besök.

Idag hade jag besök från högskolan på VFU:n. Det gick finfint. Jag var inte ett dugg nervös. Det har jag alltid varit tidigare. Men som sagt, det gick jättebra. Både det jag gjorde med barnen och samtalet mellan mig, min handledare på plats samt handledaren från högskolan var trevligt, givande och bra.

Styrkor och svagheter är himla svårt. Men jag lär mig mer och mer och väldigt mycket om mig själv.

Det som de både tryckte mest på var att jag är så lugn. Det känns skönt. Jag är lugn, men har koll liksom. Mycket positiv feedback osv. Med andra ord så syns det rätt tydligt att det är det här jag ska göra. Det har hela tiden gått bättre ju yngre barn jag jobbat med och mindre och mindre nervös har jag varit för besöken från högskolan. Sen har mina handledare från högskolan var bättre och bättre dessutom. Och jag har nog blivit lite klokare med åren :)

Men iaf. Det kändes och känns toppen. Nu är det bara tre dagar kvar. Som jag säger - det är pisstråkigt för det är ju nu man börjar komma in i det riktigt ordentligt och man har lärt sig rutiner och barnen känner en osv. Men det ska bli himla skönt att inte börja förens 9 på morgonen, komma igång med träningen för att jag hinner och få sköta sig själv lite mer.

Men det är inget att orda om - detta är min bästa praktik någonsin!

orka.

Att de bara orkar våra storkar.

helt otroligt.

Kolla in det här!

Det jag funderar på är om den ena bestämmer sig för att ta ner högerarmen och den för att ta upp samma arm - stannar den på mitten då? Är någon av deras hjärnor dominerande vad det gäller om hur de ska röra kroppen? Om den ena vill gå framåt och den andra bakår? Blir det kortslutning i hjärnan då? Läskigt.

en månad kvar.

En månad kvar till julafton. Och den ska firas här hemma hos oss :) Lite tokigt. Jag har aldrig arrangerat en julafton förrut :) Men det ska bli mysigt och detta innebär att jag kan köpa en massa fina julsaker och att jag kan julpynta mer än tidigare år eftersom vi kommer vara hemma på julafton och det kommer komma folk hit. Dessutom kanske några barn och om inte annat för dem, ska så ska det vara juljuljul här hemma.

Nu är det bara ett problem - hur ska vi lösa det här med julgran när vi har två vilda huligankattungar?

FLÄÄÄÄÄÄDAG!

(om jag hade varit fyra år hade jag sagt "FLÄÄÄÄDAG", så det så!)

Praktik 7.50-15.30 idag. Hemma 16.15 och dags att sätta sig med VFU-rapporten. Den ska ju in till alla på onsdag och vi hade fått typ 12 kommentarerom diverse saker av vår handledare. Jag känner - jag gör det ikväll och kan ta sovmorgon imorgon och vara tokledig på söndag (detta upprepar jag i huvudet typ tretusenetthundratrettioelva gånger). Kommer hem - byter byxor - och sätter mig framför datorn. Innan dess har jag uppmärksammat att min kära sambo har köpt ett Nintendo Wii som står på köksbordet, min första kommentar "vi kan inte installera det ikväll för jag ska plugga". Väl framför datorn (den nya :)) grejar jag och har mig och helt plötsligt har jag lagt till och ändrat vid varenda kommentar. 1½ timme höll jag på och så var det klart. Har dessutom hunnit ringa Stina och berättat och läst lite och hon blev nog också väldigt glad :)

Så nu. Kan vi. Installera. Vårat. NINTENDO WII!

Wii:et är alltså julklapp/födelsedagspresent (Amanda och Anders). Med andra ord kommer jag inte få ett enda paket i år eftersom jag redan fått julklappen av mamma och pappa (Teneriffa) och så TVn och nu Wii:et. Men ja. Ibland är vi värda också. Faktiskt.

