GOTT NYTT ÅR!

Tänkte bara säga det via bloggen :)

Dessutom måste jag ju skriva något sista dagen 2007. Nu ska jag mysa med min Anders :)

en al-qaida-medlem och ett svullo?

Idag vaknade jag vid 9.20 av att en tokgosig Flora rullar runt kring mig i sängen och spinner som hon tävlade i spinn-OS. Vi myser en stund, sen kommer Enok och vill vara med. Då gick Flora och jag myste med Enok en stund.

När jag väl gått upp så springer de runt som de hade en nål i röven. Överallt är dem. Man kan bli tokig för mindre.

När jag satt mig framför TV och glor på Lotta på Bråkmakargatan och viker tvätten så ser jag Flora stå i fönstret och morra åt en pinne som sitter på persiennerna. Strax där efter tar hon världens skutt och ska döda pinnen eller något, detta skutt slutar i en blomma som naturligtvis välter och det åker ner en massa lekakulor samt jord på golvet och i deras elementsäng... GAH! Fyyy på Flora! Skäll får hon och jag dammsuger. Dumma katt. Som tur var ramlade inte krukan i golvet så den är hel. Hon kan verkligen vara helt sinnessjuk. En liten mjuk terrorist!

Igår kväll så åt Anders lussebullar när vi myste i soffan. Enok var rätt nyfiken på dem och började slicka. Anders gav honom en bit och han åt upp den. Sen fick han lite till. Jag har aldrig hört om katter som gillar lussebullar. På julafton åt han räkor, det är väl inte så konstigt. Dock så åt han lite potatisskal tidigare på julaftonen, också.

Och jag åt min sena lunch här framför datorn nyss. Potatis- och purjolökssoppa. Enok satt och tittade på min mat och spann en massa. När jag ätit klart så satte jag tallriken framför nosen på honom. Han luktade lite och slickade i sig så mycket han hann innan jag tyckte det var nog.

Med andra ord äter nog Svullo-Enok var tusan som helst. Bortsett från clementiner och andra citrusfrukter. TOKKATT!

Nu är de dock rätt söta. Enok ligger vid skrivbordslampan och sover (där är det varmt och skönt) och Flora ligger i elementsängen och sover. Söta som socker är de!

men...

Idag var en av få dagar som Anders och jag var lediga samtidigt. Men givetvis ringer de vid 8.22 och väcker oss. Så vid 9.30 var han på jobbet. De sa att han bara skulle jobba till lunch. Jojo, det brukar låta så. Jag som verkligen sett fram emot en mysig dag med min käresta. Typiskt. Får se det från den positiva sidan - de verkar tycka väldigt bra om Anders på jobbet minsann.

Sen så jobbar han imorgon. Ledig på söndag, då lär vi ju ändå bara ligga och tycka synd om oss själva i soffan. På måndag också ledig - wiiihi! Tisdag jobbar han och sen jobber jag onsdag, torsdag, fredag, lördag. Sen ledig söndag och sen börjar skolan. MIH! Jaja. Hoppas han kommer hem vid 13-tiden eller så. Vi hade ju lite ärenden på stan.

Förresten. Jag vill ha mitt schema för i vår typ NU. Jag har också ett liv att planera. JAAA! Sen så vill jag vet om jag kommer vara i skolan lika mycket som jag har varit detta år. Sen så skulle jag vilja planera en resa till mor och far eller om de kan komma ner. Fast jag vill nog åka upp så jag får träffa farmor. Lilla, lilla farmor...

Nähä. Nu ska jag testa våran nya tandborsthållare, om den inte funkar får Lagerhaus ta tillbaks den.

jag är ju faktiskt ledig.

Nu ska jag göra något som jag göra väldigt sällan. Typ när jag är ledig och jag har gjort allt jag måste. Nämligen gos upp migi soffan och läsa en bok, eller fortsätta på den som jag började på på Teneriffa, med andra ord för snart två månader sen. Jag vill verkligen läsa ut den. För jag har två Kajsa Ingemarsson-böcker som väntar. Med andra ord två VÄLDIGT bra böcker. Den bokenj ag läser nu är lite konstigt. "En kort berättelse om traktorer på ukrainska" tror jag den heter.

Man får följa en kvinna vars pappa gifter sig med en ukrainska, han är typ 89 och hon 35. Det är ju liksom för att hon ska få uppehållstillstånd i Storbritannien och sådant där. Så händer det en massa mysko saker hit och dit.

