wiiiihi!

Idag var vi återigen en sväng på stan för att byta det pappa och jag köpte igår, pappas var för stort och mitt för litet. Sen lade vi lite påskblommot hos farmor och farfar och jag städade lite hos dem. Sen köpte pappa ny digitalkamera och sen var det matinhandling. Och mamma och jag blidde lite ledsna över att våra favorit påskgodisägg inte fanns att köpa :(

När vi kommit hem och ätit lite mellanmål så har jag tittat på Mamma Mia! Jag log en massa och grät en skvätt, jag ska ju också gifta mig! Åh! Men jag vet ju verkligen vem min pappa är :) Sen kom mamma in och i handen höll på blåsippor!!! Ååååååh! Om det finns här i 08 så borde det ju verkligen finnas hemma i Kalmar!

Och idag hände något som vi verkligen längtat efter - vi fick våra duschväggar uppsatta! Äntligen! Hurra! Nu slipper vi det där snuskiga duschdraperiet som kletar längs benen. Och duschen kommer ju kännas större = man kan lättare vara två i den ;)

i 08-skogen.

Nu sitter jag på en barstol i ett nyrenoverat kök, i världens bästa hus i världens bästa skog. Och världens bästa sjö ser jag. I mammas och pappas kök och hus förstås. De har ju hållt på att renovera hela hösten och vinterna och jag har inte varit hemma sen i oktober någon gång och ser det förräns nu. HERREGUD. Det är så himla fint. Det är verkligen ett helt nytt kök och dem har inte bytt ut en enda kökslucka eller skåpsstomme. Åh, det är typ mitt drömkök! Underbart!

Under dagen har vi varit och hälsat på min kära bror Totte på jobbet, varit en sväng på stan (jag fick en BH och ett par trosor av mamma, köpte legging på Lindex, vi köpte lite påskgodis på Pajas, skrattade åt en gubbes kommentarer på stan, jag fick mamma att lyckligtvis nog prova en klänning som hon trivdes jättebra i och som hon ska ha på bröllopet! och sen så var vi och hämtade New York-biljetterna! :)). Sen åt vi lunch hos min andra kära bror. Halstrad lax med nypotatis och soltorkad tomathollandaise. Galet gott! Sen blev det Systemolaget (mamma och jag plockade på oss en massa av rosényheterna) och sen COOP och till sist en butik påvägen hem till skogen där mamma och pappa har målat så fint! Hittade jättefina glastallrikar med mönster på, åh! Men jag visste inte riktigt var vi skulle ha dem eller vad vi skulle ha dem till så jag lät bli. Bra Elin!

Sen har vi pillat med New York-biljetterna, jag har suckat och gjort glädjetjut över nya köket och efter att ha snabbläst Sofis mode däckade jag i soffan.

Nu blir det mystajm!

överraskning?

NÄHÄ!?

tufftufftufftuff tut tut.

Sitter på tåget mo 08-land nu. Har gjort mitt byte i Linköping och bytte från räslbuss till dubbeldeckare, snacka om klasskillnad! Sitter på övervåningen också, det gillar jag att göra. Och ensam på två platser, najs.

Hade massa strul med att kunna använda AjFånen som modem till datorn igår. Det var så att en knapp, den man sätter på internet med om man säger, försvann. i AjFånen. Bah. Sen kom den tillbaka efter att jag fick tag på en mycket hujälpsam karl i Telenors-kundtjänst och vi hållt på i 1 timme och 10 minuter. Men sen försvann den igen! Men sen sa det plopp och den var tillbaka. Helskumt.

Nu är den i alla fall hör och internet har fingerat felfritt sen jag bytte tåg. I Smålandsskogarna fanns det inte ett uns av täckning för telefonen så där var det ingen större idé. Men jag sov istället och det var inte så svårt med tanke på att klockan ringde 04:45...

Men nu har jag en grej kvar att dona med efter telefonstrulet igår - alla min appar försvann! SMSen, bilderna och kontakterna finns kvar. Men inte apparna, knasigt. Men man får ju "kvitton" på varje app man laddat ner och jag har varit så duktig att jag har sparat dem så jag kan ju bara kolla igenom och ladda ner det jag vill ha igen.

Nu försöker jag få ner Spotify på minin.

53 minuter kvar till Södertälje och mamma och pappa!

hej då arbetsförmedlingen.

Jag har just ringt två samtal som har varit helt galet efterlängtade. Och det är till Arbetsförmedlingen och AVANMÄLA MIG! Och sen till a-kassan för att göra detsamma! Helt fantastiskt underbart! Hurra, ÄNTLIGEN!

Det firar vi med att åka och köpa en mini-PC, wie!

gårdagens match.

Den här Paulus som KFF har köpt från Finland i år. Jag undrar VERGKLIGEN vad det kommer bli av honom. Han är helt stissig på plan ju. Jag missade situationen när han rensade helt i onödan och det ledde till hörna och mål. Men han var ju inte speciellt bra resten av matchen heller. Det kändes som om han hade kunnat göra samma sak igen.

