fredag.

Dagen började inte med någon promenad. Jag steg upp, klädder mig, åt frukost och fixade iordning och cyklade till skolan.

Hade en jätteintressant föreläsning om estetik och sådär. 9-11.30. Sedan redde jag ute lite saker, sedan åt jag lunch. Sen satt vi och pratade blaj och väntade. Sen bestämde vi tider. Sen pratade vi mer blaj. Och sen bestämde vi lite till. Det jag gjorde efter lunch var alltså att sitta med min filmgrupp och bestämma lite. Vi ska göra Rödluvan i modern tappning med som stumfilm. Jag ska spela Rödluvan (någon som är förvånad!?). Men det känns hur kul som helst, vill bara börja filma!

Sen cyklade jag hem, tittade på Wissman. Började städa lite grand (torka av). Pratade med AP i typ en halvtimme och vi luftade lite om vad vi tycker om ditten och datten och vi är rätt arga/besvikna båda två. Minsann. Gissa vad det handlade om!? :D

Amanda och Anders höll som bäst på med maten och jag torkade färdigt och sedan dukade jag. Sen åt vi. Så himlans gott! Parmesanjärpar, med fullkornsris och hemmagjord tomatsås. Tokigt gott!

Sen så var vi så duktiga och bestämde oss för att städa klart så vi slipper imorron. Och det gjorde vi. Plockat, torkat, dammsugit, fixat köket, städat badrummet, bäddat om och torkat golvet. Har även tvättat lite mer och ska typ nu ner i tvättstugan igen för att hänga på tork och lägga i en ny tvätt som får ligga blött till imorron.

Ska nog göra det typ nu och sedan gå och lägga mig. Hoppas bara jag kan sova. Vår nya granne har megaparty verkar det som. Jättemycket människor (i liten lägenhet) och hööög musik. Jag tror det blir till att skälla lite om det inte blir bättre snart. Suck. Han som bodde här innan var ju så lugn.

Nähä. Tvättstuga och sedan krypa ner i nybäddad säng i ett nystädat rum alldeles nyduschad. Det är bland det bästa som finns!

Och imorgon är jag bara LEDIG LEDIG LEDIG!

lite stolt minsann.

Idag har jag hjälpt Titti att installera hennes bredband, och jag/vi klarade det utom komplikationer! Så brrrrrrrra! Wihi! Inget problem över huvud taget! Glaaaad Elin!

Visserligen tror jag att Titti hade klarat det själv, för det var inte så svårt. Men att det lyckades utan att det hände något, tjoho!

Så är det och ja. Jag är stolt ;)

skinkan.

En till sak förresten. Gick inget vidare för mig i fredags. Först slog jag i huvudet påkanten på hyllan och sen på kvällen så drämde jag lillfingret i skåpskanten, eller vad man ska kalla det.

Men det värsta var när vi skulle gå och hyra film. Jag var så exemplarisk att jag tog på mig gummistövlar eftersom det regnat en massa och fortfarande gjorde det lite. Detta resulterade i ett jag halkade i trappen och "dunk dunk dunk" ner för några trappsteg. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAJ! Först syntes det ingenting. Sen blev det lite blått och igårkväll såg det ut såhär på min stackars vänsterskinka.



Notera mina ursexiga trosor.

franska naglar.

Lovade för ett bra tag sedan foto på min naglar, som jag var/är så stolt över.

Har för första gången lyckats spara ut snygga naglar och i somras målade jag dem tokfint med franska manikyr. Här är ett suddigt foto.

övningen och nätbrynja.

Efter att ha läst, läst och läst en massa skojiga övningar valde jag en som jag har lekt sen jag gick på dagis. I beskrivningen kallade dem den något annat men vi har alltid kallat den "Ett, två, tre, stjärna!". Det går ut på att en peson står med ryggen mot resten av gruppen ca 7-10 meter bort. Gruppen står på ett led med näsan på personens rygg. Personen säger "Ett två tre stjärna" och när denne säger "stjärna" vänder han sig om och ser om någon rör på sig. För under tiden han/hon säger "ett två tre" så ska gruppen ta sig fram mot personen. Och under "stjärna" vänder han/hon sig om och grupen ska stå blixtstilla. Den som rör på sig får gå tillbaka och börja om från början. Den som hinner först fram till personen (om man är många får man ta den som hinner först fram till tex väggen personen står vid) får byta plats och säga "ett två tre stjärna". Man får själva välja hur fort/sakta man säger "ett, två..." och kan ju då luras lite med att räkna sakta först och sen helt plötsligt räkna fort.

