lycklig.

Nu är mamma och pappa här och jag är så himlans glad :) Igår var vi på Lilla Puben och åt, mums! Idag har vi strosat, varit på IKEA och handlat mat tills middagen imorgon. Idag ska det ätas grillbuffé på Byttan, inte illa!

Nu ska jag vila lite. Har en fjuttig förkylning som gör mig rätt trött. Dock bryter den aldrig ut ordentligt men den stör mig alldeles för mycket på natten.

dagen idag.

Det blev inte mycket till plugg idag.

Planerna var att jag skulle äta lunch på Zorbas med Titti och annat folk. Kl 12 skulle vi mötas. Jag åt frukost vid 9.30 och började sedan städa, insåg rätt snart att jag inte skulle hinna städa klart innan kl 12 och det hann jag inte heller. Har dammsugit på bokhyllor och sånt dära (orkade inte torka...), dammsugit golvet, torkat golvet. Torkar av kaklet och bänkarna noggrant som tusan i köket, tvättat ALLA sängkläder och förstås rengjort badrummet. Det tog sin lilla tid. Tvättade gjorde jag med. Efter att ha städat och duschat var klockan strax över 14 och det var dags att slänga sig på cykeln till jobbet.

Det första jag gjorde var att tjacka en korv med mos för att äta någon slags lunch. Väl på jobbet var det sista dagen på det "schema" jag haft sen i höstas. Sorgligt... Iofs ska jag jobba redan om två veckor, men ändå. Jag hade en hel del att göra, mycket att vika och sålde mer än vanligt under min timme. Men det berodde nog på att jag jobbade senare än vanligt. Sen fick jag en present av kära chefen! Ett presentkort på 300 kr på Parelle! Så snäll hon är!!!

Sen hem och laga mat och nu ska jag och Titti titta på tanter som springer Margaretaloppet :D

godmorgon!

Idag var det sovmorgon som gällde. Dock så vaknade jag redan vid 5 och kände mig hyfsat pigg. Jag gick upp och gick på toa sen lade jag mig igen. Och somnade om. Vaknade dock till då och då och jag drömde en massa konstiga saker. Bl a så har jag fött barn i natt. Men allt var jättekonstigt.

Dock så gick jag upp vid 8 efter att ha legat vaken ca 30-45 minuter... Och nu sitter jag här. Och har skrivit lite mer i utvecklingsarbetet. Under mina vakna stunden i gryningen bestämde jag mig även för att skriva om en sak. Om det går ska jag ha med det nya plus det gamla. Annars tar jag det som låter bäst... Det blir kanske svårt att ha med både eftersom jag skrivit så mycket man får. Gaaah.

Dags för frukost.

hm.

Var jag klar nu? Jag känner mig inte alls nöjd. Men jag har skrivit så mycket man får så det går inte att gå in mer. Och känslan av att vara missnöjd kan komma ifrån att uppgiftbeskrivningen är oerhört luddig och våra lärare har sagt olika saker hela tiden. Jag får inget grepp om det och det känns jättetrist att inte känna sig nöjd.

Jag har gjort allt det där som jag gör först när jag känner mig klar. Skriver referenslista, sätter dit sidnummer och lägger till förstasidan. Så jag borde väl vara klar. Men jag har en del som jag både borde och vill skriva till. Och säkert sjukt massor som ska vara med fast varken jag eller någonannan förstått att det ska vara med.

Äh. God natt. Imorgon tar jag sovmorgon.

nu j*vlar!

Nu har jag lagat mat, ätit, surfat en massa skit, sett Gossip girl och framförallt fått HJÄLP av min ängel Titti. Så nu jäklar. Innan jag lägger mig i sängen ska det vara klart.

lite glatt.

Nu har jag bara klagat på allt som har med skolan att göra. Men jag kan säga en sak. Jag fick VG på hemtentan till förra kursen vilket BORDE innebära att jag får VG i den kursen! HURRA!

Och ja. Jag vet att jag skrivit innan om att jag inte bryr mig på VG. Och nej, men jag blir ändå glad för då har jag ju tänkt extra bra. Sen måste jag erkänna att det skulle vara himla kul att få VG på just denna kurs eftersom den har varit så himla bra och är så himla viktig!

suck.

Jaha. Så länge skrev jag nu då. Inte alls. Och då har jag dessutom ringt och blivit uppringd. Men nu måste jag börja laga mat och så ska jag be lite om hjälp...

det stavas s t u d i e r.

Nu måste jag bli klar med utvecklingsarbetet. Om allt går som det ska och jag vill så kommer ju mamma och pappa ner på torsdag och jag kommer ta ledigt fram till redovisningen torsdag nästa vecka. Alltså. BLI KLAR. Meeeeeeeen. Förvirringen har återuppstått i någon grad. Klasskompisar var förvirrade idag och det smittade av sig. Sen blev allt jobbigare när våra lärare pratade om arbetet och det var en massa saker som skulle stå med som inte stått på uppgiftsbeskrivningen och jag är ju nästan klar. Ska jag liksom ändra allt nu? Inte snällt...

Jag blir tokig.

obehöriga lärare.

Jag har läst och hört lite på radio angående förslaget om att obehöriga lärare inte ska få anställas om det finns behöriga lärare att tillgå. Jag känner mig lite splittrad i frågan. Min förebild inom läreriet var min klassföreståndare på gymnasiet som också undervisade i kulturhistoria, teaterhistoria, scenisk gestaltning, skådespelarträning, nutida konst m.m. Det är den bästa lärare jag någonsin haft, otrolig. Och ni förstår säkert redan - han var obehörig. Det var rätt mycket rabalder om det och hans tjänst utlystes i tidningen innan han själv visste om det osv. Det skrevs insändare från alla dess håll men inget kan ta ifrån mig att han är en av dem som påverkat mitt yrkesval. Han är en av dem som bidragit till mina jättebra gymnasiebetyg (ja, jag älskar mina gymnasiebetyg :)). Han är en av dem lärare som verkligen lärt mig saker - som jag fortfarande kommer ihåg. Han är en av dem lärare som verkligen lockade fram motivationen i mig.