Men den som var sämst igår var ju helt klart domaren, Martin Ingvarsson. Han var ju helt rabiat och det måste ju på något sätt finnas blodsband till Borås hos honom alltså. Vilken jubelidiot. Ge Elfsborg frispark när vår Tobbe får en spark i huvudet, vad är det för nivå?! Jesus. Idag säger Ingvarsson till Aftonbladet att Nannes och Olas agerande (att springa ut på plan) eldar på hatstämningen och därför anmäler han dem. Han har inte funderat på att det var han själv i egen hög person som eldade på hatstämningen genom helt sjuka beslut? Jubelidiot.

pippielin.

Lite likt är det minsann :)


sommartidssöndag.

Förra helgen vårdagjämning och nu sommartid. Nu är det 100% säkert att våren är på g. Och med vår 8 grader här så jajamensan :) Men på tisdag åker jag norrut och där är det väl fortfarande vinter. Äsch då.

Gick och lade mig vid två i natt, sommartid då. Det var nog bra. Anders kom och lade sig halv sex... Det hade varit lite i senaste laget när man ska upp och jobba dagen efter/samma dag.

Jag var på Media Markt igår och kollade in mini-PCs. Jag väljer bland dem som ligger i en rilig prisklass och har bäst batteritid, det andra har inte så stor betydelse med tanke på vad jag ska ha den till. Det sa säljaren i alla fall. Har jämfört priser med NetOnNet, SIBA, OnOff och Elgiganten och det är i princip ingen skillnad. Nu ska jag bara fundera ut hur jag ska finansiera den. Vill ju sälja min "gamla" laptop, men den som ville köpa hade tyvärr inte råd den här månaden, nesligt! Någon annan intresserad? Annars har jag kanske kunnat motivera det på annat sätt, för det blir ju lite pengar framöver. Hm. Men tänk om jag inte får den gamla såld? Huu. Och så vill jag ju ha den nya inköpt tills på tisdag helst, haha. När jag tuffar norrut... Tål att funderas på lite grand. (Fan vad tråkigt det här måste vara att läsa. Men jag tror jag liksom benar ut mina egna tankar, så det är nog mest för min egen skull. Men jag hoppas fortfarande jag har någon där ute som läser och som är lite köpsugen? ;))


Nu blir det frukost och sen jobb!

2-2.

2-2 slutade det och den där domaren. Alltså. Jag är mållös. Kan man vara så dålig? Annars var det fyra timmar som gick snabbt på jobbet, många som var shoppingsugna.

Ikväll har vi vänner på besök, och det är sådär lagom soft och chill. Underbart! Pratar, lyssnar på musik, pussas, kramas, fotar, dansar, skojar, bråkar, blir sams, SMSar men mest så har vi roligt och älskar varandra :)

lördag.

Solen tittar fram, bra bra. Enligt min väder-app på AjFånen ska det regna idag. Men det slipper vi gärna då det är match i eftermiddag! FF ska krossa Elfsborg!

Men innan matchen så är det jobb för min del. 12-16, så jag slutar när matchen börjar och jag ska cykla rejsersnabbt till Fredriksskans! Har inget sug att jobba idag. Den största förklaringen är väl att Anders är ledig och det hade varit så skönt att vara hemma liksom. Bara skrota runt, för annars är det alltid massa göromål, typ som igår när vi båda var hemma. Nåja. Snart är det slut på helgjobben, vilket känns rätt så skönt om jag ska erkänna det. Och vet ni? Jag har varit ledig en hel helg sen den 19e december... Det är mycket helger. Och alla helger i februari och mars har jag jobbat helhelg. Mycket helger. Mycket OB ;) Men om det funkar för alla parter så hoppas jag faktiskt att jag får vara kvar på "gamla" jobbet och jobba någon lördag i månaden. Jag trivs ju trots allt väldigt bra på "gamla" jobbet... Får undersöka saken!

Men innan jobbet hade jag tänkt spana in minneskort till kameran, vilket det behövs mer av till New York-resan, samt en miniplattång vilket är till samma resa. Sen även kolla in mini-PC:arna som finns. Vill ju så gärna ha en. Ska bara få min laptop såld först! Någon som är intresserad? Maila! [email protected]

Nähä. Dags att förberedea "packningen" inför Fredriksskans och så.

A N S T Ä L L D !

Idag har jag skrivit på papprena. Jag är anställd! YES! YES! YES!

Allt löste sig så bra det nästan kunde!
Det som var ett litet hinder var att en utbildning för jobbet ligger när vi är i New York, men det ordnade sig! Måste bara köpa nya tågbiljetter hem till Kalmar! Ska till kontoret en sväng på måndag, sen börjar jag på riktigt efter påsk! Åh, ni kan inte förstå hur GLAD jag är! Åh, åh, åh!!!

dagen blev som jag skrev.

För det första gick jag upp strax innan kl 6 och lyssnade på Äntligen Morgon i Mix Megapol och fick höra Hoffmaestro & Chraa. Myspys.

För det andra förvandlades jag till Pippi Långstrump och var hos en grupp barn och hade det tokroligt!

För det tredje fixade vi med mitt ideella jobb och jag fick lära mig och prata igenom det och så, tokbra!

För det fjärde så var jag med Bohlin på Modehuset och fyndade lite. Blev ingen Lantz för en dum huvudvärk satte stopp för det :(

För det femte - LÖN. Behövs inte mer än så va? :)

För det sjätte så beställde jag tågbiljetter imorse. Tur och retur Kalmar-Södertälje nästa vecka. Åh, vad jag ska pussa och krama på min familj!

