wihiii!

Nu har jag skickat in hemtentan och fixat till en grej på en annan sak i musiken så nu är jag FRIIIIIIIIIIIIIIIIIII!

Förutom planeringen till VFU:n, men eftersom inte VFU:n börjar förens på måndag tar jag tag i det då. Idéer har jag minsann, fick en massa snilleblixtar igår när jag läste.

TJOHO! Nu ska jag greja lite sen ska jag beställa en massa kläder från H&M :)

tanke - visa - språk.

... heter boken som jag just skrivit klart min hemtenta på. YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES! Visserligen är det nog en massa flumflum och massa saker man inte fattar. Men jag får titta på det imorgon för det blir inte bättre just nu i alla fall. Men fy tusan vilken bra bok! Grrr!

Men mitt mål var att skriva klart det idag så att jag är tokigt ledigt i helgen och det gjorde jag...Wiiiiiiiiiiiihi!
Började 8.15 idag, slutade kl12 (där emellan hade jag svår lektion... IKH!), hem och käka lunch och skrev lite på en liten uppgift, hälsade på Enok, köpte bajslåda till Enok, hem igen - börja läsa läsa läsa. Hem till svärfar på middag, hem igen och läsa läsa läsa och sen skriiiiiva. Och nu är jag är här. Jag har sett fram emot den här stunden i typ två veckor. Så jag suger lite på det nu :)

I helgen kommer även de uppdateringar jag lovat - dadaismgrejen + Enok 7.0 :)


GOD NATT!

hm..?

Det är rätt intressant att ingen av er 16 personer som bör har läst mitt förra inlägg, om studenters ekonomi, har kommenterat. Är jag dum i huvudet? Håller ni med? Lever jag i en annan värld?

SÄG NÅÅÅÅÅGOT! När jag för en gångs skull gör det man ska i en blogg - yttrar politiska och samhälliska (eller vad det heter) tankar och åsikter så är ni knäääääääääpptysta. Är det roligare att kommentera om mina tankar om duschdraperi (inget illa menar AP :))?


lönedags för en student.

Idag är det den 25e, 25e innebär studiestöd från CSN. Och lön. Inte mycket lön, ca 2650 kronor. Och drygt 7000 från CSN.

Jag vill lägga undan lönen. Eller snarare - jag vill unna mig själv att shoppa för en gångs skull för just min lön som jag slitit ihop själv under sommaren.

Men det sket sig. För när jag betalat alla räkningar (var iofs extra många denna månad, dock försvinnande liten del som var "onödigt"), fört över pengar till Anders för våra gemensamma räkningar och tagit ut de 1000 kronorna till matkassan så har jag 800 kronor kvar. HUR FAN SKA DET GÅ!? Och det är fortfarande den 25e. Tänk om det iaf hade varit den 2a i månaden efter. Men nej nej. SAMMA JÄVLA DAG SOM JAG HAR FÅTT PENGARNA! Det kunde lika gärna varit så att jag inte hade fått någon lön - för jag var ju förbannat nära på att inte få något sommarjobb alls i sommar.

Vad f-n hade jag gjort då? Jag vet att det löst sig.. För mina föräldrar ställer alltid upp. Men jag tycker INTE om att låna pengar, aldrig någonsin tycker jag om det. GAH! Och hur fasiken gör de vars föräldrar som också har trasslig ekonomi?

Det står rätt klart. Det är din ekonomiska bakgrund som avgör om du kan studera. Och så säger politikerna att högskolestudier ska vara till för alla. I MIN RÖV. Hörrudu Reinfeldt, kan du ta och byta liv med mig ett tag så du får känna på hur det känns. Förutom att ha pissigt på kontot så ska du få CYKLA överallt, du ska få vara i skolan minst ÅTTA TIMMAR OM DAGEN och när du kommer hem till fru och barn så ska du ha TRETTIOELVA UPPGIFTER att göra. Under tiden kommer du känna dig BEDÖMD stora delar av den. Om du har en fritidsaktivitet såsom träning så är det BARA ATT GLÖMMA, finns ingen tid. Men du - det är bara att bita ihop. Du betalar jag faktiskt för din utbildning.FÖR FAN! Och kom inte säg att jag är bitter. För detta är en verklighet. För 6000 personer bara i lilla Kalmar.

bort, bort, bort.