Men han är inte behörig och detta skulle betyda att han inte skulle få jobba kvar, om det var för fyra år sedan.

Den lärare som jag hade i svenska hela gymnasiet luktade jämt sprit. Han satte olika betyg på EXAKT likadana arbeten (vi gjorde en test och vår tes höll). Han lämnade oss helt ensamma under de nationella proven. Han har lärarexamen. Han skulle kunna ta jobbet från den lärare som pushade mig framåt så och fick mig att stå där jag står idag.

Å andra sidan så håller jag med Björklund i utalandet "– Jag tror ingen av oss vill bli opererad av en obehörig läkare och jag tycker det är lika självklart att våra elever i skolan ska undervisas av lärare som har rätt utbildning. /..../" Så sant som det är sagt och jag tror inte gemene man och folk i allmänhet vet hur mycket som sker eller inte sker under barns första år. Vilken betydelse utbildningen faktiskt har. Förra veckan fick vi se två saker i skolan, den ena var pinsam och den andra var bra. Skillnaden var att det som var så pinsamt dåligt var gjort av en obehörig lärare och det som hände, kan om man hårddrar det, ha väldigt stor inverkan på barnens kommande LIV.

Men. Om nu lärare ska behöva vara behöriga. Ska man inte börja med att förbättra den lärarutbildning som får så oerhört mycket kritik? Ska man inte börja med att höja statusen rejält för alla kategorier inom läraryrket? Ska man inte börja med att höja lönen med ett antal tusenlappar? Mycket handlar om resurser till skolan tror jag. Ibland spelar det ingen roll hur mycket utbildad en lärare är om det inte finns resurser att tillgå.

Och så tycker jag att man kan börja se "dagisfröknar" som pedagoger. Jag läser till lärare, inte dagisfröken. Vad jag gör eller inte gör med förskolebarnen har betydelse för hela deras liv, när allt kommer omkring. Om jag inte är medveten om vissa saker kan det få katastrofala följer som jag inte önskar en enda unge. Ge mig status, ge mig min värdighet.Många tanker på en liten skärm. Jag bara skriver vad jag känner. Allt kanske låter knasigt. Men i mitt huvud är det inte det.

slut på helg.

Nu är helgen slut. Jag har ätit överbliven pizza, är tokigt trött efter hemskt dålig nattsömn och ska nu kliva i skorna och cykla till jobbet.

Återkommer.

sommar!?

Ur högtalarna strömmar nu Absolut sommar för första gången i år. Man blir brrrra sugen på att ta ett glas rosévin. Är det sommar på riktigt nu!?

näääe?

Öh. Nej. Det kan inte stämma. Det gör det inte. Men det känns himla bra ändå! :)

iiiih.

Ååååååh, vad fint det blir!

fläng och varmt kort.

Först cyklade jag till Repro där jag mötte Titti och vi lämnade in bilder för förstoring och laminering. Sen bajkade vi till Netto och shoppade lite, bl a strumpor. Sen bajkade jag hem och lämnade av allt för att sedan gå ner en sväng i tvättstugan och lösa det på bra sätt. Sen gå vidare till Repro igen där jag och Titti hämtade bilderna som blev så tokigt fina! Billigt var det, men det blev rätt många för lilla Elin så i slutändan var det lite pengar i alla fall.

Sen gick jag hem med mina fina bilder, sen sprang jag ut på stan där jag hade några av följande ärenden. Jag gick först till Rågårds och hittade en fin jacka som det var halva priset på. Köpt. Impuls deluxe. Sedan gick jag till Lagerhaus där jag hittade likadana skorpor som jag köpte till chefen i 25-årspresent och som Anders var nyfikna på (skorpor med choklad). Sedan in på Dillbergska för att inhandla ett limstift. Sedan till Konsum (jävla tråkaffär) för brieost till Anders till ikväll och ananasjucie till mig/oss imorgon. Sen in fort som tusan på Glitter för inköp av halsband till imorgon. Sen trippade jag vidare till Systembolaget där det blev rosévin (sommar!) och några cider. Bajstant i kassan. Får jag liksom ens hinna packa upp ur korgen innan jag visar legget? Gah. Sen hemåt, ner i tvättstugan och nu är jag heeeeeeeeeeemma.

Är tokigt hungrig men lunchen är på G. Jättenäringsfattig mer oerhört gott. Majskolvar :) Nu behöver jag inte flänga något mer och jag koncentrera mig på att fixa allt till måndag och skriiiiiiiiiiiiiiiva.


Underbara väder!

godmorgon, soliga värld!

God morgon!

Fråga mig inte varför men idag är jag på alldeles strålande humör. Även fast jag precis betalat räkningar och ska förflytta min lekamen till studieposition strax. Solen skiner, det är helg, jag har mer än 100 kr på kontot och jag är lyckligt kär! VIsserligen finns det vissa saker där en av sakerna är väldigt värda att oroa sig över. Och det gör jag såklart. Men jag måste leva och jag tror det är det bästa och att hon också vill det.