Nåja. Ner i soffan och lääääsa :)

oxfilé.

Nu har jag varit och handlat på Maxi. Det gick fint. Var inne på jobbet en sväng först. Och det resulterade i att jag ska jobba onsdag, torsdag och lördag nästa vecka :) Jag ska jobba på fredagen också, men på Lundgrens järn. inventera skruvar - det ni! :)

På Maxi köpte jag oxfilé á 199 kr/kg från Brasilien. Jag tog den minsta och den gick på 285 kr. Men fyyyy tusan vad mumsig nyårsmiddag jag och Anders Panders kommer få :) Oxfilé med hasselbakspotatis och pepparsås, sluuurp! Måste joddla mig bort till Systembolaget idag eller imorgon också, ska köpa en liten flaska champagne till tolvslaget. Anders jobbar ju på nyårsdagen så vi får ta det lugnt med alkoholen. Jaaa.

Men det ska vi inte göra på lördag :D

Dags för lunch bestående av risgrynsgröt, mjölk, knäcke med leverpastej och gurka. Mums!

denna torsdag.

Vi gick upp tidigt imorse (6.20) för att hinna fira Anders lite innan han gick till jobbet. Men när han gått vid 7.45 så tittade jag lite på TV i soffan där jag sedan somnade och sov till 9.45, det var sköööönt :)

Men nu är det dags att cykla till Maxi och fylla på förråden lite minsann. Har ingen större lust, men jag måste handla så jag kan laga maten Anders vill ha på sin dag. Vad är det tro? Jo, fläskpannkaka :) Sötis!

Kom på att vi bara skrivit matlista för idag och nyårsafton. Det är ju faktiskt så att vi måste äta fredag, lördag och söndag också. Måste klura ut något tills dess. Bläh. Dags att sätta näsan i kokböckerna och leta recept med andra ord!

GRRRRRRRRRRATTIS!

image163

Idag fyller min älskling år, han vet själv ine hur mycket så det nämner vi inte!
GRATTIS SÖT!
Puss!

mellandagsrea.

Idag började mellandagsrean. Fast egentligen borde det ju inte heta så. För vad jag förstått så är ju mellandagarna de mellan annandagen och nyårsafton (eller kanske nyårsdagen), så egentligen borde det inte få heta mellandagsrea förän imorgon. Nåja.

Jag hade fått ett mail från H&M-club om att om man var medlem fick man komma in kl 09.00, en timme innan alla andra. Så jag och Amanda och Anders också var där till klockan 09.00. I mailet stod det att man skulle ha med sig sitt club-kort för att få komma in. Det behövde vi inte visa över huvud taget. Och hur mycket rea var det då? På "ungdoms"-avdelningen var det typ två ställ. På dam-avdelningen var det knaske fyra. Men tack. Massa tråkkläder och de var inte speciellt mycket billigare. Från 249:- till 199:- eller 149:-... TRÅKIGT! Så vi var där i 10 minuter och letade lite sen gick vi hem. Jag glodde på TV och somnade i soffan sen så gick jag och Amanda ut igen vid 12-hugget. Då var det fler affärer öppna och de enda som hade riktig rea (enligt mig), där det var 50% rabatt på MYCKET var BikBok och Gina Tricot. Men köerna var milslånga så de två topparna jag hittade på Gina Tricot var inte värda den väntan, så vi gick hem tomhänta. Jajamensan.

Så med andra ors. Mellandagsrea är meningslös. Framförallt för de butiker som haft rea i en månad innan. Blursch!

Själv väntar jag på en annan rea :D

GOD JUL!

God jul på er alla! För första gången i mitt liv är jag inte med min familj på julafton. Det har känts rätt konstigt och jag tänker mer och mer på farmor. Jag börjar på bli rädd på riktigt nu. Ska dock inte vara så negativ.
Vi har haft en mysig julafton med Anders pappa och styvmor, samt styvmoderns son och hans sambo. Och så Anders och Amanda förstås!

Ätit gott och druckit julmust. Mina köttbullar, efter farmors recept, fick högst betyg :) Drömtårtan, efter farmors recept förstås, blev jättelyckad. Smakade som den ska :) Anders skagenröra smakade som Calles så det kan inte bli mycket bättre med maten :) Har inte tagit några foton idag, hittade dock ett från julen 2003. Hemifrån mamma och pappa. Dock så hade de inga klappar i år eftersom vi redan fått den i form av Teneriffa :)

Men

GOD JUL!


image162

hm...

