nattliga drömmar.

Jag drömmer en hel del. Jag har delat med mig lite grand här på bloggen. Men jag undrar vad alla drömmar betyder, man kan ju inte drömma så mycket och så konstigt utan anledning... I natt var det om min chef, min gymnasieklass, min grundskoleklass, Anders, Grekland, cyklar, Filip och Fredrik, Taxinge (samhälle där jag kommer ifrån), högsommar, nervositet och en massa annat. Inte konstigt att jag inte känner mig utvilad. Det hinner hända mer på en natt än på en arbetsdag för mig, och då jobbar jag ändå med 6- och 7-åringar. Ibland pallar man liksom inte mer. Jag påverkas så sjukt mycket av drömmarna. Jag känner mig typ helt nedstämd nu pga. drömmen/drömmarna. Fast jag egentligen inte "behöver" vara nedstämd.

Gah.

Man kan bli tokig för mindre. När jag kommer ihåg mina drömmar mer i detalj än vad jag gör idag. Då kan man ju alltid få sig ett gott skratt. Som när jag drömde att jag fått syskon i form av gröna äpplen och faktiskt åt upp ett äpple. Eller när jag drömde om en gigantisk vit kamel med vingar. Eller när Titti var med barn och var just därför tvungen att äta jättemycket filmjölk. Eller när Anders var otrogen och jag var ledsen (det var inte så roligt), men jag smög mig in på lägenhetsvisningar och låste in mig i rum och satt och var ledsen. Var koooommer allt ifrån?

bäver.

Imorgon ska jag och klassen jobba med BÄVERN på NO:n. Det är rätt roligt tycker jag. Jag tittade på en film idag, som jag ska visa för barnen imorgon. Vilka coola djur alltså. Så jäkla smarta. Minuset ligger i att de sätter på varandra i syskonskara, isch... Tänkte försöka hitta en text om bävern nu, men jag ger upp. Det enda jag kan om bävern innan jag såg filmen idag var detta:


häääirkutt.

Jag har klippt mig. Dyrt var det också. 425 penningar. Men jag blev nöjd. Stylat och snyggt är det nu. Minsann... Frisörskan förstod precis vad jag menade och kunde göra någonting av alla de krav jag hade. Och det är banne mig första gången! Såhär har jag sett ut ett tag (med plattat hår då):
Och såhär ser jag ut nu:
Kolla lockarna :D


Så, vad tycks!?

bloggtorka.

Idag och resten av veckan så har jag en klass själv då deras lärare är sjuk. Det gick så bra så idag. Och kuuul var det!

En annan rolig sak var att Anders har vikarierat för mig idag! :) Hihi. All personal skulle iväg i eftermiddags på något som var hemligt, så då var hela skolan fylld med endast vikarier. Och det är inte så lätt att få tag i sådana. Så jag frågade Anders i måndags och hade inge större förhoppning. Men han var på med detsamma och han tyckte det minsann var roligt. Så klart det är! :)

Får se hur mycket bloggande det blir resten av veckan.

shopshop.

Kahls, Gina Tricot, Clas Ohlson och H&M. Ojdå :)

hörru elin.

"Har du legat naken med din kille i sängen någon gång?"

Mm.

det är inte klokt.

Det är inte klokt hur mycket man kan sakna en människa som man träffade för mindre än 12 timmar sedan. Tänk att mitt hjärta alltid tar några extraskutt när Anders glider förbi tankarna, när han finns där en stund eller när jag tänker så intensivt på honom att han uppenbarar sig framför mig.

Det är inte klokt att man kan känna såhär efter snart fyra år. Att det pirrar i magen och piper i bröstet när jag tänker på att han är hemma inom 20 minuter.

Det är inte klokt vad kärlek kan göra med en.

ekonomi.

Jag fick lön från extrajobbet och lite från Lundgrens där jag inventerade en dag. Dessa pengar räckte typ till hyra och mat. Elin har lite mer räkningar än hyra och mat - mobil, telefon, tv, bredband, gym, frisktandvården, barometern, kattförsäkring, hemförsäkring, lån, en annan räkning och kommande sjukhusbesök. Pengar skulle inte räcka. Nej nej.

Fick ringa mamma och pappa och be om att få låna. Summan uppgick till 2641 kr, då skulle jag ha 200 kronor att röra mig med resten av månaden. Huu.

Posten anlände genom brevinkastet. Till mig från Kalmar kommun, vaaa? Kanske något om min anställning eller något. Nehej. Hör och häpna. LÖNESPECIFIKATION. På lön som betalas ut imorgon. Jag tackar jag. Ingen dålig lön heller. Fast det berodde på att jag betalar för lite skatt, fortfarande. Måste undersöka detta ordenligt. Risken är att jag kommer få fet restskatt, huu. Skatteverket baserar min skattebetalning på så mycket jag brukar tjäna typ, och det har ju inte varit några feta summor direkt. Därför blir det knas.

Skönt som tusan i alla fall. Ringde och hurrade och sa att inget lån (utöver den enorma summan jag redan lånat) behöver tas! Huuuurrrrrrrrrrrrrrrrrrra!