Förutom att studera idag så ska jag:
- till Repro och fixa
- kanske tvätta
- till Systembolaget
- till Netto
- laga mat
- kanske måla naglarna
- och säkert något mer som jag glömt bort

Nu måste jag kissa för nu har jordgubb&grädde-teet runnit sin snabba väg till kisseblåsan.Vissa dagar börjar skit. Andra börjar bättre. Sen finns det dem som börjar underbart. En sådan dag är det idag. Hihi. Käääärlek.

god afton.

Anders kom hem så pass tidigt att vi hann åka till IKEA. Så vi shoppade handdukarna vi hade tänkt - 29 kr styck och verkar vara bra kvalité. Brrrra. Givetvis blev det lite annat inhandlat på IKEA än det som vi tänkt. Går det att vara på IKEA utan att handla annat? Tror inte det... Vi åt middag där också. Köttbullar blev det. Sen bjöd Hyresgästföreningen på kladdkaka, menjag orkade inte ens halva eftersom jag åt upp Anders köttbullar. Ojdå :)

Sen bajkade vi till City Gross, eller CG som vi innemänniskor säger ;) Där köpte vi en massa nötfärs och lite annat. Det bästa inköpet var drinkpinnar med Ahlgrens bilar, wiiiie! :)

Nu blir det snart bädden.Imorgon - stuuuuuuuuuuuuuudiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiier. Minsann.

helg. eller nåt.

Nu är det ingen skola förens tisdag. Det känns rätt skönt. Men imorgon blir det förstås en massa studier. Ska först och främst planera måndagen. Har varit på Repro med oerhört trevliga svar på mian frågor :) Så det kommer nog bli toppen!

Anders och jag hade planerat att åka till IKEA idag för att handla lite på rean och sedan handla lite på City Gross. Men han fick åka till Göteborg och tillbaka idag så vi får se om det blir något av det. Baaaajs. För givetvis jobbar den andra när den ene är ledig. Typiskt. Det braiga är att TittiFnitti följer med mig om Anders blir för sen :) Å i vilekt fall var tanken att äta middag där ute, mums :)

Men nu ska jag lyxa med ett par rostade mackor med marmelad :)

inte långt, men en bit.

Kommit långt har jag då inte. Men jag har kommit någonstans, ca. två sidor och det är ju faktiskt betydligt bättre än inga sidor. Vissa saker blir jag tokig på och andra flyter. Jag har insett att prioritering nummer ett nu är att planera måndagen, då jag faktiskt ska ut till barnen. Jag vill vara ledig från skola i helgen. Det vore skönt.

Nu har jag nog skrivit mer eller mindre i 12 timmar. Huvudet börjar tröttna nu. Öronen lyssnar mer och mer på TV6 där det är final i fotboll, mellan vilka lag är jag inte helt säker på. Mina fötter drar sig mer och mer åt höger. Åt höger ligger sovrummet. Det konstiga är att mina ögon är pigga, lite suddiga efter att ha tittat på en datorskärm en hel dag, men pigga. Underligt.

Varför är jag inte klar? Jag vill vara klar. Nästa torsdag MÅSTE jag vara klar. Vi får se.

Men en sak är säker. På lördag blir det ALLT, Titti. Blandas hej vilt och bara en massa gott. Piña Colada ska det bli och det börjar redan vattnas i munnen på mig.

envis.

Jag är rätt bestämd av mig. Om jag bestämt mig för en sak så blir det ofta så. Framförallt när det gäller att jag inte kan. Och det är så jag känner nu. Jag kan inte få ihop det här jäkla utvecklingsarbetet. Titti, min kära Titti, peppar mig till tusen och jag är lika motsträvig ändå. Stackars Titti.

Mamma säger att jag är enivs och det tyckte jag envist att jag inte alls var, när jag var yngre. Men det är jag. Rätt så mycket. Kanske inte på alla fronter. Men vissa. Typ som nu. Går det inte så går det inte. Om det är omöjligt är det det och jag får lätt ångest. För jag kan inte strunta i det. Jag vill ju inte heller förstås. För jag vill klara kursen. OCH BLIR KLAR NU NU NU!

Jag förstod att jag fick börja om på ny kula, hitta en ny ingångsväg i arbetet. Titti tipsade och det är där jag är nu. Håller på och grejar. Har precis tagit en liten paus i sällskap av Digestievekex (stavning) och en kopp te som vägrar svalna. Nu är rasten slut och jag kan inte sluta tänka på farmor. Min farmor.

pluggonsdag.

Det gick inte alls bra med studierna i måndags. Så jag läste till imorgon. Så idag måste jag verkligen sätta tänderna i arbetet. Minsann. Nu har jag gjort ALLT som jag kommer bli sugen på att göra sedan, så det inte är någon idé då. Typ läsa bloggar, Facebooka osv. Jag har laddat upp med detta:Jättetokigt. Men den var god. Givetvis speciell. Men god. Det var bra att vaniljen var där så smaken rundades av lite.

ny vecka.

Måndag idag. Och nu blir det massa plugg hela veckan. Går bara i skolan tisdag och torsdag och de andratre dagarna så ska jag försöka bli klar med vårat sista arbete - "utvecklingsarbetet". EGENTLIGEN behöver jag inte vara klar förens den 3e juni då en sammanfattning ska in på forumet. Men jag ska genomföra min planeringen om exakt en vecka och det vore ju skönt som tusan att vara klar då. Men vi får se. Dock är det ju ingen omöjlighet att bli klar på tre dagar, det är det verkligen inte. Men det är inte helt lätt det här. Och jag förstår inte riktigt uppgiftsbeskrivningen. Nåja.

Nu blir det plugg!

mors- och farsgris.

Wiiie! Glad Elin! Nu är det klart. Mamma och pappa kommer till Kalmar den 29e maj och jag åker upp tillsammans meddemtill 08-land den 1a juni och stannar till den 4e! Wiiiie! Så glaaaad!

