bordsplacering.

Jag klippte och klistrade förra veckan så pillandet med bordsplaceringen ska gå smidigare. Jag räknade och kom fram till att det är lika många damer som herrar som kommer - underbart! I helgen tittade vi igenom det igen och det är så fantastiskt för det är lika många av herrarna som damerna som är singlar! :)

Vi får se om vårat bröllop resulterar i senare bröllop :)

ny almanacka.

Jag beställde just en ny almanacka eftersom min går ut i halvårsskiftet. Och på denna almanacka kommer det stå "Elin Löwstedt", iiiiiih! Känns rätt konstigt att se det, Elin Löwstedt... Men det smakar riktigt fint!

Måste öva på min underskrift!

den bästa möhippan!

Min möhippa

”Fröken Westerberg ska bli Fru Löwstedt”

22a maj 2010

 

Jag hade bestämt att jag skulle käka frukost tillsammans med AP, Johanna och Johanna kl 9 på morgonen hemma hos mig. Det var ett förslag som kom från AP tidigare i veckan och jag misstänkte det hela lite grand. Men efter Bohlins reaktion och efter ett samtal med Jossan så försvann mina misstankar… Redan kl 8 på morgonen dyker denna trio upp och jag blir lite ställd eftersom jag precis hade tänkt ställa mig att baka bröd för att överraska dem med, så jag går in i köket för att börja dona med detta. Väl i köket kommer Bohlin uppsmygande bakom mig och sätter på mig en sådan där grej man har över ögonen när man sover. Jag väser ”Jag visste det, jag visste det!”!

 

 

Jag ber om att få klä på mig ordentligt, jag har ju bara nattlinne och mysbrallor på mig. Jag famlar omkring i sovrummet och försöker hitta en BH som inte skaver på min brända hud som jag orsakat själv två dagar tidigare. När jag väl fått på mig kläder så ber dem om mina hemnycklar som jag vimsar omkring och försöker hitta. Strax får jag ett par hörselkåpor med radio i på mig och en sjal över den där andra grejen kring skallen. Jag ser typ ingenting.  Jag blir satt på en stol och de börjar byta kläder på mig, jeansen åker av och en tröja placeras ovanför den t-shirt jag valt. Det hamnar även något på mitt huvud. Jag får på några andra brallor och jag fattar inte vad det är, efter ett tag pillar jag lite på mina ”nya” byxor och förstår att det är min overall jag fått mig! J Ett par dojor sätts på mina fötter och strax leds jag ut ur lägenheten och får också en puss av min blivande make. Jag får sitta på en bänk på gården en liten stund och jag funderar lite över om jag ska ta av mig grejerna nu? Eftersom jag varken hör eller ser och ingen rör vid mig så antar jag att jag är helt själv. Men snart kommer någon och reser mig upp och leder mig nerför trappen. Jag känner Emmas lukt i trappen och tror för ett tag att det kanske är hon som håller i mina händer. Väl nere på gatan så blir jag snurrad några varv och när vi går så vet jag faktiskt inte vilket håll vi får åt men jag bestämmer mig för att tro att det är mot Larmgatan till. Någon placerar mina händer på en lyktstolpe eller liknande och jag står där och väntar med Ring så spelar vi öronen, någon dansar lite med mig strax. Sedan så blir jag placerad i en bil och denna bilfärd känns väldigt lång, inte lång på ett tråkigt sätt utan det känns som om vi kör omkring typ i halva Småland. Så är det väl att åka bil blind… Vi stannar typ tre gånger och jag märker hur det klivs in och ut i bilen. Vi åker typ sjuttioelva varv i varenda rondell också, men jag höll i mig hårt. Ett tag så trodde jag att jag satt i en minibuss för jag var helt säker på att jag satt i baksätet men när jag kände något hårt bredvid sätet blev jag fundersam och trodde det var en minibuss – men jag satt fram och det var handbromsen jag känt i ett av varven i rondellen. Det var ju tur att jag inte drog i den J Vid ett tillfälle funderade jag på varför föraren inte växlade alternativt att vi åkte i en uppförsbacke och jag undrade var tusan det fanns sådana uppförsbackar i platta Kalmar – jag anade strax att vi befann oss på Ölands-bron…

Efter en stund så stannade vi och jag fick gå ur bilen. Det byttes från skor till stövlar på mig. Lantz sa i mitt öra att jag skulle stå still och räkna till 100 sedan fick jag ta av mig ögonbindel och hörselkåpor. Jag började räkna och hörde hur TVÅ bilar åkte iväg… Hm. När jag räknat till 100 tog jag försiktigt men j*vligt nyfiket av mig grejerna och där står jag. Helt ensam mitt ute i skogen vid en liten asfaltsväg på vänstersida. Fast jag måste erkänna att jag njöt – det var ljuvligt där i skogen! Framför mig stod ett jättestort paket med ”Öppna mig!” på, jag gjorde som det stod och i paketet låg ett kuvert och i kuvertet låg en vägbeskrivning. Jag läste igenom hela vägbeskrivningen och kände att det var lite mycket, så jag tog en sak i taget…

Jag följde vägbeskrivningen och gjorde precis som det stod. Trodde jag. Jag lyckades gå fel och när jag väl hittade de där två hästarna så var det bara mark, mark, mark på andra sidan hagen och jag stod med ryggen mot ett gult hus. Men jag anade att det handlade om detta gula hus. Så efter att ha stått där ett par minuter och försiktigt ropat ”Hallå!?” så gick jag tillbaka. Jag såg då en mindre hage – utan hästar – dock hade jag nog läst på beskrivningen när jag gick förbi här för jag såg ju ytterligare ett paket rätt så fort. Jag knatade in i hagen och öppnade det andra paketet. Där i låg ett kuvert med ett nytt brev.