Så nu har jag lagt in om att alla jäkla räkningar och shit ska dras imorgon. POFF. Sen får jag se hur mycket som är kvar och så kan jag lägga undan lite pengar. Och sen ska jag köpa vind/regn/varma utebyxor att ha på jobbet. Och kanske beställa lite böcker i jobbsyfte. Minsann.

tråksamtal.

Tråksamtalen jag skulle göra gick fort.

Det handlade om att sluta vara studerandemedlem i Lärarförbundet samt att gå med i a-kassan. Medlemsskapet i Lärarförbundet skulle de skicka hem blanketter som jag skulle fylla i och dona med. Och a-kassan fick jag inte gå med i än, fick ansöka först femte veckan jag jobbade. Så omständligt allt ska vara dååå.

GODMORGON!

Godmorgon världen!

Jag har redan misslyckats. Jag har inte gått till gymet som jag hade bestämt. Men med huvudvärk och halsont vid uppvaknandet kändes det inte så lockande... Får se om jag tar mitt huvud och min hals till fånga och cyklar dit senare.

Nu frukost. Sen massa tråkiga telefonsamtal.

gott.

God mat igår. God mat idag. Gott vin igår. Gott vin idag. God Smirnoff Ice idag. God Anders förut, nu och för alltid.

brum.

Nu har jag kört en massa bil. Helförsäkringen har icke används. Men jag har kollat olja minsann, dock med Anders hjälp. Heeeheh. Anders verkade inte så vidare nervös. Av någon anledning kom jag fel vareviga gång jag skulle parkera, tokigt. Men det var ju bara att backa och dona lite. Har kört om en lång lastbil, duktig Elin. Nybro och tillbaka, sen till Maxi och sen hem. Brrrrum! Men bilen som vi lånade, Anders pappas och styvmors, är vad Anders kallas "pensinärstruck" och ni förstår jag verkligen vad han menar! Om man trycker gasen i botten bromsar ju för bövelen bilen, hujedamig. Tacka vet jag sport-knappen på växelspaken på körskolebilen (SAAB, 93), det var grejer det!

Och idag har vi gjort av med sjukt mycket pengar:

Kattsand och kattmat - 1000:-
Mat - 873:-
Ö&B - 750:-
Skivlagret - 417:-

Ojdå!

köra biiiil.

Alldeles när som helst ska jag springa ner och sätta mig i förarsätet, tjohoo! Undrar om Anders är orolig/nervös/skitskraj för att åka med mig? Hihi. Det pirrar i magen.

Tänk om jag glömt hur man gör?"Vi har ju helförsäkring så..."

helg.

Helgen inleddes med mycket mumsig mat och ett glas rödvin. Sen däckade Elin i soffan 21.10 och vaknade tre timmar senare. Sen somnade hon 20 minuter senare i sängen och vaknade ordentligt vid 9.15. Mycket konstiga drömmar var natten innehåll, som vanligt med andra ord.

Anders och jag åt halv frukost för att sedan spatsera bort till Skivlagret som har konkursutförsäljning. Jag köpte en bok om dinosuarier (jobbsyfte), Jason Mraz, Eldkvarns samlade hits och en skiva med blandade jazzartister. Anders köpte en Hed Kandi-skiva, så nu har han ettusensjuttiotreochenhalv Hed Kandi-skivor. Ungefär. Men dem är ju bra så.

Väl hemma åt vi andra hälften av frukost som bestod av att vi tryckte i oss en massa rostade mackor. Men det är ju faktiskt lördag! Drack lite the, läste tidningen och matade vilda katter med smör. Och så valde jag att ge upp Bregott-paketet som hade bäst före-datum på julafton förra året. Jag ville inte äta av det längre.

Mer idag så kanske Elin ska få köra biiil! Svärfar med fru äger en bil som är automat nämligen. Vi ska undersöka saken. Behöver handla mat och lite så. Och jag BEHÖVER, MÅSTE och VILL köra. Sådetså.

Nu ska jag rengöra de vita skelettdelarna som står upp runtomkring tungan.

foton.

Examensfesten i bildbevis :)

mat.

Jag har ett litet delikat problem. Fast det är inget problem i den bemärkelsen. Jag vet bara inte hur jag ska göra. Och ber nu om förslag.

Jag börjar jobba kl. 12 tre dagar i veckan och 12.45 en dag. Den femte dagen bryr vi oss inte om. Jag slutar 18.30. För att få någonting gjort så går jag oftast upp som vanligt, vid 7-tiden. Om jag gjort som vanligt skulle jag ätit frukost då, sedan fått lov att äta lunch vid 11.20 och sen inte middag föräm vid 19, 19.30. Man hinner bli hungrig mellan lunchen och middagen.

Nu har jag gjort såhär, att direkt på morgonen dricker jag en smoothie (vaniljyoghurt, en banan och lite hallon och blåbär) och en kopp the. Strax innan jag gå till jobbet äter jag andra delen av frukosten - ett hårdkokt ägg och ett par knäckemackor. Sedan äter jag lunch på min rast kl. 14. Och sedan middag när jag kommer hem. Det känns som om jag inte gör något annat än att äta fram till strax efter 14...

