7/7!

ALLTSÅ! Kan ni förståååååååå!? Jag har lämnat in den sjunde laborationen av sju på min satans sommarkurs! DET ÄR HELT TOKIGT!

Hihihihihihihihiiiiiiiiiii! MYCKET GLAD ELIN!

Och nu är det ju Allsång på Skansen!

KFF-GIF.

Ja, vad ska man säga. Så många chanser och FF fick inte in den en enda gång. Den där Lantto gjorde ju iofs ett snyggt mål, men han hade verkligen fritt fram. För inte var det någon Kalmarspelare där inte, nehej. Ovanligt nog vann FF bollinnehavet, men vad spelar det för roll när man inte rullar in bollen i mål?

Läste just om Rydströms finger.

Jag kan ju erkänna att jag ALDRIG har klappat händerna SÅ MYCKET på en KFF-match som jag gjorde igår. Jag vet inte om det berodde på att vi inte suttit så nära klacken tidigare eller om det var för att man faktiskt ville heja på och ge spelarna lite kraft. Jag tror det var en kombination. Men de på huvudläktaren kanske var tvärtom, inte vet jag. Jag kan iofs förstå Rydströms reaktion - men de borde fått in bollen minst en gång av de 12 målchanserna.

mästaren är död.

Ingmar Bergman är död.

Jag har suttit och tittat på bilder från gymnasiet (där jag läste estetisk tester) och när jag sedan börjar surfa igen är det den här nyheten jag möts av. Så läskigt. Massa bilder på min teaterhistorialärare som avgudade honom och jag tittade även på lite skolarbeten om bla. just Ingmar Bergman...

träningen..?

Som ni trogna läsare (öhm) förmodligen har märkt har det inte uppdaterats på träningsfronten typ någonting ALLS de senaste veckorna. Detta beror på att jag har haft "semester". Jag har inte tränat, ätit en massa onyttigt och sådant. Ledig har jag ju inte varit, jag har både pluggat och jobbat. Men men. Sen så har jag även varit förkyld i typ 10 dagar.

I alla fall så slutade min semester 23.59 igår. Så idag var det dags för promenad. Jag har tänkt att jag mjukstartar med endast promenader den här veckan, som visserligen består av en visit i Göteborg så då blir det ingen träning heller. MEN, såhär ser det ut på kilo- och centimeterfronten sen den 11/7, då jag mätte och vägde sist.

Vikt: -6 hg
Överarm: + 0,5 cm
Lår: 0 cm
Mage: -1 cm

Det verkar som om min semester inte gjort någon jätteskada, faktiskt. Det känns ju bra. Men nu är det nya tag och from nästa vecka så utökas passen på gymmet och efter några veckor igen är allt som det ska med schemat!

Så med andra ord ser den här veckan ut såhär:

Måndag: Promenad
Tisdag: Promenad
Onsdag: Promenad
Torsdag: Promenad
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Förresten. Vecka 27, som aldrig slutrapporterades, så promenerade jag sammanlagt 2 timmar och 45 minuter, ett pass body pump och ett pass afro power dance. Samt svettig discodans i 30-40 minuter.

hemma hos svärfar.

Vi har ikväll ätit middag och umgåtts med svärfar med fru + Anders brors familj som består av Anders bror, hans fru samt deras döttrar, fem och 13 år gamla. Efter middagen så är vi ute i trädgården, femåring och Amanda spelar kubb, fru och 13-åring kastar boll, Anders och bror snackar och dricker lite öl. Femåringen säger då:

- Det är som värsta sportarenan. Där spelar de boll, vi spelar kubb och där dricker man öl.

Samtidigt som hon säger "...och där dricker man öl" så mimar hon att hon dricker.


Nu kanske inte situationen kom till sin rätt. Men roligt var det! Det var även roligt igår när hon skulle säga sitt enda svärord för veckan och hon finular ett tag och klämmer sedan fram med ett:

-ACK!

Haha, en riktigt litet yrväder till femåring. Charmerande, dominant och tokigt rolig (medvetet och omedvetet :)).

söndag.

Varför känns alltid söndagar så typiskt... söndagiga? Det är en mycket speciell känsla. Nu ska jag inte klaga, för den känslan är typ tiotusen gånger värre på hösten. Och den var som värst i åttan och i andra ring.

Nåja. Denna söndag, hittills:

Runt 7-snåret: Jag vaknar och konstaterar att den litern vin jag fick i mig hemma hos svärfar med fru känns av. Det är torrt i munnen. Jag konstaterar också att jag inte borde behöva bli bakis.
Runt 9: Jag vaknar och inser att den där bakfyllan, eller vad det var, har försvunnit. Jag lägger mig på Anders axel och somnar om efter att ha tittat på Nyheterna.
Runt 10: Vi går, sent som tusan ju!
Lite senare: Frukosten inmundigas.
Kring 11: Vi viket tvätt, väljer ut muffins och stökar lite hemma.
11.30: Anders och jag cyklar till Maxi för att inhandla lite till muffinsbaket, kattmat (rabatt!) och lite så. Vi svär åt fotbollskillarna som inte kan gå rakt vilket resulterar i att på ca 3 meter av deras promenad blir det nästan påkörd av tre cyklar.
12:30: Vi kommer hem med allt och Amanda och hennes kusin börjar baka.
Fram till 14: Vi viker klart tvätten, städar badrummet, städar lite allmänt, är söta mot varandra, dukar och sådär.
14: Anders bror med familj + svärfar med fru kommer och vi fikar. Det börjar regna (förvånat) och vi flyr in.
Kring 16: Vi har fikat klart och alla åker hem till svärfar med fru förutom jag och Anders. Nu sitter vi vid varsin dator. SOCIALT. Jag har ordnat ny MSN-adress.

Kl 18 ska vi vara på middag hos svärfar med fru. Tills dess ska jag slöa framför datorn och eventuellt TVn samt tvaga min kropp.

Hejdå.

omflytt.

