan ju inte vara direkt tydligt. Jag har då aldrig sett något sådant... Jag har bara sett folk med stora kameror...

publikt foto.

Fick SMS av Johanna igår om att jag fanns med på bild på barometern.se från kårkvällen. Det var inga pinsamma bilder eller så (se själv nedan), men jag började fundera lite. Jag märkte inte att de fotograferade mig över huvud taget och så vitt jag vet står det inget om att de är där och fotograferar. Sen lägger de ut fotona på nätet där vem som helst kan se och spara ner. Får det verkligen vara så? Därför ska jag nu maila Barometern och fråga hur det ligger till, av ren nyfikenhet :)


Jag i världens finaste tröja bredvid en helt knasig karl som dansade
helt tokigt. Haha.


Jag och älskade Johan busar - som vanligt :) Jag hängde uppochner
med benen runt hans nacke också. Minsann. Hihi.

kort om helgen.

- Anders hemma, mys!
- Titti på besök, lovely!
- Amanda har slingat mitt hår
- Melodifestival, skam att inte Lili och Sussi gick vidare
- Kåren, helt galet och massa roligt!
- Investerat i en tröja som är definition av mig i ett klädesplagg
- Olgas och köttbullemeal
- Bakismat
- Promenad med Titti i solen
- Titti åkte
- Anders åkte

En väldans mysig helg som gick - som vanligt - för fort. Helgerna går ännu fortare när Anders inte är hemma i veckorna och när jag slutar 18.30 på fredagarna. Nåja. Sånt är livet.

disträ elin.

Alltså. Igår så shoppade jag på Rågårds, de har 80% rabatt där. Jag hittade tre plagg och betalade 151,50 kr. Bra bra. Idag använde jag koftan jag köpte. Provade den ordentligt och klippte sedan bort lapparna. "Tänk om jag hade glömt att klippa bort lapparna, hehehe" tänkte jag för mig själv.

Vid 15-tiden idag står jag inne i ena förskoleklassens klassrum. Det kliar på ryggen och jag böjer upp armen och handen underifrån. Känner något hårt och tänker att det är något barn som busat och stoppat in en kaplastav innanför tröjan. Men nehej då. Där sitter prislappen kvar, 3x10 cm stor. Heja Elin. Berättade det för min kollega som nog är i 60-årsåldern. Hon menade på att det var ju bra att även unga människor kunde vara lite vimsiga. "Man blir ju som man umgås", var mitt svar.

Herremingud Elin. Lagomt pinsamt. Tur att den hängde innanför tröjan. Men det måste ju synts. Tröjan var ju rätt tajt. Heja Elin...

helgsambo.

Gräsänka i veckorna och sambo på helgerna. Och nu är det helg. Vilket betyder att min Anders är hemma! Hurra. Puss, puss, puss, puss, puss, puss, puss.

Pappan till de sista barnen frågade om jag ville ha skjuts hem. Det var himlans snällt alltså, men det kändes inte riktigt bra alltså. Jag gick hem med kalla tår och systemkasse med tom matlåda i.

Väl hemma fanns en sjuklig Anders och en ledig Amanda. Färdig mat och ETT GLAS VIN TILL ELIN. :) Eller kanske två som kanske blir tre och fyra... Mhm. Jaaa.

HELG!

Och om nästan exakt tre timmar kom lovely BIFFEN!

säkånd brejkfasst.

Smoothien dracks för typ två timmar sedan. Dags att äta den andra delen av frukosten som idag består av Falu rågrut med leverpastej och gurka. Till det ett glas Bravo-jucie (apelsin, äpple, mandarin!). Inget stress. Bara lugn och ro.

Tvättar snurrar omkring där nere och den sista är inlagd. Det som skulle ordnas är ordnat och nu börjar jag smått njuta av helgen :)

fredagen den 13e.

Idag är det fredagen den 13e, så inga nycklar på bordet eller gå under stegar idag. En hartass kanske hade varit på sin plats?