Det jag skulle kunna göra är att äta alla frukost med detsamma, sedan lunch och sedan äta lite mackor på rasten. Men jag vet inte... Gah.

Någon som har något förslag på hur man kan göra!?

sött.

Jag vill ha goooooooooooooooooooodis!

Något annat som är sött är när en 6-årig pojke kommer halvt springande mot en och säger HEJ ELIN! och klappar en på armen :) Underbara ungar!

bajstutte.

För tredje gången ska jag till doktorn för en ömmande tutte. Jag ooorkar inte. Det onda gör inte så mycket egentligen, men det är jobbigt i mitt huvud. Att känna knöl som gör ont. Dumma, dumma tutte.

Mamma sa åt mig att bråka. Att göra riktig, rejäl undersökning denna gång. Inte gå hem med recept på pencillin. I promise to fight for my boob. Yesbox. Sköterskan jag just pratade med sa att jag skulle be om mammografi, så det ser ju lovande ut. Men huu så läskigt.

Håll tummarna kära vänner. Och snälla flickor, känn på tuttarna var eviga dag!

blött.

Det regnar ute. Jag fryser. Jag ska värma mig genom att bli blöt i duschen.

Idag verkar det bli en sådan där dag då det inte blir ljust ute. Utan det kommer vara som gryning/skymning hela dagen med en grågrågrå himmel där uppe. Man blir så deprimerad.

Snälla vår, kom!

examensdagen.

Här finns examensdagen, från kyrkan och lite från kvällen, i foton.

burr.

Elin Pelin frrrrryser. Och om jag tittar ut fryser jag ändå mer. Huu. Ska nog ta mig en vaaarm dusch sen. Fy så skönt!

nu.

... går jag till jobbet :D

äpple-dröm.

I natt, eller faktiskt i morse, drömde jag nog den sjukaste drömmen. Hittills.

Jag och min ena bror (minns inte vem) var hemma hos mamma och pappa. Pappa var hemma och mamma kom hem. Mamma säger "ni har fått syskon!". Hon langar över ALLA syskon till pappas famn, de skriker. Jätteolika storlek. Mamma berättar att det största heter Gunnar och den minsta Emma. Sen uppbaras det att syskonen är i form av gröna äpplen.

Vi lägger dem i en Matuesskål. Jag håller i skålen. Min faster kommer och säger grattis. Jag sitter med skålen i knät i soffan och tittar på dem. I skålen ligger också två apelsiner, men de är "bara vanliga" apelsiner. Mamma säger att ett av syskonen/äpplena heter Kurt, efter morfar (som vi inte har någon kontakt med, på riktigt alltså). Den sjukaste är att jag äter ett äpple. Alltså ett syskon.

Kan någon tyda NÅGOT VETTIGT ur detta? En sak vet jag, att jag saknar mamma och pappa och deras tid i Kalmar gick ALLDELES för fort. De var inte ens här ett dygn!

185 kronor för en vecka.

Helt galet. Jag kommer ju inte få ut mycket lön på fredag direkt... Lite från extrajobbet som jag inte ens tror kommer täcka hyran, hurra. Så jag och Anders var så himla duktiga igår. Vi planerade veckans mat, vilket vi iofs alltid gör någon gång. Men vi gick igenom hela frysen. Tyvärr slängde vi en massa saker som var typ ett år gammalt. Men vi lyckades få ihop en hel veckas mat som bara krävde att jag handlade för 185:- på Maxi. Tokigt! Dessutom kommer jag äta lunch hemma fyra dagar i veckan, eftersom jag inte börjar förän 12 och det finns det också till tror jag minsann.

Duktigt va!? :)

räkmacka?

Den senaste tiden har jag glidit på en räkmacka.

7e januari
- jag ringer och undersöker om en tjänst blivit tillsatt, får god respons.
8e januari - jag blir kallad på intervju.
9e januari - går på en trevlig intervju och 30 minuter efter att jag lämnat så ringer de och säger att jag får jobbet om jag vill ha det. JA TACK!
13e och 14e januari - respondering och opponering samt inlämning av examensarbetet.
15e januari - jag skriver kunskapsprovet (teoriprovet), blir godkänd. Senare på dagen kör jag upp. Jag blir godkänd. Med andra ord - jag tar körkort!
16e januari - HELA familjen och Anders mamma med man kommer till Kalmar för att fira mig och min examen. Jag håller ett uppskattat tal i kyrkan där jag avslöjar gårdens bragd ;) Jag får alldeles för många och alldeles för fina presenter. Bl.a. en resa till New York med mamma, pappa och Anders.
17e januari - två av mina bästa vänner - Maria och Marina - kommer till Kalmar för första gången båda två för att delta i min och Tittis gemensamma examensfest. Ne tokigt härlig fest med massa människor som jag tycker om. Singstar är fett najs.
19e januari - jag börjar nya jobbet.

Kan en dryg vecka verkligen vara såhär bra? Kan allt bara flyta på utan bekymmer. Tilläggas bör att den 6e januari blev Anders friskförklarad vilket vad en väldans lättnad och stor börda som försvann. Min sötpöt är FRRRISK! Jag kanske är pessimistisk, men när kommer bakslaget? När kommer något tråkigt, dumt och fult? Eller kan allt bara gå bra och flyta på utan att det kommer någon skit?

