beachparty.

Massa ärenden avrättde under dagen. Klänning inköpt till kvällen. Häng utanför kåren med AP och Petra. Grillning på vår altan. Nu häng med Johan och söt tillsammans med:



Haha!

Senare blir det någon födelsedagsfest och sen KÅREN!

smultron.

Det är mycket smultron just nu. Jag har köpa smultronschampo, smultronthe (som dricks just nu, mums!) och ska idag köpa smultronplantor. Men jag klagar inte. Jag skulle nästan vilja vara ett smultron!

Uppe med tuppen idag, på en lördag dessutom. Men jag somnade strax efter 22 igår och har halvdvalat sen tidningsbudet sprang över gruset på gården vid 5.30 tiden. Dessutom ska jag purra Anders vid 8-tiden för en timme senare ska vi låna bil och göra ärenden på

- Plantagen
- Djurkompaniet
- Jula
- Maxi (om vi hinner)

Ikväll ska jag leka med AP och gå på Beach Party, massa skojigt! Nu fortsätter jag dricka the och lyssna på Ring så spelar vi - underbara lördagsmorgon!

ledig.

Nu är det två dagars ledighet som väntar efter åtta dagars arbetande. Skönt!

Imorgon blir det upp tidigt för att låna bil och göra en massa ärenden. Eftermiddagen får jag se vad den erbjuder. Kvällen erbjuder partyparty med den bästa skåningen! Söndagen spenderas nog med x antal liter vatten i solen eller framför TV:n!

hm!?

Det här inlägget är kommenterat på detta vis:

Postat av: H / Pj

"83dagar kvar till min födelsedag! "
"jag vet, jag har läst det på bloggen" :)

2009-05-28 @ 22:46:18


Jag fattar INGENTING. Och vem är det som har skrivit det? Är det pappa som råkat göra ett j efter P:et? Eller vem kan det vara? Kan du ge dig till känna!? :)

som katterna.

Vid sånt här väder önskar jag extra mycket att jag vore katt... Anledningen? Se nedan!




drippdropp och hackhack.

Det regnar ute och givetvis har jag regnkläderna på jobbet. Hoppas det har slutat till strax innan 11 då jag ska bajka iväg. Nu ska jag däremot hacka grönsaker till taco-middagen ikväll så är det gjort. Å så har jag fixat mors dag-present! :) Dock avslöjar jag inte vad eftersom mamma och pappa smygläser bloggen ibland! Det har föresten Anders också börjat göra. Så nu säger banne mig ALLA "jag vet, jag har läst det på bloggen", så fort jag ska berätta något! ;)

musik ska byggas utav glädje!

Gjorde just en beställning på cdon. Fyra skivor för 395 kr. Även om jag nu t.o.m. har Spotify gratis så älskar jag att få hem skivor. Musik som jag VERKLIGEN tycker om vill jag ha på skiva. Extra viktigt är det när det är små svenska artister, såsom Veronica Maggio och Miss Li. Men, genom min beställning ser man verkligen bredden på min musiksmak, även om det är långt ifrån allt. Kolla:



Disco Defenders - Alcazar
Mästerverk - Evert Taube
Vatten Och Bröd samt Och Vinnare Är - Veronica Maggio



Blandat, blandatare, Elin! :)

forza barca!

20:45 är det avspark i Champinjon ligans final, Barcelona ska slå Manchester United så det står härliga till!

Och jag är sååå sötsugen. Kladdkakemuffins går ju fort att baka...

off to work.

Börjar jobba om en halvtimme... Segt. Tänkte promenera till jobbet, förbi Kallskänken också. Köpa lunch till en kollega. Har muppig känsla inom mig, vill inte ha den där. Skit.

Satt in 5000 kr på sparkontot, nästan lika mycket kvar och betalat Anders lika mycket. Och skatteåterbäringen kvarstår att komma. Jag verkar helt pengabesatt, men det är så himla skönt att inte allt är slut på studs. Så sjukt skönt.

icke-sömn och böcker.

Jag steg upp 06:09. En mycket konstig natt med tusen olika drömmar och vaknande HELA tiden. Vaknade första gången 00:13 och efter det var det nog kört. Vid 05 steg jag upp och stängde fönstret eftersom det blåste så mycket att dörren åkte fram och tillbaka och lät en massa.