(vad bra att jag beskrev det här, för jag skulle skriva ut beskrivning till min lärare. Haha. Då var det gjort!)

En väldigt bra lek (jättebra att göra ute) som tränar koncentration och motorik. Även så kan barnen få "springa av sig" lite. Går att göra rätt högt upp i åldrarna och i princip från det att man kan gå.

Det gjorde jag, om någon anna förskolelärare vill testa ;)

Och det gick jättebra! Sen gjrode vi några andras övningar. Sen gjorde vi en sak med tygbitar vilket resulterade i att jag hade stulit en bit av kungens nätbrynja och kunde nu utnyttja allt han kan utnyttja vilket är alla hans fordon, hans slott, hans appanage osv. Det var även mitt fel, eller förtjänst, att Carola snubblade på Victorias 30-årskalas på Solliden.

Sådant gör jag i skolan! Och får betyg!

Testar att blogga från mobilen! Bilden är på efterrätten på min f%

DSC00208.JPG
Testar att blogga från mobilen! Bilden är på efterrätten på min födelsedag :)

övning.

Imorgon har vi vår första "riktiga" lektion i form av drama. Vi ska udner terminen och innan oktober tror jag, alla leda varsin övning. Typ uppvärmning, samarbetsövning osv. för att lära och tipsa varandra. Även för att testa att vara ledare. Vi fick inte ta de övningar vi hade i våras, utan skulla komma på/hitta nya.

Jag tänkte att jamenvisst, jag kan göra det imorron för då blir jag av med det. Senare under dagen och ju mindre tid det blev till morgondagen tänkte jag "men dumma mig" för jag kände paniken komma smygande.

Jag sökte på "dramaövningar" på Google och hittade HUR MYCKET SOM HELST! Så nu är problemet att jag inte vet vilken jag ska välja! Haha, ett trevligare problem än det jag hade tidigare.

Jag återkommer nog med hur det gick.

enok 4.0.

Idag var vi återigen och hälsade på Enok. Det var i princip den enda tiden på hela veckan, därför blev det så. Nu så har han börjat gå ut från "buren" (transportbur) och från mamma för att gå på upptäcktsfärd. Jag tror att han spann när jag höll i honom. Jag kände hur det var "brrr", "brrr" från honom :)



1. Han klättrar upp i min nacke. 2. I min famn. 3. Han sitter och funderar och försökte klia sig bakom örat med baktassen (han trillade :)). 4. På upptäcktsfärd.

Han är så tokigt söt när han går, för han kan inte riktigt gå än. Bakbenen ser jätteroliga ut och då och då så går han på sidan liksom. Vid ett tillfälle hoppade han som en kanin :)

Men nu är han lite mer livlig i alla fall, liksom hans syskon som han busade med. Och nästa vecka kommer det nog vara ännu mer fart på dem.

Jag vill ha hem honom nuuuuuu! Och idag köpte vi ett klösträd!

bilder.

Tänkte visa lite bilder som jag tog under min vistelse hemma hos mor och far. De symboliserar hur bra jag hade det :)



1+2. Utsikt från m&ps brygga. 3. Badstegen ner i Mälaren. 4. Morgonbestyr :) 5. M&ps jättefina trädgårdsland. Pappa har byggt massa fint och massa ordnat tokfint. Mamma bakifrån. 6. Uppdukat för krfätskiva med delar av släkten på altanen.

handla mat.

Först åkte vi till ICA Maxi och handlade för 1111:-, sen åkte vi till Netto och handlade för 144:-.

Hur många studenter väljer att lägga 1255:- på mat på en och samma dag, förutom jag? Men så är det och jag ser verkligen fram emot allt gott vi ska äta.
Som kycklingspetten med sesamfrön och ris med russin samt gurktagliatelle vi ska äta ikväll.