Nu har vi flyttat om alla datorer och haft oss. Så nu står den stationära ute i vardagsrummet och min laptop i Amandas rum... Får se om allt funkar och sådär nu.

Det är helt sjukt. Vi behöver en dator till...

MVG.

Alltså. Jag visste inte att det gick. Men jag har fått Mycket Väl Godkänt på min femte laboration i sommarkursen.

Laborationen är: Mycket väl godkänd.

Bra! Kolsyresläckare är vanliga i serverrumssammanhang, det finns även större system som använder IG55 som är en kvävande gas och smutsar därför inte ner eller leder ström.

Det känns riiiiiiktigt fint! :) Nu måste jag och Johan bara göra klart sexan sen ska jag köra på med den sista!

Och jag SKA vara klar innan nästa torsdag. För då åker vi till Göteborg och har lite minisemester. Och då ska jag inte ha något piss ogjort här hemma.

hej igen.

Sådär. Nu är datoreran friska. Eller inte riktigt. Vår stationära är det, men inte laptopen riktigt. Men skärmen är sig själv nu... Haha.

För typ 1½ år sedan så gjorde jag någon konstig inställning av misstag med skärmen. Jag lyckades aldrig få tillbaks det, men nu är det fixat :D Så nu är allt mycker klarare och skärpan skarpare. Inte konstigt att jag har tyckt att mina foton varit lika dåliga med den nya kameran som det var med den gamla. Haha.

uppehåll.

När jag skrivit rubriken som var tänkt till något annat så kom jag på och såg en sak - DET ÄR SOL UTE! Fast den göms bakom moln då och då så är den där och syns väldigt mycket mer än vanligt.

Men det var inte det jag skulle skriva ju.

Ikväll ska vi få hjälp med våra datorer. Jag har aldrig formaterat om min dator och jag har haft den i över 2½ år. Med andra ord - det är dags och det behövs.

Så jag tänkte mest säga hejdå-utifall-att-allt-kraschar-och-dör-för-evigt! Men det hoppas jag inte. Och tror inte.

Det dummaste är att min CD-rom har slutat fungera. Den bara sade upp sig för typ ett halvår sedan. Så om vi formaterar om den så vet jag inte hur vi ska kunna installera Windows igen. Men det löser sig nog :D

Så, hejdå-utifall-att-allt-kraschar-och-dör-för-evigt

om jag inte...

...redan tömt mitt tårförråd idag så hade jag gråtit till/åt/för det här.

komplettering 2.0.

Resultat: Godkänd.

Bra jobbat!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! SÅ JÄKLA SKÖNT!

Detta innebär att jag kan ta bort alla konstiga program som jag var tvungen att använda till den laborationen + några till mysko program. Wiiiihi! BORT BORT BORT!


Angående laboration 6 och Johan. Han försov imorse som skrivet. Vi skulle ses vid 15. Men han fick förhinder. Vad ska jag nu göra av hela eftermiddagen? När jag tom har fått godkänt på min komplettering?

Okej. Jag ska inte klaga. Det är skönt att inte ha något att göra.

Jag är hungrig. Och sugen på Cookies.

komplettering.

Nu har jag skickat in min komplettering på laboration tre. Känns riktigt skönt. Hoppas han är nöjd med det svar jag ger nu bara. Jag är fortfarande osäker på om jag har rätt, men det är nog mer rätt än vad det var innan i alla fall. Jag fattar ju liksom bara en promille av det här.

Johan har inte dykt upp :) För 40 minuter sen fick jag på MSN "har lite dåliga sovvanor, ses vid 15?". Haha, jarå Johan. Kom du kl 15 istället :)

Men det här resulterade ju faktiskt i att jag tog min tumme ur röven och gjorde kompletteringen på trean. Hoppas han rättar fort så jag kan släppa det. Så nu har jag en hel lab kvar + 75% av en. Eller nåt :) Hoppas jag och Johan turbokör och fattar allt så jag kan ta tag i den sista sen så jag BLIR AV MED DET! Längtar till den dagen.

laboration 6.

Jag och Johan ska göra, eller i alla fall börja, med laboration 6 i sommarkursen idag. Man fick göra den i grupp om max 3. Men vi gör den bara två, eftersom vi inte känner någon annan som läser kursen (tror jag).

Han skulle komma kl 10.00. Nu är klockan åtta minuter över tio, så han är sen. Fast det räknade jag med eftersom han helst ville komma kl 11. :) SJUSOVARE! ;)

Jag har dessutom kört "John the Ripper" hela jäkla natten. Jag fick underkänt på lab 3 (som jag visste). Så nu gjorde jag om det och väntade mer än 30 minuter, nämligen i 10 timmar. Och jag tror inte jag har fått ut mer nu, men men. Jag får väl bara skriva vad som hänt.

John the Ripper är ett program som knäcker lösenord alltså. Låter hemskt att jag lär mig sådant i skolan och det är det också. Fast de lösenord jag knäckt är på låtsas, vår lärare har hittat på och sådär.

Trååååk.

frisk.

Nu är min lilla (fast den är rätt stor) mobil frisk igen. Han har varit lite halvkrasslig nästan sen jag fick honom - ljuset i skärmen blinkar till när som helst. Sen så trillade jag ju med honom i handen för ett par veckor sedan så det skrapades upp på fronten. Jag lämnade in honom för ca två veckor sedan och igår var han klar! Wie!

De hade bytt fronten, högtalare (okej?) och uppdaterat mjukvarun. Det kostade mig 0:-. Det kändes bra.

Och vad jag har saknat honom. Känner jag nu när jag fick tillbaka honom. Funderade på att adoptera pappas mobil som jag lånat under tiden, men det ville jag inte. Så nu har Anders gjort det istället tills mor och far vill ha tillbaks den.

who do you think you are?

Hihi. Krydda till ditt liv, vettja!

samling.

När jag var liten samlade jag på allt. Suddigummin, penntroll, gosedjur (gör jag fortfarande iofs), godis, autografer, femtioöringar (hade typ 2000 stycken) m.m. m.m.