Jag gjorde som det stod och nu hittade jag rätt på en gång. Jag hade innan anat var jag befann mig och vilket hus det var men det blev bekräftat när jag såg namnet på dörren. Jag sa det till jag blivit tillsagd (tillskrivit?) att säga och möttes av ett leende och ett litet skratt. Jag följde med herren ut och då hörde jag en massa tutande och såg ett gäng med mina flickor i! Åh! Här var det nära till tårar men eftersom jag nästan förstod vad som skulle hända härnäst så var jag helt spattig så jag kunde inte tjuta, nej. Kramkalas var det sen så fick jag kliva upp i en stor fin, vit traktor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag satte mig på en liten pall-aktig sak i förarhytten och vi brummade iväg J När vi åkt typ 70 meter så frågade herren om jag visste vad Lambourghini var för bil och ja det gjorde jag ju. Och så berättade han att det här var en sådan traktor! Ojojoj! Strax därpå frågade han om jag hade körkort, jo men bara för automat och sen kom den ballaste frågan i mitt liv, typ, ”vill du köra!?”. Åh herre gud – jag trodde jag skulle dö lite. Dels för att jag fick en dröm att gå i uppfyllelse, dels för rädsla av de typ fem pedalerna och att jag skulle göra något galet med denna fina traktor. Men vi bytte plats och jag fick köra!!!!

Herren – Olof heter han – växlade åt mig en gång så jag kunde gasa på lite. Vi fick höja upp skopan också för annars hade den tagit i en stenmur. Jag blev lite rädd när vi snart hade åkt den lilla turen och jag såg alla tjejerna med sina kameror i högsta hugg och jag inte visste vilken pedal som var broms. Men det löste sig! Och när vi väl stannar så fick jag ett traktorkörkort av Olof!

Jag hoppade ur traktorn och var helt galen av lycka och sa i mitt rus ”nu skulle jag kunna dö!”. Åh herre gud! Vilken sjuk lycka! Lite mer kramkalas och fotografering och hitan och ditan och sedan tog vi vårt pick och pack och satte oss i bilarna för att brumma vidare. Jag fick en drickyohgurt – de hade minsann tänkt på allt för jag hade ju inte hunnit äta frukost! Dock försäkrade jag mig om att den var oöppnad och ut utspädd med berusande dryck innan jag tog den första klunken.

Vi åkte till Stora Rörs hamn och satte oss på bryggan i solskenet och hade champagnefrukost – yeah! Mousserande och färdigbredda frallor, riktigt mysigt hade vi där. Pratade och ditten och datten och bara njöt av det fina vädret, varandra och att jag var nykörd!

Efter en stund så åkte vi tillbaks till Kalmar och vi sprang hem en sväng för toabesök och jag bytte från overall till jeans eftersom det fanns lite för stora risker för eksem på låren. Sedan tisslades och tasslades det i en av bakluckorna och jag hade snart en flaska i handen, ett shotsglas med ”Hen’s night” skrivet på, en anka med tillhörande lapp ”Bidrag till smekmånad/bröllopsresa” skrivet på samt en bok med ”Äktenskapsråd” på plus en penna. Och slöjan hängde fint där bak! Nu var det dags för skattjakt och jag fick även en Pippi-karta och ledtråden ”Här stillar studenter sin hunger om natten” eller något liknande, så till Svett-Olgas bar det av! Jag försökte få råd (äktenskapsråd) av ett gäng kvinnor men de ville inte, tråkjönsar! Väl vid Svett-Olgas så fick jag frågor rörande Pippi Långstrump och jag svarade rätt på alla till slut. Sedan var det av till ett ställa med ”Djuriskt namn” vilket inte var lika lätt att komma på men det var ju Kattrumpan. På vägen samlade jag lite råd, bl.a. från en tysk kvinna som funderade ut något riktigt fint! På Kattrumpan var det fler frågor och jag var rätt duktig nu med J Sen bar det av till Rådhuset och ytterligare frågor. Vi befann oss nu på Stortorget och där frågade jag en äldre herre om råd och han vägrade skriva men berättade för mig att äktenskap är ”AV ONDO!!”. Trevlig helg på dig med, typ. Nästa ledtråd hade jag lite svårt att komma på för det handlade om fordon som inte var tåg eller buss och jag famlade bara efter cykel och taxi typ, efter lite hjälp så var det ju hamnen vi skulle till. Vi gick Storgatan och Kaggensgatan ner och på den vägen fick jag många råd! Bl.a. av Vänsterpartiet (och jag kan ju inte påstå att jag är deras största anhängare, mycket milt uttryckt). Vi stod och tjötade och de skrev lite och bl.a. ”Hela lönen halva makten”, ehm. Just det. Och så bidrog de lite till bröllopsresan också!