Igår skickade jag och Anders ut SMS till lite folk om att det var fest/samkväm hos oss nu ikväll. Vi konstaterade när vi åt middag att vi bara fått svar från de som inte kommer. Betyder det att de som inte svarat kommer? Visserligen skrev vi inget om att man skulle svara, men ändå.

Vad vi vet är det bara Brorsan som kommer, men det kan ju bli trevligt det med ;) Sen får vi se om det dyker upp annat folk :)

hysteri.

Det var som jag befarade. Hela Kalmar var på stan och jag kan tala om att hälften av dem var på H&M och en stor del på Systembolaget. Jaaa. Men det gick rätt smidigt i alla fall. Har fixat diverse grejer. Bland annat "gran", julduk och spriiiiiiiiiit.

Det msåte varit jobbigt att vara på stan. För jag somnade i soffan vid kanske 16.30 och vaknade nyss, ojdå...

Anders slutade 18, sen skulle han fixa en sak sen kommer han hem. Så nu ska jag kissa (innan jag för i brallan) för att sedan stå i dsuchen och sjunga till någon bra musik som ska förflytta sig från hyllan till CD-spelaren inom den närmsta minuten!

Hej svej!

farmors köttbullar.

Idag går alla mina tankar till världens sötaste farmor. Hon ligger p åsjukhus och jag gör för första gången hennes köttbullar. Saknar dig, farmor! KRYA PÅ DIG!



image161
Jag, farmor och storebror Calle för några jular sen

god morgon, världen!

Godmorgon!

Här ligger jag fortfarande i sängen. Med datorn i knät. Lyxigt som tusan. Idag ska det lagas lite mat och bakas till julafton. Samt springa på stan och göra en del ärenden. Och det kommer nog ta en stund eftersom det blev mer saker än tänkt att fixa samt att nästintill hela Kalmar kommer vara på stan. Jaaa.

Så dags för liten, LEDIG, Elin att gå upp och ta tag i den 22a december. Ska börja med frukost med sista Barometern innan den 27e december.

Ikväll blir det kanske fest, skojskoj!

Puss på er!

skinande rent.

Jag klev upp 06.37, tog tvätten och gick ner i tvättstugan och lade in det första. Sen har allt gått i ett. Städat ur ett skåp, fixat i en bokhylla, fixat på och vid skrivbordet, skurat köket, plockat undan och gjort fint, dammsugit i fönster och andra ytor, dammsugit golvet, städat badrummer och till slut torkat alla golv. Även tvättat, förstås, under tiden, piskat mattor, plockat upp mat, lämnat saker i förrådet och säkert något jag glömt.

Men nu är det tokigt fint i lägenheten. Till och med kläderna är vikta - sååå skönt. Har även satt upp små bjällror, som jag fått av  päronen, på insidan av dörren så det låter lite sött när man går igenom den :) Eller inte genom dörren. Utan när man öppnar det och går  ut eller in.  JAJA. Ni fattar.

Så nu har jag även duschat och ätit (kändes som om jag inte ätit på en vecka, så hungrig var jag!) och om 8 minuter börjar På spåret!

Imorgon blir det att laga lite mat inför julafton samt godis. Och så en sväng på stan med diverse ärenden. Kommer få panik bland alla människor..! Sen blir det kanske lite samkväm på kvällen. Om någon kommer, annars är jag och Anders själva för Amanda ska på maskerad i skogen.

Så fint det känns. Ingen skola eller jobb förens den 4e januari!

LEEEEEEEEEEEEEEDIG!

sista skoldagen 2007.

Denna dag - ett liv. Som Melker Melkersson skulle sagt. Jag har varit och känt på alla känslor som jag bara kan idag. I almanacken var det en stor röd ring runt ordet "gitarrtenta" kl 11.15. Jag har övat men kände att jag ska och vill öva mer. Så jag var i skolan strax efter kl 9. Jag övade i princip oavbrutet till kl 11.10. Mathilda, som är sjukti duktigt och klarade VG-nivån sa "lugnt, Elin. Du kommer klara det, du kan ju!". Nervös var jag, hon är bara snäll tänkte jag lite.

11.15 började lektionen och jag bad om att få vara först. Det fick jag. Spelade och misslyckades. Och så igen. Och igen. Tog en paus. Testade igen. Klarade det nästan. Testade igen. Paus. Testade igen och misslyckades. Ja, ni fattar. Johanna trodde jag hade klarat det, men det hade jag inte. Vi var 11 stycken och 2 stycken klarade det. Säger lite om svårighetsgraden för oss... Dessutom är läraren - enligt mig - dum i skallen. Han är opedagogisk och dan. "Nu gör du FEL!!!" Som om det går bättre nästa gång? Neeej. Nåja.