Nu samlar jag inte på så mycket. Bara traktorer, gosedjur och autografer. Tills nu. Eller i början av sommaren.

Nu samlar jag även på Kalmar FF-spelare. De riktiga, livs levande. Jag samlar bara på Giraffen dessutom. Fast de vet ingenting själva. Alldeles i smyg gör jag det.

Fast samlingen är inte så stor.

1. Tobias "Tobbe" Carlsson
2. Joachim Lnatz lillasyster
3. Henrik Rydström
4. Petter Wastås bror

Numreringen är i vilken ordning jag sett dem, inte vad jag tycker om dem.

Visserligen kan jag lägga Petter Wastås kusin(er) till listan, men där går gränsen.

Sen har jag nästan sprungit in i Lantz sambo, fast det var på Dillbergs...

De här är de jag vet om. Jag kanske har sett någon som jag inte alls vet att han spelar i KFF. Men jag är rätt nöjd ändå.
... och helt sjuk i huvudet.

lördag 21/7-07.

Idag vaknade vi. Åt frukost och sen drog det igång. Anders åkte till svärföräldrarna och lånade deras bil. Han skulle hämta två stolar (+ dynor), handla lite mat, samt byta lämna tillbaks och köpa lite mer på IKEA.

Under tiden så började jag tvätta, sedan begav sig Amanda och jag upp i förrådet för att få lite bättre ordning. Vi tog ut alla kartonger från ALLA våra möbler och la i ett annat förråd, flyttade omkring och snyggade till. Vi rullade in rullgarderoben i stora förrådet och det blev jättebra. Nu har vi en klädhörna, liksom. Med de kläder som det inte är säsong för. Toppen! Jag plockade även ordning lite i vårat gamla förråd och Amanda blev ägare till lite av mina gamla kläder :)

Anders kom hem för att lämna lite saker och hämta det vi skulle lämna tillbaka/byta på IKEA. Amanda och jag följde med. Vi kom hem med lite mer än tänkt - men endast yterst nödvändiga saker, faktiskt :) Ställde klart allt i förrådet, Anders lämnade bilen. Amanda och jag åt sen lunch, sen somnade jag på soffan. Sen dusch och sen fortsätta tvätta och nu är jag här.

Phew. Imorgon ska vi till svärföräldrarna och hjälpa dem när de ha stor bjudning för sina vänner och bekanta. Sen är det vardag igen.

Ikväll är det friidrott. Nu ska jag lämna tillbaks filmen vi lånade igår. Jaaa.


Men du kan väl försöka vara lite mindre tråkig!?

efterlysning.

Klarblå himmel med en stor sol.

På TV4vädret, i Barometern och på SVT har de visat prognoser för idag där det bara är en massa solar (eller en stor) över hela Götaland typ. Men tjena. Här är det nästintill mulet. Jag och Amanda som hade tänkt ta en dag på stranden. Får se hur det blir med det. Det värsta är att jag nu får mer ångest för att jag inte pluggar.

Det måste vara ett tecken. Precis när jag skrev om pluggångesten så kom solen fram en liten stund och lyste rakt i skärmen. INGET PLUGG! Yeah.

studentshopping.

Eftersom jag är student. Till och med nu på sommaren är jag mycket student (sett från den ekonomiska sidan) så vandrade jag och Amanda en sväng på stan igår. Det är ju rrrrrea! Jag fyndade hejdundrans mycket!

En sockersöt kofta, en lika söt topp, ett par skitsnygga byxor, tre halsband, fem par örhängen. 381 kronor gick detta på. Jag var mycket glad. På Glitter har de nämligen 75% på alla reagrejer! Det är trevligt. Vi var i båda butikerna. I första butiken så köpte jag ett par örhängen, ett halsband och trepack örhängen. Det gick på 35 kronor. Eh - ja tack. Jag tar två. Typ.

Kläderna fyndades på Gina Tricot och Vero Moda. Hittade lite på BikBok också, men det var inte värt pengarna ändå liksom. Även om jag hade velat ha de där tröjorna. Men jag är myyyycket nöjd ändå. En annan sak som jag hade velat fynda var Converseskor. De sålde nämligen ut de för halva priset på Eurosko. HERREGUD. Converse brukar ALDRIG vara på rea, någonsin. De Conversen jag vill ha fanns naturligtvis inte i min storlek. Typiskt. På Giraffen hittade jag ett par som jag vill ha lite grand, men jag vill ha de i nylon och det var dem inte i.

Nåja. Fyndshopping är bra shopping.

tyst som i graven.

... är det här på bloggen. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag har inte haft någon skrivarlust. Dessutom har jag den stora mansdöden - förkylning. Eller förskylning som jag skrev i ett SMS häromdagen. Så kan det vara. Så snorig att jag till och med skriver tokigt. Jag som är rättstavningsnazi. Framförallt när jag vet hur det stavas.

Men jag kanske kommer åter senare idag eller imorgon eller någon annan dag. Jag kom på en till anledning till att jag kanske inte skrivit så mycket - solen syns då och då.

tromb?

När jag vaknade halv nio imorse så SMSade jag Anders och berättade att jag sovit typ en timme när jag trodde jag bara slumrat till i fem minuter. Ojdå. Då ringde Anders men jag råkade trycka upptaget så jag ringde upp igen.

Då berättade han att det är typ varning för att en tromb ska komma in över Kalmar idag. HUH!? Det ska dessutom blixtra och åska en massa. Jag som är otroligt rädd för blixtar och åska. Hualigen. Vi kom i alla fall fram till att det nog är bäst att bära in utemöblerna, grillen och krukorna i förrådet. Så det är nu gjort. Bordet gick inte in så det ligger upp och ner med tyngder på sig. Herrejesus vad läskigt.

Om ni undrar hur vi helst plötsligt har en utemöbel så kommer det kanske ett annat inlägg om det.

besök.

Nu är det så att jag har min bror med flickvän på besök här. De kom i eftermiddags och åker hem på måndagmorgon. De åker hem med mamma och pappa som kommer ner till lördaglunch. Så med andra ord kommer jag nog inte blogga speciellt mycket från och med nu fram till måndag.