Det dumma är att jag ska "provjobba" eller vad det nu är både lördag och söndag, 10-14 båda dagarna. Visserligen kunde söndagstiden diskuteras på lördagen, så vi kan kanske komma iväg lite tidigare.

TJOHO! Både få besök av mor och far och sen dessutom få åka hem till min kära skog och framförallt min kära och saknade farmor! Två heldagar hemma hos mor och far då vi förhoppningsvis bara ska hitta på skojiga saker och jag ska vara massor med dotter :)

Vaddå? Märks det att jag är tokglad?!

snabb, snabbare, snabbast.

Vårat internet har varit rätt segt med tanke på det som vi betalar för. Nu är Anders vän Jois här och har fixat och trixat lite. Så enligt bredbandskollen så har vi ökat sjukt mycket nu. Tjoho!

slapp söndag.

Anders gick till jobbet vid 06:45. Jag fick två hejdå-pussar och vände mig om och somnade om. Efter någon timme står någon av katterna, förmodligen den store - Enok, och krafsar febrilt på dörren. Jag öppnar dörren, ställer den på glänt. Vi brukar försöka att hålla sovrummet kattfritt. Anledningen är att vi (Anders) driver upp tomatplantor där inne och våra kära katter äter på ALLT och gärna rycker loss blad från växter för att leka med. Men de fick komma in idag. Tre gånger under morgonen fick jag fya Enok för han var påväg in under rullgardinen och kanske massakera våra blivande tomater. Jag satte på TVn och valde Animal Planet. Mysigt. Jag låg och slumrade med två katter springande över, under och bredvid en. De lyckades stänga dörren en gång, så jag fick öppna den. Sen somnade jag om ordentligt. När jag vaknade var klockan 9.30, ojdå. Men då låg en Flora och sov bakom min rumpa och Enok hade gosat ner sig i Anders täcke. Fy vad mysiga dem är. Eftersom jag behövde sträcka på mig så lyfte jag upp Flora och lade henne längre upp hos mig. Jag sträckte på mig och Flora bara spann och rullade runt och ville kela. Goskatt. Man får ta de få tillfällena i akt, när Flora verkligen vill gosa. Det händer inte så ofta... Jag tittade på programmet på Animal Planet som var en massa tokiga djur. När jag låg där och klappade i Floras dunmjuka päls bestämde jag mig. Jag bestämde mig för att få vara helt ledig idag,utan ångest för att jag inte pluggar. Jag behöver vara ledig. Få hämta energi, inte göra någonting eller/och bara det som faller mig in.

Jag steg upp och åt frukost. Läste Amelia-nummer som jag inte hunnit läsa. Efter frukost satte jag mig till rättai soffan och läste nästa nummer av Amelia som jag inte hunnit med. Tittade lite på Nyhetsmorgon och senare Talang. Reklamen hade under tiden dunsat ner från brevinkastet och där i låg KalmarFF i Fokus så jag kunde fortsätta läsa.

Nu sitter jag här. Klockan är passerat 13 och jag har fortfarande nattlinne och morgonrock på mig. Fy fabeluskan vad skönt! Underbart! Och som Titti skrev "NJUT!", och ja. Det gör jag verkligen. Nu är det bara en sak. Jag saknar min Anders en massa. Som tur är slutar han fyra timmar tidigare än han gjorde igår. Så om ca 2 timmar är han hemma. Gosigt.

Nu kom en Flora upp till sin bror. Tvättning på G. Tänk vad mycket glädje de där hårbollarna kan ge en, och varandra. Föresten har Anders köpt en ny mus till dem. Leksaksmus. En fluffig och rätt stor och rätt lik en riktigt mus. Flora är jätterolig när hon leker med den.

Så är det. En slapp söndag för en Kalmarstudent.

lördagkväll.

Hur gick det med studierna? Njae, gjorde mest annat som stavas MSN, dock så hittade jag läroplanen, på Skolverkets hemsida. Tjoho!

Idag har jag också sett Umeå spelat oavgjort mot Frankfurt (UEFA Womens cup tror jag det heter) och Sirius slå Djurgården med 4-2 i Svenska cupen. Det var lite roligt. Och så har jag lagat mat som blev lite misslyckad, men det smakade finfint ändå. Sen har vi varit och köpt godis. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Neeej.

segstartad.

Igår hade jag tänkt börja skriva på det arbete som kallas "utvecklingsarbete" i denna kurs. Det är vår sista och "stora" examinationsuppgift i kursen och det innebär att vi ska planera och genomföra ett mindre språk-, läs-, och skrivtema. Jag är lite begränsad eftersom jag ska ha en grupp 5-åringar och jag kan inte direkt förutsätta att de kan läsa och skriva även om säkert några kan båda delarna.

Jag har kommit på vad jag vill göra med barnen och sådär. Jag har tänkt mig ett tema på ca. 1-2 veckor. Men nu. När jag ska börja skriva. Då bara säger det stopp. Bläh. Det är inget roligt när det blir så. Tänk om man bara fick skriva fritt utan referenser och strunta i läroplan och kursplan. Fast då är det rätt meningslöst eftersom läroplanen och kursplanen är det som styr läraren.... Men ändå. Slippa referera till teorier och forskning då? Huu.