Saken var den att jag hade ställt klockan på 06:00 för att gå upp och lyssna på Äntligen Morgon eftersom Suzanne Reuter och Allan Svensson någon gång under morgonen skulle gästa programmet. Och givetvis prata om Svensson, Svensson som de spelar i Kalmar i sommar.

Nåja. Under morgonen har jag hunnit äta yoghurt, dricka en kopp the samt gå igenom litteraturlistan för sommarkursen. Alla böcker finns på Stadsbiblioteket, några är utlånade med återkommer inom två veckor så det är lugnt. Funderar på när jag ska gå och låna dem, jag vet ju inte när under kursens gång jag ska använda dem...

lön, lön, lön, dregel.

Igår fick jag ju lön från extrajobbet och idag kom lönebeskedet från vanliga jobbet, innan midsommar trillar skatteåterbäring in. OJOJ. Riiiik Elin!

Anders ska ha 5000 kr av mig (de vanliga räkningarna + kameralånet) och så mobil, Nautilus, frisktandvården och Barran. Pengar till matplånboken och femundra inför kommande inköp av kattsand och kattmat. När jag betalat allt detta har jag NIOTUSENETTHUNDRAFYRTIOSJU kronor kvar! Galet!

Sen kommer skatteåterbäringen OCKSÅ! Helt galet! Vad ska man ta sig till!? Plus att jag har 300 kronor i presentkort på H&M och 300 kronor i presentkort på Vero Moda, ojojojojjjj!





Jag smider planer! :)

valet.

Det slog mig just att jag ju måste förtidsrösta, eftersom jag befinner mig i 08-land den 7e juni...

Men den stora frågan kvarstår - vad tusan ska jag rösta på? Ingen information har kommit till mig via t.ex. posten. Om de vill ha högt valdeltagande så hade ju lite information varit på sin plats. Visst, visst, jag kan ta reda på en massa saker själv men det blir inte av.

Om ingen drastiskt händer så vet jag nog vad jag ska rösta.

järnspikar och skit.

Igår var det morgonpromenad. Idag var tanken att gå till gymmet. Somnade i soffan, på Anders axel, igårkväll. När jag vaknade kände jag av begynnande halsont. Halsontet har givetvis tilltagit i natt. Åååh! Så sjukt irriterande! Jag har ju väntat och väntat med att träna för att vara säker på att den förra förkylningen hade gått ur kroppen helt. Och så när man väl tycker att det är dags, nehej då!

GAH!

jobbilijobbjobb.

Tre dagar av åtta avklarade. Idag var det väldans lugnt på jobbet, kvävde "några" gäspningar. Dagens reklamation (eller försök till) var i särklass och helt klart veckans skratt! :)

Och liksom igår - bästbästa kollegorna! Tänk om man kunde välja att ta med sig sina kollegor till de jobb man kommer ha (någon gång), fantastiskt! TÄNK att det kan bli så, lite grand! Visst Johboh!

Haha - "vem är störst och starkast i skogen JohBoh (BohKoh)!" Så kan man också se det.

Nej vaddå. Svammel? Aldrig hört talas om.

G(B)AIS-KFF 2-2, tack å lov för Mendes och jävla rövmatch. Jag studerade mina fötter istället.

det är söndagmorgon och huvudet känns inte tungt.

Jag vaknade vid 7 och var egentligen pigg, men jag ville inte gå upp. Så jag slumrade om en stund till. Gick upp 8.30 då Anders kom hem. Han hade varit vaken från kl 7 igår morse tror jag. Uscha. Vi pratade lite och sådär. Tittade på Nyheterna på i sängen och som väntat så snarkade Anders rätt snart. Min söta Anders!

Jag var en sväng på Konsum för att handla lite frukost, eftersom jag inte har någon rast idag på jobbet blir det att äta sen och stor frukost. Yoghurt med müsli, hårdkokt ägg och ett par knäckemackor. Dricker en kopp the nu.

Innan jobbet ska jag till Djurkompaniet samt Media Markt - köpa kattmat och lämna tillbaka en sladd. När jag kommer hem i eftermiddag så ska det ätas pizza/kebab och ses på FOTBOLL! Hurra!

hemma, dessutom helt ensam.

Jag blev hemma. Dessutom ensam om man inte räknar djuren. Anders fick rycka in och jobba. Synd att det inte skedde typ två timmar tidigare, då hade jag gått på partaj!

Nåja. Nu är jag ensam hemma och på väg att lägga mig.

gääääääsp.