Arg var jag. Förmodligen mest för att jag vet att jag kan men inte kan när det gällde. Jag svor och svor och svor. Min älskling svor åt mig med. Vi åt lunch och hade sedan, på mitt intiativ julavslutning. Så vi var 16 personer som hade köpt varsitt paket för ca 20 kr. Sedan numrerade vi de och skrev samma nummer på en lapp, sedan fick man dra en lapp och fick det paketet (så rooooligt!) :) Min dramalärare började. Hon fick mitt paket. Jag och Mathilda fnissade. När alla fått paket så tittade vi på när en och en öppnade. I paketet som jag köpt låg det två tärningar. På den ena står det "ta på", "slicka", "sug" osv och på den andra "brösten", "snoppen" osv (fast på engelska) Förstår ni vad vi skrattade och vad roligt det var när just min lärare fick de. Jag sa igår när jag köpte dem "tänk om hon får dem!!!" Hihi, sååå roligt. Sen var det en massa annat roligt runt de där tärningarna. Min musiklärare som är 60+ förstod inte vad det var för tärningar, haha. Så min dramalärare fick visa och översätta Jag fick JULSHOPPINGCHOKLAD :)

Sen vid 14-snåret så började vi i temagruppen fixa och ha oss och äntligen vara i salen så länge vi ville och sådära. Vi har kommit en bit men det är mycket kvar. Men man tappar motivationen lite när man bara vill vara ledig och vet att det dröjer typ 3½ vecka till redovisning.

Dock är jag inte så lycklig som jag skulle vilja vara när nu gick på jullov, eftersom jag inte klarade tentan. Men nu när jag satte mig vid datorn och kollade mailen så hade jag fått det här från min bildlärare:

"Hej Elin, jag förstår att du vill få en kommentar till ditt arbete, som vanligt så har du varit jätteambitiös och kreativ I ditt förhållningssätt till uppgiften, du har verkligen också kopplat ditt arbete till det som du själv gjorde tidigare, bra att utgå ifrån sig själv när man börjar ett job, du släpper också in barnen bra, och tanker I flera steg. Kanon bra att du även väl förankrar ditt arbete med Lpo-94, det kunde inte varit bättre du får så klart ett VG+, god jul hälsn Lena"

PRISA MIG! Fan vad bäst jag känner mig nu! Annat kan man väl inte göra när man får omdömet "det kunde inte varit bättre du får så klart ett VG+"

Så nu blev jag lite glad minsann. Och lite glad är jag för att det är ledigt som gäller nu. Mindre glad är jag för att det är tvättning kl 07.00 imorgonbitti samt STORSTÄDNING. Fast glad är jag för att Anders fick jobba nu ikväll istället för imorron (det betyder att jag inte behöver städa ensam :))

Hej svej.

stöld eller inte.

Om det här har skett eller inte så vill jag hur som helst gärna ha ett vettigt uttalande från min kårstyrelse. Bekräfta eller dementera. Hur går ni vidare? Snälla.

antrekå.

...åt jag till lunch. Med klyftpotatis. Och bearneisesås. På Zorbas.

En dag kvar i skolan. Sorgligt nog innehåller den dagen en gitarrtenta. Usch.

Nu ska jag se på Bonde söker fru.

Hej då. Hata gitarr.

uppdatering.

Det går framåt med gitarrspelandet. Idag blev jag inte nipprig i fingrarna.

Lite mer bak. Gjorde kokostoppar. Dock så hällde jag i lite grön karamellfärg. Koksjulgranar! :) De smakar såååå mumsigt.

Inget Mario Party idag, dock igår. Jag rodde :)

Temaarbetet går framåt. Dock sakt. Äntligen får vi vara i redovisningssalen imorgon och på torsdag. Nu måste det börja hända lite saker. Kom på en, enligt mig, skitcool idé i duschen (haha, sluta tänka snusk!).

Katten Enok Penok är typ världens sötaste när han sover. Han har börjat snarka. Flora är givetvis också söt. Speciellt när hon lägger sig på badrumsmatten (hon bara ramlar åt sidan) eller trillar ner i papperskassen där vi slänger tidningar.

Ingen bula funnen i huvudet efter Anders attack (förhoppnings ofrivilliga) med sin armbåge precis i mellan vaken och sova-tillstånd, igår kväll.

