skitdag.

Har inte haft den bästa utav dagar idag. Men det betyder att imorgon bara kan vara bättre!

det är gjort.

Vad har vi hunnit med i förberedelserna till bröllopet då?
 • Bokat kyra
 • Bokat lokal
 • Beställt klänning
 • Fått hjälp att designa inbjudningskort
 • Tryckt upp inbjudningskort
 • Skickat inbjudningskort
 • Långt komna funderingar över resan som sker höst/vinter 2010/2011 - Söderhavet, Mauritius, Maldiverna eller Seychellerna :)
Nästa stora beslut är om och i så fall varifrån vi ska catera maten ifrån. Sedan planera in en resa till Tyskland för att köpa drickat. Framöver blir det beslut om hår och blommor. Har två alternativ vad det gäller blommor... Sen ska jag och min tärna (min älskade kusin tillika fina vän Emma) besluta vad hon ska ha för klänning :)

För övrigt blir det ett litet bröllop med den närmsta familjen (föräldrar och syskon) och de närmsta vännerna. Precis så som vi vill ha det! :)

"ja".

Har ju inte skrivit det här än. Men nu är det allmänt känt och äntligen "kan" jag skriva det överallt!

I sommar gifter vi oss! Ååååh! ♥ Det är så pirrigt och sprittigt och spännande och alldeles, alldeles underbart!

Nu får det blir en bröllopskategori här :)

ring så spelar vi.

Som vanligt står Ring så spelar vi på en lördagsmorgon. Är rätt så förkyld och funderar lite över hur mycket snor som kan produceras på så pass kort tid i en sådan liten näsa... Någon som vet? Och vad är snor? Är det döda blodkroppar? Det har jag hört.

Det blir jobb hela helgen. Fast idag bara 12-16, det låter bra tycker jag. Och ikväll ska jag och älsklingen ut och äta. Var vet vi inte än... Han var inte så sugen på Mamas & Papas. Igår kom vi på att Table 21 ju också finns! Annars blir det nog Källaren Kronan eller Stekhuset. Det återstår att se, jag uppdaterar om det ;)

På tal om jobb så jobbar den här arbetslösa 24-åringen rätt mycket, för att vara arbetslös. Kollade igenom mina tider och jag är ledig tre dagar på 21 dagar, woooho! Sen är det ju fler eller färre timmar de dagar jag jobbar, men ändå! Fett najs!

Fem år!
Det är 60 månader.
Som är 265 veckor.
Som är 1826 dagar.
Som är 43824 timmar.
Som är 262440 minuter.
Och så många sekunder att
det inte går att räkna. Och det är
bara början! Jag älskar dig, hjärtat!!
Kyssar

[SMS till min älskade Anders, idag!]Vi den 15e januari i år

tisdag.

Tisdagar är ju min favoritdag. Egentligen vet jag inte varför. Men jag tror jag är född på en tisdag. Och alla vet ju vad tisdagar innebär på sommaren. ALLSÅNG PÅ SKANSEN! Jo. Och idag är det bara 50 dagar kvar till NEW YORK!! Idag jobbar jag 12-17, det var en trevlig tid. Innan jag ska åka till jobbet ska jag duscha, klä på mig, göra ett par ärenden på stan samt packa lunch. Lunchen äter jag på jobbet innan jag börjar.

Imorgon är det ju annars onsdag. Och det är den 24e februari. Och vet ni vad den 24e februari innebär? Och just den 24e februari 2010? Jo vet ni. Det betyder att jag och Anders har delat våra liv i FEM år. Fem år. Galet! Vi firar i helgen!

Och vi firar med middag på restaurang. Frågan är bara vilken... Någon som har något förslag på en trevlig restaurang i Kalmar för ett femårsfirande par? Hamnkrogen behöver ni inte föreslå, för dit kommer vi nog aldrig gå igen. Stekhuset var vi på rätt nyligen. Och Källaren Kronan är alltid vår favorit, men det skulle ju vara trevligt med något nytt kanske. Mamas & Papas, kan någon säga något om den restaurangen?

Annars så ska jag göra något väldigt trevligt idag! Vad får ni reda på inom en snar framtid!

tycker inte om.

Att vakna med halsont, känna hur halsen tjocknar igen unden dagen, ha sus i öronen, lite snuvig och var lite sådär halvmatt. Ingen höjdare. Hoppas verkligen på att det stannar här och inte är värre ikväll eller imorgon. Nej tack.Och jag måste verkligen försöka hitta något knep som gör att jag inte somnar i soffan på kvällarna. För det är sjukt irriterande. Jag har sovit bort tre OS-medaljer.