Jag sitter och gäspar och klockan har inte passerat 20.00 än. Jag blir nog hemma ikväll. Och pigg på jobbet imorgon!

inte lätt att ta beslut ikväll, inte.

Vara hemma med Anders eller bege sig ut i natten utan Anders? Jag kan verkligen INTE bestämma mig. Gah. Får fett med spunk.

Idag köpte jag två t-shirts/klänningar på jobbet. Finfint! Framförallt då den ena kostade 124,50 SEK istället för 399 SEK. Joserru!

tramp, tramp.

Ska gå på toa sen är det dags att trampa ut de 5 kilometrarna till jobbet. Jepp.

nykvarnsbo.

Lyssnar - som varje lördagmorgon - på Ring så spelar vi på P4.

Det är en Nykvarnsbo som ringde in! Tufft. En finne, kanske släkting till nyligen ingift svägerska!? :)

min dröm.

Anders pussade mig hej då strax innan kl 7 imorse. Tack å lov så somnade jag om vilket jag först inte trodde jag skulle göra...

Jag drömde att jag, Anders och Amanda stod i köket och lagade mat. Vi gjorde pannbiffar (vilket vi gjorde på riktigt igår). Amanda och Anders läste i receptet och där stod det att det skulle ligga en skiva ost och en korvbit på pannbiffarna. Jag ville ABSOLUT inte ha det och trodde i min enfald att Anders och Amanda inte skulle lyssna på mig utan lägga ost och korv på mina även fast jag sa att jag inte ville ha det. Så jag sprang hysteriskt in i sovrummet och låste in mig. Där inne var Flora och vi gosade lite. Plötsligt så hörde jag Anders gå ut genom dörren och gå till jobbet (vi gjorde tydligen pannbiffar på morgonen...). Jag sprang efter och satte på mig skor och en jacka och sprang ut. Ute på gården så brann just en halmbock upp - det stod en till som också brann upp. Det stod även några ljus ute på gården vilka jag sprang och blåste ut. Jag tittade in genom grannens fönster och det visade sig ha julfest - i maj. För det var den som det är nu. Jag tittade även in hos oss och det var hur mycket rök som helst och Amanda stod med stekpannan framför TVn...

Jag sprang ner för trappen och mot Anders jobb. Ute var det snö, fastän det var maj och det var en massa människor ute fastän det var typ kl 8 en lördagmorgon. Jag sprang och sprang och utanför kåren blev en kille avsläppt ur en bil och han var så tokigt full att han trillade samtidigt som kompisen körde därifrån och då höll kompisen på att köra över hans huvud. Jag sprang i i den lilla gränden bakom Olgas och där kom en bil körandes och istället föratt svänga körde den rakt in i huset så fronten på bilen blev som ett dragspel. Jag tyckte först det såg ut som det var Johanna som körde, men det var det inte. Dock körde bilen vidare med fronten ihoptryckt. Jag kom upp mot Anders jobb och där mötte jag bl.a. Sara och Johanna - de skulle också till polisen för att höra varför allt var så konstigt. Det var andra grejer som hade brunnit och det hade typ regnat tändvätska...

Väl inne i byggnaden var det massa folk och poliser och de skulle tydligen hålla ett informationsmöte. Vi slog oss ner vid ett bord och då såg jag Anders och skrek hans namn fast det var helt tyst i lokalen. Han var precis påväg ner för en trappa men kom upp igen och typ pekade finger åt mig. Jag tecknade till honom att han skulle komma och han kom. Johanna sa typ "är DU här!?" och då replikerade Anders "ja, jag satt på toa och sket - hörde du inte det!?", jätteförbannad.

Anders och jag gick undan och jag skulle förklara - vad jag skulle förklara visste jag inte riktigt i drömmen och inte nu heller. Men jag ville helt enkelt att Anders skulle sluta vara arg på mig.

Sen vaknade jag. Tack och lov. Jobbig dröm var det.

fredagkväll.

Även om det är första dagen på arbetsveckan för mig, som slutar nästa fredag, tänker jag inte låta fredagskänslan gå förbi. Vill känna lite av det där lugnet och ron och njuta lite.

Choklad, chips och dip samt ostbågar hjälper mig att få känslan :)

klämdag.

Idag är det klämdag och typ hela Sverige är lediga förutom jag och Anders... Vi båda jobbar idag + hela helgen. Anders är visserligen ledig tisdag och onsdag då jag jobbar. Men det känns lite surt att jobba när ingen annan gör det... :P Dock går det bättre när både min och Anders arbetsvecka är lite skruvade. Jobbigare att åka och jobba när den andre är hemma.