Förresten så löste sig det med handduken. Den hade torkat såpass att jag kunde torka mig på den!

kliniskt.

Kliniskt rent är det nästan hemma hos oss nu. Jag har städat hela förmiddagen. Anledning? Min storebror och hans flickvän anländer till Kamar 14.38, vill ju visa lägenheten från den bästa sidan! Så nu är det fint. Igår storstädade jag köket. Rengjorde ugnen, torkade ut hela kylen, torkade allt kakel osv osv. Så det var klart idag och tur var väl det. Jag blev nyss klar och jag ska cykla till jobbet om ca en timme. Innan dess ska jag duscha och äta. Phew.

Men jag har ett liiiitet problem. Jag tvättar nämligen också. Och min handduk hänger nu i torkskåpet och är nog inte torr förens ungefär när jag måste cykla til jobbet. Bajskorv. Visst har vi FLER handdukar men jag har liksom valt mattor och vanliga handdukar efter just de handdukar som nu hänger i torkskåpet. STORA problem. Nu kommer Johanna skriva att jag har enorma i-landsproblem. Men hörru, jag kan ju inte ha andra problem eftersom jag bor i ett i-land :D MOUHA.

Men ja. Vad ska jag hitta på nu då? Äta kanske? Sluta att ha ont i ryggen? Njuta av en tokren lägenhet? Det blir nog att äta.

KFF-Hammarby.

Nästefter KFF hejar jag på Hammarby. Det var liksom det laget som kändes bäst innan Assyriska och sen flyttade jag ju till Kalmar.

Men fan vad spö de ska få ikväll. Bagarn och Ingelsten och Rydström ska ge dem ifrån mig för att de för ett sånt jäkla liv på stan, de där stockholmarna. Hujedamig.

bilder från W850i.

Jag har tagit en massa foton med mobilen som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Så här kommer de!1. Jag hemma hos Sara och Johanna i vintras/våras. 2. Min favoritmat. MUMS. 3. En söt skylt jag såg mellan Göteborg och Kalmar. Dass-skylt, den finns inte med i körkortsboken... 4. Jag och Marinan :) 5+6. En skojig jordgubbe. 7. Jag på Kvastkampen. 8+9. Pippi Långstrump framför Villavillekulla (den här bilden har jag lovat er tidigare!) 10+11. Morgonpromenadbilder. 12. Myskväll med min älskling (som iofs slutade med fyllefest). 13. SötTitti den 30/6. 14. Jag den 30/6. 15. Smultron jag plockade på gården, mums. 16. PORSCHEN! I dåligt ljus tyvärr.

byggmax.

Vad är det för fel på Byggmax!? Varför har de inte någonstans ett direktnummer till Kalmarbutiken? Och varför svarar de inte på sin djefla kundtjänst!?

Jag ville inte välja något av de alternativen man kunde så jag väntade kvar för "övriga frågor". Det bara pep som när man ringer vem som helst, ingen angav kötid eller så. När jag väntat i 13 minuter lade jag på. ARGH.

Nu har jag mailat de jäklarna. Om de inte svarar innan 18.45 (så jag kan ringa ett annat samtal som bygger på svaret på frågan jag hade, innan 19.00) så ska jag bajsa i ett vitt kuvert och skicka till kundtjänsten och skriva att det är en speciell Kalmarkaka speciellt gjorda för dem.

rolig fader.

Min pappa (och mamma) kommer hit på lördag. Då ska han bygga en altan till oss. Vi ska få allting av honom. Så snäääääll han är. Vi ska fixa virket innan dess och han mailade idag och berättade att det skulle gå på 3864 kr och att han skulle sätta in pengarna till mig idag. Jag loggade in på min bank för att kolla, då får jag se det här:

image51

Min pappa är så rolig!

fiiiick.

...parkering.

Jajamensan. Idag så har jag fickparkerat. Så jävla bra det gick, ursäkta svordomen.

Först parkerade jag på vanlig parkering, mellan två bilar. Både backa och som vanligt. Det gick finfint. Jag tror att jag är längre bak/fram än vad jag är, men förutom det så gick det jättebra. Lite snett stod jag kanske, men inom rutan så det var ju okej :)

Sen fickparkering. Min lärare sa hur jag skulle titta och lärde mig knep och så. Första gången - galant. Andra gången när jag fick tänka utan lärarens hjälp gick det liiiiika bra. Rakt stod jag också! Hade hjulen preciiis innanför rutan så lite längre fram hade jag kunnat stå - men det var ju hjulen som skulle stå innanför :)

YEAH!

070707 reunion.

Jag har som bekant under hela våren försökt få till stånd en reunion med min grundskoleklass. Vi gick 1-9 tillsammans med några som slutade, några som började och några som gjorde både och under tiden. Vi var hemma hos mina föräldrar i skogen. Nästan alla killar (12) var där och så jag och två tjejer till så sammanlgt var vi 15 stycken. Många jobbade tyvärr. I början var det kanske lite stelt men det släppte relativt fort.


Krister, Viktor och Linus samtalar.

Vi minglade ett bra tag (jag fattade inte att det hade gått tre timmar vid 18). Sedan så började vi fixa maten. Om inte Krister varit så hungrig hade det tagit ännu längre tid. Maten bestod av rostbiff med potatisgratäng samt sallad och bröd. Till minglet bjöds det på vitt vin och lite snacks.


Jag och min älskade Maria.

Efter vi ätit (det blev riktigt bra och det räckte precis...) så blev det att bada. Det regnade, men det gjorde inte oss något så vi gick ner till bryggan. Jag frös som en liten blå och tur var väl att jag blev iputtad, annars hade jag aldirg kommit i. Sedan puttade jag tillbaka. Sedan så försökte två stora karlar få i mig, men lyckades hålla mig kvar riktigt länge, jag är nog lite stark när jag verkligen behöver :) Men jag orkade inte så de fick slänga i mig igen. 17½ grad var det och det kändes betydligt varmare än vad jag trodde de skulle kännas. Så nu har jag premiärbadat!