Tips?

datorspöke.

Vad hände med datorn?

Jag kan inte stänga ner webbradion jag av misstag klickade upp, när jag ska trycka på "gilla"-knappen inne på Fejjan så åker sidan upp och allt ovanför där jag vill trycka blir markerat. Eeeh.

när jag ändå är så tråkig.

Är det bättre att jag skriver vad jag ska göra idag än att inte skriva alls?
Det gör jag nu i alla fall.

Idag ska jag:
 • städa
 • tvätta
 • kanske stryka (det här har jag tänkt tre gånger i veckan sen i julas...)
 • kanske lägga upp ett par jeans
 • fixa lite på stan
 • kanske träffa min skåning
 • hämta ett paket på posten
 • hoppas och fortsätta vara nyfiken
 • spana in Lindex
 • försöka hitta en liiiten skärbräda att ha till gurkan på morgonen eftersom Anders "råkade" bryta av den gamla på mitten när han undersökte varför den var tunnare i just mitten...
 • klä mig i klackar ♥
 • åka buss och kanske betala med mestadels femtioöringar idag igen och se om jag får samma reaktion som igår - stönsucka högt och klia sig i huvudet och räkna varenda femtioöring istället för att lita på att resenären räknat rätt och bara ösa ner dem i sitt lilla rör och se resenären småle åt situationen hela tiden och förstå att kanske dem andra resenärerna blev lite irriterade samtidigt som den femtioöringbetalande resenären skulle vilja proklamera att INGEN har sagt att man INTE får betala med femtioöringar.
 • "ta några stänkare" alternativt "föra" alternativt "inte spotta i glaset" alternativt "bli varm i kläderna" på jobbet
 • slå alla mina kollegor i bowling på Harrys (funderar på laguppdelning, jag förselog "dem gamla mot dem unga" men när en viss BOHLIN påtalade att jag hamnade i gammel-laget röstade jag ner mitt eget förslag, BAH!)
 • ha fett skoj på Harrys med mina fina kollegor
 • sova
Imorgon:
 • Just ja - jobba

saker jag undrar.

 • om Kalmar FF kommer kunna spela sin hemmapremiär på Fredriksskans och om inte - vad kommer då hända?
 • varför jag drömmer att jag spyr med jämna mellanrum, det är lika äckligt som att kräkas på riktigt?
 • om/när/varför jag ska/borde/kanske ska köpa en mini-PC?
 • varför det verkar som om jag är lätt förkyld?
 • när jag kommer få ett riktigt ordentligt jobb?
 • en sak som jag knappt vet vad jag ska undra om, men ändå undrar om.


SAKER JAG VET
 • Jag älskar Anders och min familj!

bah.

Känner hur tråkig jag är! Och väldigt kissnödig. Men jag lovar att komma igen och det snart. LOVAR!

Inte långt kvar till New York nu, iiiiiiiiiiiiiiiiiih! PIRR!
PUSSPÅRE!

tråkelin.

Dåligt på bloggfronten nu alltså. Men jag är en SÅÅÅ tråkig Elin för tillfället. Försöker få det att gå åt rätt håll, jepp.

Dags för frukost och sen jobb!


BTW - om två månader är jag i NEW YORK!!!

på tal om os.

Minns ni detta? :)


enok och flora.

Sommaren 2007 fick vi upp ögonen för Kalmars djurhem. Vi som så länge pratat om att skaffa katt hade snart etablerat kontakt. I början av augusti var vi där och där fanns fyra små kattungar, bara några dagar gamla kröp de omkring hos mamma Nanna. Jag ville prompt ha en hankatt och eftersom det bara var en hane i kullen så tingade vi honom på studs.


Första gången vi träffade Enok. 10 dagar gammal
och har inte riktigt öppnat ögonen.


20 dagar gammal har växt rejält, i husses famn!


Svårt att tro att Enok varit så liten :)


I mattes nacke :)

Den lilla pipande hårbollen fick snart namnet Enok, som jag hade bestämt. Enok skulle få flytta hem till oss under hösten - vi väntade otåligt. Vi hälsade på minst en gång i veckan så Enok skulle lära känna oss. Han var en busig och tokigt nyfiken prick. En tant hade tingat två av Enoks syskon och kvar var en liten tjej. Jag tyckte så synd om henne att jag vid en påhälsning kelade mig henne och hon satt sedan still i mitt knä och tittade på när Enok jagade olika snören.