Efter det blir det godis och Buggles. Det framför TVn (lite friidrottsVM kanske) med min lilla familj. Bara Enok som saknas :)

nattinatti.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Tror jag ska se på Charlies änglar... Jaaa.

Men först måste jag kissa. Håller på att kissa på mig.

Imorgon ska vi låna svärfars bil och STORhandla. Vi har skrivit megainköpslistan. Phew. Alla pengar vi får in på kontot lär ju gå åt. Eller inte. Måste betala mina räkningar innan jag får påminnelser. För jag vette katten när CSN-pengarna behagar komma in på kontot eftersom vi böjar den 27e och lärarna ska rapportera in och sånt. Trubbel.

Men men. Tur som det är får jag ju lön imorron, men det räcker nog inte till hyra och räkningar. Ojoj. Kanske får låna av mina körkortspengar...

Nähä. Toaletten nästa!

hjärtan.

Idag känner jag mig riktigt fin. Det kaaaan bero på att jag har på mig nytt linne, nytt hårband, nytt halsband (fullt med små hjärtan, därav rubriken) och ny mascara. Samt ny BH, fast ingen ser den utom jag och Anders.

Och vet ni? Riktig lyx-BH. Chantel minsann. Tack pappa!

enok 3.0.

Nu har vi hälsat på Enok igen. Idag är han 26 dagar, alltså snart 4 veckor. Amanda och Enok träffades även för första gången! Nu ser han mer ut som en katt och han klättrade en massa på oss. Så söt han är!


hemkommen, 22 och mätt.

Nu är jag hemma i Kalmar igen. Åkte 14.48 i torsdag och kom 16.20 idag. Under min vistelse hemma hos mor och far och jag hunnit fylla hela 22 år. Fantastiskt. Jag har bara 3 år kvar till 25 vilket innebär att jag då snart är 30. TRETTIO! Då ska man ju ha hus, barn, fast jobb och se chick ut. Jag tror jag lämnar ämnet ålder nu.

Jag har i alla fall haft det toppen. Jag har gått på stan, tittat på när mamma och pappa klippt sig, solat, badat i Mälaren, gått barfota i gräset, ätit hemodlad potatis, kramat släkten, skjutit kräftklor, öppnat paket och ÄTIT.

Jag tänkte på det på tåget idag. Jisses vad jag och päronen ätit. Kolla:

Torsdag: Middag inmundigas när jag kommer hem (sent). Kycklingsallad.
Fredag: Lunch på Torekällbergets värdshus - kalvfilé med potatis och gräddsås (jag dog lite, så gott var det). Middag: grillad fläskfilé med hemodlad potatis och pappas cole slaw-sallad (jag dog lite till).
Lördag: KRÄFTOR! Samt mammas västerbottenostpaj - mums. Glass och hemmagjorde havreflarn.
Söndag: Fika med mackor på bryggan i Mälaren (lunch), middag var helgrillad rostasfilé med hemodlad potatis och bearneisesås.
Måndag: Lunch: Jättestor macka med tokmycket skagenröra samt TÅRTA (hurra hurra hurra hurra!). Middag: kantarelltoast (egenplockade), rostbiff med rotfruktsgratäng och sallad, frukttjofräs med vit choklad och glass.

Och så har jag ju ätit frukost :)

Det var väl det :) Imorgon ska vi besöka Enok vår!

sommarlov.

SOMMARLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOV!

facebook.

Såhär tre timmar innan sommarlovet så tvingar (nästan) min kära svägerska mig att bli medlem i Facebook. Okej säger jag med beordran att hon får hjälpa mig med engelskan (jag är KASS på det).

Och det var hon sa. Man blir fast. Nu har suttit och pillat ett bra tag och det är fantatiskt roligt. Så nu har jag något att göra under tråkiga stunder.

Men jag var iaf tvungen att slita mig ur dess grepp för att äta lunch. Börjar jobba om en timme, ska cykla om 40 minuter och ska innan dess ha ätit lunch, fixat lite matsäck, checkat av packningen och i princip var tokredo för att bara springa ner till tåget när jag kommer hem från jobbet.