Masade mig upp ur sängen 06:55 fastän klockan ringde 06:45... Vaknade 06:34 av en hemsk dröm. Det var en människa som stod mig nära (i drömmen var den en blandning av två människor) som dog, men det var så fint på något sätt. H-n bestämde sig själv för att dö, helt plötsligt.

Innan dess så drömde jag att ett av mina barn på jobbet hade fått en bordskniv stucken i benet av en klasskamrat. Usch. Det var konstigt och vi sprang och sprang och sprang med pojken men det var bara folk i vägen. Usch.

Så nu hoppas vi på att fredagen den 13e är bättre i vaket tillstånd än i sovande tillstånd.

Men det finns saker att glädjas åt idag (utan inbördes ordning):

- Jag fick vakna i en nystädat lägenhet = jag kan bara chilla fram till jag börjar jobba
- Anders kommer hem idag!
- Titti kommer och hälsar på idag!
- Säkert något mer...

rrrrent.

Vid middagen slog det mig - om jag städar ikväll så slipper jag imorgon! Smart Elin! Så nu är det städat och det doftar Grumme Såpa Citron. Sen är jag själv nyduschad också. Ska krypa ner i sängen alldeles snart. Klockan är mycket för en liten kvällstrött Elin.

Men nu är det städat och klart, så himlans skönt. Har dock tvättid kl 7 imorgon men då kan jag ägna mig åt radio/tv/tidningen istället för städning mellan. Det känns lite trevligare :)

Kisseri, Fluxeri och ner i bädden!

rrrrrrasmus.

Man kan ju inte bli annat än tårögd!

morgonsmoothie.

Vaknade strax efter 7, toalettbesök och kröp ner under täcket efter jag gett katterna mat. Lyssnade på radio och givetvis Adam och Gry! Låg där i mörkret och lyssnade och blundade, slumrade till lite vid 8. Steg upp när jag vaknade till. Då gjorde jag mig en smoothie. Har gjort det lite nu sen jag började jobba som det första att äta på morgonen. Och det slog mig idag - herreminjö vad gott det är! Och så lätt att "äta". Sugrör blir det, så det går smidigt som tusan att läsa tidningen samtidigt :) Givetvis finns min kopp the vid sidan :) Smoothien innehåller vaniljyoghurt, en banan och lite frysta blåbär och hallon, slurp! Mix, mix, så är det klart!



säsongskort 2.0.

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaooo! Jag provsatt typ 15 platser och bestämde mig rätt snart. Och vi fick dem! Även om vi inte är medlemmar så kunde jag tinga dem platserna! Ja, de som är medlemmar får köpa årskort denna vecka och vi andra nästa vecka. Men hon Jeanette var SÅÅÅ snäll så nu är de våra! Ska betala på måndag!

Sektion C, rad 3, plats 3800 och 3799 - wiiiiaaao!

säsongskort.

Anders och jag ska ju köpa säsongskort till varandra i examens- respektive 45-årspresenter. De släpps på måndag för oss som inte är medlemmar. Så idag, typ efter jag skrivit klart här, bajka bort till Fredriksskans för att provsitta platser! :) Det låter kanske knas, men om man lägger 3100:- per biljett så vill man inte ha skitplats med någon stolpe i vägen eller så. Så jag ska kolla in och skriva upp och resonera med Anders sen.

Det snöar ut och jag mådde inte alls bra när jag steg upp. Huu.

knäkatt.

Enok är bra söt. Oavsett om det är jag eller Anders som sitter vid skrivbordet på förmiddagarna så kommer Enok upp och sätter sig på det efter en stund. Han går omkring lite och tittar på en. Idag så la han sig bredvid tangentbordet en liten stund. Sen gick han omkring lite och till slut ställde han sig med huvud mot mig och tittade neråt. Jag backade ut stolen lite och fort som tusan kröp han ner och la sig till rätta i mitt knä. Spinnmotorn går på högvarv och oj vad han myser :)


självirritation.