Föreståndaren tittade snällt på oss, kunde vi tänka oss två katter? Efter en kort överläggning om kostnaderna konstaterade vi att det inte skulle kosta mycket mer med två katter än en. Så plötsligt skulle två vildingar flytta hem till oss.

Och så gjorde dem. I oktober 2007 bytte Enok och Flora adress och vi var väldigt fort oerhört nöjda med beslutet att vi skulle ha två hårbollar. Dem har ju sååå mycket glädje av varandra.

Vi hade fått order av katthemmet att det är bra om de bara är på en begränsad yta de första dygnen. Det fick bli badrummet eftersom kattlådan var där. Men redan samma kväll ville dem ut därifrån och det fick dem. Dock fick dem vara instängda i badrummet på nätterna den första tiden.


Dem fick plats att sova på samma köksstol! Idag får
Enok plats själv...


Liiiiten Flora! :)


Brottning i skrivbordsstolen!


En på skrivbordet sovandes Flora. Typ avslappnad!


December, drygt 4 månader gamla. Lite större!

Jag och Anders reste bort en vecka och tiden innan, under och lite efter var dem sjuka båda två. Kräktes och hade sig. Men vi bytte foder och det blev bra.

Det känns som om vi haft kissarna JÄMT och det skulle bli hemskt tomt utan dem. Det jag önskar nu är att vi ska köpa hus på landet så dem kunde springa ute. Det går inte mitt i stan.

Enok är den största katt många sett med sina 7,5 kilo. Han är så tokigt social och pratar mer och mer ju äldre han blir. Han äter typ ALLT. Favoriterna är gurka, majs och lussebulle. Annat som är smakat eller ätet är ostbågar, Fanta, rödvin och det mesta. Det enda han ratar är typ lök och citrusfrukter. Han sitter i princip alltid med oss vid matbordet när vi äter, och nästan alltid bredvid husse. Han spinner bara man tittar på honom ibland och han är så sjukt kelen av sig. Och så har han, liksom jag, en fetisch för väskor. Men han ligger på dem. Hur liten väskan än är så lägger han sig på den! :)


Enok sover, haha!


Enok ligger, eh, bekvämt?


Väskliggarn!

Flora är en riktigt tjejig diva. ALLT är på hennes villkor. Hon har mycket mer egen vilja än Enok och man gosar inte lika mycket med Flora. Hon kommer när hon vill. Hon är busig som få och tror hon kommer undan det mesta med att hon är så oerhört söt och vacker. Hon älskar att jaga bananflugor och fiska upp Leca-kulor och krukorna och leka med. Hon har någon festisch för elektriska apparater som är igång för hon kommer alltid och stryker sig mot oss när vi typ borstar tänderna (eltandborste), när Anders rakar sig, när jag använder epillatorn osv. Hon är inte lika stor i maten som Enok och det enda hon äter utöver kattmat är smör. Det är få gånger hon inte kommer upp och ställer sig med framtassarna mot ens ben när hon hör Bregott-paketet öppnas. Annars så älskar Flora att krypa in i, under, bakom saker och ting. Under mattor, in i små hål, sätta sig i kassar och in i kartonger (Enok vågar knappt). Vi tycker hon är liten men hon är nog rätt så stor, vi jämför ju med Enok.


Flora läser Barometern.


Flora fastnade i en plastpåse och skulle backa
ur den, men den satt fast. Det såg fruktansvärt
roligt ut!


Tror att hon gömmer sig :)

Ett par gånger om dagen har dem sina, vad vi kallad, race. Dem springer omkring överallt och är helt stissiga. Oftast handlar det om att dem jagar varandra men ibland kan dem springa omkring sådär helt själva. Och brottas gör dem också. Dem har börjat bita i varandras baktassar för att hämnas och om den ena ligger ner så backar den andra in med rumpan innan själva överfallet. Det ser väldans skojigt ut! Något annat som dem har för sig som jag inte har sett andra katter göra så mycket som Enok och Flora är att de bär omkring på grejer, med munnen. Mycket deras leksaker, men även annat som de kommer över. Det senaste var en engångskniv...


Spanar på småfåglar!


Bus!


Snark!

Det var det om våra "små" älskade fyrbenta vänner. Låt dem alltid leva!

denna lilla värld.

Det känns som om Sverige blir allt mindre.

En bekant här i Kalmar känner en tjej som gick två klasser unden mig i gymnasiet.
En tjej som jag läst ihop med på högskolan känner min brors barndomsbästis pappa.
Min lärare på gymnasiet känner även den här pappan.
Och en Kalmar-tjej har besökt lilla, lilla Nykvarn (där jag är uppväxt) och känner en gymnasieklasskompis.