Men oj vad jag har njutit och fortfarande gör. Jag tror inte mitt leende på läpparna har släppt sen i fredagsmorse. Jag log mycket innan, men nervositet och oroligheten inför körkortet påverkade mig tills jag fick höra orden "Gratulerar till körkortet!" av bilinspektören. Btw måste jag skriva ett inlägg om den dagen.

Men nu bestämmer vi en sak. Det KAN faktiskt bara flyta på och gå bra utan bakslag! YES!

en frökens liv i text.

Nu är bloggen omdöpt. Jossan sa något mycket sant till mig och Titti igår - "oavsett civilstatus kommer ni alltid vara fröknar!". Så sant som det är sagt. Jag kan vara hur förlovad eller gift jag vill, många små människoliv kommer alltid kalla mig "fröken" :)

talet.

På mångas begäran och för er som inte var där (det kursiverade, iofs bara en mening, var det jag glömde säga... Jag vände mig om tittade på min familj istället :)):Liksom läroplanen för det obligatoriska skolväsendet textar så är det av tyngd att uppfinningsförmågan inspireras parallellt som lärdomar skall tilltaga i takt med studieåren. I diverse tentamen, hemtentamen, uppsatser, seminarium, kunskapshöjande diskussioner och andra mötesplatser för reflektion och begrundande har vi under våra 3,5 upp till 5,5 år lärt oss hur man använder ord. De flesta av oss tror jag har haft en nära relation med synonymordlistan i Word. Vi kan nu alla de ord som får gröna streck under sig, utantill. De gröna strecken betyder att ordet exempelvis är byråkratiskt, ålderdomlig eller främmande. Ordet ordbajseri finns också med i listan, och om vi hade kunnat få MVG, så hade vi fått MVG i just ämnet ordbajseri. Tilläggas bör att Word inte tillåter ordet/förkortningen MVG. Däremot tillåter den VG vilket borde tyda på att betygssystemet måste reduceras ner till att endast innehålla tre nivåer i form av IG, G och VG. Betyg i all ära. Men vi är här idag för att ta en EXAMEN!!! Vi börjar jobba på måndag och sista skoldagen var i går, nu är det dags att andas, så inget betygssnack nu!

Inför den här dagen har jag funderat på vad som bidragit till livet, tack vare valet att börja studera och att flytta till Kalmar. Jag kommer återigen fram till dessa tre saker: Den personliga utvecklingen – Utbildningen – Studentlivet Jag var 19 år och tre dagar när jag placerade rumpan på en stol i hörsalen på Falken. Jag skakade som ett litet asplöv inombords, vad är det jag har gett mig in på? Som tur var kom ett gäng galna människor i gula overaller och tog hand om oss nya studenter.

Under 4,5 år hinner det hända rätt mycket. Hur många av oss som bli lärare idag har inte blivit mer självsäkra? Att våga stå för vår åsikt och vuxet acceptera oliktänkande. Att våga argumentera emot och säga ifrån, att komma till insikt och erkänna fel. Den här utvecklingen sker nog hos alla som går från 19 till 23 år, men jag har en känsla av att den utbildning vi nu avslutar har bidragit med många goda delar i det.

Det andra jag nämnde var utbildningen i sig. Jag har själv väldigt svårt att sätta fingret på exakt vad det är jag har lärt mig, av det som jag anser som viktigast. Jag tror att många av mina studiekamrater håller med när jag säger att vi har lärt oss hur mycket som helst, men vad EXAKT är det? Men det är inget vi hade kunnat lära oss på egen hand. En lärdom så som att Gustav Vasa blev kung 1523, är inte det som jag anser vara av de allra viktigaste som kommit till mig under 4,5 år. Förlåt Fröjmark… Det viktigaste handlar om att möta människor mitt uppe i sin utveckling. Att formulera sig och ta vara på allas unikhet. Det är det som är viktigt. Och tusen saker till.

Den tredje biten jag nämnde vad studentlivet. För mig personligen har det påverkat mig mycket. Vår studentförening KAROLIN introducerades för mig via internet veckan innan upprop, från och med då och förmodligen en lång tid fram över kommer föreningen ligga mig varmt om hjärtat. I varje studentförening som är programkopplad finns en så kallad sexmästare. Det låter både snuskigt och lustigt i utomståendes öron. Men den så kallade sexmästaren ansvarar för den sociala verksamheten. När jag tillbringat ett halvår på utbildningen bestämde jag mig för att söka till KAROLIN, lärarstudenternas programförening, till posten som sexassistent. Ja, styrelseposten hette så. Tanken var att jag skulle assistera sexmästaren. Ett par dagar efter jag blivit invald så tillbringade jag och sexmästaren i föreningen natten tillsammans, och har så gjort sen dess. Det roliga var ju att han var sexmästare och jag sexassistent. Ni kan ju gissa själva hur kommentarerna vi fick om det lät…