På väg ner mot Baronen så bad vi om ytterligare råd och då var det till och med en kvinna som ställde sig och väntade för att få skriva! Underbart! Och var så go! Armar och ansikte blev insmort i solskyddsfaktor – jag säger då de, dem hade verkligen tänkt på ALLT! Ytterligare lite frågor och sedan ytterligare en ledtråd som löd något i stil med ”där det säljs kläder i andra hand” typ och jag svarade snabbt Intersport vilket gav mig och Bohlin ett gott skratt! Jag trodde länge det var Erikshjälpen men efter ytterligare ledtrådar så var det ju Erik & Alexander, så vi gick dit! Väl där var det en ledtråd som skulle leda oss till Slottet men först gick vi hem en sväng för toabesök, borsta lilla tanden och hämta grejer. Hela tiden utrustad med flaska eller glas i handen!

Vi åkte ner till slottet och parkerade oss i vallgraven och där fick jag skatten! Och detta var en berlock till mitt Sabo-armband som jag tycker är helt galet fin, en jordgubbe! Åh, så glad jag blev! Sedan dukades det upp det ena goda efter det andra och jag fick i mig lite mat, jag har lite svårt att äta när jag är lite nervös och uppe i varv – vilket jag var. Vi drack mer mousserande och skrattade gott åt en attityd-gås. Solen lyste och allt var helt underbart!

Vi brummade hemåt igen och nu hade jag via en av de tre hälsningar jag fick under dagen (tre hälsningar som var helt underbara!) fått en ledtråd. Och denna ledtråd ledde fram till att jag skulle få gå och shoppa mig en outfit för kvällen – vilket jag trodde skulle ske på en second hand-butik men så var det icke! 500 kronor var jag ville! Vilken lyx! Vi traskade mot Kvasten, hälsade på Mia och sedan vidare till Vila. Jag betedde mig som om jag var någon högaktad person och berättade att jag skulle ha en outfit och hitan och ditan men dem hjälpte mig gladeligen och det var riktigt roligt J På Vila provade jag en klänning som var fin men jag ville testa lite annat. På Bikbok fick jag också finfin hjälp och där hittade jag en klänning som jag faktiskt sneglat på och den kostade bara 49:- vilket gav mig än mer till skor! Scorett var butiken och jag hittade världens sötaste ballerinor. Jag valde och tjejerna betalade, det kändes väldigt lyxigt må jag säga! Vi hann till Glitter också där jag hittade en ring som vi slog till på och den där ringen, åh, så fin och den kommer ju alltid påminna mig om denna dag!

Vi traskade hemåt igen och vi skiljdes åt, Emma och Malin stannade hos mig och nu fick jag värsta lyxbehandlingen! Fotbad, ansiktsmask, masserande av händerna, mer grejer i ansiktet, manikyr och så skönt. Jag tog en dusch och sedan sminkade Emma mig. Tjejerna började trilla in igen och jag blev allt grannare med Emmas hjälp. Smink och hår och sedan på med nya outfiten och när jag speglade mig så sa jag (vilket jag glömt!) ”Jag vill gifta mig med mig själv!”, jag har nog aldrig känt mig snyggare. Vi pratade och skrattade och drack Cosmopolitans om vartannat. Vid 19-hugget så studsade vi bort till Harrys där det var dags för middag och jag hann med att sno en puss av min blivande i trappuppgången!

Vi beställde Bellinis till fördrink (men med passionfruktsjuice och inte aprikospuré, men det var galet gott ändå!) och pratade och skrattade! Vi åt gott som tusan och jag skrattade så jag grät när jag berättade ”en lagom rolig historia” som jag fått uppläst i P3. Jag berättade även en av pappas roliga historier och vissa var för smarta för att förstå det roliga… J AP sprang hem och hämtade min rådbok och jag frågade en munk – som var ute på sin svensexa! – om råd och fick dem även upplästa! Dem bästa råden på hela dagen! Jag bytte bort min penna mot hans kors! Efter vi ätit upp och jag t.o.m fått min mat och min dryck betald av mina fina så sprang vi bort en sväng till Lilla puben. Där tog jag och Lantz varsin shot och jag insisterade på att vi skulle sjunga och det blev Spritbolaget och hela Lilla puben blev knäpptyst när vi sjöng, oj då! Men va fan – man har bara möhippa en gång i livet!

Sedan tillbaks hem för mer Cosmopolitans och pratandes, skrattandes, diskuterandes allt mellan hur man uttalar Appear och dildos. Ja, sådana är vi. Anders fick en massa pussar för jag kunde inte hålla mig för det. Sen studsade vi tillbaka till Harrys och där dansade vi arslet av oss! Drack lite vatten och tog lite luft och dansade ännu mer! Uppenbarligen var vi det mest intressanta tjejgänget på Harrys… En karl föreslog att jag skulle utnyttja sista chansen, ungefär. Herremingud så påflugna folk kan vara!

Vi asgarvade till en låt som heter ”M.I.L.F” och dansade ännu mer! Det var helt galet trångt och jag ramlade rakt över Bohlin vilket förmodligen förklarar de tre blåmärkena jag upptäckte dagen efter. Jag tog mig en dans till Time of my life i fönsterkarmen och en kille stod och skrek ”HOPPA DÅ!!!!” åt mig men jag hoppade banne mig inte. Vi försvann sedan ut i natten lagom svettiga och efter lite pommes i trappuppgången var världens bästa lördag slut!

 

 

 

Och jag vet inte hur jag ska tacka er, ni som var med antingen fysiskt eller mentalt, ni var många och ni är så jävla älskade! Tack som fan!


hej då.