Jag fick en flaska champagne (riktig!) av Herrsällskapet :D

När vi kom upp och jag som värdinna gjort mitt klädbyte så fixade jag och Maria efterrätt. Glass, banan, maränger och chokladsås. Gottigt!


Jag har bytt om.

Sedan minglade vi runt och pratade och skrattade och drack. Järngänget, vi fem som gick på dagis tillsammans pratade gamla minnen som t ex när jag och Mattias delade på en mask och åt varsin halva. Haha.

   
Andreas, Edwin och    Vi fick besök av polisen.
Mattias.


Sen så tog vi oss in till Södertälje. Vi hade tre bilar och var 16 personer (jag och Maria hade privatchaufför) så vi hade lite problem - vem skulle riskera sitt körkort!? Men det visade sig att en kille, min granne, skulle hem så det löste sig. Så två bilar åkte in till Hamnmagasinet och jag turbostädade när Maria bytte om och sminkade sig. Sen brummade vi också in till stan och Hamnmagasinet. I bilen så läckte det ut sprit så jag hade spritröv - myyyysigt. Luktade iofs gott, Bacardi Apple. På Hamnmagasinet mötte vi upp de andra. Dock så hade inte alla kommit in (KRISTER!?). Vi dansade en massa, svettades och hoppade. Sedan så bar det av till Kebab House. De andra gick före och jag skulle leta reda på Maria för att tala om planerna. Så jag, Dennis och Edwin kom lite efter. På väg dit ville jag springa för jag hade ingen tröja så jag frös liiiite. Dennis skulle vara snäll och bära mig på ryggen. Jag hoppas upp och tre sekunder senare så ligger jag på vägen och sprattlar. Första tanken var om min telefon som jag hade i handen hade klarat av fallet - ja, det hade den. TUR! Jag upptäcker sen att jag skrapat upp axeln lite, men det är inte så farligt.


Min axel och mitt knä. Haha.

Dock så blev jag plaskblöt i röven igen, efter att ha nästan torkat efter spriten. JIPPI. Vi fjantar bort till Kebab House och där äter jag kebabtallrik, mums. Vi tittar på Gustafs 1000 foton han tagit och äter och fortsätter umgås. Sedan så kommer Maria och jag har ringt chauffören och vi åker hem. Dock så åker vi till Rönninge för att lämna Dennis så jag är hemma 03.30. Pigg som tusan. Så jag läser lite och somnar vid fyrasnåret.TACK FÖR JÄTTEHÄRLIG KVÄLL DENNIS, ANDREAS, EDWIN, VIKTOR, THOBIAS, LINUS, LARS, JOHNNY, KRISTER, MARIA, GUSTAF, MATTIAS, OSCAR OCH TERESE E!!!!

besöket i 08-land.

Jag lever, jag lever! Nu kommer en resumé om helgen.

Fredag:
Mitt tåg går från Kalmar 07:08 så att jag ska vara framme till lunch. Jag har tre byten (usch, men biljetten kostade 95 kr). Jag har bitt första byte i Alvesta, andra i Norrköping och det tredje i i Eskilstuna. Jag läser på sj.se på morgonen att de håller på och grejar med tågbanan så det blir buss från Norrköping - NEJ! Jaja. Jag åker.

Framme i Alvesta visar det sig att min anslutande tåg är 45 minuter sent, vilket skulle betyda att jag missar tåget till Eskilstuna från Norrköping. Jaha? Jag går in i SJ-butiken. Där får jag en ny biljett vilket gör att jag kommer direkt till Södertälje från Alvesta! Visserligen får jag vänta drygt en timme, men jag kommer fram bara 15 minuter för sent. Dessutom kan jag få pengarna tillbaka. Tjoho, kunde inte bli bättre av ett strulande SJ :)

Jag kommer fram vid 13-snåret. Mamma och pappa hämtar mig och vi åker till Maxi och handlar för morgondagen och lite så. Systemet får också ett besök.

När vi kommer hem så kommer mamma på den briljanta idén att gå ut i skogen och plocka kantareller. Så gör vi och jag har på mig för stora skor från 80-talet. Vi hittar en massa smultron och en massa blåbär. Sen så hittar vi en ½ lite kantareller. MUMS.När vi kommer hem så plockar vi upp mammas potatis - mamma och pappa fixade landen i våras så de är de första! Vi får ihop så det räcker till oss alla tre. Mamma plockar lite rädisor, jag trodde de växte typ 2-3 stycken på en blast men det var bara en, haha.

Sen så rensar vi kantareller och pappa gör sin cloe slaw-sallad. Äter lite ostbågar och drinkar och så. Sedan äter vi. Jag tror inte jag kommer äta så gott på evigheter och har inte gjort det på evigheter.

Grillad fläskfilé, potatis hemifrån, kantareller hemifrån och pappas cole slaw-sallad. Jag njöt så att hela byggden hörde det. Sen lite TV, prat med älskligen och sova.

Lördag:
Sov en stund på morgonen. Myste omkring och följde sedan med päronen ut och promenerade. Vi gick en halvtimme, mamma och jag. Pappa gick en längre väg. Duschning, frukost vid 12.30 och sedan börja fixa ordning för kvällen (se mer i ett eget inlägg)

Söndag:
Jag vaknade relativt tidigt för att ha somnat 04.00. Nämligen vid 8-snåret. Pappa var uppe och hade diskat undan en massa - TACK! Jag städade och fixade, mamma vaknade och vi åt frukost. Sedan så dammsög mamma och jag torkade golvet och fixade huset så det såg ut som det skulle :) Sedan så sov jag ett par timmar på soffan medan pappa tittade på Äppelkriget på TV. När jag vaknade så sov mamma och pappa så jag gick och duschade. Vid 14.40 så tog vi Ovlovn och åkte till "landet". Landet är numera min fasters och min farbrors landställe. När jag växte upp hade farmor och farfar ett hus, min farbror ett, faster ett och vi hade ett som vi sedan "gav" till farbrorn. Här var hela jäkla släkten på somrarna, så underbart! Men nu har farmor sålt sina byggnader till faster som har rivit huset och byggt ett jättefint hus och så. Farmor bor dock i ett sött litet hus. Tomten ligger mitt ute i skogen, är typ stor och 50 meter från Mälaren. Ja, det är VÄLDIGT trevligt där.