Om drygt två timmar har vi redovisning av våra -ismer. Så senare idag/imorgon så ska ni få se vad jag varit så hemlighetsfull med :) Jätteintressant verkligen.

Och imorse var jag hos doktorn. Jag fick en remiss utan att be om det - tack! Jag har haft inflammation i bröstkörteln två gånger under tre månader och fått äta pencilin mot det, så jag var på återbesök idag. Det var fortfarande ömt och det var även ömt i det bröstet som inte varit dåligt. Doktorn (som jag inte är direkt förtjust i) säger då "du har knepiga bröst du"... OKEJ!? Sedan säger han att jag ska få en remiss till en kirurg. Jag frågade då om det var till en bröstklinik jag skulle få komma. Då säger han "Njae, du ska få komma till en kirurg som har bröst som specialintresse, höhö". Okej. Professionellt svar - eller inte. Är ju rädd redan nu.

Nåja. Nu hoppas jag bara att de går fort så det är över och att allt är lugnt.

Och nu måste jag äta något litet så jag hinner till skolan 11.30. Och fy tusan vad varmt det var i solen.

söndag.

Usch. Jag tycker inte om söndagar. De är alltid så deprimerande. Bläh.

Vi sov länge idag. Jag vaknade av att Anders typ låg på mig. Och så drömde jag att en människa i min närhet hade tappat snoppen. Helt sjukt. Och så var jag på klassresa innandess. Med delar av min nuvarande klass och min gymnasieklass. Tokigt. Och elaka busschaufförer.

Nåväl. Vi kom upp strax efter 10 och åt frukost och pratade om Amandas mattelärare och vår nya müsli (myspysfrukost). Sedan så grejade vi lite och nu är vi just hemkomna från duschdraperiletande på Giraffen. Vi har mysko mått nämligen. Ska helst vara 200cmx200cm, tokigt. Och det inte lätt att hitta inte, ska jag säga er. Och om man hittar så kostar de typ 700 kr, KUL. Men en gubbe på Coop tipsade oss om att ta två och låta de mötas i mitten... Smaaaart :)

Men nu ska jag tillbaka till dadaismen. Jag är klar med min individuella del, men jag ska kolla lite till det vi ska göra i grupp, men jag vill verkligen inte för det är bara massa bajs om hur kvinnor och sånt var. Är så tröööött på det.

Nåja. Kvinnor inom dadaismen och sedan läsa, läsa, läsa och under tiden laga lite mat.

enok 6.0.

Vi skulle hälsat på Enok igår för första gången på nästan tre veckor. De har bara öppet mellan 9 och 15 och då är vi ju oftast på skolan/jobbet. Så det har varit svårt att hitta någon tid. Men både jag och Anders var lediga och Amanda slutade strax innan 14 så vi skulle hinna. Men när jag skulle ringa och förvarna om att vi kom så hade de personalutbildning :( Tyyyypiskt. Men dock så sade de också på telefonsvararen att de hade öppet hus imorgon (läs: idag). Wihi tänkte jag. Å andra sidan så kunde inte Anders pga att han skulle jobba och det är inte säkert att man får gosa med Enok på öppet hus, för då vill alla gosa med katterna och det går ju liksom inte.

Men jag och Amanda chansade och cyklade dit så var där strax efter de öppnat. Det var rätt mycket folk och vi var väl rätt säkra på att vi cyklat dit i regnet i onödan. Men de var så snälla så vi fick komma in till honom. Så var där rätt länge och gosade och busade. Han var mycket lugnare än vanligt och klättrade inte så mycket på oss. Men däremot så ville han in till syskon och mamma rätt fort så vi släppte in honom där och lekte med honom genom gallret. Några foton hann det bli innan han gick in igen och några efter (plus tjugo minuters film så Anders får se hur stor han har blivit :))1. Enok i min famn. 2. Enok ser ledsen ut i min famn (eller trött). 3. Enok är toksöt och pausar från leken. 4. Enok och hans syskon och mamma. 5. BUS!

häftstift, del 2.