Jag packade just ner mina gosedjur i en plastpåse för att ställa upp dem i förrådet. Jag har inte kunnat skiljas från alla så dem har suttit/legat huller om buller i en fåtölj i sovrummet, fram tills idag. Fy tusan vad de skär i hjärtat! Men de samlar bara damm...

Men ankan och min bajskorv ligger kvar i sängen. Samt nallen som jag fick av Anders och nallen Anders fick av mig (de sitter på sängkarmen) + att snöleoparden som vi köpte på Nordens ark dagen efter vi förlovat oss fick bosätta sig i sängen :)

ooops.

Jag gjorde nog precis bort mig lite för han som äger huset som vi bor i.

Jag: Hej! Vad gör ni?
Han: Vi äger huset, så vi gör lite vad vi vill.
Jag: Eh, jaha. Är det du som är x?
-tar i hand och presenterar mig-

Sen kanske jag sa saker som han inte ville att karlarna han har med sig skulle höra. Ojdå. :)

9/6.

Den nionde juni är det mycket kring bröllopet.

- Jag ska gå och fixa min klänning, prova med ny underkjol osv.
- Vi ska till guldsmeden och få se våre vigselringar (!!!), lämna in förlovningsringarna för putsning och Anders för förminskning
- Vi ska träffa prästen
- Jag ska på konsultation för min håruppsättning

Gud jag kommer vara helt ostabil känslomässigt den här dagen, det kommer bli så galet påtagligt! Och då är det bara drygt två veckor kvar! Åh! Gud så jag längtar!

härlig fredag.

Idag är det en härlig fredag!

Ska städa och tvätta här hemma, det är ju lite mindre roligt men jag älskar när det är gjort! Om jag hinner ska jag spankluera omkring lite i vår "trädgård" och även plantera lite blommor, lite frön och lite nyköpt. Ikväll kommer Titti till stan (wiiiie!) och senare ska vi två och JohBoh ut och äta på Mamas & Papas! Har velat äta där jättelänge men det har inte blivit av, ser jag fram emot! Sen hoppas jag vi hinner med en liten sväng till Lilla Puben för att sedan gå på höga klackar bort till Byttan där det är Sex and the City-fest! :)

Dessutom skiner solen och det känns jätteskönt ute! Kan en fredag bli mycket bättre!? :)

SATC 2.

Igår var det så äntligen dags, Sex and the City 2 hade premiär för allmänheten!

Jag trodde inte att den skulle vara lika bra 1an och det var den ju inte... Det är liksom inte så mycket SATC över den, bara lite mer att umgås med tjejerna igen, typ. Men den var rolig! Många skratt, så det var najsigt! Och allt ögongodis i form av kläder, underbart! Något som jag störde mig på var att Carrie sprang omkring i skyhöga klackar hemma i lägenheten, va fan? VEM gör det? Och hon brukar ju vara typ barfota hemma om hon inte är på språng, näej. Irritationsmoment.

Men det är klart man ska se den! En riktig feelgood-film! Men 1an håller betydligt högre klass!

boxen klar.

Nu är jag klar med SATC-boxen. Jag gråter alltid som ett litet barn när jag ser sista avsnittet. Inte för att det är sista avsnittet utan för innehållet. Åh.

Filmen senare i eftermiddag.

riktiga i-landsproblem.

Idag är det ju den 27e maj vilket betyder premiär för Sex and the City 2!!! Äntligen! Som vi längtat! Jag tittar ju igenom boxen för tredje gången och hade önskat se hela + första filmen innan andra filmen. Jag ska se andra filmen kl 21.15 ikväll men ska hänga på Baronen från sju, åtta-tiden. Jag har fyra avsnitt kvar och första filmen. Ska jag viga denna dag åt endast SATC? Är det riktigt klokt!? Jag har en del att stå i men jag tror inte att något är panik att göra idag, förutom att handla. Då borde jag hinna.
Ja, det säger vi. Nu handlar jag. Sen tillbaks hem och ner i soffan.

 

Reklambild från Times Square, NY, 100416finner inga ord.

Alltså.

Så dum sajt men ändå så roligt :)

att göra, onsdag.

Idag är Bohlin ledig och vi ska leka hela förmiddagen. Hon hämtar mig om en timme och då ska vi brumma till Plantagen och Blomsterlandet. Jag ska köpa ett syrénträd och penséer hem till oss, wie! Sedan blir det lunch på stan vilket vi pratade om kunde bli Café Nilsson och deras soppbuffé!

Så - time to get dressed!

onsdag 26e maj.

IDAG ÄR DET BARA EN MÅNAD KVAR!!!klänningspanik över.

Sådär. Jag skulle gått till en skräddare tänkte jag och fråga om de kunde sy in klänningen. Dock verkade det mörkt efter att ha pratat med henne och det var svårt pga. pärlorna runt bysten. Jag gick in på Bröllopsbutiken för att dregla över andra klänningar men som tur var började jag prata med hon där inne. Och vet ni!? De kan kirra det åt mig! Och vi kom på att det är ju ÄNNU bättre att sy dit axelband, att jag inte har tänkt på det! Det är ju det jag vill ha allra helst! De kunde även sy in den! Sen helt spattig av lycka och lättnad gick jag till Triumph och shoppade på mig underkläder till dagen D och natten N :) Och då slog det mig att då behöver jag ju förmodligen inte sy in den, eftersom BHn fyller ut lite ytterligare! Och då kostade det ju väldigt mycket mindre, vilket jag gick tillbaks och undersökte.