Men nu är det bara att ta sats och jobba fredag-fredag, nästa helg är det LEDIGT!

Och veckan därpå jobbar jag bara måndag-torsdag och åker hem till 08 torsdagkväll och återkommer tisdagförmiddag. Å då är det sista veckan som fritidspedagog som gäller... Å from 18.30 den 12e juni är jag arbetslös och student. Sommarkursen börjar den 8e juni så den 13e juni är det bara att sätta fart med Astrid Lindgrens författarskap!


det här var bara för roligt.


gårdagen.

Igår sov vi länge och åt rostade mackor till frukost. En lugn start som följdes av att cykla ut till Ljusstaden. Där tittade vi var det hus som vi vill ha, kommer att ligga. Cyklade runt och tittade lite på omgivningarna och OJ jag vill att allt ska vara klart NU! :)

På vägen hem cyklade vi inom Berga, Funkabo och Lindö och tittade på hus och Kalmar liksom. Myspys.

Väl hemma la jag mig på altanen med min bok och smoothie. Bikini på och det var skööönt! Sen började det blåsa och la filten både över och under mig. Slumrade till. Sen var det dags att traska till Fredriksskans för att se KFF slå ÖIS i en match som var kul att titta på, hände saker hela tiden. Även om den inte var jättebra kanske. Och ingen förstod varför Mendes blev utbytt - Dauda!? Jag har nog aldrig sett någon springa offside så många gånger på så kort tid. Jaja.

Jag och Anders var i alla fall överens om att Tobias Eriksson och Stefan Larsson har varit och är bäst i KFF denna säsong. Och Tobbe Carlsson förstås :)

Sen var det hem och äta middag (som Anders lagade innan matchen, gott) och sen slumrade jag till i soffan. Lite TV-tittande och till slut somnade jag i sängen!

idag.

...

- är jag glad över Mario Party yill Nintendo Wii och tre kontroller
- får jag tårar i ögonen av storebrors bröllop
- älskar jag Anders
- är jag lite onykter på rödvin, grillad fläskfilé
- saknar jag farmor så det det smärtar i hela hjärtat

csn-historien är slut.

Idag hade jag fått mitt beslut och det löste sig på det bästa sätt det kunde göra. Ska inte bråka mer nu.

Skönt, skönt.

onsdag.

Idag är Anders ledig. Idag jobbar jag. Jag vill inte gå till jobbet. Jag vill vara hemma med Anders.

Men imorgon får jag det!

glass i stora lass.

Nu ska jag se på Äntligen hemma och äta glass. Och kanske även choklad.

Jag minns en gång när jag var liten och låg på sjukhuset. Ett svagt, svagt minne. Jag tyckte inte om soppan som serverades till lunch så då fick jag glass istället. Man tackar. Och så blåste sköterskorna upp plasthandskar och ritade ansikten på dem så att fingrarna såg ut som hår. Dem gjorde nog det när det var dags för sprutor. Tänk om en uppblåst plasthandske skulle hjälpt när man är 23 år också.

Men glassen kanske hjälper..!?

ikväll och imorgon.

Ikväll blir det som de flesta andra kvällar - slappning. Middagen går fort eftersom det bara är att värma rester från gårdagen. Glass eller choklad senare. Eller kanske både och!?

Imorgon är det tre barn på jobbet 8-18. Och två personal. En av dem är jag. Jag ska ta med mig filmer, alla våra handkontroller till Nintendo Wii eftersom det bara finns en på jobbet och kanske något annat som kan fördriva tid. Joserru.

men då.

Tjejen på CSN sa att jag hade det nya beskedet med detsamma. Jag har fortfarande inte fått det. Åååh.

csn-korset i taket.

Minns det här? Jag var helt förstummad.

Grejen är att det största korset, om att de skulle ringa upp, kunde tas ner samma dag. De ringde aldrig upp. Han jag pratade med tyckte mitt problem var rätt delikat och intressant. Jag ringde nu upp igen och undrade lite för de hade ju inte ringt upp. Jag fick vänta i två minuter sen kom tjejen tillbaka och sa att det var ordnat. Med andra ord var inte problemet speciellt delikat eller intressant utan lättfixat.