Ja, dit åkte vi för att fira min farbrors namnsdag (fråga inte). Vi fick kakor och tårta och grejer. Det var vääääldigt god tårta. Jag fick mysa lite med farmor och det kändes skönt (och lite jobbigt). Sedan åkte vi hem i regnet och när vi var hemma så började vi laga middag - taco. Gottigt. Sedan lite TV, packning och sedan sova.

Måndag:
Tåget gick 07:27, skulle ju hem och jobba. Pappa och jag åkte Porsche in, brrrrrrrrrrrrrrrrum (kan jag få mitt körkort snart!?). Kramkalas och sedan tufftufftåg till Kalmar med byte i Linköping. Sen så fick jag pussa på min söt när han kom hem på sin lunch och sen var vardagen tillbaka.
vatten, stan är full av vatten.

Jag var så hemskt söt idag när jag gick ner till stationen för att hämta ut mina tågbiljetter till imorgon (jag vet, jag kunde lika gärna hämtat ut de imorgon. Men tänk om de strular, jag är sen eller apparaten har träffats av en meteor?)
Visst är jag söt som socker? I alla fall är mina gummistövlar det. De har jag fått av världens bästa pappa!

gå-på-toa-skola.

När ni bajsar.


otroligt.

Det var preciiiiiiiis som jag anade. Att jag liksom inte hade blivit inlagd någonstans, därför fungerade det inte att ansluta. TÄNK OM NI HADE TÄNKT PÅ DET INNAN. Jag är smartare än jag trodde.

Men nu har jag i alla fall gjort klart pissuppgiften. Visserligen fattade jag INGENTING, tänk då hur mina svar ser ut. Haha. Jag bara skriver något och hoppas på att det är rätt. Jag lär ju få feta kompletteringar. Men ännu en gång - hur kan de tro att vi fattar allt som vi måste för att kunna svara på frågorna? Jag kan inte för mitt liv förstå hur de tänker. Hallå? Sen har jag upptäckt att det är en student som rättar mina uppgifter samt svarar på mina mail. För vi skickar mail till en speciell adress som båda lärarna kan se. Men svaren kommer från deras mail. Och han har xxxx@student.hik.se. HM!? Känns inget bekvämt.

Men men. Nu fick jag "Ej godkänt" på förra uppgiften, men jag visste det. För jag skulle ladda upp min nyckel och det hade jag inte gjort. Med andra ord kanske jag har lyckats med en sak, för då kan det inte gått att öppna utan nyckeln! Otroligt. Men vi får se. Kommer nog få komplettering där med.

Nähä. Nu ska jag ge mig ut i regnet. Boka körlektioner och hämta tågbiljetter.

kära lasse!

Allsång på Skansen började ju förra veckan. Det är mitt absoluta favoritprogram och den bästa av de bästa är ju Lasse Berghagen. Sen så surfade jag runt på Aftonbladet och såg det här!

Men Lasse, såhär kan du ju inte göra! Du mår säkert jättebra och jag håller ju med om att GI-metoden är bra. Men du ser inte sådär morfargosig ut längre. :( Du ser liksom inte som... Teddybjörnen Fredriksson. Det blir tokigt.

Och så ser du äldre ut, för huden hänger mer. Åh, Lasse. Jag ska skicka tio ton kanelbullar hem till dig.

erkännande.

Jag har inte promenerat idag. Två anledningar:

1. Igår mådde jag konstigt. Inatt hostade jag en massa. När jag vaknade var jag lite snuvig. Vill inte bli sjuk.

2. Det ösregnade. Och hade så gjort hela natten.

Ifall den ena hade varit borta hade jag gått ut, men kombinationen var att jag valde att avstå. Om det inte hade regnat så känns inte risken att bli sjuk lika stor. Om jag inte hade känt mig lite hängig så hade jag gått ut i regnet.

Skit också.

men...

Är min lärare helt dum? Jag förklarar vad som är fel och vad jag har testat. Då föreslår han att jag ska testa det som jag skrev att jag hade testat och som inte fungerade. TACK så hemskt mycket. Fick maila igen - suck. Jag som verkligen ville bli klar med det nu på förmiddagen så jag kunde börja med nästa i eftermiddag. Se på föreläsningarna så jag kan läsa på tåget imorgon. Baaaajs.

Dessutom så kunde inte Anders surfa var han ville igår, efter jag hade gjort det som jag var tvungen till i kursen. Hallå, sluta förstöra min dator! Jag är så jäkla pisstrött på den här kursen nu. Åh. Vad händer om man skiter i den? Fast jag vill inte det heller, för då kommer det vara rött i LADOK och så känns det bara så dumt. Och jag har ju gjort hälften nu. Och hade varit klar med fyra av sju uppgifter ifall min lärare hade tänkt till.

SUCK.

åååååååååååargh!

Jag blir så djefla frustrerad på min sommarkurs. Jag måste maila. IGEN. ÄNNU EN GÅNG. VÄNTA PÅ SVAR. OCH FÅ DET 24 TIMMAR EFTER JAG HADE VELAT VARA KLAR.

Nu skulle jag göra någon ny anslutning så jag kunde anslut HIK genom något som kallas VPN. Så stod det att man skulle skriva i användarnamn och lösenord. Okej. MEN VILKET ANVÄNDARNAMN MED TILLHÖRANDE LÖSENORD!? Jag testade alla jag kunde tänka mig. INGET FUNKAR.

Åååååh. Fick maila - igen. Min lärare lär ju vara ganska trötta på mig nu - men de hade sluppit om de hade varit en aning tydligare.