VILKEN BRA DAG!
Dessutom har det var 8,4 grader i skuggan och jag har invigt vårjackan! Bästa torsdagen!






Imorgon kommer ett trevligt inlägg.

vårjackan.

Jag tror jag ska inviga min vårjacka/kappa idag :)

pippi.

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit Pippi Långstrump hos en grupp barn på en förskola i stan. Min fina Johannas arbetsplats närmare bestämt! Det gick jättebra och var tokigt kul! Och tydligen pratar den där Pippi en väldigt bred 08-dialekt. Så kan det bli när man får på sig en peruk och spelar allan ;)


imorgon, torsdag.

Det händer mycket imorgon.

För det första är det LÖNING och jag fick x antal tusen mer i lön än vad jag hade räknat med. Det känns helt okej om man säger så.

För det andra så ska jag agera Pippi Långstrump på en förskola imorgonförmiddag. Känns fantastiskt skojigt! Åh, så spännande!

För det tredje så ska jag iväg dit jag förhoppningsvis ska börja jobba ideellt typ när som helst. Kan berätta mer när det är klart :) Lite intro och så imorgon skulle jag tro. Kanske skriva papper om de gör sånt.

För det fjärde blir det minsann uppstigning klockan 6 imorgonbitti. För Hoffmaestro & Chraa ska gästa Äntligen Morgon och Mix Megapol, hurra!

För det femte så är det jippo på Modehuset imorgon som jag ska på med några av mina tjejor.


Mycket trevlig dag imorgon!

åh.

Och det här kan man ju inte se för många gånger.

ika i rutan.

Minns ni detta?

 

Åh, vilka barndomsminnen! Jag älskade Ika! Och jag tyckte hon var lite konstig som dansade med ett skelett. Men framförallt så tyckte att hon pratade så konstigt...


någon?

Någon som är intresserad av att köpa min HP530-laptop? Köpte den hösten 2007 och den används inte allt för ofta. Ingen aning om pris, men det kan nog diskuteras!

Intresserad? Maila! [email protected]

Kom igen!

aj.

För typ 1½ veckor sedan så skulle jag hämta en kartong med kassar på lagret, på jobbet. Jag lyfte ner en kartong från hyllan och när jag har den ovanför huvudet så tappar jag balansen lite och är på väg att trilla. Dessutom ligger det en kajak på golvet som förminskar ens möjliga ståyta väldigt mycket. Rädd för att trilla eller tappa kartongen på kajaken så tar jag ner kartongen och tar emot den med ena benet. Det resulterar i ett litet hack i låret och senare ett blåmärke:



Nu börjar det blir lite sådär gulgrönt och fint. Det har känts betydligt mer än vad det ser ut. Men i och med detta blåmärke kom jag att tänka på ett annat blåmärke. För några år sedan, närmre bestämt sommaren 2007 så trillade jag i trappuppgången. Jag hade varit föredömlig och satt på mig gummistövlar eftersom det regnade ute, men det skulle jag ju inte gjort. Först såg det inte så farligt ut:



Men efter ett par dagar var det "lite" värre..:



Jag hade typ problem att sitta... Jag får ursäkta de fula och urtvättade underkläderna, men vet ni hur sköna de där är? Och VARFÖR ska alltid de skönaste trosorna var de fulaste? Är det orskriven lag på det?

Och igår. Jag skulle peta in ett par mössar i de fack som vi har i hatthyllan. Då fastnade jag med ringfingernageln i någon liten skåra i hatthyllan så hela nageln böjdes. Det gjorde så satans ont. Alltså. Den böjdes inte bara det vita man klipper av, utan nedanför. Liksom där det sitter fast. AJ! Hela det där scenariot spelade upp i mitt huvud typ tusen gånger igår och det gjorde lika ont varje gång. Nu har det blivit skräcken. Efter hälsenor. Hälsenor är typ det värsta jag vet. Jag lider av att jag äger två stycken själv.

Klantig eller otursdrabbad?

deklaration.

Visste ni att man redan nu kan få reda på om man ska betala tillbaka eller få tillbaks lite på skatten?

Logga in via här, tryck på Skatteuträkning och sen Nästa två gånger. Tada!

Jag hurrar inte i år. Ska betala tillbaks över två lax. Bajs.

anställd!?

Alltså. Hörni. Jag fick ett samtal. "Vi vill gärna anställa dig." Hörde jag rätt? Är det sant? Det finns en risk att allt skiter sig. Men jag är så glad att jag skakar. Ringde Anders, han svarade inte. Ringde mamma och tårarna sprutade. Jag kan inte fatta att det är sant. Att jag kommer ha ett arbete att gå till varje dag. Att jag VET när jag ska jobba. Att jag VET att det kommer lön in på kontot varje månad.

Åh, herre min gud. TACK!


Snart kan jag döpa om bloggen, hurra!

vinkelivink.

Vinkade av sötpöt på tåget. Har for till Malmö, kommer hem på onsdag. Saknar honom redan.

Vill inte slicka mig om läpparna, vill inte tvätta min höger hand, vill inte byta tröja.
För där finns han kvar.



var åka?

Besökt Atta på Resia och fått en del priser. Mexiko var ändå med i bilden... :) Men det man får för en vecka på Mauritius kan man få tre veckor i Mexiko, tål att funderas på! Annars åååh, första åka till Seychellerna och sen vidare till Mauritius. Åh! Ska tillbaka på fredag och hoppas att fler resmål har släppts!