MEN - jag har inte fått något nytt besked än, det kommer väl när som helst. Så vi får se om jag kanske behöver ringa igen, för jag hann inte förklara hela problemet för henne innan hon bad mig vänta och sen var det fixat.

Spännande...

adams pengar.

Igår var det en fråga om min farbror i Vinn Adams pengar. Ingen svarade rätt. Dåligt.

god morgon!

Efter att ha råkat sova till kl. 8 blir det nu: ett stort glas smoothie (vaniljyoghurt, en banan och lite frysta hallon), en kopp the (citronthe med rosenrot) tillsammans med Barometern.


God morgon!

choklad och brown.

Eftersom det inte visas något bra på TV över huvud taget överlägger jag med mig själv om jag ska gå till sängs tidigt och läsa i Änglar och demoner. Dan Brown lyckas ju skapa cliffhangrar i VARJE kapitel! Otroligt och det är sååå spännande. Dessutom är det lagom långa kapitel vilket jag gillar.

Och nu har jag tryckt i mig en massa choklad. Men vissa veckor får man det utan att känna sig onyttig. Så det så.

jag lever på hoppet.

Okej. För typ 10 sekunder sedan så skickade jag iväg personligt brev och CV i hopp om att få ett jobb som jag vill ha så mycket att det typ inte går att beskriva, åååh!

Sista ansökningsdag är sista maj så innan dess lär jag inte höra något. Men oj - nu lever jag på hoppet om att erbjudas en anställning med start i slutet av sommaren/början av hösten.

HOOOOOOOOOOOOOOOOOOPPAS!

ajdå.

Jag har regnkläderna på jobbet. Jag kommer bli blöt när jag färdas mot jobbet på cykeln. Jojomensan.

oförstående.

Jag kan inte förstå känslan inom mig. Jag vill bara fly. Jag vill att dagen ska vara slut. Jag vet när den kommer sluta - tänk om det alltid kommer vara såhär?

Elin, Elin...

regn.

Idag har jag lust att göra precis som katterna - gosa ner mig i soffan och halvslumra.

Dock kanske framför en massa filmer.

casio ex-s10.

Min nya kameeeera:



Vi cyklade ut till Media Markt i lördags, de hade 20 % på allting! Tanken var att vi skulle passa på att köpa en ny TV till vardagsrummet, flytta in den gamla till sovrummet och typ slänga den i sovrummet. Vi hittade en som verkade toppen men i sista stund upptäckte vi att den var fyra centimeter för hög för vår hylla. Skit. Vi köpte en sladd och nya tandborstar till eltandborstarna istället.

Sedan gick vi förbi kameraavdelningen där Johannes - typ Anders släkting - jobbar. På skoj frågade jag om en kamera och rabblade upp de krav jag har. Han visade mig kameran ovan och efter några blickar mot Anders och pussar på kinden så hade jag den i min hand :) Dock var demoexet den sista dem hade och medan jag och Anders överla beslutet om att köpa så hade en annan gubbe hunnit bli intresserad av kameran. Men jag stegade fram till Johannes och sa att jag tar den. Gubben blev smått snopen och försökte få mig att ta en rosa istället.. "Jag är ingen rosa tjej" blev mitt svar. Så jag betalade typ 1500:- för den efter rabatten, finfint! Och hittills är jag mycket nöjd med den! Några foton från gårdagen:








sjukt irriterande.

Vi har under helgen försökt koppla datorn till TVn med en HDMI-sladd så att vi kan se på de matcher vi köer hem på TVn istället för på datorskärmen. Tre personer har hjälpt Anders men det har inte fungerat... Så läget är som innan helgen.

DOCK så har något hänt med den vanliga skärmen, när jag startade datorn nu stod det en varningsruta om någit ATI-kort och bla bla bla. Skärmen tror att den är mindre än vad den här eller något. Dessutom är det liksom mörkt på skärmen, och mer mörkt högre upp på skärmen.

Irrrrrrrrrrrriterande. Kan hända att jag tar fram laptopen istället.

helgen.

I korthet:

- ny kamera
- planterat morot, rädisa, rödbeta, änglatrumpet, tomat, citronbasilika, krasse, luktärt, salladsärt, sockerärt, ballongblomma
- Norge vann, jag hejade på Norge
- KFF förlorade
- riktig sommarvärme (söndag)
- en ny kille!
- kärlek
- helgfrukost
- en sladd

fredagkväll.

Nu är jag hemma, Anders kommer nog vilken minut som helst han med. Myspys.