Tack för mig, nu ska jag äta taco! Först ta bort mitt nagellack och eventuellt klippa bort naglarna.

strykjärn.

Idag så gör jag en grej med barnen, som är 3 och 4 år på praktiken. Jag visar en bild på ett strykjärn och frågar om de vet vad det är för något. En treårig flicka säger:

"Det är en sådan där som man sopar kläderna med!"


Det är för härliga!

datooooor.

JAG HAR EN NY DATOR! Wiiiiiiiie! 4000:- på NetOnNet, känns helt okej! Dock känns det lite surt att min gamla dator och denna är typ lika bra och jag betalade 11 000 för den för 3 år sedan...

Och jag skaaaaa blogga. Förmodligen blir det mer tid till sådant när praktiken är slut. Fast det vet man aldrig med min kurs :)

Men kolla, tre inlägg på raken!

Sen så ska jag lägga upp Teneriffafotona på bilddagboken när jag får tid också!

Men nu ska jag snart äta middag. Kassler, kokt potatis och pepparrotssås. Kan knappt bli bättre :)HEJA SVERIGE!

blå armbåge.

Det är helt otroligt. Sveriges bästa bloggare och krönikor har bloggat om mig! Fast det är bara jag, Johanna, Sara, Anders och hon själv som förstår. :)

två mystiska saker.

1. Varför hittade Anders All Branflakes-paketet i kylskåpet igårmorse?

2. Varför hade jag åtta (8) tjugolappar (20-lappar) i min plånbok efter i lördagskväll?

Tåls att fundera på.

förresten.

DAGSIGÅRD! DAGISGÅRD! DAGISGÅRD!

26 grader kallare.

.. och säkert lite mer ändå än vad jag har vant mig vid den senaste veckan. Längtar tillbaka tokigt mycket och vill bara sova imorgon. Men nu är det vardag igen. Usch.

Skriver mer någon annan dag!

6 timmar.

Om ca 6 timmar ska jag gå upp :) Så detta är nog det sista ni läser av mig innan vi drar till Kanarieholmarna! Jag lovar att skänka er en tanke när jag sprätter pengar, solar, badar, dricker paraplydrinkar, äter oxfilé eller bara står och skriker ut min lycka. Då kanske ni står på en regning dagisgård (någon som känner sig träffad? ;)), sitter med näsan i böckerna, klär på er tokmycket ytterkläder eller måste värma fötterna mot elementet.

Jag står på en solig strand, sitter med en öl i handen (ja, nu jävlar ska jag lära mig!) eller pillar på mig min lilla minibikini för att kyla ner mig i i havet.

Är du avundsjuk? Kan jag inte tänka mig!

snart.

...så ska vi gå till tåget. Då börjar resan :)

packat och klart.

Nu är allting som kan vara packat, packat! Jajamensan. Känns finfint! Ska bara ordna med lite grejer här hemma så kan vi ge oss av sedan. Mums!

Imorgon 11.08 går tåget mot Södertälje. Anländer 15.19. Hälsar då på farmor! Ja, jag har ju dragit hela denna historia innan så ni vet ju vad som händer :)

Jag packade min necessär idag, men pga den så fick jag sen inte igen min väska. Ojdå. Så jag la ner den i Anders väska och då vägde den tre kilo mer. Jag skojar inte. Anders vägde sin väska (så vi inte överstiger 20 kg) precis innan och direkt efter. TRE KILO! Och så ligger smyckena och sminket i varsin annan necessär i min väska. Jag har alltså med mig parfym, topz och p-piller som väger tre kilo. Okej lite annat, men vad tusan? Hårspray...

Nåja. Ska titta lite på inspelade Hereosavsnitt nu. Sen vet jag inte.

Förresten. Det är ju fredag! GOOOOOOOOODIS!

paaaaaaaaaaaaaappa?

Det här huset kan du och mamma väl köpa och flytta till? Jag och Anders hyr gärna in oss i en del också :)

RSS 2.0