Nu är jag så gott om klar med häftstiften. Redovisning är först på måndag så innan dess är allt hemligt :) Men jag är nöjd minsann!

katjing.

Nu har jag pluggat. Häftstiften är klara. Bara två böcker + lite till -ismarbetet.

Men nu ska vi åka och handla bajslåda till Enok!

nu så.

Nu har jag köpt häftstift så nu kan jag börja plugga. Men först lunch.

musik och fika.

Idag har jag haft musik hela dagen. På förmiddagen hade vi, i mitt tycke, en helt värdelös lektion. Slutpratat om den. På eftermiddagen hade vi ensembleespel och vi skulle redovida. Det gick bra. Skönt att man kan glömma det nu. Inte glömma... Men ni förstår. Lägga det bakom sig... Eller nåt. BAJS.

Nåja. Efter skolan blev det mycket trevligt då jag och A.P. träffades och tog en fika på Ekelunds. Jag kom på när jag kom hem att vi bara pratade om en enda sak i ca två timmar. Haha. Men nu (sen) djeflar! Och trevligt hade vi!

Sen hem och laga middag, äta (äcklig) middag och nu sitter jag här. Fast jag ska förflytta fokus till ett kompendium nu.
Rövhålet är otorkat och stort.

mitt helvete.

Förra veckan:

Måndag: 8.15-11.30 Forskningsmetodik, 13-15.30 Bild, 16.00 Träffa ensemblegruppen
Tisdag: 8.15-11.30 Drama, 13.15-14.00 Gitarr, 14.00 Plugga
Onsdag: 8.15-11.30 Bild, 13-16.30 Bli klar med filmandet
Torsdag: 9.30-14.30 VFU-info, 15.00 Träffa Peter och gå igenom redigeringsprogrammet (vi gick hem kl 20.30)
Fredag: 9.00-14.00 Redigera

Denna vecka:

Måndag: 9-11.30 Bild, 13-16.30 Drama, 16.30 Plugga
Tisdag: 9-11.30 Musik, 13-15.30 Ensembleredovisning, 15.30 Plugga
Onsdag: 9-11.30 Bild, 13-15.30 Dans, 15.30 "Seminarie"
Torsdag: 8.00 Fixa filmmusik, 11.15-12 Gitarr, 13-16.30 Rörelse
Fredag: Har egentligen handledning till filmen, men vi är klara så jag är "ledig". Men jag har ju lite annat att göra (dock lite som ska vara klart innan dess):

- ensembleredovisning
- läsa två kompendium
- fixa mitt "konstverk"
- göra hemtentan på en bok som jag inte hunnit läsa än
- läsa en bok till draman
- planera de tre VFU-uppgifterna

Jag räknade efter och i skoltid, då jag är fysiskt i skolan är det drygt 30 timmar i veckan... Till detta kommer allt som jag gör hemma. Läser, tänker, skriver. Kan jag få NÅGON tid till annat? Jag skulle tex vilja träna, då mår jag väldigt bra. Jag skulle vilja ta mitt körkort klart så jag får bort den ångesten. Jag skulle vilja vila och ta igen mig. Snälla rara.

Det är så dumt för jag tycker skolan är så himla rolig, egentligen. Bara det att man måste hasta igenom allt för att hinna så man hinner inte engagera sig i något. Man bara slarvar över det så man kan börja på nästa grej. Och idag märktes det att fler och fler känner av det. Vi börjar skita i vilket liksom. Bara man blir klar.

Sen så pratar våra lärare om att det är processen som är det viktiga och betydelsefulla. Absolut, jag håller med. Men det gäller väl lika mycket oss som läser till lärare som det gäller våra framtida elever?