Jag var även inne hos en skräddare som jag råkade passera, han var helt jättekonstig så även om han säger att han tar en fjärdedel så mycket betalt (då ingår iofs inte materialet) för att sy dit axelband så håller jag mig nog till Bröllopsbutiken... Dessutom hade dem en vad som jag tror är en PERFEKT underkjol till klänningen, jag är inte helt kompis med ställningen. Den kostade ju lite iofs. Men jag räknar kallt med att jag kommer kunna få tillbaks alla pengar om jag säljer den. Om jag gör det alltså.

Så dit med axelband (och då kostar klänningen fortfarande under 900 kr!) och eventuellt en mucho bättre underkjol!

efternamn.

Jag funderar på en sak. När börjar mitt nya efternamn gälla? Jag ansökte ju om byte i samband med hindersprövningen och det är ju typ godkänt och sådär. Men heter jag mitt nya namn direkt efter vigseln? Eller den 27e juni? Hur fuuuunkar det? Kanj ag beställa nytt bankkort innan? Hm. Många frågor här känner jag :)

klänningspanik.

Jag provade klänningen med skorna i söndags så att min kära tärna skulle få se mig. Och jag blev lite panikslagen. För klänningen satt inte lika bra som den gjorde sist... Den är alldeles för stor kring bysten (jag har ju gått ner i vikt av någon outgrundlig anledning och tydligen togs den vikten från min byst och kring där, huu?), vilket är rätt så dumt eftersom den är axelbandslös... Jag var iväg till en sömmerska igår och frågade om hon kunde sy in den, men förmodligen kan hon inte det eftersom det är pärlor och sådant över bysten. Herregud.

Jag sitter i panik och letar ny klänning vilket känns lite sådär.

burned.

Jag solade i torsdags, det första riktigt varma dagen här i Kalmar. Två timmar på altanen utan att skydda mig det minsta vilket förstås resulterade i en mycket röd Elin. Buuuurn! Men det gjorde inte sååå fasligt ont, det funkade. Men min hud ovanför bysten har blivit helt knottrig, lagom snyggt. Och idag upptäckte jag att knottret är blåsor och nyss upptäckte jag att dessa blåsor är vätskefyllda. NAJS.

Jag flagar inom en snar framtid.

motstånd.

Jag vill liksom inte riktigt gå och lägga mig för jag vill inte att helgen ska vara slut!

fredagen.

I natt vaknade jag av åska och regn ett flertal gånger. Huu. Men sov vidare och vi vaknade inte förrän strax innan 9, Anders har förskjuten arbetstid så han började senare. Vi tittade ut och på gården var det typ 7 cm vatten, KUL. Men vi ringde fastighetsskötaren och nu är typ allt borta, skönt.

Annars så ska jag städa idag, inte så avancerat eftersom det var storstädning förra veckan. Och så hoppas jag på att det finns tvättid också, har inte tagit någon men har en väldigt full tvättkorg, ops. Och i eftermiddag blir det att träffa Jossan en stund!

gårdagens väder.

Jag var ju en aning bitter igårmorse, på vädret. Det var jättedimmigt och tråkigt. Men sa det poff och det var klarblå himmle och graderna bara steg. Så mellan 12 och 14 satt jag på altanen och solade vilket resulterade i en mycket röd Elin. Jag trodde verkligen inte att solen skulle ta så hårt, men det gjord den! Brände mig lite väl mycket, men det funkar. Skinnet känns bara lite litet...

att göra-listor.

Vi har en att göra-lista inför bröllopet. Eller vi har fler listor på fler ställen. Ska nog ta och sammanställa dem. Plus att vi har en lista där det skrivs i vad saker och ting kostar.

Och så har jag en lista som jag döpt till tönt-listan, där står det bl.a. att jag inte för glömma att epillera ben och armhålor. noppa ögobrynen och täcka över fulheter på ryggen. Jag tror inte jag hade glömt detta utan listan men jag vet inte ju inte riktigt hur mitt sinnestillstånd är när det är riktigt nära...

Tönt-lista behövs nog alltså.

överslagsräkning.

Jag räknar på bröllopskostnader. Det är ju mat och dryck som är ungefär hälften. Men jag har typ hittat på lite priser där. Jag vet inte hur mycket vin och sånt som man räknar per person... Eh. Jag kan ha räknat jättehögt, jag kan ha räknat jättelågt... Men det visar sig, för snart borde vi veta och typ kunna räkna med riktiga siffror!

haha.

"– Det är väl ganska lite du förstår egentligen."

HAHAHA! Tillåt mig skratta även om sammanhanget är lite som det är, men alltså. HAHA! Och ryckt ur sitt sammanhang är den ju ännu roligare. Haha. Och just för mig kanske det är ÄNNU roligare. Haha.

Och jag måste ju hålla med citatet. Fasktiskt. Det var rätt kristallklart. Om jag fattar så borde de flesta fatta.

vafalls.

SKULLE DET INTE BLI 22 GRADER OCH SOL IDAG!?!?!

Internetväderprognoserna säger REGN och 10 GRADER!

Pff.

chic amelia.

Jag prenumerar på Amelia, en tidning som jag gillar. Dem blandar ju ytlighet med djup, skratt med gråt osv. Dessutom har ju Malin Wollin en egen hörna i tidningen med krönika och målarhörna. Det gillar jag verkligen! Men en tidning som jag också tycker mycket om som jag OFTA köper är Chic. En tunnare tidning med massa bra stylingtips, betydligt ytligare alltså. Dock mer Hollywood-skvaller vilket jag gärna göttar mig i. Frågan är om jag ska avbryta Amelia-prenumerationen och starta en för Chic eller ha båda? Chic köper jag ju ändå, liksom.