Innan jag börjar med maten (söt kyckling marsala) så ska jag göra en playlist namnad "fredag" i Spotify (som jag förövrigt har fixat utan invite men ändå helt tokgratis, mouhaha!) - i den listan ska det finnas Dean Martin, Frank Sinatra, Louis Armstrong och annat liknande :) Underbart!

klart.

Nu är städningen klar. Miss Li och Alcazar har gjort mig sällskap! Nu ska jag duscha och äta lite mer frukost, börjar jobba kl 12.

Det är fredag mina vänner!

städning pågår.

För ovanlighetens skull (eller precis tvärtom) består min fredagsförmiddag av städning. Har inte kommit längre än att torka av och dammsuga dammiga ställen såsom fönsterbrädor och hyllor. Ner i tvättstugan och sedan vakumrengöra golv.

kors i taket.

Idag hade jag fått mitt beslut från CSN vilket jag öppnade med lite rädsla om att inte få ett ruttet öre. Men det hade jag minsann fått. Problemet var bara att en av mina kurser inte stod med samt att jag bara skulle få 50% fast jag läser två kurser - en 50% och en 100% och under några veckor läser jag dem samtidigt alltså 150%...

Så jag ville alltså påtala att jag ville ha fullt studiemedel några veckor, typ. Ringde fyra minuter efter de öppnat och efter att jag tryckt mig fram rätt så svarade en telefonist på en gång (KORS I TAKET), förklarade problemet för henne och hon skickade mig vidare till rätt snubbe, där var jag först i kön (KORS I TAKET) och fick bara vänta typ 30 sekunder (KORS I TAKET). Förklarade återigen problemet för skåningen som skrek i telefonen. Han förstod mitt problem och förklarade varför det nog blivit som det blivit (KORS I TAKET). Han hade tyvärr inte tillgång till alla uppgifter där han satt så han tog mitt nummer och skulle förhoppningsvis ringa upp innan lunch (KORS I TAKET!!!!!!!!!!!!!!!!).

Har ni hört!? CSN svarar med detsamma, förstår att jag vill ha mer pengar och inte bara avfärdar vädjan, är trevliga samt ska RINGA UPP!

KORS I TAKET!

mjölk.

Nu ska jag gå och kissa, sen gå till Konsum och köpa mjölk till fläskpannkakan, sen ska jag cykla till jobbet.

Min farbror är i stan!

mjölk.

Nu ska jag gå och kissa, sen gå till Konsum och köpa mjölk till fläskpannkakan, sen ska jag cykla till jobbet.

Min farbror är i stan!

btw...

... så har jag förmodligen Kalmars, eller hela östsveriges, mest blåsta hyresvärd. Joserru.

åh.

Jag loggar in på Facebook - svägerskan heter numera Nina Westerberg - det är så det pirrar i hjärtat och piper i bröstet! Miiih!

flora.

Flora går just nu omkring och jamar - jag undrar vad hon vill. Hon gick just in bakom toadörren och sitter där bakom och jamar och puttar på dörren som inte går upp eftersom det står en grej i vägen. Jag tog upp henne i knät förrut och upptäckte att hon hade det läskiga såret på nosen. Då låg hon en stund i mitt knä - körde in huvudet så hon gömde det. Dessutom låg hon och skakade lite - hon gjorde så när hon var liten för att hon typ inte visste hur man spann. Plötsligt så började hon morra - vilket hon heller inte riktigt vet hur man gör så det låter jätteroligt - och hoppade ner.

Varför pratar vi inte samma språk!? Jag vet inte vad jag ska göra med tokan.


jag har hunnit...

... att:

- fixa nytt bank-ID (e-leg) eftersom jag alltid glömmer bort mitt lösenord
- sökt studiemedel och upptäckt att jag nog inte får det eftersom jag tjänat för mycket
- kolla upp tider och priser för resan hem till 08 den 4e till 8e juni och konstaterat att det är för dyrt
- upptäcka att jag inte är så rik som jag trodde/hoppades
- upptäcka att lilla Flora har ett sår på nosen, usch
- pussat Anders hej då

Och nu ska jag:

- ta ut fisk ur frysen som vi ska ha till middag
- kolla igenom personligt brev och CV och sen söka ett jobb som jag verkliiiiigen vill ha
- duscha
- äta frukost
- osv.

tillbaka i KFF-land.