Jag stör mig på mig själv. Jag borde gå och duscha. Grejen är att jag egentligen inte har någon anledning att göra det precis just NU. Jag börjar jobba kl 12:45. Tills dess ska jag duscha och äta lunch. Varför stressa? Men jag kommer ändå aldrig till skott och det irriterar mig. Det är ju inte så att jag sitter här och gör vettiga grejer. Jag Facebookar, läser, bloggar, kolla Aftonbladet och massa skit som jag tycker att jag nog kan behöva kolla upp.

Föresten. Vid nästa månadslön ska jag nog köpa nya digitalkamera. Samt ett bar Reebook-skor. Jepp.

effektiv.

Jaha. Jag har inte kommit så långt att jag duschat och klätt på mig riktiga kläder än. Men jag har varit i förrådet och skrotat. Hittade det jag sökte - grejer att göra en mobil av, aj alltså en sådan mobil som hänger i taket. Barnen ska få gör en mobil tillsammans inför alla hjärtans dag, minsann!

Jag tog även med en kartong från förrådet. Den kartongen använder jag när jag fixade iordning ovanpå våra garderober. Hälften av utrymmet ovanpå våra garderober är väldigt organiserat i fyra stycken plastlådor. Lakan, handdukar, handdukar och elprylar. På den plats som fanns kvar låg presentpapper och sparade kartonger till exempelvis presenter i en enda röra. Nu lades alla små kartonger ner i den stora kartongen från förrådet och alla presentpappersrullar i en kasse. Julpappret för sig.

Det har jag hunnit göra. Även pratat med Anders och fikat. Skulle börja mitt nya liv idag. Men eftersom jag råkade baka en drömtårta igår (ja, råkade, plötsligt stod alla ingridienser på köksbänken!) så måste den ju ätas upp! Gå äta mycket ikväll så den är slut imorgon. Så nytt liv imorgon.

Innan dess hann jag ju handla på Maxi. Nåja. Dags att duscha och klä på sig ordentliga kläder nu kanske.

tidig måndag.

Klockan på datorn är 06:35, jag har varit vaken i två timmar och 18 minuter. Konstig Elin. Anders är på väg till Norrköping vilket innebär att jag är gräsänka i tolv, TOLV!!!!!!!!!!!!!!, veckor framöver. Hualigen. Anders klocka började pipa 04:45, men jag låg vaken från 04:17. Anders vaknade med sprängande huvudvärk och feberfrossa. Stackars söt. Hur ska han orka laga mat när han massa feber och skit? Jag vill pyssla om och ta hand om. Jag vill vara hos honom så han kan känna sig ynklig och bara ligga i soffan och titta på film. Och bli frisk. C-vitamin och kärlek - bästa meducinen. Men jag kan bara skicka kärlek genom universum, SMS och telefonsamtal. Hoppas han känner av det.

Att stiga upp väldans tidigt för att få tillbringa 45 minuter med sin älskade för att sedan vinka av honom, har gett resultatet - efter han åkte - att jag skrivit meny och matlista samt planerat lite för jobbet. Jag har även städat undan på skrivbordet. Det är en ynka liten positiv sak med att Anders är borta - rent och snyggt på skrivbordet. Men jag har hellre Anders hemma och ett stökigt skrivbord att städa stup i kvarten. Än ett konstant städat skrivbord och sin kärlek för många mil bort. Bajs.

Nu lyssnar jag på Mix Megapol, dricker min andra kopp the och ska nog skrapa mina trisslotter och tialotter. Tjo.

titti saknar elin. elin saknar titti.