Förutom allt detta har jag under 4,5 år samlat vuxenpoäng. Vad sägs om att blir friad till och förlova sig? Om att tycka det är roligt att köpa ny dammsugare? Om att lära sig äta sill? Om att köpa en diskmaskin? Om att äta middag med svärföräldrarna? Om att lära sig äta avokado? Att ha en matplånbok? Om att ha en pärm indelad i betalade och icke-betalade räkningar? Om att jämföra kilopriser på ICA Maxi? Eller det kanske är studentpoäng? Om att lära sig dricka rödvin, eller det kanske också har med studentlivet att göra? Man tager vad man haver…

Några vuxenpoäng har jag dock kvar. Dricka kaffe. Jag gjorde ett vetenskapligt test med mig själv förra veckan. Jag bryggde jag mig själv två koppar kaffe. Jag hällde upp i en snygg cafékopp och hällde i, rätt så mycket, mjölk. Tillbaks till skrivbordet och studierna. Okej, okej. Tog första klunken. Lika vidrigt som sist jag smakade. Läste vidare. En liten mun till. Fortfarande lika äckligt. Och jag ska erkänna en sak, det var lika äckligt vid sista munnen som vid första. Och jag gav upp vid femte-sjätte klunken. Hur KAN ni? Vad är det som är så gott? Jag kan inte förstå, finns det något så-lär-man-sig-dricka-kaffe-kurs? Skriv in mig i så fall! För att jobba som lärare och inte dricka kaffe, det går väl inte?

Hur eller hur så har jag skaffat mig väldigt många vuxenpoäng på ett annat sätt. För nu ska ni få höra – jag tog körkort igår! Heja mig och TACK mamma och pappa! Nu vet ni att era ekonomiska investeringar har gett resultat!

Jag tror att jag kan tala för oss alla studenter som står på tröskeln till examen, när jag säger att vi alla har någon eller några att tacka lite extra för att ha kommit hit. Våra föräldrar, inte minst för att de skapade oss, och mycket våra vänner, partners och kanske framförallt våra studiekamrater. Tänk om vi inte haft varandra!? Tack er som sitter här framme och tack ni som sitter där borta! Utan er och varandra hade det inte gått!Sen blir det ju inte riktigt samma grej om innan vet att jag tagit körkort. Och det var ju inte direkt många som visste det när jag läste talet. Allra minst min kära familj :) Pappa gapade och mamma utbrast "NÄHÄ!?". :) Och det blir ju väldans massa annorlunda när jag läser det och använder rösten på så sätt som var tänkt... Jaaa. Men det var där och då - ni kanske uppskattar det ändå! :)

examen.

Jag sitter här. De andra har sagt godnatt. Jag sitter i min alldeles egna ensamhet snart klockan 3 på natten. Jag har tagit examen idag.

Jag höll tal. Som uppenbarligen uppskattades. De skrattade. Flera gånger. De sa tack och vad duktig du är. De kramade och klappade. Jag var så nervös. Farmor räddade mig.

Jag tog körkort igår, har jag sagt det? Familjen och vännerna fick reda på det via talet, mamma och pappa tappade hakan. Pappa grät. Hans lilla, lilla dotter. Det är så knäppt. Jag kan inte förstå. Har jag lyckats åstadkomma det här? En hel jävla examen, jobb och körkort? Allt på en vecka. Kan någon förklara!?

Väl hemma skålade vii champagne, HELA min familj, Anders mamma och sambo samt Anders pappas fru och förstås Anders och Amanda. Jag drack champagnen jag sparat på. Det var det värt nu. Skål och HURRA för mig, va!? Fattar inte. Massor med fina presenter, som verkligen inte behövdes. Men det var då som tårarna kom. Fick ett urläckert armband av mina underbara föräldrar. Sen kom ett till paket från dem. Öppnade. Jag. Och Anders. Med mamma och pappa. Ska. Åka. Till. New York. Mamma och pappa betalar. En föreställning på Broadway ingår. Tårarna kom och det var att krama pappa mycket. Jag och min pappa. Pettson och Findus. Presenterna behövdes inte. Örhängen, hopprep och högeneregikes till barn som behöver dem samt gåva till Läkare utan gränsen, underbart. Och inte att förglömma. Min månadssten till Thomas Shabo-halsbandet. Tack alla mina älskade. Ni är inte kloka. Det räckte med att ni var med, gott och väl. Jag saknar er redan.

Nu är klockan snart 03.00. Och jag fattar fortfarande inte. Dessutom måste bloggen byta namn... "en frökens liv i text" blir nog det nya. Jag vill inte att det ska ta slut. Jag har ätit tre rätters middag med min allra närmaste, de har skålat med mig under hela kvällen. Min plastsvärfar höll tal - som han tydligen aldrig gör - och jag bara log. Tack Gege, tack Ragnhild, tack mamma, tack pappa, tack Calle, tack Nina, tack Totte, tack Katta, tack Anders, tack Amanda och tack Inger.

Och faktiskt. Tack mig själv. Det är jag, ingen annan, som nått hit. Utan mig hade vi inte gjort det vi gjorde idag. Det är så sjukt så ni anar inte. Tänkt att alla de här människorna kom hit, åkte 40 mil, för att krama och gratta mig. Jag kan inte förstå det. Jag älskar dem. Jag vill alltid ha dem nära.