Nu är jag hemma igen. Har haft en helt fantastisk långhelg hos mamma och pappa. Min kära storebror har gått och blivit med maka och OJ vad vacker allt var! Enormt underbart! Finns inte ord för det, men det kanske kommer en bild eller två så småningom :) Hur eller hur så sitter de lycklig tu på ett plan mot Thailand i detta nu!

Versen i kyrkan och talet under middagen framfördes utan problem, skönt!

Om 15 minuter är det dags att dra sig mot Fredriksskans där vi ska krossa Trelleborg. Jag hoppas på en likadan match som den som jag missade i onsdags när jag satt på tåget!

framme.

Nu är jag framme har varit i nästan exakt 12 timmar. Tåget var typ 20 minuter sent igår... Bajs.

Har hunnit mysa med mamma och pappa, provar brudtärneklänning (den passade! :)), ätit frukost, klätt på mig och donat lite. Nu gör sig teet påmint i kissblåsan...

Sen blir det in till Södertälje för lite ärenden - jättelänge sedan jag gick på stan i Södertälje så det ska bli lite skojigt - lunch hos storebror (hoppas han jobbar!) och sen hem till Totte och Katta!

Ikväll ska pappa bort så jag och mamma blir ensamma!

trött.

Nu börjar jag blir trött och det här segt. Är framme om 43 minuter och jag hoppas dem minutrarna går fooort. Jag mår lite konstigt också. Vet inte om det beror på att jag ibland blir illamående av att läsa å så på tåg och nu har jag glott in i en datorskärm i typ två timmar... Å andra sidan hade jag sjuuukt ont i magen sista kvarten på jobbet. Hoppas verkligen inte att jag går och blir magsjuk! Eller så är jag bara nervös... :) Men om jag är nervös - vad är inte bror och blivande svägerska då!? :D

Fördriva tiden nu.

back to studentlivet.

Jag blir student i sommar. Mitt sista hopp om jobb sket sig. RÖV.

Men saker och under har ju skett förr...

i 1a klass på rälsen.

Sitter på tåget mot 08-land. Här i första klass får man internet gratis vilket givetvis är välkommet. Men det var först efter att jag hade bytt tåg så fotbollen fick jag följa via SMS från Anders och resultatet var underbart! Slog Bajen på bortaplan med 4-1 - YEEEEEEEEES! Massa snygga mål som jag fattat så det blir att kolla in Sporten imorgonbitti. För framme i Södertälje är jag inte förän 23:15.

Fram tills dess funderar jag på att se på en film. Monsters vs. Aliens tror jag det blir. Jag somnade (för ovanlighetens skull...) när jag och Anders såg på den. Till den ska jag fika på mina Delicatobollar och smultronkex som ligger i väskan och väntar.

ikh.

Snart kissar jag på mig.

drippdropp.

Det regnar och regnar. Isch.

19:03 ikväll lämnar tåget Kalmar central och då ska jag sitta där i. Första klass :) Innan dess så är det fackmöte, jobb, jobb och jobb samt stressa hem och stressa till tåget. Innan fackmötet så ska jag till Konsum och Källskänken för att inhandla baguette och lektyr till resan. Jag hoppas alla barn går hem i tid så jag slipper få panik.

Väskan är i alla fall helt färdigpackad och står redo i hallen. Det enda som ska göras när jag kommer hem är att slänga ner den ännu inte inköpta baguetten och lite fika. Så ser det ut. Anländer till 08-land 23:15 i kväll. Men jag kan fördriva tiden på bra sätt:

- lyssna på radio och hur KFF står sig i matchen mot Bajen på bortaplan... Kom iiiigen!
- surfa graaaatis efter bytet i Alvesta
- läsa Änglar och demoner
- öva

uäck.

Jag somnade som en stock när jag la ifrån mig den nyss påbörjade boken Änglar och demoner. Minns att jag pratade lite med Anders när han gick och lade sig men jag vet inte vad vi sa. Jag drömde om ett barn på jobbet och vid kl 03 vaknade jag av att jag hostade. Jag tror att jag hade satt i halsen. Och jävlar vad jag hostade. Det gjorde så satans ont och jag minns att jag kände med handen utanpå halsen för jag var helt säker på att det gått hål på halsen. Så ont gjorde det. Ajaj.