Någon som har något att säga om de ställen jag nämner/liknande plejs (paradisställen!) så kommentera GÄRNA!

smekmånaden.

Vet inte jag om jag nämnt det tidigare, men vi planerar ju en, för oss, storslagen smekmånad.

Tanken är att den går av stapeln i november eller januari. Vi har skaffat oss en hejdundrande bra kontakt på Resia här i Kalmar. Atta heter han, fantastisk service! Underbart! Varför det blev Resia och inte Ticket förklaras enkelt med att Atta tog oss till sig och hade massor med idéer första gången vi träffade honom. Tanten på Ticket hade typ Thailand som förslag, dit vi inte vill åka. Men vad bra, grattis. Hej då Ticket!

Nåja. Vi hade ju i princip bestämt oss för att åka till Söderhavet, en dröm vi haft på olika håll som blivit gemensam. Min härstammar med all sannorliket från Pippi i Söderhavet och VilleValle, eller vad han hette. Första budet var att först åka till Nya Zeeland, sen till Cook-öarna och avsluta med shopping i Bangkok (den delen av Thailand gick vi med på ;)). Men det blev way för dyrt. Att bara åka till Cook-öarna förstod vi sedan att det inte skulle passa oss. Det finns helt enkelt för lite att göra och vi har ju tänkt vara borta i typ tre veckor. Det är bara slappa, slappa, slappa där. Visserligen ska vi det en massa, men vi vill ändå ha möjligheten att välja om vi vill det eller hitta på saker.

De nya alternativen blev Maldiverna, Seychellerna och Mauritus. Jag ratade Mexiko och den där delen av världen rätt fort, jag har ingen riktigt svar på varför. Men jag vill till paradiset! Anders har lånat en massa böcker om de tänkta resmålen och läst och sedan berättat för mig (bekvämt!) om de olika ställerna. Jag minns inte varför, men vi ratade så småning om Maldiverna. Så nu återstår Mauritius och Seychellerna. Och om det blir som vi önskar ska vi till båda länderna! Häftigt!

Mauritius erbjuder paradiset, långa vita stränder, kristallklart vatten, palmer vid strandkanten osv. Det är slappa, slappa, slappa MEN det finns en massa grejer att hitta på. Nationalparker, båtturer och ja. You name it. Simma med delfiner och klappa hajar. Det sistnämnda är jag inte så jättepigg på, men häftigt att berätta för barnbarnen så jag måste övervinna en rädsla där.

Så idag ska vi till Atta på Resia för typ femteelefte gången. Vi har väntat på att charterbolagen ska släppa sina resmål och sånt för vintern 2010/2011 och det gjorde dem förra veckan. Så Atta skulle kolla upp priser och dona lite med olika förslag till denna vecka, så det ska vi kolla på idag! Åååååh!

Det här är ju helt tokigt. Det är som en dröm! Tänk att åka till Mauritius, alldeles nygift med sin kära make! Jag fattar liksom inte att det sker på riktigt, att det innefattar mig och Anders. Att det är VI som SKA ÅKA. Helt ofattbart. Jag blir så glad när jag skriver det här att känslorna sitter utanpå kroppen, jag vet inte var jag ska göra av mig själv! AAAH!

Bild lånad från ving.se


sol, sol, sol.

Tänk att solen gör en så glad! Är det bara mentalt eller utsöndras något i kroppen som gör att man blir glad, när man ser och får sol på sig? Let me know!

I lördags blev det ingen snaskätande. Det blev Lilla puben med Johan, Malin och Calle och sen Studentpuben med desamma. Och så Anders förstås. Snaskätandet blev igår istället. Efter en väldigt mumsig middag och efterrätt! Smask!

Ny vecka, nya möjligheter! Idag eller imorgon bör jag få svar angående anställningen jag har varit på intervjuer för, senast i torsdags!

lördag.

  • tidig (för att vara lördag) uppstigning med söt
  • frukost i soffan framför reprisen av Draknästet
  • bestämma och beställa vigselringar
  • köpa konstiga ölglas på kårens loppis
  • cykla till jobbet
  • jobba
  • le
  • cykla hemåt med stopp på Maxi för snaskinköp
  • köpa och äta kebabrulle - fläskigt
  • äta av snasket och sen får vi minsann se vad lördagskvällen erbjuder


Mindre än fyra veckor till New York!

gemjakt.

Flora jagar gem, sötkatt!


turturduvor.

Jag tror det har flyttat in ett duvpar på vår gård. Så himlans mysigt.

Bara de bajsar på annan plats.

återuppstått.

Ni kanske inte har saknat mig. Men jag har saknat bloggen. I onsdags när vi kom hem hade vi inget internet, ingen tv, ingen telefon. Eller jo. TVn och telefonen var här, men ni fattar. Ringde Tele2 och det var inget större problem utan det låg hos oss liksom. Ringde igår igen och fick ett snorkigt svar från en Alexandra om att det "kan ta några dagar att ordna", bah. Anders ringde igen och det slutade med att vi blev bjudna på lite grejer nästa månad, tack tack.

Men så idag. När jag hade glömt stänga av TVn efter att ha sett på film så dyker det upp en TV-bild. AAAAH! Glad blev jag.