Är det inte så konstigt? Jag tycker Sverige känns mindre. Eller så är det tack vare/på grund av Facebook man upptäcker alla sådana hära konstellationer och sammanträffanden. Det KAN ju vara så. Men det är ändå lustigt. Så det så.

pimp maj AjFån.

Åååh, vilken!?


Från pimpmyphone.se

onsdag.

Fick för mig att det var torsdag i förmiddags, men det är det ju inte. Lugn dag på jobbet idag men jag har fått tiden att gå rätt snabbt. Pysslat, fixat och donat lite. Känns bra. Sen eftermiddag hade jag en kund som gjorde min dag. Egentligen var det inget speciellt men hade visade sin tacksamhet så otroligt och jag blev så glad! Tänk vad lite det behövs. Kunderna tycker ibland att man ska göra så mycket men det är inte alltid dem ger så mycket tillbaka... Men den här äldre herren - åååh! En sådan där man vill ta hem och lägga i en ask i sängbordslådan och ta fram opeppade dagar.

Nu ska mitt Flashy Pink-lack bort och sen blir det nog sängen.

segelin.

Om 64 minuter ska jag sitta i bilen på väg mot jobbet. Eller parkeringstiden går ut då. Jag har inte gjort något som har fört mig närmre att vara redo att gå hemifrån, över huvud taget. Däremot har jag tömt kattlådan och kokat ris till lunch. Alltid något och tur det.

Jag fastnade framför bloggläsande, hade lite att ta igen upptäckte jag. Nåja. Nu måste jag finna lite energi och förflytta mig. Någonstans i toffeln kanske. Jag känner mig inte helt kry tror jag, hängig. Usch och blä. Näe - energi var det!

äsch då.

Jag tog 11.30-bussen och jag hade hunnit köpa mig det där linnet. OM JAG INTE HADE GLÖMT BANKKORTET HEMMA OCH BARA HADE 40 KRONOR KONTANT. Piss. Nu får jag ha sunkkläder.

Förresten. Imorgon ska jag provträna - med instruktör - på Friskis. Heja mig.

(Och jag har typ gått två mil den här veckan, yeah!)

hu?

När jag satte på mig en strumpa trillade det ett litet rosa gem någonstans ifrån. Kanske strumpan, kanske min byxa. Kändes lite märkligt.

beslutsångest.

Jag får spunk på mig sjäääälv. Jag kan inte bestämma om jag ska åka till jobbet med 11-bussen eller 11.30-bussen. Måste köpa ett träningslinne innan jag börjar och jag - min envisa tidspessimist - tror inte att jag inte skulle hinna det på en kvart. Eeh. Jag hinner det - samt att byta skor och kränga på mig jobbtröjan. Jag måste intala mig det! JAG HINNER. Jag tar 11.30-bussen.

ola, ola, ola.

Ola för the win! I alla fall igår. Hade tyckt att Ola och Jessica skulle till Globen och Salem till andra chansen. Men viktigast var att Ola gick vidare och det gick ju bra. Det var säkert endast tack vare min lilla ynkliga telefonröst, tror ni inte? :) Annars tyckte jag nog att det var väldigt märkliga låtar för att vara Melodifestivalen... Inget direkt glitter och galmour och bara massa glada låtar. Tråååkigt. Salems låt är väl okej, men i Melodifestivalen, njae. Men den där människan som hade en järnhandske, eller var det var, på sig. Vad var det? Hon betedde sig som hon sjöng och framförallt dansade som om hon var med i någon sekt eller något.

Nåja. Hoppas de resterande bidragen är bättre! Höjdpunkten var Dolphs lilla show! Och inledningsnumret med Perelli, Nanne och Sonja var bra också!

ertsås.

Igår besegrade ju älskade KFF norska Molde i Copa del Sol. Och Molde har en spelare som heter Ertsås - fantastiskt roligt! Haha. Jag trodde inte att det var sant när jag såg hans rygg. Ertsås! Haha.

Förövrigt består helgen av arbete både för mig och älsket. Och ikväll är det första delfinalen i Melodifestivalen, wihi! Jag har förstått de senaste åren att jag faktiskt tycker det är riktigt roligt med Melodifestival! Visserligen har det dem senaste åren varit ihopkopplat med fest och utgång. Men idag blir det med fruktsallad i soffan. Eller i sängen - Anders är ju inte Melodifestivalens största fan (milt uttryckt) så jag får kanske mumsa på den där fruktsalladen allena i sovrummet.

Till middag ska vi äta onyttigt - pommes och bea. Och just ja - kött.

angående rensandet.