Hmm.

stöd alzheimerforskningen.

Om jag befunnit mig i Stockholm idag så hade jag garanterat anslutit mig till Togatåget i Kungsträdgåren!
Eller så skickar man ett SMS till 72970 och skriver TOGA för att skänka 10 kronor, vilket vi i Kalmar får göra om vi vill vara med på något vis!

coolt.

Har sett detta förrut men det är ju ballt ju!


pausen tog slut.

Nu tog den där pausen slut. Jag sa ju att den var mikroliten. Men nu är mitt liv förändrat igen, så kan det bli.

nästa helg.

Torsdag nästa vecka har Sex and the city 2 premiär. Då ska jag gå. Nästan ensam, men vad tusan. Jag är inte den som är den så det kvittar. På fredagen kommer min älskade fina Titti till Kalmar och då blir det förmodligen Sex and the city-kväll på Byttan med Titti, JohBoh, kanske Lantzen och AP. På lördagen blir det förhoppninsgvis en mysig dag med sol och lite strosande på stan. På kvällen är det Eurovision Song Contest och det ska vi fem se tillsammans. Åh, så jag längtar!

Men vet ni. Annars tar jag nog en liten paus härifrån. Med betoning på LITEN. Mikro. Återkommer.

enkelriktat åt fel håll.

Vår gata är enkelriktad från öst till väst. Men under dagen har dem bytt håll, så det är från väst till öst. Det känns väldigt förvirrande.

vad var det jag sa?

1-0, jag sa ju det :)

vattensporter.

Vingresor erbjuder en ny typ av vattensport:"Står man i vattnet och får en penna i ögat då?" - Anders

Vi har roligt, vi.

fotboll.

Fotboll, hurra! Känns som om det var jättelängesen vi var på Skansen. Jag missade ju förra hemmamatchen när jag istället var i Växjö och såg Cirkus Cirkör.

Vi möter HIF som ligger i topp. Men jag tror på en vinst. Jag tror det blir 1-0 till Kalmar. Laget kanske känns bättre nu när den där Jael åkt hem? I fredagens tidning stod det ju att han åkt hem och grejer. Och vem det nu var hade uttalat sig om att stämningen kring honom i laget kanske inte hade varit den bästa. Och sånt påverkas man ju av varken man vill eller inte... Men men.

Mot tre pinnar!

söndag.

Sista lediga dagen på långhelgen. Vaknade strax innan 9, det var lagom. Somnade inte förrän vid 2-snåret i natt. Vi och Johan och Jossan var en sväng på Studentpuben och hade mysigt!

Idag blir det:

- kolla in hotellen på Mauritius inför smekmånaden
- plugga på jobbet
- städa garderoben om jag hinner

Skön söndag!

tråkväder.

Idag har dem i 08-skogen typ 25 grader och det är helt fantastiskt. Mamma påstår att man kan SE körsbärsblommorna slå ut. Jag blir ju inte lite bitter. Vi har mulet för typ 5e dagen i rad och det är 10 grader. FETT KUL. Eller inte. Dock så trotsar vi detta faktum med att grilla ikväll. Grillad ryggbiff med hemmagjord coleslaw-sallad. Gjorde efter pappas recept förstås. Samt klyftpotatis och bea och ett glas rött till det. Inte helt fel, alltså.

Den börjar kurra!

inmarsch.

Vi har donat lite med bröllopsmeny idag igen. Vi fick priserna och försöker tänka om lite grand och man kanske kan lösa det på andra sätt, typ.

Sen har jag lyssnat på den låt som ska sjungas i kyrkan och jag typ bara gråter då. Lyckat, Elin! Vattenfast mascara - check! Men sen har jag kommit på att man ska ju gå in till musik, sjunga ett par psalmer samt gå ut till musik också! Det måste vi också välja! Har lyssnat på olika inmarschmelodier och jag vet vilken jag önskar, ska undersöka saken med blivande maken också. Psalmerna har jag ett förslag som jag VERKLIGEN vill. Ska diskutera det också, med älsket. Joserru.

mycket bättre.

Jag är fortfarande suddig i ögonen av alla tårar. Men det är bättre, mycket bättre.

Jag fungerar ju liksom så. Samlar och sen släpper jag allt plötsligt. Och det som utlöser det kan typ vara vad som helst. Men nu har tårarna runnit och det kan bara bli bättre. Det ÄR redan bättre!

Och jag ska inte klaga. Jag har så mycket bra i mitt liv. Det mesta är helt fantastiskt!

.

Ibland blir det bara så jobbigt och tårarna dem rinner.

När?

Jag längtar.

lördag?

Idag känns det ju som lördag av förklarliga skäl. Om och om igen så tänker jag att det blir Fredriksskans imorgon. Men det är ju liksom inte riktigt så. För matchen är ju först på söndag. TVÅ dagar kvar tills dess. Och sen hela söndagen nästan. Hur härligt är inte det?

Jag tror jag firar det med lite vin ikväll!

frågor angående jogging.