Postat av: titti
Elin!!! Jag SAKNAR dig!!!!!!
2009-02-08 @ 19:03:29


Hörru Biffen. JAG SAKNAR DIG OCKSÅ!!!!!!!!!!! Och vet du vad det bästa är? Du kommer på fredag!
Jag har redan bestämt vad vi ska äta på lördag, wiiie! Sen blire party med (än så länge) Sara och Johanna, och det blir party som bara vi kan! Och veckorna går så fort så det är typ fredag alldeles strax!

utmanad, jag också.

Alla utmanar hit och dit och tillslut blev jag också utmanad, av kusin. :)

Så här ska ni göra:

- Gå in i mappen mina bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i mappen.
- Visa bilden i bloggen och skriv sedan något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.



Min Anders sommaren 2005. Vi blev tillsammans i februari och i juni åkte jag till
08-land för att jobba på familjeföretaget. Vi skaffade Halebop-kontaktkort för att
kunna prata obegränsat. Så vi hade dem korten i andra mobiler än våra vanliga.
På det här fotot så pratar vi i Halebop-telefonerna samtidigt som Anders tar ett foto
på sig själv för att skicka till mig, på våra vanliga telefoner. KÄRLEK.

Jag utmanar:

AP
Fotbollsfrun

..och det blir inte fyra till, för jag kommer inte på någon mer som inte redan har blivit utmanad... :)

no more högskola.

Jag skrev ju att jag kunde lägga högskolan bakom mig igår. Men jag hade inte fixat pärmen för den sista terminen då. Men det har jag gjort nu, så skööönt. Orkade knappt bry mig, jag som varit väldigt noggrann med det där innan. Nu satte jag bara in det, knappt i rätt ordning. Och slängde en massa skit också... Nu ska alla pärmar upp i förrådet. Har tagit ut allt som jag kan ha nytta av och satt in en annan pärm som är indelad i "ämnen". :) Värsta läraraktigt! ;)

fixaådona.

Ikväll börjar helgen. Och eftersom jag mådde dåligt i natt igen kan jag slå mig i backen på att jag kommer att vara sjuk imorgon. Nu är det bättre, Baronens bästa i min fina mugg från London, med en skvätt mjölk gör underverk. Helt klart.

Jag steg upp strax innan 7 för att börja tvätta. Ska tvätta klart, var inte speciellt mycket alls. Städa ska jag med göra. Men känner att det kanske är lite tarvligt att börja dammsuga innan alla har vaknat. Ska även en sväng på stan - H&M (hade fått en kupong med 20% på valfri vara), spel- och tobaksaffären på Baronen och se om de har kvar Afrika-boken som vi missade i onsdags och även till Skivlagret som säljer ut för 70% idag och imorgon. Anders var lite sugen på fler Hed Kandi-skivor.

Nu ska jag nog rensa i en mapp. En riktig mapp. Inte en datormapp.

nu elin.

Nej, nu måste jag faktiskt hoppa in i duschen.

Men jag har fått lite gjort:

- rensat lite i ett skåp
- raderat alla mail på högskolemailen
- ringt KFFs kansli
- beställt examensbevis
- och säkert något annat.

Nu ska jag göra andra vettigt grejer:

- duscha
- klä på mig
- äta frukost
- packa väskan med matlåda
- tänka lite vad jag ska göra med barnen
- till jobbet

allt borta.

Nu har jag gått igenom ALLA mail på min webmail på högskolan. Tagit bort det mesta, men sparat lite dokument som var bifogade. Vidarebefodrat lite mail till min vanliga mail, vissa kan jag bara inte slänga! Hade tänkt att spara en massa grejer från svensk-kursen, men det gick inte :( Jag var för sen helt enkelt. Nu ska jag nog rensa lite i ett skåp, sen duscha, klä mig, äta frukost och sånt ni vet...

säsongsbiljetter.

Om ni missat det så gav/ska jag och Anders ge varandra säsongsbiljetter till KFF i 45-årspresent respektive examenspresent. Det börjar dra ihop sig och snart är det avsparrrrrk! Ska dona lite med de där biljetterna i veckan. Ring kansliet och lite så. Ska nog ta och göra det snart, duscha först kanske...

examensbevis och examensarbete.