Och nu kan jag inte bli klar med uppgiften ikväll som jag hade tänkt. Jag har gjort ALLT och nu strular det med det sista. Och inget kan jag göra, för hela uppgiften hänger och handlar om den här jäkla anslutningen.

Stort brunt, hårigt rövhål. Typ Bert Karlssons.

trummor.

Nu är jag hemkommen från gymmet. Afro Power Dance till härliga trummor, jaaa.

Har druckit en proteindrink eller vad det kallas och ätit en nektarin. Ändå är jag hungrig. Och jag åt rätt mycket till middag vid 17.30. Får se. Ska plugga tills jag bli klar med uppgiften så kanske måste jag äte något senare.

Nähä. Nu ska jag hoppa in i duschen.

"APD".

Om 25 minuter börjar Afro Power Dance-passet, APD. Det ska jag gå på. Jag har ingen större lust, fast jag tänkte lite och när jag tänkte så hörde jag liksom trummorna. Då ryckte det lite i benen :)

Det är ganska dum tid det ligger. 18.30. Inget vidare om jag ska vara ärlig. Fick äta middag innan, tycker inte riktigt om det.

svar.

Nu har jag fått svar på mailet. Jag hade visst glömma skriva en liten sak, jag som tittade på bilen typ femtioelva gånger och sedan gjorde preciiiis likadant. Bajskorv. I och för sig så somnade jag i soffan fem minuter senare... Med huvudvärk och allt. Var nog inte riktigt pigg.

Så - nu ska jag det pluggas!

min älskade sommarkurs.

Jag skulle vilja skriva så fruktansvärt mycket barnförbjudna saker om vad jag tycker om min sommarkurs, men jag ids inte ifall någon ung liten själ läser (eller hur).

Men. Jag bli nipprig på stort allvar. Skulle sätta mig och försöka få klar den fjärde laborationen. Måste ladda hem ännu ett mysko program, men det går för en gångs skull finfint. Min lärare har lagt upp bilder på hur vi ska klicka och sådant där i programmet, mycket förvånande, men bra - tack.

Jag börjar, gör PRECIS som det står. Det enda är att jag tydligen har två nätverkskort (alla kanske har det, jag vette katten). Sen, när jag ska göra det som vi sedan ska svara på frågor om, nej. Då får jag upp en dum ruta om något syntax error. MEN TACK. Jag ska läsa där och där för att lösa det, men jag hittar inte det stället.

Så nu har jag mailat min lärare om vad fasiken jag ska göra. Men det lär väl dröja till jul innan han svarar. Ungefär så fort går det. Och det är dessutom två stycken som svarar på mailen.

GAH! ARGH! DUMMA, DUMMA SOMMARKURS! JAG VILL BARA BLI AV MED DIG!

Och så har jag huvudvärk av ingen anledning.

bromsfel.

Alltså. Jag tänkte bara meddela att jag KLARADE HALKBANAN. Yeah!

Vi körde ner till Olofström, kanske är 15 mil eller något dit. Vi var sex stycken elever uppdelade på två bilar. Jag körde första biten. Så jag fick lite stadskörning också :) Det gick finfint! Jag fick beröm för min körning av de andra :D

Sen har jag kommit på en sak. Mitt nuvarande största problem med körningen. Jag har apsvårt att hålla fast på en hastighet. Stanna på 90 km/h liksom. Gah. I stan så märks det ju inte lika mycket, eftersom man saktar ner och svänger och så så mycket. Men nu, när jag körde på landsväg och 2+1-väg märkte jag det jättetydligt. Störigt som tusan.

Nåja. Det gick iaf bra. Och väl på halkbanan fick vi först lite information om hur farligt det är att köra bil. Typ. Hur mycket saker väger i 50 km/h och så. Jag väger 2,5 ton i 50 km/h. Herrejesus. En läskburk väger 10 kg. Tänk om du har den på hatthyllan och panikbromsar - bara i 50. Inte så skönt att få i bakhuvudet inte. Sen fick i sitta i en bil när den var på sidan och upp-och-ner. Och ta sig ur. Händerna i taket, fötterna på framrutan, pressa upp röven och knäppa loss och krypa ut med huvudet först. Jag skrapade upp knät :(

Nåja. Sen fick vi köra. Vår instruktör var tokbra. Vi fick väja för en "traktor" i 65-70 km/h. Jag lyckades nästan klara det första gången. Andra gången så snurrade jag runt som f a n. Jag visste inte vilket håll jag stod åt när jag stannade. Sedan skulle vi panikbromsa för "fotgängare" på torrt underlag i olika hastigheter. Då fick jag beröm för min bromsning, yeah :) Sedan halt underlag. Fy bubblan. Sen skulle vi anpassa hastigheten så vi hann stanna, då gick min lärare över vägen. Jag stannade typ 7 meter innan honom :)

Sen skulle vi stanna bakom stillastående lastbil när vi fick möte. Utan ABS-bromsar. Hualigen. Aldrig bil utan ABS-bromsar. Jag lyckades inte en enda gång och när vi skulle anpassa hastigheten så var det fel på min bil. Jag märkte att hastighetsmätaren slutade fungera och lite senare så såg jag att det stod "Bromsfel. Stanna omedelbart." Så jag krypkörde fram till instruktören och så blev det aldrig att jag fick göra det. Sen så skulle vi väja för en älg. Det gick sådär. Både med och utan ABS. Jag styrde så mycket att det sket sig ändå. Jaja.

Men roligt var det och jäkligt nyttigt. Och något som jag kommer att göra ofta är att se till att jag inte har något löst i bilen. Matkassarna kommer alltid få stå i baksätet, på golvet. Där får de ju minst fart och kommer ingenstans. Jag ska även investera i en glashammare. Hur troligt är det att man kan krossa/få ner rutorna om man hamnar upp och ner, om de inte redan gått sönder? Jaaa. Sen ska jag ha skyddsgaller. Och som sagt, ABS-bromsar.

Eller så struntar jag i att ta körkort.

halkbanan.