Jag måste sluta. Annars tar det aldrig slut. Jag sammanfattar:

Frisk. Examen. Jobb. Körkort. Kärlek.


0901116 Examensceremonin - jag håller tal.

Av Anders fick jag ett säsongskort till Kalmar FF, förstås. Min kära sötnöt. Han fick detsamma av mig i 45-årspresent. Du och jag, älskling. Nu och FÖRALLTID.

idag!

Ser ni till höger, "-1 dag kvar till examen", jajamen. FÖR DET ÄR IDAG! Huuuurra! Päronen, ena storebror med sambo sitter i brumbrum Volvo påväg söderut. Andra storebror med fästmö sitter i tufftufftåg på väg söderut! Alla beräknas landa i Kalmar vid 14-tiden!

Jag och Titti har börjat dagen med att lämna tillbaks de allra sista böckerna till biblioteket, nu är det verkligen ÖVER. Därefter shoppade vi nybakt bröd och mumsig yoghurt, Brämhultsjucie, physalis och vindruvor på Konsum. Sen hem till oss. Korka upp rosébubbel och äta allt det goda! Jag fick även världens bästa present av Titti, massa Astrid Lindgren-böcker.

Tack älskade du! Nu börjar det pirra på riktigt hörni!
Examens-frukost :)

inget extrajobb?

I och med att jag fått "vanligt" jobb så ringde jag min chef på extrajobbet idag och berättade det. Grejen är att jag trivs så tokigt bra med mitt extrajobb och kollegorna där. Så jag vill verkligen inte sluta. Jag sa att jag JÄTTEGÄRNA jobbar på helgerna, så jag hoppas jag får göra det lite. Dessutom är det bra pengar att spara eller ha att betala tillbaka lånet till pappa, med.

Så vi får se, jag hoppas han vill ha kvar mig på helgerna!

a-kassan.

Jag ringde just Lärarförbundet för att kolla lite om lön, anställning osv. Tänkte fråga om a-kassan också, men eftersom jag ringde Kalmarkontoret (det var lämpligast i de andra hänseenden) så blev det inget av det. Och a-kassans telefontider är mupp, onsdag eftermiddag har det såklart inte öppet. Imorgon eftermiddag får jag ringa helt enkelt!

inlämnat.

Nu är x-jobbet inlämnat, ÄÄÄÄNTLIGEN! Känns skönt som tusan. Idag var det bara att lyssna, lyssna och lyssna. Vilket var rätt så segt.. Men nu är det över.

Jag har gått till skolan för sista gången. Jag har gått hem från skolan för sista gången. Jag har haft rast för sista gången. Jag har haft lektion för sista gången.

I alla fall inom min lärarubildning och programmet. Jag kommer säkert läsa någon liten kurs framöver! :)

FETT klar!

Opponering samt respondering idag. Båda delarna gick bra. Det var mest formalia att ändra på, så vi satte oss direkt efter vi käkat lunch. 16.00 var vi typ KLARA. Titti skulle bara lägga till en bilaga som hon hade på sin dator. Som hon gjort nu. Naaajs!

Det sjuka var att vi ändrade vår frågeställning på examinatorns begäran. Snacka om att det känns som att fuska, men men :) Å så var vi tvungna att göra en figur i resultatkapitlet, duh. Snacka om personliga åsikter. Men nu jävlar i gatan, NU ÄR DET KLART! No more x-jobb!

Den dagen det ligger på uppsatser.se så länkar jag :)

tisdag, onsdag, torsdag, FREDAG.

Det är dagarna som är kvar på 4,5 år lång lärarutbildning.


Imorgon är det opponering och respondering, på onsdag ska jag bara lyssna. Sen är det SLUT! Toookigt!

åh lasse.

Åh, Lasse är så himla klok! I varje mening han säger kommer det kloka tankar. Finns det en mer ödmjuk, mysig och söt karl? Som dessutom har världens mysigaste röst, ser ut som en tokgosig morfar och skriver underbara låtar och spelar gitarr och sjunger toppen?Lasse på Allsång (som gäst) sommaren 2005

Just nu sa Lisa Syrén att Lasse ska vara programledare för Ring så spelar vi, idag! Hurrrrrrrrra!


morgonstund har guld i mun, kanske.

Vad tusan gör Elin uppe kl 7 en ledig lördag? Jo serni, hon ska läsa examensarbeten inför opponeringen på tisdag och onsdag minsann. Samtidigt lyssnar jag på webradio och P4, Ring så spelar vi! Men nu ringer de inte än utan det är intervju och med vem? Jo LASSE BERGHAGEN! Så det var verkligen rätt att stiga upp tidigt!

Vi får se om jag tar en liten tupplur sen. Nu ska det ägnas tid åt en kopp the och x-jobb...

god natt denna underbara dag.

Nu ska jag gå och lägga mig. Ikväll har det druckits bubbel och skrapats triss, vann tillbaka 1/3 av det vi köpte lotter för. Men det gör inget. Jag bara sitter och myser. Så jäkla bäst jag är, de ville ha MIG, de valde MIG, JAG har fått jobb. Så tokigt glad. Och älskade Anders är frisk, frisk som en nötkärna. Allt vad tumörer och cancer heter kan slänga sig i väggen, Anders är starkast! Nu ska vi bara njuta.