Två dagar, en gitarrtenta, en julklapp och lite annat kvar tills J U L L O V !

Bara några meter till sängen och några minuter kvar till Toppform. JAAA TACK!

Hej då.

mjo...

Nu är klockan snart halv. Vilket jag hade tänkt sitta till. Har jag spelar gitarr? Jag har haft den i mina händer en gång sen senaste inlägget. Då testade jag att spela med datorn och att plocka. Jag gav upp efter ca 1½ takt. RÖV. Vill inte. Sen så finurlade jag lite på temaarbetet och kom på en bra inspirationskälla som jag nu har tagit lite idéer ifrån, får se om gruppen diggar det imorron.

Sen ringde storebror. Julklappsprat. Julklappsprat det här året handlar om att vi inte ska köpa några julklappar. Givetvis hade jag inte fattat det innan jag fixade julklappar åt hela familjen. Dock så är den julklappen liksom som en annan grej, nåja. Kan inte skriva för mycket om de små liven läser ;)
Storebror frågade vad jag gjorde.

Jag: Sitter i skolan och övar till en gitarrtenta jag har på torsdag...

Storebror: Va? Vad jobbigt...

Jag: Jåru...

Storebror: Måste man kunna spela gitarr för att bli lärare?

Jag: Tydligen...

Det har han banne mig rätt i. Jag blir inte bättre lärare/förskolelärare bara för att jag kan spela gitarr. Snarare sämre. För jag irriterar mig bara så fort jag ser en gitarr. Dessutom kunde jag lärt mig något nyttigt alla dessa timmar jag ägnat åt sex strängar på en trälåda.

Iofs skulle jag verkligen vilja kunna spela gitarr. Men jag hoppar gärna över vägen från att inte kunna ett dugg till att kunna ta de nödvändigaste ackorden + plocka.

Ett försök till. Sen hem till Mario Party 8 ;)

gitarr.

Sitter i skolan och övar på låten som vi ska ha till tentan på torsdag. Jag blir helt jäkla nipprig i fingrarna. Vet inte var jag ska ta vägen. Det är rövsvårt att öva med sig själv.

Visst, visst jag har lagt in låten i datorn så jag kan spela med den, men det gåååååår inte. Nu kan jag iaf slå låten tillsammans med datorn men jag kan fasiken inte plocka den. Huu.

Jag har nog fel på mina nerver i händerna. Jag mår liksom dålgit av det. Det känns apans äckligt och nu börjar jag må illa.

HUU!

Jag har suttit i 20 minuter och hade tänkt sitta i 30 till. Vette fan om jag pallar det...

marioparty8 och pepparkakor.

Idag har varit tokigt slappig dag. Bara en massa TV-tittande på förmiddagen och över lunchtid (skiiiiiiidor) sen pepparkaksbakande med Amanda sedan köpta vi pizza på Italias nya restaturang inne i stan. Vi åt rätt tidigt. Så sen kl 17 ungefär så har jag spelar Mario Party 8 på Nintendo Wii. När vi väl fattat varför inte andra kontrollen fungerade och kunde fixa så den funkade så spelade vi på. Jag har spelat hela tiden, lite mot Anders och lite mot Amanda. Så nu drömmer jag säkert om Mario i natt :)

Spelet är jättegulligt och fiffigt. Äääääääääälskar det massa redan! Man kan lätta fördriva tiden med det en ledig dag. Jag har ju spelat i typ 5 timmar nu. Ett litet avbrott för adventsfika bara :)

Nu har jag att göra under ledigheten över jul ;)

Lite bilder på pepparkakorna. Jag använde mina formar från London för första gången. Köpte de 2004, det fanns nämligen bl.a. en form i form av en anka och en som en kyckling :) Sen de traditionsenliga grisarna dedikerade till mina bröder :)





Sen kan jag inte sluta tänka på ett foto taget från pepparkaksbaket 2003 (måste det nog varit...)

image160

Felix och jag väntar på att pepparkakorna ska bli klara :)

partaj.

Ikväll blir det partaj. Ska bli skojigt! Får se om vi går ut och i så fall vart. Ingen kår inte. Efter allt rabalder som man hört om denna vecka har jag tusan ingen lust att lägga några pengar på deras verksamhet. Dessutom har jag ingen lust att vara där i typ 4-5 timmar... Iiiiiicke.

Nåja. Äta mumsig god wok till middag och sen praty! Wie!

helg.