MEN. Det har varit rätt nyttigt att vara utan TV. Jag har - dock utan att lyckas - föreslagit att vi en dag i veckan ska ha det TV- och datorfritt här hemma. Spela spel, läsa, sy, prata. Ja. TÄNK vad dessa elprylar styr ens liv. Det är helt makalöst.

Men nu är jag här igen. And I love it.

vårtecken.

Jag letar som vid den här tiden varje år med stora ögon efter vårtecken. Det tydligaste hittills är ju utan tvekan sopade trottoarer och gågator. Igår såg jag två män sopa en trottoar, idag upptäckte jag att "vår" trottoar är sopad, idag när vi gick en sväng på stan var en del av Kaggensgatan sopad! Jag blir så glad! Mot denna sopade gata dunsade mina fötter iklädda - precis - Converse! Ett annat tydligt vårtecken! Jag har även tagit ner en mellan-två-årstider-jacka som jag använder friskt! Lite kall att cykla i jobbet i dock. Fick den erfarenheten i söndags. Och hängt upp dunjackan! Annars är ju ett trevligt vårtecken att jag låg en halvtimme och slumrade till på altanen idag, dränkt i solsken. Saken var den att jag plötsligt inte fick följa med Anders stan (vad gjorde han!?) och jag kom hem utan nycklar. Men jag är glad att det blev så, jag hade inte lagt mig på altanen annars.

Jag tycker även mig se knoppar på buskar och träd. Men jag tror det är 99% inbillning och 1% sanning. Med andra ord en svag, mycket svag tillstymmelese av knoppar. Knappt märkbara.

Åh, undebara vår!

Inget grus, inget grus, inget grus!


fotograf.

Har fått tag i en fotograf här i Kalmar som tar en tiondel så mycket betalt som de andra. Vi har haft lite mailkontakt och träffades nu ikväll. Så vi bokade honom! Det kändes toppen alltihopa! De stora bitarna faller på plats. Nu är det mat och cateringfirma kvar, sen är de allra största grejerna kirrade! Najs!

en underbar fredag.

Jag funderar på om en fredag kan bli mycket bättre än den här fredagen, i alla fall, ser ut att bli.

Först en lång morgon, alltså. Jag stiger upp tre timmar innan jag börjar jobba. Sen KÖR jag BIL till jobbet. Sen jobber jag 10-14 (najsig tid ;)). Sen KÖR jag BIL hem, äter något lätt, peppar, förbereder mig för att sen gå till en ANSTÄLLNINGSINTERVJU. Efter intevjun så blir det en eller ett par ärenden på stan. Beroende på hur intervjun har gått kan ju sinnesstämning verkligen variera härifrån, men jag kommer nog vara glad. Sen hem och dona lite, typ vika tvätt, förbereda maten samt hämta sängkläder. Vid halv sex KOMMER TITTI och någon timme senare kommer Anders hem och då blir det middag. Fredagsmiddag. Sen hoppas jag på Let's dance och ätande av lite glass.

IT'S FRIDAY I'M IN LOVE!

morgonens dröm.

Jag drömde att jag och Anders steg av en buss i Frankrike. Vi var på någon typ av semester. Vi kom till ett ställe där det var rätt mycket folk och små hus. Anders bar, varför vet jag inte, en stekpanna med brynt köttfärs i famnen. Vi hade varsin ryggsäck. Vi checkade in på detta hotell/vandrarhem och skulle bo i rum nummer 11. Vi letade efter rum nummer 11 och det var inte lätt. Nummer 4 låg bredvid nummer 10 och sen kom nummer 11. Vi gick in. Där innanför dörren var det ett stort rum med en massa tonåringar i. Det stod två sängar i rummet och de stod huvud mot huvud. Vi skulle alltså ha den ena sängen. Och vi trivdes inte riktigt med att dela rum och dessutom sova så nära främlingar. Det var väldigt varmt och svettigt, hög luftfuktighet. Vi hade morgonrockar på oss och bestämde oss för att duscha. Badrummet låg några trappsteg upp och var väldigt fint för att vara på ett sådant här ställe. Samtidigt som vi bestämde oss för att duscha beslutade vi för att försöka hitta ett annat hotell efteråt. Vi tog upp ur våra ryggsäckar, typ handbagage, varsin 3-liter fryspåse fyllda med duschcremesflaskor. Då konstaterade jag att vi hade glömt - eller Anders hade glömt vår vanliga packning i bussen (jag vette katten varför han fick hela skulden). Vi tänkte att bussen måste ju ha åkt, så det är det inget att göra åt, så vi undersökte inte saken närmre. Vi gick in i badrummet och det sista jag minns är en av duschcremespåsarna på golvet.


Senare så drömde jag att jag sprang omkring i Kalmar och det handlade om typ en mobilteelfon eller ett simkort. Det var någon typ av kundtjänst där alla satt omkring något bord och kunderna sprang omkring mellan dem, fast det var en telefonkundtjänst. Alla bara skrattade åt mig och inget gick som jag ville. Jag var på något café och trodde allt hade löst sig men så fick jag i alla fall bara en bulle och ett glas mjölk och det löste ju ingenting. Jag började gråta. Jag var dessutom man. Jag hade en vit skjorta, en löst knuten slips och kavaj på mig. Och kalsonger. Inga byxor.

en stjärt på himlen.