Meningar på 2½ rader är bra för själen ibland.

enok 2.0.

Anders och jag har precis varit på Katthemmet och hälsat på Enok. Han är så bedårande söt att jag smälter. Vi var lite oroliga att vi inte skulle veta vem han var, för vi hade inte sett hur hans syskon såg ut. Men det löste sig. Det är två honor och två hanar, varav en Enok. Men den andra hanen hade helt annan teckning, så vi såg att det var han. Han klättrade upp på min axel så då tog Anders honom och då blev han lugn... Fast min mage lät en massa, han kanske blev rädd för det.

Enok - för ca en timme sedan, i husses trygga famn.


nedräkning.

Om 5 timmar och 58 minuter så har jag sommarlov! Wiiihi!

Tills dess så ska jag

- borsta tänderna
- klä på mig
- borsta tänderna
- ringa och säga att vi ska hälsa på Enok
- hälsa på Enok
- äta lunch
- kanske skriva min namnteckning
- jobba

Sen när jag går från jobbet kl. 14.00 så har jag SOMMARLOV!

en dag.

Nu har jag en dag kvar tills mitt sommarlov börjar! Om 24 timmar sitter jag på tåget mot mor och far i 08-land. Då har jag också suttit där i 52 minuter och har haft sommarlov i en timme och 40 minuter :)

Det känns finfint!

Näe, nu ska jag kissa, tvätta händerna och sen vinna 10 miljoner.

läslus.

Jag kollade upp statusen på boken skulle låna och det fanns bara ett exemplar kvar så jag sprang direkt dit.

Inga skåp över huvud taget. Dock läste jag ut bok nr två i serien så jag kan sätta tänderna i den jag lånade. Så jag slapp släpa på båda när jag ska upp till 08-land. Wihi!

Spännande, spännade!

dåså.

Nyss satt jag och skrev ett inlägg om hur tråkigt jag har och tråkigt allt är och att jag inte ens får hälsa på Enok idag utan måste vänta tills på torsdag.

Då låste sig datorn tokmycket och jag var tvungen att stänga av på stora knappen på chassit.

MED ANDRA ORD - ELIN, GÖR NÅGOT ANNAT.

Okejdå. Jag har några alternativ:

- rensa köksskåpen
- rensa badrumsskået
- läsa

Jag tror jag badrummet, kanske. Sen läsa. Och sen springa till biblioteket och låna nästa bok i serien.

ännu ett högskole-MVG.

Laboration 7, den sista, som jag lämnade in för 1½ vecka sedan har jag fått rättad:

Laborationen är: Mycket väl godkänd.

Utmärkt utförd laboration, du har redan innan du gjort den praktiska biten gissat utgångsresultatet som stämde, samt testat olika metoder för att få fram filerna och lyckats bra. Även bra noterat gällande myten som Mitrovic nämner. Angående uppgift2 så har jag inga direkta kommentarer förutom bra jobbat.

Det känns fint som snus ska ni veta. Nu är det bara laboration 6 som jag gör med Johan som ska in - sen är det fett klart och jag ska aldrig mer öppna boken! ;)

om det vore jag.

Hej hej, mitt namn är Ingrid Wennerberg och jag bor i Göteborg. Min ålder uppstiger till 54 underbara år och just nu är jag ledig tills vidare från mina tidigare jobb som förskolelärare och färghandlare. Mina intressen är IT-säkerhet och att rensa brunnen i duschen. Jag har två små barn och mina ögon har en blandning av blått, rött och vitt och mitt hår är grått. Helst så lyssnar jag på s.k. vit musik och min favoritartist är Outcast.



Som förnam tar du ditt andra namn och som efternamn tar du din närmaste granne. Som din hemstad tar du den staden du besökte sist.
Åldern är från din pappa och joobbet är från din mamma. Som intresse tar du det som du hatar. Antal barn är hur många piercingar/örhängen du har. Ögonfärgen som dina byxor och hårfärgen som din tröja. Musiksmaken är sånt du hatar och favoritartisten är den du senast lyssnat på.

lööööööööördag!