HELG! HELG! HELG!

LEDIG! LEDIG! LEDIG!

God natt! Imorron blir det liten rundtur för diverse inköp med svärfars bil. Tjo!

katjiiiiing.

Bara för att jag har gått gymnasiet i Södertälje, läst på högskolan i minst ett år och kanske lite för att jag heter Westerberg i efternamn så inkasserar jag 8000 SEK den 30e januari.

Jag har skrivit ett brev (brev 1) och bett om en ansökningsblankett. Sen har jag skrivit i den blanketten, dragit kopior på gymnasiebetyg, referenser m.m. samt fått ett utdrag ur LADOK (högskolans betygsdatabas, eller nåt) på mina betyg och skickat in tillsammans med en liten skrift (brev 2).

Det gav mig 8000 kronor. Man tackar, man tackar :)


Brev nr 1:

Kalmar 071014
Bästa styrelse,

Jag önskar att få den särskilda blanketten tillsänd till mig, för att få möjligheten att söka Ert stipendium.

Med vänlig hälsning
Elin Westerberg


Brev nr 2:

Kalmar, 2007-11-02

Bästa styrelse,

Härmed söker jag stipendiet Ni delar ut till studenter, studerande vid högskola eller universitet.

Mina studier på lärarprogrammet vid högskolan i Kalmar går fortsatt bra. För tillfället är jag ute på VFU (VerksamhetsFörlagdUtbildning, med andra ord praktik) och jag känner mer och mer att jag trivs med mitt framtida yrke som tidigareårs-lärare.

När detta år är slut har jag endast ett år kvar av mina studier och jag ser verkligen fram emot den dagen jag tar min lärarexamen!

Med vänlig hälsning
Elin Westerberg

skugga.

Det här är bara så coooooolt :)


Jag måste lära mig så man kan se klippen direkt i bloggen. Någon som kan tala om för mig hur man gör? :)

fanderdun.

Hörde just på Nyheterna (eller "inför" Nyheterna). Där sa de på Ekonominyheterna att Fanderdun lägger ner i Kalmar.
JAG VISSTE DET! Jag har varit rätt anti det här från början men nu när det händer saker hela tiden har jag börjat vänja mig och börjat acceptera dig. Men ett beslut som tas över en natt, allt krångel med löner, allt krångel med säkerheten på bygget osv. Det kunde bara inte sluta bra. Och nej - en massa pengar åt skogen nu.

Och jag kramade den dära f*n i torsdags. Johan Persson, vårat kommunalråd i Kalmar. Jag betalade TJUGO kronor för att få göra det med pengarna går ju till Röda korset, men ändå. Men när en annan gubbe sa, efter kramen, "så ska du få en sådan här knapp att sätta på jackan också" sa jag högt och tydligt "ja, det var den jag ville ha!". MOUHAHA.

Nu ska jag titta på TV4 när de super på Nobelmiddagen.

snark, snark.

Ehm. Jag somnade. Och sov nog en timme eller något. Sen närjag vaknade hade Anders nästan lagat maten helt klart. Världens bästa sambo. :) Sen åt jag framför TVn för jag missade julkalendern imorse och under tiden så tog han även hand om disken. TACK!

Tjo!

tema tema tema.

Jobbat med temaarbetet hela dagen. Sållat bland våra idéer och försökt strukturera upp lite. Imorgon blir det lite rep på golvet och försöka komma på bra grejer. Det här kommer bli lajbans!

Är toktrött. Fattar inte varför. Ska vila lite på soffan nu, men en gosEnok som ligger bredvid mig/på mig och spinner.

Ska försöka att inte somna. Haha, lycka till!

nattinatti.

Nu ska jag gå och lägga mig. Och nu har jag träffat ALLA i Anders släkt, som jag vet finns iaf :)
Anders halvbror har haft en dejt i Kalmar under dagen och ska sova hos oss i natt. Stackarn, katterna kommer hålla honom vaken hela natten :)

Snart ny vecka med nya tag. Temaarbete, here I come!

... med min nya, tokfina, almanacka!

bilduppdateringar.

Har tagit lite foton med mobilen. Här kommer ett smakprov!