Nu ska jag gå iväg till körskolan för att därifrån ta mig till Olofström för att köra halkbanan. TÄNK PÅ MIG. Vid 15-tiden så ska jag vara på den läskiga halkbanan. Jag hoppas att jag ikväll kan skriva "jag klarade det!", men jag räknar inte med något.

Nervös? Som tuuuusan.

träning: vecka 27 börjar.

Här är resultat i cm och hg:

Vikt: -4 hg från i måndags och +-0 sen i fredags
Överarm: -0,5 cm
Lår: +0,8 cm
Mage: -0,5 cm

Jag blir inte klok på det här. Eftersom det hoppar upp och ner hela tiden och med så lite så undrar jag om det inte är så enkelt att jag har svårt att ha måttbandet på samma ställe varje vecka. Även fast jag har bra punkter att utgå ifrån (det enda som är bra med en stor mängd leverfläckar). Nåja. Jag får sluta slarva så mycket maten/godis som jag har gjort + att jag ska ta tag i situpsen som jag skrev.

Okej. Schemat för träning den här veckan ser ut som följer. Varför det inte riktigt serut som vanligt är för att de under fyra veckor nu har reducerat sommarschemat ännu mer... Gah.

Måndag: Promenad
Tisdag: Promenad, body pump
Onsdag: Promenad, Afro Power Dance
Torsdag: Promenad
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Nu är det såhär att jag ska åka hem till mor och far tidigt på fredagmorgon. Så jag vet inte om jag går upp kl 5 för att promenera, det visar sig. Hemma hos mamma och pappa får vi se om det blir promenad eller annan sorts träning. Så jag skriver inget :)

Jajamensan.

träning: vecka 26 slut.

Okej, här kommer förra veckan:

Måndag: Promenad, body pump
Tisdag: Promenad
Onsdag: Promenad
Torsdag: Promenad
Fredag: Spinning
Lördag: Discodans
Söndag:

Jepp. Sammanlagt blev det 2½ timmes promenerande (150 minuter). Inte jättebra, för jag har inte följt att jag ska gå en timme de dagar jag inte tränar. Fyyyy. Gick 40, 40, 40 och 30 minuter. Usch då Elin.

Men i fredags så var jag nöjd med mig själv. Jag vaknade kl 6 för att gå på spinningen, jag hade verkligen ingen lust alls. Kände bara "blääää!". Var på väg att gå och lägga mig igen, men jag somnade tidigt på torsdagen så jag var jättepigg så vad fanns det för anledning till det då? Men jag kom iväg! Lite tack vare Anders, som ändå vaknade och gick och tränade då med. Så glad jag var åt att jag kom iväg i alla fall, efteråt. Fast det blev ett RPM-pass, mitt första. Och det gjorde ju inget.

Angående "discodansen" så tackar jag bara Peter Jihde för det (läs tidigare inlägg). 45 minuter MINST dansade vi. Jag svettades, det kan Johanna intyga :)

That´s it. Sen har jag kommit på att jag inte följt (inte det heller) att jag ska göra armhävningar och sit-ups efter promenad. Så skärpning där med.

och hans namn är...

... Peter Jihde. Say no more, så länge.

Gårkvällen var mycket trevlig. Vi studsade bort till Harrys vid 18.30 och käkade deras grillbuffé. Jag var lite besviken utbud kontra pris. Tillbehör och sådant var jättebra och jättegott. Men köttutbudet var märkligt. Fläskfiol, gravad lax och något konstigt rökt nötkött. That´s it. Vi funderade länge på varför de inte hade en helt vanlig kycklingfilé eller så. Hm.

Efter det så studsade vi hem till oss och hämtade lite dricka, sedan så studsade vi hem till Titti fast vi var hos hennes granne Jenny. Där var även Jennys kompis Anna. Vi pratade skit, lyssnade på KAROLIN-låtar, drack Jennys sprit, fnissade, skrattade, kissade och gick sedan till studentpuben. Där drack vi lite mer och shottade, slurp. Sedan hoppade vi vidare till Harrys, eftersom vi hade fått stäääämpel efter vi ätit. Yeah!

Där så dansade vi lite och det var trångt. Sedan så köpte jag och Titti varsin drink. Mums. Sen drack vi den och sedan gick vi til dansgolvet där uppe. Dansa, dansa, dansa! Svettigt värre. Och nu till mr Jihde. Johanna påstår att Peter Jihde står på dansgolvet, och det gjorde han. Herrejisses. Jag var, som vanligt, ganska osmidig och glodde på honom alldeles för länge, å andra sidan tittade han på mig så jag hade ju ögonkontakt (jag är så jävla het). Sedan så dansade vi vidare och jag fick för mig att det inte alls var Peter Jihde. Hans haka så konstig ut, dessutom hade han mycket mer skägg än vanligt. Men, nej. Min vänner fortsätter påstå att det är han, så okej då. Sedan så blandades mitt svett med hans svett. Så jäkla sexigt. Sedan dansade vi ännu mer och sen gick vi till Svett-Olgas, fast utan Titti. För Titti hade hittat sin favorit, haha. ;) Sen gick jag hem. Åt mitt köttbullemeal (som jag inte ens behövde beställa, för han på Svett-Olgas sa bara "KÖTTBULLEMEAL MED PUCKO" när jag klev innanför dörren. Hoppla). Medan jag åt tittade jag på Fear Factor. Det var final så jag ville se hur det slutade fast jag var trött och hade ätit upp. Så jag lade mitt lilla huvud på kudden i soffan. Jag vet att jag hann tänka "nu får jag inte somna här", sedan somnade jag. Och i mina drömmar fanns bara en svettig, skäggig Peter Jihde.


image37

Han tycker om blonda flickor i cowboy-hatt och boots. Fastän jag svettades mer. Och förresten så är han rätt så snygg. Och för det sjätte så tackar jag honom för träningspasset vi fick inatt. Om han inte hade varit där hade vi inte dansat oavbrutet i 45 minuter. TACK!

RSS 2.0