Idag var jag med Jossan på Kalmar teater, vi såg Cecilia Frode i En stjärt på himlen, av och med henne.
Citat:

"Att min granne hälsar samtidigt som han grenslar sin cykel betyder ju inte att han vill ligga med mig."

"Hej då lilla fittan!"

"Jag snöt ut en makaron igår."


Med flera.

Så underbart. Om ni sett Ängelen så se denna. Eller se den ändå. Visserligen var det turnéavslutning ikväll, men om den kommer upp på teatrarna igen. Så förbaskar roligt och ännu mer tänkvärt. Hon lyckas verkligen sätta ord på funderingar.

"Man ska inte ta saker på allvar och man ska inte ta saker personligt. Men om jag inte tar det personligt, då tar jag ju heller inte dig på allvar - och du vill väl bli tagen på allvar? -tystnad- Jag skojade bara!"

räknande.

Räknar och har mig på bröllopskostnaderna. Finns många alternativ om man säger så. Ojoj! Jag vill liksom bara spika allt nu nu nu. Men man får inte ha för bråttom. Det ska ju bli rätt. Det ska ju blir så bra. Det ska ju bli BÄST. Hurra! Förresten så har jag hittat en fotograf till bröllopet! Till ett rimligt pris. Var inne på någon hemsida där deras lägsta pris var typ 16,000.. Ehm. Får man guldfotografier då?


intervju.

Och vad ska jag göra imorgon eftermiddag?

Jo serni, jag ska på anställningsintervju! YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEES!

riiiingilipling.

Nu har jag, med hjälp av kusin Karin, fått andra ringsignaler på min telefon! Tjoho!

Dock så vet jag fortfarande inte hur man gör för att få en låt, från exempelvis iPoden, att fungera som en ringsignal. Det verkar ju banne mig inte fungera och det är dååååligt!

ajfånringsignaler.

Alltså. Jag stör mig något fruktansvärt på att jag inte fattar hur man kan välja någon annan ringsignal än de förinlagda på min AjFån. HUR GÖR MAN!? Hur får man t.ex. en låt som ligger i iTunes/iPod:en som ringsignal!? Någon som vet? Jag har letat runt i telefonen, jag har letat runt i iTunes och försökt synkronisera och grejer, men jag lyckas in. Och jag fattar inte.

Någon som vill hjälpa mig?

gaddarna.

Varför gnisslar man - jag - tänder? Det gör ju ont. Men framför allt HUR slutar man med ett sådant här omedvetet beteende?!

vasaloppsskjut?

HAHAHAHA!

skinande rent.

Nu är det skinande rent här hemma. Det enda som är kvar är att vänta på att den sista tvätten ska bli torr samt att stryka några dukar. Som jag har sagt att jag ska göra sen i början av januari. Det är liksom dags nu.

Var en sväng på stan - det fick bli promenaden. Köpte en ny filt, en ny disktrasa samt en bukett med tulpaner.  Jag hade på mig Converse - ett tydligt vårtecken! Under dagen vågade jag mig även på att hänga upp dunjackan i förrådet. Faktiskt. Jag hoppas att det dröjer till december innan den åker ner igen - men det kan ju hända att det blir tokkallt igen. Det märker vi! :)

städdag.

Idag blir det en halvstorstädning. Ska sätta fart nu så att jag hinner med en promenad i solen i eftermiddag.

Vid 8-snåret imorse var det 2,8 plusgrader. I skuggan. Underbart! Nu är det över 13 plusgrader i solen. Åh, så härligt! Vår vår vår!

passar perfekt.

Ikväll så skedde det till slut. Jag provade klänningen!!! Hade Bohlin som mentalt stöd hos mig.

Mina breda höfter satte stopp för att kliva i den så jag fick trä den över huvudet. Dragkedjan var lite, men betoning på lite, meckig att dra upp. Men vet ni? Klänningen satt som gjuten. Den satt helt perfekt. Det är nästan böter på att en klänning får sitta så bra. En klänning som är gjord på andra sidan jordklotet och fraktad hem till min dörr i Kalmar. Ytterkjolen är något lång dock, jag tror den blir lång även med högklackat så det måste åtgärdas. Men det är dumt att göra innan jag har skaffat skor, så jag vet hur mycket den ska kortas.

Och nej. Ni får ingen bild. Jag har MMSat bilden till mamma och pappa, min tärna och en kollega som tjatat på mig sen jag fick den om att prova den. Jag fick toppbetyg av tärna och kollega. Mamma och pappa är tysta än så länge. De har nog inte sett det än... :)

Ni får en bild. Eller. Inte alls. Ni får MÅNGA bilder när bröllopsfotona landar i våra händer! Stå ut i typ fyra månader ;)

kranen.

Varför ser min näsa så stor ut? Den är ju inte alls stor.


har ni hört om detta?

Alltså. Det var en liten notis i Barran i veckan. Jag tycker det är så... sjuk. Äckligt. Helt jävla sinnessjukt. Man blir ju smått illamående. Kalmar är för litet - jag vet liksom vad dem heter. Grattis.

söndag.

Idag har jag fortsatt att le, det gör ont i kinden men det är det värt!
Idag fryser jag om fötterna.
Idag har jag tittat på allt som jag hittat om Laila Bagge och Niclas Wahlgrens bröllop.
Idag åt vi dyr pizza till middag.
Idag strejkade Bohlins blip.