Rengöra gaddarna och sedan försöka få med söt i säng och fortsätta njuta! På vilket sätt visar sig ;)

jag skulle bara vilja berätta en sak.

ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB! ATT JAG HAR FÅTT JOBB!

Visserligen "bara" ett 75%-igt vikariat som tar slut i juni, men wtf - JOBB, INKOMST, TRYGGHET, LÄRORIKT! Im så fucking happy so I could speak english! Eller nåt. Så sjukt glad! 30 minuter efter jag lämnat skolan ringde dem, jag måste gjort gott intryck!

Så from 19e januari kan ni titulera mig fritidspedagog.

Min körskollärare var den första som fick veta eftersom jag hade lite problem att köra bil 5 minuter efter beskedet. Högerregeln existerade inte i mitt huvud idag alltså... Men det visade sig att jag kommer ha hans dotter, knasigt!

Anders ringde från jobbet och jag bara skrattade när jag berättade. Sen ringde jag mamma och vi tjoade båda två. För 13 minuter sedan fick jag SMS från pappa "Du har mail", kom hem och kollade mailen - 500 kronor insatt för att köpa bubbel och trisslotter för, här ska firas! Anders älskling blev ju friskförklarad igår dessutom :) HURRRRRA!

Och nu så måste bloggen döpas om!

en (1) vecka kvar.

Om en vecka är det SISTA dagen på min 4,5 år långa lärarutbildning! Och under den veckan händer en massa, så det lär går fort som tusan!

Och SOM jag längtar!

still going glad.

Glad är hon, bloggerskan. En andledning är den "anställningsintervju" jag ska på imorgon. Vet inte om det är något regelrätt intervju eftersom hon sa "träffas" bara. Vi får se, men fy bövelen vad glad jag är över det. Och tur, jag ringde just till dem igår för att höra hur det gick med processen och för att göra en halvlång historia kort var det nog det som avgjorde. Men gött är det! Så glaaad! Nu håller vi tummarna, hörni!

Idag var det jobb 12-18, tiden gick jättefort och det var skojskoj. Sen GICK jag hem, svettigt värre. I händerna hade jag skor från jobbet som kostade (kostar) 49:-/paret, köpte varisitt par till mig och Anders :) Jag var hemma efter ca 55 minuter och då var jag ändå inne på Giraffen, PM en sväng och provade två klänning på Sisterspoint, det var väl bra jobbat? Det är ju ändå 5 km...

Funderade på en sak när jag promenerade över vägen mellan Giraffen och Kagg. Finns det någon motsvarighet till personkemi? Ett begrepp alltså. För fenomenet menar jag finns. Ni vet när man verkligen inte klarar av en person, men den personen har egentligen inte gjort något, utan det gååår bara in. Heter det något!?

Nähä. Nu ska jag se någon dokumentär om barn i USA som har vapen, det är SJUKT att det kan göras en sådan dokumentär. Sen borsta tänderna. Sen lägga mig i sängen och se på BÄSTA TV-kanalen TV4Fakta där det är "Livräddarna på Bondi Beach" och sedan "Akutmottagningen".

Under promenaden bestämde jag mig även för att ta sovmorgon imorgon, eftersom det är slut på sovmorgonar på vardagarf efter examen... :)

Hej svej!

glad.

Nu är jag glad, jätteglad faktiskt! Min äldsta vän kör från Skåne för att komma på examensfesten. UNDERBART! Och så är jag glad för att jag förmodligen har de bästa kollegorna man kan tänka sig. Underbara är dem allihopa!

Å så är jag glad för ytterligare en sak.

Och så har jag fått prata med älskade mamma, vilken är som att öppna hjärtat och själen och skjuta med bazooka med energi och lycka. Tänk vad underbart det är. Sen sa hon lite grejer som gjorde mig glad också. Fast jag egentligen inte vet.

Nu ska jag diska, fortsätta sakna Anders som är "och tar en öl" (det har nog blivit fler än en sen kl 17 ;)) och sen ska jag gå och lägga mig minsann.

Glad Elin. Tänk vad det svänger. Nästan som jazz.

köra fort som fan.Ibland vill man bara att vissa delar av ens liv ska gå FORT SOM FAN.

men.

... det är sol ute.

mental pms?

Kan man ha PMS utan att ha PMS? Att det mentalt känns som om man har det? Depp. Och när man har PMS kan man skylla på det och så vet man att det snart går över. Hur gör man när det bara sitter mentalt och inte fysiskt?

Och varför längtar man mest till sängen när man känner såhär? Och hem till mamma och pappa och efter mamma och pappa? Och efter älskling?

Varför blir det som värst precis när man ska gå?

Allt i livet ska inte alltid vara lätt. Men hur gör man när det är svårt?

Varför kan inte de perioder som innehåller harmoni pågå längre tid än vad de gör?

Varför vet jag vad allt beror på? Varför gör jag inte något åt det som jag kan göra något åt till viss del? Vad gör man med den del som man inte kan påverka?