Dessutom har jag problem med läroplanen. Jag har en bok som Lärarförbundet gett ut som heter Lärarenshandbok som innehåller läroplaner och sådant. Den har varit jättebra och jag har alltid använt den i arbeten. Men min lärare i denna kursen har nämnt att man inte får/kan referera till den, eftersom den är en andrahandskälla och om jag inte missuppfattat så är det inte läroplanerna fullständiga utan komprimerade, typ. Så jag tänkte vara duktig och beställa hem den riktiga, ordentliga läroplanerna men det gåååår juuu iiiiiinte. STÖÖÖÖN! Utbildningsdepartmentets hemsida är bara jobbig och det som verkar vara rätt där verkar mycket lustigt. Suck.

Nåja. Jag använder boken så får hon väl skrika på mig sen.

SEGT!

hejdå viktor.

När jag var på Konsum såg jag en löpsedel. Viktor Elm försvinner. Hej då! Har läst lite på olika sajter och vad som framkommer är att han inte är såld än, men att han inte har förlängt med KFF. Det nämns att Heerenven tittat på honom och lagt et bud på fyra miljoner som KFF nobbat. Men på en annan sajt står det bara att budet är lagt och att det är där de befinner sig nu, typ. Det är ingen som vet om han försvinner i sommar eller höst heller. Men en sak är säker. Nästa år är det bara två bröder Elm i Sveriges bästa allsvenska lag.Från kalmarff.se

jag var ju ledig.

Jag var ju som skrivet ledig idag. Men jag var så himlans brajt tidigare i veckan. Jag tog nämligen tvättid idag kl 7. Med flit. För jag var ju då TVUNGEN att stiga upp. Och så blev det förstås. Masade mig upp vid 06:45. Pratade lite med gos innan han ilade till jobbet på sin nya cykel. I med två maskiner och sen morgonpromenad som jag förlängde lite, så att tvätten skulle hinna bli klar.

Resten av dagen har bestått av mer tvättning samt städning. Egentligen var det inte min städhelg (fasiken, det är tredje helgen i rad jag städar bara för att jag vill överraska de andra två :)). Men jag började rensa och greja lite, fixa och dona. Sen så tänkte jag att jag kan städa och duscha sen. Och så blev det. Men nu är det i alla fall fint här hemma. Och eftersom det är fredag och därmed lite roligare mat känns det ju mysigare att ha en städat lägenhet att äta den maten i. Det blir lövbiff med vitlöksost och klyftpotatis. Och jag vill ha vin. Undrar om jag får dricka vin själv. Den där som jag bor med jobbar ju imorgon :(

Sen var jag på Konsum och pantade flaskor och burkar, många var det. Handlade lite som tagit slut. Och nu har jag ätit lunch och ska springa några till ärenden på stan. Vilken tur att man bor mitt i smeten. Är nästan så att man kan gå hem bara för att gå på toa eller dricka ett glas vatten :)

Vill inte att det ska regna bara. När jag ska gå ut. Hittar inte min sommarregnkappa heller :(

långhelg.

Ledig imorgon. Ledig på lördag. Ledig på söndag. Ledig på måndag. S K Ö N T ! ! !

Ska jobba på måndag, men det räknas inte. Sen går jag i skolan tisdag. Ledig onsdag. Skola torsdag. Sen ingen skolan fredag, lördag, söndag, måndag. :) Dock jobbar jag lördag och ska iväg på måndagen och genomföra min planering för sista arbetet på min praktikplats :)

LEDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIG!


Äh.

promenad.

Jag tog mig en promenad såhär lite på kvällskvisten. Jag funderade på lite olika saker när jag promenerade i den vackra majkvällen.

  • Jag gick runt Ängö. Och fy bövelen vad vackert det är där! Vacker natur och tokigt fina hus! Fyyy tusan vad jag vill bo där! Det kanske man ska önska sig i 23-årspresent, ett trähus på Ängö? :)
  • Jag lyssnade på min musik jag har i mobilen under promenaden. Min musiksmak består av blandat, blandat och åter blandat. Dessa låtar spelades under promenaden:
- Ted Gärdestad-Satellit
- Sonja Aldén-För att du finns
- Basshunter-Boten Anna
- Jag vet inte vad låten heter, förmodligen "Sommar och sol", ni vet den som spelas av typ Sven Ingvars och i inledningen av Hajk eller något...
- Gyllene Tider-(Hon vill ha) Puls (live från turnén 2004)
- Popcorn
- Kraftwerk-The Model
- Nationalteatern-Speedy Gonzales
- Gwen Stefani-What you waiting for

Nå? Blandat va? Jag gillar alla låtarna jättemycket på olika vis och har minnen till de flesta. Ett par citat ur låtarna som jag älskar är från (Hon vill ha) Puls:

...hon älskar att älska tills sten blir till grus...

Och Speedy Gonzales:

...lägg av med att blaja och ta dig en braja...

KLOCKRENT!

  • Den tredje saken jag funderade på var hundbajs och dess påsar. För jag upptäckte nämligen att det fanns hundbajspåsar upphängda vid en soptunna vid Lindöskolan. HALLÅ!? Varför ska hundägarna få gratis påsar för? Köp egna påsar och ta upp er hund äckliga bajs. Kunde ägarna inte räkna ut själva att den håriga best de köpt kommer behöva göra sina behov och det är inte bara att kissa? Duh. Förmodligen är det kommunen som bidrar med de svarta små påsarna. Vem bidrar med kattsand!?!?!?

pastasås.

Idag stod det pastasås på menyn. Jag valde enväldigt att lägga den just idag för att Anders var ledig och han har receptet i skallen. Givetvis blir Anders inringd och åker till utomläns vid 11.00 och beräknas komma hem ca 19. TYYYYPISKT. Men men, jag gör väl något. Så jag stekte lite kyckling och lök, kryddade, hällde på mjölk och ostsås. Pressade i ett par vitlöksklyftor och hällde i riven ost och kladdade ner den skvätt Creme Bonjour Gräslök vi hade i kylen. Sen kokade jag Glenn Strömbergs tagliatelle till. Och nu ska jag säga er. DET BLEV GOTT! Anders sa att jag kunde ringa honom och fråga om jag ville. Det gjorde jag inte. Jag bara MMS:ade en bild på det och skrev "Fy så gott det var!". Så nu vet jag det. Att jag också kan göra pastasåser utan recept. HA! Tjoho!

prutt.