Imorgon ska jag prova bröllopsklänningen.
Imorgon är det internationella kvinnodagen - det bryr jag mig inte så mycket om.
Imorgon ska jag äta lunch med min föredetta chef tillika vän, Emelie.
Imorgon åker Anders till Malmö.
Imorgon ska jag inte ställa någon väckarklocka.
Imorgon ska jag göra nytt pass.
Imorgon är en annan dag.

skit.

Inte sett andra chansen men fått uppdateringar från flera håll via SMS. Det enda jag brydde mig om var att Alcazar skulle gå vidare. Det gjorde dem inte. SKIT. Nåja. Nu hejar vi på Ola och Anna i finalen. Och kanske någon mer. Minns knappt vilka som är där.

Annars har jag lett hela dagen och hela kvällen. Inget får mig att le så mycket som när jag står på ett dansgolv med min älskade, blivande man. Jag får ont i kinderna och jag älskar det. Åååh.



Goood natt, Sverige!

s(a)uck.

Jag somnade typ 10 minuter innan resultatshowen (som TV4 själva kallar det) började igår. Let's Dance pratar jag om alltså.

Och kollade in aftonbladet.se nu. Alltså. HUR kan Sauk åka ut före Willy? Det är ju hela makalöst... Han hade ju 9 poäng när juryn gjort sitt, den som låg nästsist hade 23 om jag inte missminner mig. Vad är det då för FEL på svenska folket? Bah. Alla som tävlade - bortsett från Willy - är ju jätteduktiga och jag tycker alla är värda en chans i finalen. TÄNK om Willy är med i finalen. Vad trött man blir. Bah. Hejade nog på Sauk och Galli tidigare. Så Galli for the win, nu då!


P.S. Krystad rubrik? ;) D.S.

sol sol sol.

Lördag och solen skiner allt vad det kan från en klarblå himmel. Man kan inte annat än bli så himla glad! Jobbar 12-16 idag och ikväll ska vi fira vår Johan som fyller år! Innan jag cyklar till jobbet ska jag klippa Anders hår.

På tal om cykla. Igår cyklade jag till jobbet för första gången sen i mitten av december. Och jag har bara cyklat en gång över huvud taget emellan det... Jag hade ju kunnat cykla tidigare i veckan men jag vågade inte utmana ödet när jag har snorat som jag gjort, svårt att snyta sig när man cyklar. Men det gick fint att cykla! Hade ju inte glömt hur man gör, men jag var lite orolig för isfläckarna. Men jag hade koll, som tur var. Bra bra. Känns skönt att slippa lägga pengar på bussen samt att slippa vänta på den samt att få lite vardagsmotion!

middag. eller inte.

Hade tänkt laga pannkakor till middag. Men plötsligt blev det bara vi ikväll och i helgen så jag funderar på att strunta i det. Vi har dessutom pratat om att se Snabba cash på bio ikväll och McDonalds ligger ju granne med Biostaden.

Hm.

att resa inom Sverige.

Jag har ju min älskade familj 40 mil norrut i landet. I 08-området. Det innebär ju en del resande, upp och ner. Jag skulle vilja åka hem till mor och far nästa söndag och stanna till typ torsdagen. Jag har kollat SJ, det blir helt galet dyrt. Ungefär 1300 kronor t/r och då är det inte de bästa avgångarna. Dessutom är det ju inte sådär jätteroligt när SJ gått ut med alla vartannat X2000 kommer att ställas in i mars. Och det blir ju titt som tätt byte i Alvesta mot just ett X2000 från Malmö mot Stockholm, så risken är ju rätt överhängande.

Swebussexpress är ju helt klart billigast. Men det är ju ingen liten restid. Kommer inte under fem timmar och 55 minuter och avgångarna passar sig inte alls. Urk.

Då har vi ett alternativ kvar som är kollektivtrafik. Nämligen flyg.

Kalmarflyg-biljetterna hamnar på samma pris som SJs. Men tar 55 minuter jämfört med 4-5 timmar där förseningar inte är inräknade. Dock är det längre från flygplatsen till mor och far än från tågstationen.

SAS-biljetterna hamnar på 970 kronor, men då ligger Arlanda väldigt mycket längre bort än Bromma, där KalmarFlyg landar.

Visserligen kan förmodligen mamma och pappa hämta mig på både Bromma och Arlanda, men det känns lite väl att be dem köra äna till Arlanda... Har en känsla av att det tar längre tid med bagage och så där också. Avgångarna hos både SAS och KalmarFlyg passar mig dessutom ännu bättre.

Är det inte helt jäkla galet att det är SÅ pass mycket billigare och smidigare att flyga och bidra till en jävla massa utsläpp än att åka ett väldigt miljövänligt tåg? Det stör mit så i ni h*lvete.



Problemet är bara att jag inte alls hade så mycket pengar kvar som jag trodde. Skit.

AAAAAAAAAAAAAAH!

Det kom en man och knackade på dörren och frågade om jag var Elin Westerberg. Och det är jag ju (några månader till i alla fall). Han hade paket till mig. Jag fattade ingenting. Sen såg jag paketet. Och de kinesiska tecknen på det. Då förstod jag - MIN BRÖLLOPSKLÄNNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ligger paketet på byrån och jag vågar inte öppna det.


ledig torsdag.