Varför faller man tillbaka till osäkerheten och kasst självförtroende, precis när man behöver sin starka sida och god självkänsla?

Varför åt jag vitlök när jag ska jobba?

disträ.

Jag är egentligen en väldigt ordningssam person vad det gäller matriella ting (om jag är det mentalt vet jag inte). Noggrann och ordningssam. Därför blir det lite väl jobbigt när man glömt sin jobbtröja på jobbet och det var en vecka sedan man jobbade. Då hoppas man att man inte glömt den i butiken utan i omklädningsrummet. Och så hoppas man att den ligger där lite livlös, med namnbrickan kvar.

090107.

Idag har jag:

- stigit upp mot min vilja (jag hade världens gosigaste älskling nära, nära)
- vid 6.30 promenerat till gymet
- 7.40 gått ifrån gymet
- vid 9.15 blivit påklädd, frukostäten och tandborstad
- ringt jobb jag sökt
- kollat facebook
- läst MASSA blogginlägg

Idag ska jag:

- äta lunch
- ha körlektion
- jobba
- köpa fläskkotletter
- laga/äta middag
- plugga teori
- kvällsbestyr innehållande grammisgalan

hoppla.

Här var det minsann inte uppdaterat.

Elin har för mycket att göra nu. För då blir det att ingenting händer. Dessutom innehåller typ alla dessa grejer glädje, ångest, nervositet, skräck, lycka, efterlängtan och rädsla. Det är jobbigt. Ena dagen tar en dag känsla tag i en, nästa dag den motsatta. Slängas mellan extrem lycka och djupa ångestdippar suger. Men många av grejerna är borta inom en snar framtid. Då är det bara det här med att skaffa sig ett arbetsliv, men det kommer väl gå det också?

Men jag vill inte stänga. Men vad ska man göra. Bajskorv.

tråkig.

Jag bloggar inte. Jag är tråkigt. Jag gör annat. Som att få lite tid med min sambo när tillfälle erbjuds. Att plugga körkortsteori. Och att ordna Kalmars finaste vägg med hjälp av tre tavlor.

2008.

Jag är för trött för att skriva ordentligt. Det här var lagom :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gick på farmors begravning, firat jul utan bröderna i skogen, fått VG på en hel kurs, fick frågan om att vara brudtärna, firade SM-GULD, med mera.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Vet inte om jag hade några. Men jag åt ingen godis eller liknande på en månad, det var väl ett typ av nyårslöfte.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ingen vän, men däremot tycker jag alla gamla klasskompisar och kompisars familjoch vänner får barn.

4. Dog någon som stod dig nära?
Farmor.

5.Vilka länder besökte du?
Skåne.

6. Är det något du saknar från år 2008 som du vill ha år 2009?

Ja.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
21a augusti (eller egentligen den 22a) och 16e september. Och 25e november.

8. Vad var din största framgång 2008?
Nytt extrajobb samt nästan avslutat min 4,5 år långa utbildning.

9. Största misstaget?

Håller jag för mig själv.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Lite förkyld och så. Annars frisk som en nötkärna, tror jag...

11. Bästa köpet?
Electrolux Ergo Rapid, nya vinterjackan, biljetten till Örjans Vall 9e november :)

12. Vad spenderade du mest pengar på? 
Hyra, mat och annat tråk.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Mina vänner och min familj gör mig alltid glad. När Nina frågade om jag ville vara hennes brudtärna. SM-guldet!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
I'm yours (Jason Mraz) och Fulla för kärlekens skull (Eldkvarn).

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har varit ett väldans upp-och-ner-år. Väldigt ledsen vissa gånger, för övrigt är jag en glad skit.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, talat om för folk hur mycket jag tycker om dem, intagit en viss roll bättre.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt negativt om mig själv.

18. Hur tillbringade du julen?
Med Anders, mamma, pappa, Calle och Nina (på morgonen) hemma hos mamma och pappa. Första gången utan farmor.

19. Blev du kär i år? 
Jag blir och är kär i Anders hela tiden. Men blev kär i Henke Rydström.

20. Favoritprogram på TV?
Allsång på Skansen, förstås. Bonde söker fru, Ensam mamma söker.

21. Bästa boken du läste i år? 
De jag läst har varit sjukt bra. Tusen strålande solar, Flyga Drake, Odjuret.

22. Största musikaliska upptäckten? 
Eldkvarn.

23. Något du önskade dig men inte fick?
Mm, hihi.

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Var fin med nya örhängen, jobbade, föreberedda mig omedvetet på beskedet som kom två dagar senare.

25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Säkert.

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? 
Egen.

27. Vad fick dig att må bra? 
Mina vänner och min familj. Att farmor förenades med farfar och slapp lida. Sol, sol, sol. Alla barn.

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
HENKE RYDSTRÖM.

29. De bästa nya människorna du träffade? 
Det här är riskabelt, så därför säger jag bara att jag träffat jättehärliga människor det här året. Vissa som jag träffat innan men som jag inte pratat så mycket med. Å så Henke Rydström och Malin Wollin!

30. Vem saknade du?

Farmor, familjen, mina vänner, Anders.

RSS 2.0