Jag har börjat jogga. Egentligen tycker jag inte om att springa men jag har läst på flertalet ställen att folk tycker det är så skönt, man rensar huvudet och på köpet tränar man. Dessutom kommer man ut - vilket man kanske inte alltid gör en arbetsdag. Så jag har ju köpt mig ett par löpartights och en löparjacka vilket gav mig ännu mer motivation.

Jag har varit ute kanske 6 gånger hittills och jag blev mäkta förvånad när jag upptäckte vilken tid jag sprang på, jag trodde det skulle ta ca. 10 minuter längre. Så glad jag blev och motivationen växte ju bara - jag var inte så kass på det här som jag trodde.

Nyss hemkommen från en runda i regnet, vilket var riktigt skönt. Men jag undrar några saker:

  • Varför blir det slemmigt i halsen när jag springer? Svettas stämbanden eller vad är det?
  • Varför hoppar alltid snäckan till iPhonen ut i mitt vänstra öra?
  • Varför är mina tights lite genomskinliga om röven? Jag kan alltså inte ha vilka trosor som helst på mig...
Det här med snäckan till iPhonen var helt värdelöst idag när det regnade - regnet fungerade som något slags glidmedel så jag fick strunta i musiken, vilket gjorde det hela till en annan upplevelse och jag kan ju bara säga att musik är bra att ha när man joggar.Och förresten. Tro att jag blev mäkta förvånad när jag ställde mig på vågen i förra veckan. Minus 3000 gram. Huu!?

snark.

Är så sjukt trött i ögonen, inte speciellt i huvuet och kroppen men i ögonen. Hade tänkt göra en massa saker ikväll men det hanns inte. Bara menyskissning. Så därför ska jag gå och lägga mig nu.

Imorgon är det halvdag på jobbet sen 4½ dagar ledigt! Börjar ledigheten med storstädning imorgoneftermiddag..!

makarmat.

Nu har vi skissat ihop två alternativ som vi känner för angående maten. Har mailat iväg båda och väntar spänt på kostnadsförslag... Gaaah! Jag vill veta NU! :) Men om de är duktiga så svarar dem imorgon, annars ringer jag dem imorgon och frågar banne mig.

Buffé blir det i alla fall, men det går ju liksom att variera i all oändlighet :)


tärnhelg.

Jag har ju en tärna då va. En tärna som heter Emma. Emma är min kusin tillika en av mina bästa vänner. Vi har vuxit upp tillsammans och det framförallt på somrarna. Emma bodde i Mora tills 1998/1999 något sådant, men var alltid i 08-skogen på somrarna. Vi har så galet mycket knäppa minnen och en massa grejer som vi hade för oss. Aping till exempel, det var våran favoritlek som vi typ jämt lekte. Men det är bara vi, verkligen bara vi, som vet vad det är. Haha.

Emma i alla fall. Hon ska vara min tärna. Det kändes så självklart. Hon ska även sminka mig. Nu håller vi på som bäst att leta klänning till Emma. Emma äger en klänning som är jättefin och som vi mycket väl kan tänka oss båda två. Men sen så är det väl lite så att vi båda vill att det ska vara en klänning just för detta speciella tillfälle. Vi tittar lite sporadiskt båda två och jag har hittat en som är tokigt fin. Så Emma måste prova den.

Hur eller hur så kom jag på att det vore ju så toppenkul att leta klänning tillsammans på riktigt. IRL liksom. In real life, alltså. Och Kalmar har ju inte direkt det bästa utbudet så givetvis blir det i hufvudstaden. Så nu hoppas jag att vi får till det så kan jag åka upp en helg till Emma i Stockholm så kan vi springa på stan och leta klänning! Wie!

sköna söndag.

Sitter här med en kopp the och funderar på vad jag ska börja med. Har kokat mig ett ägg och ska strax äta frukost. Det enda kravet idag är att sätta ihop en meny till nästa vecka samt handla det som behövs till den. Har ingen inspiration men det ska väl kunna gå ändå, den veckan som varit har vi inte vetat vad vi ska äta och det funkar inte riktigt...

Annars blir det slappardag, helt klart. Läsa bok, se på film och bara mysa omkring. Nästa vecka är tokkort, jobbar bara 2½ dag.

skor.

Nu har jag köpt skor till bröllopet! Aaaah!

Hade spanat in dem här tidigare, de är så himla söta. Men jag ratade dem då för att klacken var både för hög och för smal. Men efter att ha sprungit i varenda skobutik i hela stan så var dem ändå bäst, så det fick bli dem! Får övningsgå en mängd timmar innan den stora dagen så att jag inte får skoskav eller trillar eller bryter fotleden eller helt enkelt inte kan gå dem... Så öva öva.

Som Bohlin skrev:

"Kör en catwalk ute bland sättpotatisen och vicka på rumpan ordentligt när du övar, som en tvättäkta blivande brud redo att lägra sin make"

Haha, hon är så knäpp och hon är så rolig och hon är så bäst! Dessutom är så sjukt duktig för hon har sprungit första sträckan i Kyrkstaffeten, i blåst och regn och 4 grader. Typ 8 km. Jag bara imponeras!!

helg!

Har inte bloggat på flera dagar, men det har sina förklaringar. Till exempel att jag har ett jobb. Vilket känns fantastiskt. Och jag är ju förstås ny på jobbet vilket betyder att det är MYCKET att lära sig. Jag tragglar på, men lägger stor press på mig själv. Måste chilla lite. Det var t.o.m en order från chefen :)

Annars så jobbar Anders i helgen så jag är allena. Saknar honom förstås men det är bra att sakna ibland.
Hade tänkt ta en joggingtur nu på morgonen men i detta regn och kyla så hoppade jag det. Har läst ikapp bloggar och lyssnat på P4 en bra stund. En kopp the och har sen en längre stund en omvartannat sovande och spinnandes Enok i knät. Sötkatt. Han fattar inte riktigt hur stor han är alltså...