¤/#¤#BG¤#/(!/#¤"!"?"¤)(¤"(!!!!!!!!!!!!!!

Eller något.

Nu ska jag plugga. På vad vet jag inte, eller jo. Men jag måste annars vet jag inte vad som händer.

ticktack.

Varför hinner alltid klockan bli så mycket? Förstår inte det inte. Neeej.

Titti och jag var och simmade imorse, sen hem och äta frukost i lugn och ro (okej, nu vet jag var tiden försvann), klä sig och sådär. Nu har jag grejat med alla skolpapper och även skrivit ner allt som ska läsas och göras på ett papper. Det är inte mycket kvar på denna termin alltså. Om man bortser från vårat sista stora arbete så har vi bara dugga och seminarium denna vecka och sen ett studiegruppsarbete som det ska göras lite inför, nästa vecka. Lugnt som gatan, nästan. Man ska bara ta tag i allt också. Och det är väl det jag hade tänkt att göra nu :)

hemma.

Nu är jag hemma i Sverige igen. Jag återkommer förmodligen imorgon. Nu ska jag sova!

hej då en stund.

Om ca. 45 minuter sitter jag och Anders på tåg till Skåne. Vi ses imorgoneftermiddag/kväll!

god morgon.

Ledig idag. Och dagen erbjuder anställningsintervju (eller något), chill vid Kvastkampen och spex. Detta tillsammans med min kära och Titti. MYYYYS! Vaknade kl 7 och var pigg. Vad äääär detta? Nåja. Eftersom jag ändå var tvungen att ställa klockan för att vara på intervjun kl 10.30 så var det väl skönt att vakna innan den. Men ändå. Bajskorv.

Nåja. En härlig dag att se fram emot! Lite nervös kanske, men det är nog snart över :)

Nu ska jag gå och pussa på min söt och se om han vill äta frukost med mig.

imorgon, fredag.

Egentligen skulle jag och min sötpös städa imorgon. Men vi var kloka och gjorde det ikväll. Nystädat, nybäddat och nyduschad - myyyyyysigt och så skönt! I och med detta beslut så kan jag och Titti (och kanske Anders också) chilla och glo på folk som är med i Kvastkampen och ladda inför spexet senare på kvällen. Underbart!

Men först imorgon. Anställningsintervju till sommarjobb. Eller "vi kan väl ses tio minuter, en kvart?". Vi får se. Jag är skeptisk. Mycket skeptisk.

bränd.

Som synes bloggande jag inget igår. Varför? Jo, för jag njöt av förmodligen årets hittills varmaste dag! Vi skulle haft lektion till kl 13, men slutade vid 11.15 - tackar! Hem och äta, sen kom Titti och det var först pluggning på altanen som gällde. Efter att ha läst typ tio sidor konstaterade vi att vi nog skulle lägga oss på filten och sola lite och så blev det. Och oj. Solen tog. Och oj vad röda vi blev. Haha. Burned! Förhoppningen nu är att det röda övergår till en mer brun nyans och att den inte flagar bort. Det får vi se!

stekt strömming och potatismos.

Ovan ser ner vad som stod på menyn ikväll. Vad jag kan minnas har jag aldrig ätit strömming, varför vet jag inte. Potatismos har jag, som vissa av er vet mycket väl, ätit förrut. Dessutom är jag en mästare på att göra det :) Nåja. Jag köpte färska strömmingfiléer på Toiwos fisk efter jobbet i eftermiddags. Anders sa att det blir lagom med 18 stycken, alltså sex stycken var. Och så mycket köpte jag för dem 25 kronorna. Nu när jag tillslut tog tag i middagslagningen och skalat och grejat med potatisen så tar jag upp filéerna. När jag kletar med den tredje upptäcker jag att det är FULLT med ben i den. Ska det vara så? Ska jag bena ur dem nu!? Kalla mig dum i huvudet om ni vill, för jag är det på strömmingkunskap. Jag börjar dra i några ben och inser snart att det kommer dröja till midnatt om jag ska göra såhär på tolv filéer (Anders ska greja med sina egna när han kommer hem och ska äta). Jag struntar i benen helt enkelt och kletar vidare med fisken. Det enda jag tänker på att sist jag kletade med strömmingfilé var när Findus och Felix, katterna hemmavid, fick en lyxig middag då och då. När jag står där och kladdar som bäst upptäcker jag något strävt och lite vasst på en filé. Vad är detta!? EN FENA! Ryggfenan sitter kvar. Jaha? Ska jag börja skära i varenda filé nu och karva bort denna fena? Jag besluter mig snabbt för att det nog ska vara så, jag kan ju för bövelen inte sånt här alltså.

Amanda hjälper mig att panera och steka fisken medan jag gör underverk med potatisen. De ser "rätt" tråkiga ut där i stekpannan och väl på tallriken, på gaffeln och i min mun. Finns det någon mer meningslös fisk (att äta, för på alla andra kategorier är svaret annars brax) än strömming? Det smakar ju INGENTING och vi hade lagom med peppar och salt i paneringen (vetemjöl och ströbröd). Lyckligtvis kommer vi snart på att benen kunde ätas och jag hoppar inom mig av lycka över beslutet att inte bena fisken. Jag tar fram vitlökssås, körbärstomater och lingonsylt. Något måste till här. Jag väljer lingonsylt vilket jag var lite skeptisk till när Anders tidigare föreslog det. Men det funkade till. Fisken var lika smaklös som tidigare, men det var ju trevligt att få tugga på något annat än potatismos och lingonsylt som inte har jättemycket tuggmotstånd. Det blev fyra filéer var och vi blev mätta, så nu har Anders lite fler att trycka i sig. Eller kanske två styck katter som visst bor här.

att ta tag.