Idag är det lördag, om det är undgått någon. Om 23 minuter börjar KFF-IFK Götebrog, som sänds på TV4. TREVLIGT! Det blir fest, jajamensan. Hemma hos oss, tack vare/på grund av detta (jag väljer tack vare :)).

Nu sitter jag är med min ananascider och bara njuter. Och ser fram emot tacosen som vi ska äta sen, mums.

Sådär, nu kan vi krossa de blåvita.

min hemstad.

Jag får ofta frågan varför jag valde att flytta från Södertälje till Kalmar när jag tagit studenten från gymnasiet. Den utbildning jag ville gå fanns ju i Stockholm... En av anledningarna var att jag ville flytta närmre min dåvarande pojkvän som pluggade i Blekinge. En annan anledning som jag nog knappt visste om själv då var att jag verkligen ville bort från Södertälje. Det är en rätt svår fråga för mig, för jag älskar Södertälje. Jag är uppvuxen där liksom min släkt, väldigt långt bak i tiden. Mina föräldrar har drivit ett stort företag där och hela min familj bor där. Vissa saker är helt fantastiska, som naturen runt omkring t ex. Såklart att även Södertälje har någon slags charm.

Och mitt hjärta slits. Jag älskar Södertälje samtidigt som jag hatar det. Jag läser lokaltidningen LT i princip varje dag. Men när jag möts av artiklar som den här och den här så längtar jag knappst tillbaka. Och jag säga er, att det här är inga ovanligheter. T ex så har SL-bussarna, alltså lokaltrafiken, varit tvungna att ställa in sina kvälls- och natturer till stadsdelen Hovsjö för att de har blivit attackerade av ungdomar, de har bla kastat sten ett antal gånger. Jag vet inte om bussarna har börjat köra igen, men vad jag vet så har det inte blivit någon lösning på problemen i Hovsjö.

Kalmar har förstås också problem men jag tror det ligger långt ifrån i antalet som Södertälje har. Om jag bara tittar i min omgivning så vet jag fler som råkat illa ut, inklusive mig själv, i Södertälje än i Kalmar.

Och ofta när jag jämför dessa två städer så dyker det upp i mitt huvud att Kalmar har så många fler grönområden i city än vad Södertälje har. Jag tror det är en effekt av hur det är, eller en bidragande orsak.

Om ni förväntar er att jag ska komma med någon slutsats här så får ni bli missnöjda, för det gör jag inte. Jag bara funderar lite fritt ut i cyberrymden. Samtidigt som jag saknar mitt barndomshem.


bylund och the sounds.

Eller "Ljuden". HAHA! SÅ RRRRRRRRRRRRROLIGT (internt).

Igår så startade Kalmar Stadsfest, massa jippon torsdag-lördag. Och allt är gratis. Hur roligt som helst! Klockan 20.00 var jag och min käresta på Larmtorget för att lyssna till Jan Bylund, roligt som tusan! Vi lyssnade på honom för ca 1½ år sedan via högskolan och hädanefter kommer vi nog alltid gå och se honom om vi har möjlighet. Han är tokrolig och känns väldigt äkta. Han har dessutom pluggat i Kalmar så han slänger sig lite med olika stadsdelar och så, det är ju alltid trevligt. Nu tänker jag inte över huvud taget skriva alla roligheter för det är inte roligt alls.

Sen så gick vi bort en sväng till Stortorget till Rix FM-festivalen höll på. Jag är ju ingen Rix-lyssnade utan lyssnar på bästabästa Mix Megapol. Vi såg absolut ingenting och varken min käresta eller jag är väl några större fan till de artisterna som var där. Jag kunde tänka mig höra en låt typ, så vi gick hem.

Efter en stund kom Sara och Johanna (som är Rix-lyssnare) förbi och vi satt och fnittrade en stund åt det mesta. Utan alkohol dessutom. Sedan traskade vi bort mot Slottet där The Sounds skulle spela. Vi väntade lite och lite till och arrangörerna försökte få folk att flytta på sig så vi fick vänta lite till. Sen började de spela och efter typ 30 minuter började vi gå hemmåt. Då hade jag hört de tre låtarna som jag verkligen ville höra - Living in America, Hit me och Sevendays aweek. Så jag var så nöjd så! Dessutom är Maja Ivarsson riktigt härlig på scenen, yeah!

påfyllning.