Ska snart göra mig iordning och äta lite frukost och sen bege mig ut på stan för att leta bröllopsskor! Sen blir det att inreda den nya skrivsbordshörnan och flytta omkring saker till pch från alla våra skåp, lite omorganisering här!

Först en dusch!

Innan knäplats intogs försökte han lägga sig till rätta här.

Han förstår liksom inte riktigt sin storlek...


facebookalbum.

Häromdagen så pratades det om foton på Facebook och jag sa "jag har typ 50 album där!" och trodde att jag överdrev.

Jag har 82.

om new york.

Det är ju lite knäppt att jag inte har skrivit något direkt om New York här, men det kommer! Håller på att knåpa ihop en text, men det är i ett Word-dokument. Skriver mycket för mig själv också, så jag kan läsa sen och påminna mig om hur fantastiskt det var! Åååh!

Så det kommer. Det kommer en mastodonttext för den som orkar läsa :)

Jag och Anders på Brooklyn Bridge.


nätshopping.

Har beställt mig lite på kläder på H&M... Hade spanat in världens sötaste kofta, men den var givetvis slut. Men det blev en långklänning, en enkel vanlig klänning, ett baslinne, en sjal, ett par leggings och en skjorta till Anders.

Sjalen kommer inte levereras förrän i slutet av juni (till en Elin Löwstedt, då kanske! :)), lite typiskt. Det var främst den jag ville ha av det jag beställde. Nåja. Fick 20% rabatt på kalaset också, najsigt! Betalade under 400 spänn, känns helt okej för allt det där alltså!

goa människa.

Är inte Maria Mintazami den goaste människan?! Jag blir varm i hela kroppen av henne! Efter att ha vunnit ett pris på QX-galan - "jag vill verkligen rekommendera det här". Haha, så go!

drömmen.

Jag drömde imorse igen.

Jag har drömt en massa, men jag minns inte allt. Det första jag minna är att jag och två kompisar (varav den ena är Pillan från extrajobbet, den andra minns jag inte) stjäl en massa skor. Eller vi är på Sveaplan där det är en massa gymnasiestudenter som ska ta studenten samma dag, men de har liksom gått ifrån sina skor. Så vi anser att det bara är att vräka omkring och prova och sedan ta de man tyckte var bra.

Senare så träffar jag min äldsta storebror med fru på en flygplats där jag och resten av familjen har nästlat oss in för att säga hej när de sitter och väntar på planet till New York. Det är jättemycket fikabröd där, som det bjuds på. Jag och pappa smaskar i oss chokladbollar och wienerbröd.

Sen så möter jag upp en av mina farbröder (ni vet vem). Jag och Anders sätter oss i hans bil och jag ber om skjuts till Netto för där ska jag köpa födelsedagspresent till Bohlin. Jag hittade ett jättegulligt nyckelband med jordgubbar på och så skulle jag köpa en stor påse med godis - men jag hade glömt min plånbok så jag kunde inte köpa det. Det var en mor och en dotter där inne som köpte helt galet många Marabou-chokladkakor och de kostade 299 kr styck...

Jag gick sedan ut till bilen där min farbror och Anders väntade. Jag och Anders trodde att vi skulle åka till (jag minns inte var, men vi hade i alla fall ett mål). Men farbrorn började köra runt på kringelkrokvägar runt om på landsbygden och han körde helt galet snabbt. Alltså. JÄTTEFORT! Jag påpekade att det gick lite väl fort och det gjorde väl inget, ungefär. Det kom tre traktorer på en korsande väg och farbror min gav sig fan på att han skulle komma före dem - nu backade han dessutom bilen, fortfarande lika fort. Jag satt i baksätet och tittade ut genom bakrutan och det kom en jätteskarp sväng och det skrek jag. Och strax där efter så flög bilen - i slow motion - utöver en liten sjö och ner i vattnet. Den sjönk rätt fort och paniken tilltog - då hör jag min farbror säga (hur man nu kan höra vad någon säger under vattnet...) att "härifrån kommer vi ut, det är ju bara att öppna här" och så öppnade han någon utgång och så kom vi ut. Plötsigt var vi uppe på land och min farbror var fortfarande lika upphetsad över att köra fort och han tyckte att vi skulle hem, vilket var rätt långt. Det låg en massa små stugor i en slänt precis vi sjön och jag stod i mina jätteblöta jeanskortbyxor och röda fleece och skrek att vår bil har sjunkit och om någon kunde hjälpa oss? Då först uppfattade människorna i den lilla byn vad som hänt, det var tydligen svårt att se en bil komma flygande och landa i sjön. Vi gick mot en tjej och hennes man och jag höll Anders i handen. Jag rapade och snart så stod jag där och kräktes. Tjejen frågade om jag ville ha något och jag svarade creme fraiche.Som vanligt drömmer jag helt knäppt. Men det är lite roligt. Men att vara inuti en bil som är under vatten slipper jag gärna. Och som jag sagt tidigare - att kräkas i dröm känns för mig som att kräkas på riktigt. Urk.

RSS 2.0