Varför blir man så här som jag är nu, ibland? Man har en hel del man egentligen både borde och kan ta tag i, men man gör det inte. Jag bara sitter och glor in i en, numera, gigantisk platt skärm. Där allt som visas är uppbyggt av det binära talsystemet. Ettor och nollor i miljoner. Fast jag ser dem inte. Inte du heller.

Det finns en hel del jag skulle kunna ta tag i. T.ex.
- börja med middagen
- plugga lite
- rensa ut någonstans (när behövs INTE det?)
- fixa i min garderob
- gå till körskolan

Förmodligen blir nästa sak som är mindre intelligensbefriande än det här, att göra är att börja med middagen. Anders skulle egentligen slutat kl 16.45 men ska nu jobba till ca. 19. Det stavas tyå såhär: b a j s.
Men nu är det som det är. Saken är den om Anders inte skulle jobbat över så hade jag börjat med middagen nu. Men jag blev plötsligt väldigt trött och dessutom känns det inte lika motiverande. Jag vill helst att vi äter alla tre plus att jag aldrig varken ätit eller tillagat strömming tidigare. Nu har Anders visserligen berättat för mig hur man gör, men tro inte att jag kan misslyckas för det. Jag har till och med ställt en plastburk på en het platta. När jag upptäcker mitt misstag så har botten på burken smält bort och när jag lyfter på burken öser innehåller istället ner på plattan. Innehållet? Socker. Smält socker på spisplatta. Inte kul. Jäkla tur att det var innan vi fick lägenheten ombyggd. Det var nästan så det piffade upp det hela, så hemsk var lägenheten innan. Här har ni ett smakprov denna sköna tisdagseftermiddag:


1+2. MÖÖÖÖÖÖGEL! 3. Jävla långa hallfan. Nu har vi matbordet typ där där pallen står.


Se vad lätt man kan ta död på ca. fem minuter till. Men ärligt. Jag somnar snart. Det kanske inte är nyttigt att stiga upp kl 06.00 en ledig dag?

nääe.

Jag vill inte ha ont i maaagen. Förstår inte varför. Huh!?

därför är jag mer glad idag.

När jag skulle plocka ur diskmaskinen idag blev jag glad. Det kanske låter konstigt för den som har diskmaskin, för egentligen är det jättetråkigt. Har ni tänkt på hur mycket man flyttar omkring alla tallrikar, bestick och glas? Från skåp till bord, från bord till diskmaskin in till skåp, en vända i diskhon osv. Herregud! Men i vilket fall, det kunde ju varit så att glädjen kom i form av insikten av att jag faktiskt har en diskmaskin. Men nej. Det var den här synen som fick mig att le:Jaha, tänker ni nu. Har hon börjat knarka eller slagit i huvudet riktigt hårt? Nejdå. Jag är bara vanliga Elin! Jag är sådan här. Så är det. Men ser ni inte själva? Det är en underbar syn där det är en explosion av färger! Tänk att det kan vara så mycket färg i en liten ful diskmaskin? Det är otroligt! Tänk om det bara stått en massa färglösa glas och vita posrlins koppar där i korgen, fy så tråkigt! Underbara färger! Dessutom fick jag till ett par fräcka och cool bilder tycker jag :)

därför är jag glad idag.

Kolla själva hur sjukt söta de är.


1. Alla tolv. Du får dem för 39,90 SEK på Ica MAXI! 2. Bilden ser liksom ihoptryckt ut, men det är den inte, för flaskan är liten och söt! 3. Bildbevis, 33 cl! ;) 4. ...

blogga?

Jag har egentligen inte motivation till att skriva just nu. Vad ska jag skriva om? Är det ens intressant att läsa om mitt liv? Varför då i så fall? Eller varför inte? Jag funderar ju bara lite.


Fast jag är glad ändå. För jag har köpt Loka på 33 cl-flaskor. Det är sötast.

tre poäng.

I förmiddags skrev jag att vi skulle krossa TFF, det var allt annat än krossande på Fredriksskans i eftermiddag. Lyckligtvis fick vi en straff som Cesar satte. Jag tycker att första halvlek var lite bättre än andra som var rena sömnpillret. Jag gäspade mig igenom den i alla fall.

Nåja. Tre poäng och vinst är ju det som räknas när allt kommer omkring,

118118?

Varför kan man känns sig så himla lustig inombords ibland? Att gör det är väl inte så farligt, det jobbiga är att inte veta varför. För om man inte vet varför är det svårt att göra något åt det.

På TV säger dem att 118118 kan svara på allt. Det tror jag inte på. "Hur får jag bort den känsla jag har inom mig?"... Går nog inte det. Nej.

Kanske ska äta frukost nu då. Med två katter som leker katt-och-råtta och springer rakt in i allt. Kan de inte somna snart? Det blir till att äta frukost ensam. För resten av hushållet sover. Utom två små illbattingar då. Man kanske ska väcka de andra? Äsch. Jag somnade typ 22.30 igår utan mening, ingen aning om när de somnade...

Äsch.

Idag ska vi krossa TFF.

det har gått över.