Enok har fått påfyllning på namnfronten. Anders kom på den briljanta idén:

Enok the Terminator.



nattinatti.

Nu ska jag krypa ner i sängen. Jag ska nog börja läsa på min nylånade bok (Harry Potter och hemligheternas kammare). Eller så ska jag se på Skärgårdsdoktorn...

Men allra först ska jag beundra mina vackra naglar. Jag har gjort fransk manikyr helt själv på mina långa naglar. Nu är det typ tusen kors i taket. Foto kommer.

ömsar skinn.

I söndags, när det var den första riktiga sommardagen i Kalmar, så låg jag på Ängö och solade i fyra timmar med Johanna och Sara.

Jag och Johanna valde att inte smörja in oss en gnutta, det gjorde Sara. När vi träffades senare på kvällen så gnällde J och jag rätt rejält på att det gjorde ont lite här och där.

Jag vet inte hur det är/var för J, men idag är första dagen jag kan sitta hur jag vill utan att det gör ont. Det känns ju bra. Men jag hade gärna haft lite ont ett par dagar till om jag hade sluppit det som skett idag - jag flagar. Och i ansiktet av alla ställen. I ANSIKTET. Jag jobbar i butik, jag kan inte stå där och sprida hudflikar omkring mig i kundernas kassar och ha en tröja som ser ut som den är full med mjäll.

Kunde jag inte fått flaga på låren? Eller ryggen? Eller under fötterna? Bajskorv.

enok.

Nu finns Enok i våra liv. Så underbart! Han och hans syskon föddes den 27e juli och idag var vi på Djurhemmet för att få träffa dem. Camilla, som jobbar där, tar upp Enok och jag och Anders faller pladask. Såååå söt. Randig, grå, brun och svart. Helt fantastiskt. Vi döper om honom också, han hette ett fult namn på M innan men nu blev han vår Enok. Och ja, det var jag som kom på namnet :)

Så i mitten av oktober så flyttar han hem till oss. Anders och jag har redan varit och kikat på låda, klösträd och sådant där. Jag ska sno med mig lite grejer hemifrån mamma och pappa tror jag :) De har jättefina matskålar + jättefin transportbur!

Här har ni undret (tyvärr lite suddigt, han ville helst tillbaks till mamma):


stranden.

Idag ska jag på min första strandvistelse i år. Inte Strand Hotell i Borgholm, utan en strand vid havet. För det är klarblå himmel och var 17,9 grader i skuggan 8.15 (ännu varmare nu mao). Det är sommar, och självklart är det fint väder nu - för det är augusti och det är årets bästa månad. Oavsett allting så är det det.

Jag ska till en strand som jag aldrig varit på innan dock - Ängö. Ska vara plåster på Johanna och Sara där. Anders har smörjt in sin arm i Voltaren och då får man inte vara i solen :( Tyyyyypiskt. Men men, tur att Sara och Johanna skulle dit, annars hade jag fått ligga på altanen istället för på stranden. Visserligen är det ganska trevligt det med, men det är något speciellt med att ligga på en strand - typ att det är sommar...

Jag funderar över om Anders skojade när han sa att man "borde åka till Strand och supa billigt ikväll". Då menade han det i Borgholm. Jag tror att han skojade.

sol sol sol.

Idag är det SOL. En himmel med endast så fjuttiga moln. UNDERBART! Jag har legat en stund ute i solen och läst. Sen har jag klätt mig i klänning, wiiie! Sommar!

Börjar jobba om 33 minuter. Borde äta någon slags lunch. Men frukosten inmundigades så sent som vid 10-tiden så jag är inte alls hungrig. Får väl bli ett äpple eller något.

Men jisses. Det är tokfint väder och vad jag har förstått ska det vara likadant imorgon. Dock ska det regna på fredag. Meeeen - bli fint till helgen igen! Tjoho!

Äpple var det. Förresten. Kan det bli bättre? Klar med sommarkursen + fint väder + äntligen få använda klänning?

RSS 2.0