1. Hälsar på Enok 2. Min allra första öl 3. Hälsar på Enok igen 4. Jag och Anders myser 5. Kissarna har flyttat hem 6. Kissarna sover på en stol




1. Jag har bakat kaviarkaka 2. Min H&M-kläder har kommit 3. Enok jagar muspekaren 4. Enok läser Aftonbladet (han är en bildad katt!) 5+6. Flora osver på skrivbordet



1. Det snöade i oktober! 2. Jag väntar på bussen och ser inte ut som vanligt 3. Enok vilade på min tallrik 4. Jag får hjälp att vika tvätten 5. MUMS! 6. Sista KFF-matchen för säsongen!




1. Match! 2. Jag väntar och förväntasnfull! 3. Maaaatch! 4. Vi hyllar våra silvermedaljörer på Larmtorget! 5+6. A.P. dricker Absinth jag givit henne...






1. A.P. fortsätter dricka Absinth :) 2. Jag och Johanna 3. Sara tar kortet och vi syns båda två 4. Sara vill inte vara med 5. Elin Pelin på fest! 6. Vad gör han!?






1. Katterna myser i soffan 2.Anders spelade Nintendo Wii förstås :) 3-5. Året lussekatter blir till och SÅÅÅÅ goda! 6. Vår tokfina julstjärna! 6. Jag föreviga att jag haft så långa naglar, innan jag klippte av dem :)

bomber och granater.

I Kalmar ringer ett fyllo till ICA Maxi och bombhotar, i Södertälje ligger det två skarpa bomber i en pendeltågsvagn.

Jag ångrar inte min flytt. Någonsin.

kärlek.

Det här är kärlek för mig. Tack Fotbollsfrun för länken!

tonåringar.

Jag tror Enok och Flora har kommit i tonåren. De är rätt jobbiga emellanåt. Ytterligare ett bevis är att Enoks kulor börjar synas så han kan ju glädjas åt dem i några månader till. Sen ska de bort, bort, bort!

Sen har han börjat tugga på mitt och Amandas hår. Jag fattar det inte. Som nu t.ex. Jag sitter i soffan och har utsläppt hår. Han hoppar upp på ryggstödet och går direkt till mitt hår, kör in huvudet i kalufsen och börjar tugga. Jisses.

Sen har de båda börjat jaga ens händer typ när man klappar de. De hugger tag i handen med klor och ibland tänder helt oprovocerat. GAH!

Nu är han ju rätt söt iofs. Ligger bredvid mig på rygg och spinner. :)

Förresten. Det kommer nog bilder någon dag!

idol, dårå.

Ja. Jag såg Idol-finalen. Jag har nog aldrig tyckt att det varit så intressanta artister som kom till final som igår. Jag tyckte att båda var värdiga vinnare, men personligen skulle jag hellre köpa en skiva med Amanda än med Marie. Och just därför tyckte jag att det var toppen att det blev som det blev.

För om man tänker tillbaka på åren. Hur mycket har man hört från Daniel, Agnes och Markus? Typ iiiiingenting. Vinnarlåten spelas sönder på radio, skivan kommer och sen är det typ knäpptyst.

MEN! Hur mycket har man inte hört från typ Darin, Sebastion, Ola, Danny m.fl!?

Ytterligare en anledning är att nu får Amanda göra sin alldeles egna grej. Istället för att slava under det kontrakt som de vinner (om jag förstått allt rätt). På Aftonbladet kan man läsa att hon blev erbjuden skivkontrakt redan under efterfesten igår!

Med andra ord. Lycka till Amanda och Marie! Kör hårt!

sängbord.

Nu har jag städat ur mina sängbordslådor. Det behövdes. En nästan full låda blev nästan tom. Massa gamla tidningar som jag ska göra av någonstans.

Märker ni vad mycket jag bloggar nu för tiden? :)

kl. 11:37

Nu har jag ätit frukost. Mums. Dock har det dröjt med tandborstandet för jag och Titti har spelat Alfapet på nätet :) Ska bara ner och hämta all torr tvätt snart. Klä på mig. Sen ska jag hemla lite. Sen vet jag inte. Bara gå hemma och mysa och njuta av ledigheten.

hihi.

image115

Han är så himla snäll och söt. Tack, mitt gos!

ledig fredag.

God morgon!

Klockan är snart nio, men jag har varit vaken sedan sju. :) Julkalenderna börjar ju 7.15 och vi hade tvättid 07.00 så jag gick upp och ner i tvättstugan för att sedan mysa i soffan framför julkalendern och sedan lite SVT-morgon för att sedan gå ner i tvättstugan och lägga i de två sista tvättarna. Så nu ska jag bara hänga två tvättar på tork så är det klart sen. Sköööönt.