Någon namnlös själv (men jag gissar på Jossan) har kommenterat gårdagens inlägg. Och med slänga menar jag inte som slänga i soporna, givetvis skänker jag det till typ Kupan, Erikshjälpen eller något sådant. Men inte gamla trosor och strumpor, nej.

Men jag har svårt att göra mig av med grejorna över huvud taget. Sen har jag bestämt - för länge sen - att mina favoritkläder slänger jag inte. För dem vill jag kunna visa mina barn när jag har sådana och dem är lite äldre. Jag hade ju tyckt det var grymt kul att få se/använda mammas gamla 70-talskläder! Jag har faktiskt en Adidas-tröja i wct som pappa fick i 30-årspresent, den är alltså från 1983! Yeah!

rensat.

Genom att rensa garderoben rensar man hjärnan, sägs det inte så? Jag rensade garderoben för att bekämpa sötsuget. Det lyckades! Yes! Men man kan ju inte rensa garderoberna typ fem gånger i veckan...

Rensade ut tre ICA-kassar. Men dem ska bara upp i förrådet. Precis som de andra fem kassarna där uppe. Jag KAN inte slänga. Det skär i hjärtat på mig och någon gång kanske jag vill ha det igen. Eller hur. Fast jag har faktiskt kastat typ fem par strumpor, så det så.

nyfiiiiken.

Jag så hejdundrans nyfiken på om Agneta Sjödin och hennes danspartner i Let's Dance har blivit ett par, även utanför dansgolvet. Dem kladdade ju en del på varandra även utanför dansgolvet om man säger så... Någon som veeet!? Jag undrar detsamma om Sauk och hans partner, vet ni? TELL ME!

Åh. Min nyfikenhet skulle kunna bli min död.

jobba, jobba, jooobba.

Fick jobba lite idag, jobbar heldag imorgon. Och nästa vecka fick jag tre heldagar. Plus att jag ska jobba alla lördagar och alla söndagar hela februari! Wiiiihi!

Har dessutom sökt ett jobb idag och gjorde en väldigt annorlunda ansökan, spännande! Min snälla chef tittade även igenom ett av mina personliga brev och jag en massa nyttig feedback, taaack! Värdefullt!

kultur.

Hela min kropp har skrikit efter teaterala, dansanta, musikaliska upplevsler väldigt, väldigt länge nu. Främst teatraliska. Men nu jäklar! Jag har i nuläget TRE föreställningar bokade!

11e mars - En stjärt på himlen med Cecila Frode på Kalmar teater
5e maj - Inside Out, Cirkus Cirkör i Växjö Konserthus
3e juli - Zpanska Flugan med bl.a. Susanne Reuter och Robert Gustafsson, Krusenstiernska gården

Inte helt omöjligt att det blir något kulturellt i New York, är sugen på att gå på jazzklubb där!

promenader.

Jag har försökt komma igång med mina morgonpowerwalkar igen, det gick skitbra sen hade jag en dipp på någon vecka. Men nu är jag på g igen! Under varje promenad så fotar jag omgivningen för att se hur vädret och naturen skiftar under tiden. Jag lägger upp fotona på Facebook och ni kan se dem här


Ängöleden, 100113 kl. 07:57


Ängöleden, 100202 kl. 07:59


Det har minsann blivit en hel del ljusare på morgonen på de här snart tre veckorna. Kolla bara på gatulyktorna, hur mycket olika det syns att dem lyser! Åååh, mot vååååren!

eeeh, vuxenpoäng?

Alltså.

Jag har haft parmiddag och varit på husvisning samma helg. Lagom vuxet. Jag vet inte om jag gillar det eller inte. Alltså - middagen var toppentrevlig, inte så. Men att samla såhär mycket poäng under EN HELG känns lite overkill. Men va fan. Snart är jag ju ännu mer vuxen...

nu blir jag sådär galen.

Ge mig tips på roliga/användbara/nyttiga/tokiga apps till AjFåååån!

februari.

Och så var februari här. Om en månad är det mars och då kan man börja få vårkänslor. Typ ja tack!

Idag består dagen av att försöka förstå hur man fixar apps till min nya iPhone, ringa lite samtal kanske, träffa och äta lunch med AP samt lämna in klocka för batteribyte.

Jag har redan hunnit kolla en grej, mailat mäklaren samt beställt biljetter till Cirkus Cirkör som jag och Bohlin ska gå på i Växjö i maj, sååå roligt! Innan dagen är slut hoppas jag att jag har beställt biljetter till En stjärt på himlen också!

RSS 2.0