Jag blir så trött. Så det är väl bäst att jag skriver klart om dadaismen så jag kan börja läsa kompendierna sen.

shoppa.

JAG VILL SHOPPA KLÄDER!

Mamma köpte så jäkla coola kläder igår. Hon och pappa hade gått förbo Dayli Express påvägen hem i fredagskväll/natt och sett en skyltdocka där. Så igår var vi där och hon köpte allt rakt av. Min mamma är så cool. Snygga kläder var det också.

Glömde det förrut. Jag fick min drömväska av pappa igår. Också från Dayli Express. Jag såg den tidigare i somras men hade inte råd. Sedan gick jag dit på rean och hoppades men då fanns det inte överhuvudtaget så jag trodde den var slut. Men igår när jag står i provrumskön med mamma så ser jag den och hoppar typ tre meter upp i luften av lycka. Och jag fick den av min snälla pappa! WIIIIE!

Men jag ser så mycket fina kläder hela tiden. Vill shoppa på hm.com. Men jag ska vänta tills Wearit öppnar och se om det finns något spännande där.

Detta står på min lista:

- polotröja
- klänning
- höstiga legging/strumbyxor/knästrumpor

alldeles för sällan.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag skriver alldeles för sällan. Det KAN bero på att jag går tokigt mycket i skolan och har haft en hel del att göra. Det kommer inte bli mindre att göra framöver heller för nu så ska jag jävlarimig ta körkort.

Mina päron kom i fredags och åker hem imorgon förmiddag. Vi har:

Ätit en jättegod middag hemma hos oss i fredags:
Förrätt: En liten toastskagen och en liten kantarelltoast. Vitt vin.
Varmrätt: Parmesanjärpar med fullkornsris och choronsås (tomatiserad bearnaisesås) samt baconlindad haricorts vertes. Rött vin.
Efter det kaffe (dock inte för mig...).

I lördags så var vi på IKEA där vi skulle köpa en slickepott och en lykta. Vi kom därifrån med det + krukor och kaktusor (smått), en säng till Enok, klösgrejer till Enok, underlägg till Enok, presentpapper och något som jag glömt. Efter det så åkte vi till Calmare Outlet. Jag hittade en tokigt snygg vinterjacka - men behöver jag någon? NEJ. Bara lite kanske. Den kostade 500 kr och jag ahde 256 kr på kontot så det blev svårt. Mamma köpe en tröja och ett linne och pappa köpte sandaler till Anders min. Efter det så åkte vi till Rydbergs bil. Jag har nu provsuttit en sådan bil jag förmodligen får när jag tagit det lilla rosa. Att jag ska få en bil är klart, men det är tydligen inte klart att det blir en Skoda Fabia. Men reklamen stämmer - den är större än den verkar. Kändes som man satt rätt högt och den var sååååå fin! Anders och jag måste bara enas om färg. Den orangea var inte riktigt sådan orange som jag tänkt mig så nu är jag nog inne på en klarblå, den kan man få med vitt tak också. Coolt :) Därav min bestämdhet att plötsligt på något vänster ta tag i körkortstagandet. Sen fikade på Kullzenska (snacka panik, hur mycket folk som helst och två blåsta brudar i kassan). Sedan tog vi bilen hem till oss. Sedan träffades vi på Lilla Puben kl 18 och fördrinkade lite (ölsorten Estrella var god, träna träna!) och sedan gick vi till Källaren Kronan. Heeeeeeeeeeerregud. Håll nu i hatten.

Förrätt: Kräftsoppa med oststång. Tokigt gott, inte så starkt som hummersoppa blir, jag diggade verkligen.
Varmrätt: Pocherad hälleflundra med duchesspotatis, dillolja och vitvinssås. Vitt vin, samma som till förrätten.
Efterrätt: Chokladmousse med passionsfruktsås och en tre centiliters Amarula.