Dock så sitter jag nu här framför datorn med en kopp persiko- och mangote med myskläder och tom mage med Mix Megapol i öronen. Ska nog äta lite frukost snart.

Nu kom en tokig Flora och la sig på skrivbordet. Om Enok kommer så lyfter jag ner honom. Han får gärna inte stänga av datorn igen.

LEDIG!

Jag är så ledig som tusan. Jobbar 13-16 på lördag men det är ju bara kul. Annars är jag så fett ledig tills på måndag 8.15. Jag njuuuuuuuuuuuuuter.

Och idag har jag varit så söt i min kjol.



Jag hatar G-, C- och-alla-andra-ackord-också-för-den-delen.BLÄH.

till kåren.

Ikväll ska jag till kåren med Annie! En onsdag? Varför då? Jo, det är livemusik och Annie ville gå men hade ingen att gå med så jag går med henne :) Först ska jag hem till henne och se hur hon har deti sin nya lya och det har visat sig att hon bor i samma hus som Titti, hihi!

Och jag har precis klätt på mig. :) Jag bara pluggade på och när jag väl var klar med det så duschade jag och klädde mig. Och detta gjorde jag väl för ca. en timme sedan :) Men vad gjorde väl det? :)

yes.

Jag är klaaaaaaaaaaaaaaaar. Hade två saker att skriva idag.Hade dock påbörjat en igår och det var väldigt skönt idag ska jag säga. Det var sammanfattning av loggboken från praktiken. Gjorde klart den och sådär. Sedan tog jag tag i den didaktiska bilduppgiften. Hade varken ork, lust eller vilja. Hjärnan stretade emot och var allmänt jobbig.

Jag började skriva lite smått. Gosade lite med kissarna och sedan sa det PANG och jag kom på hur jag skulle göra. Eftersom jag fick väldigt bra respons på den första delen i detta arbetet, som vi gjorde innan praktiken så tänkte jag att jag skulle försöka göra detta lika bra. Men först visste jag inte hur men när det slog mig så var det bara att sätta sig och skriva. FEM sidor blev det, ojdå. Men det känns bra och jag är nöjd! Hoppas jag får lika bra respons på detta som jag fick på den första delen!

Hade tänkt att öva lite gitarr idag också. Men bilduppgiften tog längre tid än vad jag tänkt så jag struntar i gitarrspelandet idag. Övar lite resten av veckan. Dock så har vi bara lektionen imorron innan vi ska ha examination, jisses. Jaja, det blir nog bra.

Men det känns skönt att ha blivit klar och att jag känner mig nöjd. Anders har läst igenom båda arbetena och sagt att det ser fint ut, wiiie!

enok - the terminator.

Vad gör han? Jo, precis när jag har börjat skriva ut mitt ett arbete så går han lite på tangentbordet så hela datorn stängs av! Tänk om arbetet försvunnit. Fin förklaring:

- Jag kan inte lämna in det, för min katt stängde av datorn när jag skulle skriva ut.



Men nu fanns det kvar och det var ju tur för Enok. Han lever upp till sitt namn minsann.

tillbaka till skolan.

Och det märks. Är ledig idag (pga. dålig kommunikation mellan mina lärare) och vad gör jag? JO PLUGGAR. OM jag hade haft praktik hade jag varit helt ledig såvida det inte varir något medrapporten.

Men jag har betat av två av tre saker och den sista saken kan jag inte skjuta upp eftersom det ska redovisas imorron. Men jag vet inte hur jag ska börja, hur jag ska lägga upp det, hur mycket det ska vara eller någonting. Flumflum-instruktioner liksom. Men det är väl bara att ordbajsa lite ytterligare en gång (hur många arbeten har man skrivit där det inte finns något ordbajseri?)...



Dadadadadadadadaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiism.



I like to sätta på en movie and lay down on the soffa and eat clementiner, this after me and my lovley sambo has fotat our bokhyllor and put them out on the Blocket at the world wide web because we vill sälja them so we kan buy den fiiiiiina bokhyllan on the bästa IKEA. Yes. But I like to kick my hyresvärds ass tusen gånger also.

hej tomten.

Jag vet att jag redan fått mina julklappar för i år. I form av en underbar Teneriffaresa samt en urkul Nintendo Wii. Men jag tänkte att man ju alltid kan önska sig. Och vem vet, du kanske dyker upp för första gången i mitt liv på min 22a julafton. Önskelista nedan:

1. Det här

2. Den här (i svartbrun)

Jag hoppas vi ses den 24e december! ;)

RSS 2.0