Nu har jag hittat var och hur man beställde sitt examensbevis. Haha. Det var inte så svårt. Men jag och Titti konstaterade igår att det är inte någon som sagt hur man gör. Bara att man ska göra. Nåja. Nu är det gjort och jag har mailat Titti en pedagogisk gudie om hur hon ska göra :)

För typ en vecka, eller ännu mer säkert, fixade Titti så att vårat examensarbete finns tillgängligt på nätet. Och det finns här! Kanske någon som vill läsa? :)

Nu behöver vi inte bry oss om högskolan mer! :)

torsdagmorgon.

Svettades och mådde inget bra i natt. På väg att få den där influensan som hälften av barnen, 1/3 av föräldrarna och 2/4 av personal har eller har haft? Orkar inte. Prutt.

Annars är det här himlans skojigt att läsa! Go our beloved Rasmus!

ni trettio.

Kollade statistiken på unika besökare här på bloggen. Det ligger stadigt kring 30 stycken, unika, besökare varje dag. Alla sidvisningar ligger kring 60-70, ni 30 är alltså inne två gånger om dagen :)

Men vilka är ni? Jag kan räkna ut MAX typ tio personer som jag garanterat vet vilka det är... Vilka är ni andra? Kan ni inte säga hej? :)

godmorgon med barometern.

Redan onsdag idag, det var ju söndagskväll nyss? Fort, fort går det.

Har precis mailat angående en annons i Barran... Det var en lägenhet på 135 kvm, 3,5:a. Men det stod inget om i vilken stad eller hyra. Så vi kan ju börja i den änden liksom...

Debattartikeln i Barran idag är skriven av min examinator och massa andra lärare från skolan. De ifrågasätter Björklund kring lärarutbildningen och vem håller inte med dem? Nu får ju dem sin synpunkt att framstå som den ena riktiga, men de kommenterade sådant som jag har funderat på och jag höll med. (Hittar den inte på barometern.se, så ni får väl köpa tidningen).

Nåja. Nu ska jag nog hoppa in i duschen.

fel fel fel.

Ingen bröllopsinbjudan, däremot ett tack och ett underbart vackert kort på min kusin med make :)

tung mat.

Fyra liter vaniljyoghurt, 3,5 liter mjölk, 2,6 kg kassler, 1 kg apelsiner, 4,5 kg potatis och annat som behövdes hem. Jikes vad tungt det var. I ryggsäcken fick bara mjölk, yoghurt och ägg plats! Korgen fick ta det tyngsta lasset (kassler och potatis) och däcket mådde nog inget vidare. Eftersom jag är en sådan tidspessimist så trodde jag inte att jag skulle hinna pumpa däcket när jag började jobba om 2½ timme så det får bli någon annan dag...

När jag kom hem låg det post på dörrmattan. Jag tror att ett av kuverten innehåller en bröllopsinbjudan. Och jag har verkligen ingen aning om vem det kan vara. Storebrors och svägerskans har vi redan fått. Mitt namn står före Anders vilket borde tyda på att det är någon av mina kompisar. Iiiih, spännande!

nattens händelse.

Jag har drömt en massa inatt. Som vanligt med andra ord. Jag har bara en massa små bitar men jag kommer ihåg att jag var tvungen att betala 59 kronor i skatt varje år för att jag hade en blogg där alla inlägg sparades. OKEJ!?

idag.

Nu är gårdagen över.

Jag ska äta frukost, klä mig och skriva matlista. Sen cykla till högskolan och pumpa cykeldäcken. Sen vidare till Maxi. Å om jag hinner ska jag försöka få ut mitt examensbevis. Hur man nu gör.


mikroblogg.

Jaha. Så hade jag skaffat en "mikroblogg"...
http://elinpelin.bloggy.se

RSS 2.0