Har ju blivit tokigt mycket jobb på sistone, så underbart! Så därför kallar jag mig inte arbetslös de dagar som inte innehåller jobb, utan ledig. Så det så.

Idag är jag ledig. Idag ska jag bara ägna mig åt mig. T.ex:

- läsa ut Snabba cash (bio imorgon!)
- duscha länge och ta bort epillera mig
- klä mig fint men väldigt skönt
- förmodligen ta en promenad i solen
- se på Gossip girl
- se om jag hittar rimliga biljettpriser så jag kan besöka 08-land om 1½ vecka
- något annat
- och handla lite - hade gärna sluppit men så får det nog bli

hög nivå.

Igår var det hög nivå på skämten på jobbet:


- Hur vet man att det är en råtta i kylskåpet?

- Vad heter gynekolog på isländska?

- Vilken är världens minsta fågel?



Klura på dem, ni!

mys.

Har krupit in/ner i mina nya mysbyxor. Kan inte bestämma mig för om de är snygga, galet fula eller helt okej. Men en sak är säker - såååå sköna!

bild från stadium.se

sol.

SOL SOL SOL! Man blir så glad!

Känns som om denna onsdag kommer bli riktigt najsig! Kommer ju gå hem tokigt tidigt idag, kl 17 redan! Har ju jobbat till 20 måndag och tisdag. Och då blir det hem att laga middag, vilket jag inte gjort på en halv evighet. Älskade söt!

Men nu ska jag ta en härlig promenad till jobbet!



Godmorgon på er!

frusna fåglar.

Jag har köpt små talgbollar och hängt ut till pippifåglarna. En är helt slut och de andra hänger fortfarande orörda. Jag har inte sett en enda liten sparv sitta där och smaska. Den som är slut måste ha trillat ur och ner eller blivit uppäten av en kråka, eller nåt. Jag hoppas dem hittar hit snart...

Tycker så synd om fåglarna. Men mest synd tycker jag om svanen i Kalmar som blivit änkling. Stod en notis i Barran om att dens livspartner dött och fryst fast i isen. Det är även, gissningsvis, gräsänder som fryst fast i isen i Systraströmmen vid Sveaplan. Man ser liksom bara en liten bit kropp och två små söta andfötter sticka upp mitt i isen. Det skär i hjärtat på mig varje gång jag går förbi och ser det. Usch.

Stackars fåglarna.

solsidan.

Hör ni. Är inte Solsidan som går på TV4 på fredagar bland det bästa som sänts på väldigt länge? Typ sen Nile City? Det är ju å oerhört kul. Och det är ju så kul för att man kan placera in sig själv i de flesta av situationer. Fantastiskt! Fredagens avsnitt var ju helt outstanding, så satans kul.

Jag tittade på det igår på lunchen på jobbet och satt och asgarvade där med plopparna i öronen så jag lät nog mer än vad jag vet.

På jobbet, tänker ni? Jo, visst serru. Med en AjFån kan man det! Trodde det skulle vara alltför jobbigt att titta på en å pass liten skärm, men det funkade helt okej! Dessuto hackade det INGENTING, vilket det alltid gör via datorn. Och det var ingen reklam ÖVER HUVUD TAGET! Fantastiskt!

den där lilla.

Alltså. Jag har ju suktat efter en mini-PC typ i ett år. Jag tog ju mitt förnuft till fånga den där dagen på SIBA och tänkte att om ett år har de gått ner rejält i pris. Jag vet inte om de gått ner i pris. Men jag vill fortfarande ha en. Helst en vit.

Däremot behöver jag ju inte skaffa någon dongel eller så till, jag har ju min AjFån! Däremot så är det lite AjFånens fel att jag tvekar lite. Jag känner ju att den är någon mellanting mellan dator och telefon. Är det då nödvändigt att ha:

- en stationär dator hemma
- en vanlig laptop
- en mini-PC
- en AjFån

Känns inte SÅ rimligt. Men GUUUUUUUUUD vad jag vill ha en mini-PC. Då kan jag sälja min laptop. Ju. Måste kolla runt lite.

nattens dröm.

Alltså. Jag skämtar i sömnen. I mina drömmar.

I natt drömde jag att jag var en korsning av mig själv och Serena i Gossip Girl (tittat lite mycket nu kanske) och mitt sällskap var någon av mina vänner, minns inte vem, som var en korsning med Blair i Gossip Girl. Vi var och shoppade på typ H&M fast det var väldigt mycket mer exklusivt. Dessutom låg detta H&M:t i Finland. Vi pratade om valutan och någon sa "Har dem inte mark här?" varpå jag svarade "Nej, han har ju Jonas!"

Alltså. Jag skrattar åt det här själv nu. Fattar ni över huvud taget skämtet eller är det skittråkigt...?

Bohlin skrattade. Kanske bara av hövlighet.

shipped.

KLÄNNINGEN ÄR SKICKAD!

Från Kina mot Sverige. Just nu i Shanghai!

1a mars.

Idag:

- grattar jag farfar i himlen
- är jag fortfarande förkyld
- försöker jag få ett samtal gjort nu på morgonkvisten
- jobbar jag typ 11 timmar, det återstå att se
- är mycket snö försvunnen


RSS 2.0