Helt fantastiskt gott. Jag får ståpäls bara jag tänker på det. Dessutom satt ett sällskap på ca 20 personer i samma rum vilken visade sig vara en kör. Och de satt där och sjöng helt underbart också då och då. Finfin underhållning!

Idag har vi varit på Öland för att besöka Paradisverkstaden där mamma och pappa köpte lite presenter. Sedan så vandrade vi omkring i gamla stan och tittade lite på hus och lite på kyrkogården. Sen fikade vi igen på Kullzenska, idag var det lugnare... Sedan lånade vi bilen och åkte och storhandlade. Köpte även kattsand så nu är det bara kattlåda kvar. Meningen var att vi skulle köpa den idag, men den hade inte kommit än :(

Förresten. Jag hade inte bokat bord på Källaren Kronan och jag tänkte att det skulle bli struligt att göra det på lördagen. Så jag chansade och ringde dit vid 00:50 i fredagskväll. Det gick fram rätt många signaler och när jag var på väg att lägga på så svarade de. Sedan hörde jag någon i bakgrunden som sa "Är det någon som ringer och bokar bord NUU!??!?!" Haha.

Ja. Så är det.

KÖRKORT!

tandbortsdöden.

Man begår nästintill ofrivilligt självmord när man borstar tänderna när man är förkyld och täppt i näsan.

Luft, tack.

dadaism.

Nu ska jag skriva en text om dadaism. Jag hittar inget material på internet och denna enda bok som jag hittade på nätet var den bok som min lärare kopierat till häftet jag köpt. Typsikt.

Inte mycket att göra åt. Bara att sätta igång och försöka bli klar. Sen blir det middag.

kvällsmat.

Kanske dags att börja med maten? Jag sa till Anders att maten skulle vara klar kl 18 när han slutar, eller tills han kommer hem. Tror det blir svårt nu.

Men jag kom hem från skolan frö typ 40 minuter sen så jag är lite mör. Började 8.15. Iofs har jag fått en hel del gjort förutom föreläsningen i förmiddags som handlade om sådant som halva AU2 handlar om + att jag redan skrivit en uppsats så jag vet ju lite om forskningsmetodik liksom. Kan iofs vara bra att uppdatera minnet. Och jag tror att mina klasskamrater var betydligt mer förvirrade än vad jag är nu för tiden när det gäller sådant dära.

Nåja. Bör börja med middagen nu.

P.S. Jag börjar få ont i halsen och det värker lite i öronen. VILL INTE D.S.

goooood morgon!

Hej hej och välkomna till dagens övningar! (Så sa alltid min klassföreståndare i gymnasiet :))

Nu ska jag berätta en sak.

Det är lördag. Klockan är 08:44. Och jag har varit vaken. I TVÅ timmar. Jag har börjat tvätta fastän vi inte har tvättid förens kl 12. Jag har fudnerat på att baka bröd till frukost - men vi hade inte ingredienserna.

Varför vaknar jag 06:35 och stiger upp 06:45 en lördagmorgon helt frivilligt? Jo, det ska jag säga er. Jag hade då sovit i ca 11 timmar.

Joserni. Jag somnade strax innan 20 i soffan igår. Anders pussade på mig vid 23 och då borstade jag tänderna och lade mig i sängen där jag somnade efter ca 30 minuter. Jag var utvilad och pigg 06:45.

En sak återstår att undra - varför somnade jag redan strax innan åtta? Jag har faktiskt ingen aning. Men det kan bero på att vi hade spelat in film hela dagen, där jag har huvudrollen, vilket förmodligen var mer ansträngande och krävande än vad som kändes just då. Plus att jag var hos doktorn och fick reda på vad det var för fel och helt plötsligt kunde slappan av - och blev därmed trött.

Men vad är jag att kunna analysera fram det. Bara en liten skit.


I natt så har jag plockat en massa skräp på Södra skolan där eleverna slängde vattenballonger på mig. Jag har köpt 20 par örhängen som butiksbiträdet prutade ner med 58 kr för att det fattades tre stycken. Lekt med barn och en livslevande Ronald McDonald. Snälla män i vita rockar - ni kan väl vänta med att hämta mig tills efter fotbollen ikväll!?

lång skoldag.