Bitterheten om att det allra mesta var piss har gått över. Jag är på bättre humör, kanske inte det allra bästa men bättre. Varför det inte är så bra som jag önskar är för att jag vill göra något ikväll, umgås och träffa vänner. Samtidigt vill jag vara med min käresta. En käresta som absolut inte vill gåtill Sandra dit mina vänner ska. Dessutom har jag inte råd att gå till Sandra. Väldans problem jag har, eller hur? :) Men det blir nog en kväll i soffan ser det ut som. Jajamensan.

Det här med pissväder håller ju i sig. Just nu regnar det inte, men det är väl bara en tillfällig företeelse.

Pissbok då? Det var inte riktigt sant. Eller det beror på i vilken bemärkelse, för jag skulle vilja slippa plugga i helgen. Därav pissbok. Men jag har läst i tre timmar i eftermiddag och Tankens mosaik tror jag kommer vara en av de bästa kurslitteraturböckerna jag har läst. Den är annorlunda på ett underbart sätt och betydligt lättare att förstå än de flesta böckerna i kurslitteraturlistan. Dessutom kommer jag ihåg typ allt utan att anteckna, vilket tyder på en bra bok.

Nu ska jag floppa vidare.

piss.

Pissväder. Pisshumör. Pissbok. Pisstid. PISS.

pappersorganisation och halsband.

Sådäääär. Nu har jag satt in alla papper från skolan i en fin grön pärm. Det sjuka är att jag har två pärmar till den här kursen, alltså en var till matten och svenskan. Det brukar jag inte behöva. ALLTSÅ. Myyyycket papper! Nåja. Nu har jag i alla fall fått ordning på det!

När jag ändå var på stan och köpte deo till Anders, lämnade gammal meducin på Apoteket och köpte pärmen var jag inne en sväng på Åhléns. Tanken var att hitta en söt burk att ha té i, men jag hittade ingen. Dock hittade jag tre stycken krokar/knoppar med sugkopp. Så nu har jag hängt upp alla halsband lite i färgordning och i längst - mellerst - kortast.


Fiiiint :)

dripdrop.

Idag bara regnar det. Det gör att man kan ligga inne och glo på film utan dåligt samvete. Men det gör inte jag. Jag tvättar, städar, donar och fixar. Dock har vårt torkskåp bestämt sig för att bråka idag. Kläderna blir aldrig torra. Suck... Dock ska jag springa på stan snart för att inhandla den där pärmen jag pratade om. Jaaa.
svenska cupen.

Idag inleds svenska cupen och som alla vet vann ju Kalmar FF den förra året. KFF inleder mot Östersund i Östersund. Specialchartat plan och grejer, det ni! Enligt Barometern leder KFF med 2-0. Dock är det inte den matchen som sänds på TV4 Sport för där sänds Syrianska-Hammarby. Och för er som inte hänger med är Syrianska ett Södertäljelag och jag är född där och var bosatt där i 19 år.

Och vad nu då? JO. DET STÅR 4-4!!! Helt underbart. Jag vet inte säkert men jag tror Hammarby ledde med fyra-noll. Haha! Och för er som inte vet så blir det då förlängning, för det kan inte bli likaresultat i en cupmatch, neeej. Så nu jävlar. Södertäljepubliken är helt underbar, de hejar som ingen annan klack! Jäklar ni! Och tredje målet för Syrianska, ojoj!

hemtenta: avklarad.

YES! JIPPI! HURRA! WIIIE! ÄNTLIGEN!

Hemtentan är färdigskriven, underbart! Det kan hända att allt är skit. Men låt det inte vara så! Referenserna är betydligt fler än vanligt, vilket ju är toppen! Jag har mailat Titti texten så får hon tala om för mig om man fattar något alls eller om det är bra. Men det sköna är att jag trodde att det skulle ta torsdag, fredag och kanske lördag. Men det tog bara torsdag! LOVELY!

Nu kan jag ju visserligen plugga på lite annat, men kravet är inte lika stort. Och när kravet inte är lika stort blir motivationen desto större, vilket ju är brrrra. Så vi får se. En sak är säker i alla fall. Imorgon måste jag köpa en pärm. För då kan jag organisera alla mina papper som bara ligger huller om buller nu. Mitt dumma nöt har dessutom glömt att datummärka så jag hoppas jag kan para ihop och sådär. Men det är ett mindre problem.

NU SKA JAG NJUTA AV ATT VARA KLAR!

hemtentan.

Nu har jag skrivit klart bakgrundskapitlet, hurra! Vi får max skriva fem sidor (1,5 radavstånd då...) och jag har skrivit nästan 3½ vilket innebär att jag bara ha drygt 1½ kvar till diskussionen. Kan hända att det är lite snålt, men då får jag väl dra ifrån på bakgrunden eller något.

Jag har iaf haft lunchrast i 20 minuter nu. Tre mackor inmundigades tillsammans med ett glasvatten. Gormélunch ju! Tillbaks till skrivandet innan det är dags för att sätta igång med middagen...

sköna maj!

Nu är maj här och man kan börja prata om riktig vår och försommar, underbart! I natt har det dock regnat och när jag var ute och gick min morgonpromenad var det mulet. Men temperaturen ligger ändå kringsådär13 grader, så det gör det ju hela bättre :) Men det får gärna regna idag, ösa ner om så vill. För jag inleder denna underbara månad med att skriva hemtenta. Jag skulle bli sådär lagom lycklig om jag blev klar idag, men det är inget jag räknar med. MEN innan helgen är över ska den vara klar. På söndag tänker jag inte skriva alls. Nej nej.

Så, sluta blogga börja plugga! :) (Och gosa med en spinnande Flora!)

RSS 2.0