Började kl 9 imorse med "ensemble", vi spelar alltså en massa instrument. Låtarna var Idas sommarvisa, See you later aligator mfl. Jag spelade djembe, piano, elbas, congas, tamburin, gurka och rörblock. Kan har glömt något. Spelade dock inte allt samtidigt ute lite då och då. Sen lunch. Myspys vi har på luncherna!

JAG VILL ALLTID GÅ MED MIN SKAPANDE SKOLA-KLASS! Buhuuu.

Sen så hade vi dans med en ny lärare. Fyyy tusan vad bra hon var! Tog lärarexamen 2002 och hon mindes verkligen hur det är att vara lärarstudent, härligt! Vi ledde varsin danslek i grupp och sedan dansade vi bla hiphopjenka :) Massa skoj och massa varm. Får (igen :)) höra att jag är duktig på att dansa. Trevligt :) Kanske skulle börja igen..? Var iofs 11 år sedan jag dansade. Om man bortser på all dans på gymnasiet...

Jaja.

Hem och klippa Anders. Och nu ska jag DUSCHA! Sköööönt!


Rubriken låter ganska negativ. Det var inte meningen för jag har haft skojigt hela dagen. Så det så. Fast det blev rätt mycket ljud när vi hade ensemblespel i 2½ timmar...

lokalkändis.

Enok har gått och blivit lokalkändis! :D Barometern hade varit på Djurhemmet igår eftersom det var öppet hus, och då fotade de Enok så han var på bild i tidningen idag. Sååå söt! Men han ser lite fluffigare och mindre ut (inte yngre, mindre) i tidningen än vad han är.

Artikeln på Barometern.se
Här finns dock inte Enok med på bild.


Scannade artikeln från tidningen. Blev inte så bra, men bättre än inget! :)

enok 5.0.

Ännu en påhälsning hos Enok. Idag var det öppet hus och det satt en liten lapp på Enoks bur - "Enok tingad", wihi! Det kändes mysigt. Men det tråkiga var att katterna var sjuka. Enoks mamma hade fått kattsnuva, så hon hade massa slem mellan nosen och svalget. Uscha, svårt att andas och sådan. Och så feber. Och hon var redan dålig, eller hon är så liten och mager så det kan inte vara skojigt att vara i hennes skor. Ett av Enoks syskon var också sjuk och Enok började bli, rann lite från hans öga :( Sen så grejade han med munnen en del... Fast kattungarna lät rätt söta när de nös :)Han är så söt så att man blir helt nipprig!

nollningslördag.

Ikväll är det lördagkväll (bara så att ni vet). Och det är nollning. Detta innebär FEST. PARTY. PARTAJ. HALABALUU. Och så vidare.

Jag ska självklart vara helt OANSVARIG i min gula overall. Detta tillsammans med Anders, Titti, AP, Johanna, Sara, Mini och Brorsan. Sen är det ju typ resten av staben + styrelse och inte att förglömma NOLLOR där. Men det är en mindre viktig sak.

Kul, kul ska vi ha. Cidern ligger i kylen sen imorse och jag har blandat Bacardi Appel (eller som Anders sa "det luktar dålig frukt") med Sprite. Sååååå gott! Jag undrar vad Anders ska blanda med Spriten han är och köper. Notera att det blir en dubbeltydelse (heter det så?). "Spriten" kan betyda "spriten" - "alkoholen". Men jag menade "Sprajten" - läsk (fruktsoda).

Så otroligt roligt. Jag måste nog bajsa lite. Sen borde jag/vi äta middag. Sen är det att klä på sig (overaaaaaaaaaaaall), sminka sig lite sparsmakat och bege sig mot allas vår lokal.

HAHA! "Allas vår lokal". Just ja. Var det så det var? Allas lokal!?

RSS 2.0