Vaknade vi 06 och var pigg. Låg i halvdvala till söts klocka ringde 45 minuter senare. Gick upp med honom. Drack the och en smoothie framför Nyhetsmorgon. Sedan har jag:

- tömt kattlådan
- städat lite
- fixat och donat bland mina smycken i badrummet (hur förvarar man örhängen på ett smart sätt...?)
- nyst
- hostat

Jag nös och hostade samtidigt. Då landade det en liten gul kleggklump på min arm som jag höll för med. Det var något äckligt. Jag tror klumpen var var och kom från halsen - för nu låter inte halsen geggig längre.

jobb.

Nu går jag till jobbet med en Ibumetin i mig, klegg på blåsan under tungan som visst gått och blivit en blodblåsa samt ett paket näsdukar i byxfickan.

Om fyra timmar om 10 minuter slutar jag. Tack å lov för att det är en kort dag idag.

inte bra.

Det var inget bra att göra nödvändiga ärenden på stan. Köpte grejer till jobbet på Clas Ohlson, Ibumetin och klegg att lägga på min blåsa i munnen på Apoteket, geledynor att ha i högklackat på lördag och mer grejer till jobbet på Dillbergs. Ska lämna tillbaka det på Clas Ohlson.

Det känns att jag rört på mig för mycket. Hurra.

mer musik.

Det här var en gång i tiden min favoritlåt. Och ja, jag tycker fortfarande om den :)


du hast på spotify.

Igår spelade de en bit av Du hast av Rammstein i Söndagsparty med Filip och Fredrik (vem kunde tro att Thomas Wassberg lyssnar på sånt? :)). Jag diggar banne mig Rammstein. Det är precis sådär lagom tungt. Jag har hört dem förut och tänkt samma sak, men det har inte blivit något av det liksom.

Och det braiga är att jag lyckats skaffa Spotify gratis utan en invite så nu kan jag lyssna på Rammstein :)


borde.

Jag borde duscha, jag borde borsta tänderna, jag borde klä på mig, jag borde gå till Clas Ohlson och Apoteket, jag borde ringa a-kassan, jag borde något mer.

Jag ids inte. Jag mår inget bra alls. Och ännu sämre mår jag när jag vet att jag inte får försöka bli frisk under en filt i soffan framför en film.

snor och harkel.

Jag har säkert nyst sju gånger under en halv minut nyss. Proppfullt med snor. Blä.

I natt sov jag inget vidare, framförallt inte efter att nässprayen slutat "ta". Vaknade vid fyra och sov nog inte mycket efter det.  Innan dess drömde jag att jag bröt näsbenet och en massa grejer om jobbet. Helt knasigt. Och om Sara. Men jag minns inte så tydligt.

Host och snor. Vara hemma och krya på sig finns inte på kartan. Kan inte lämna 25 barn ensamma, liksom. Jag går dit och smittar dem istället. För det är tydligen så det ska vara.

sjuk?

Vet inte om jag har gått och blivit sjuk igen. Suck. Hostar och har mig, varigt i halsen är det. Känner mig tjock i huvudet och snoret bara rinner. Usch. Men jag kan inte vara sjuk. För om jag är sjuk så står det 25 ungar utan någon vuxen måndag-onsdag eftersom min kollega är på Kreta. Å andra sidan skulle det vara otroligt hemskt ledsamt om jag mådde såhär nästa lördag, när storebror ska bli äkta make. Åh.Jävla skit.

ajje.

Tycker synd om mig själv för att jag har blåsa under tungan som gör ont plus att jag återigen fått ont i halsen. Att ha ont i halsen ett par dagar brukar betyda att det stundar en förkylning. NEJ TACK.

Klockan är redan tjugo i två och jag tyckte att vi hade gott om tid. Att det vara många timmar kvar av dagen. Men det försvann några timmar väldigt fort, uppenbarligen. Menj ag har vikt tvätt, rensat lite i min garderob och sen har jag städat och organiserat Anders garderob. Snäll som man är ;)

Nästa sak att göra är att bajka till Maxi. Vi ska grilla ikväll (wihi!) och passar även på att handla inför veckan.

Och det bästa är - det är ledigt imorgon med! :D

ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!!!

Ås, få sjukt förlösande! ÄNTLIGEN VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINST! Så gött. Vi satte två mål i röven på Arslet och dem ett i vår. Men vi VANN och det är det som är huvudsaken. Sobralense booorde ju satt in en boll till eftersom han var tokigt fri men dribblade typ bort sig själv så hela Röv-försvaret hann samlas. Nåja. VINST VINST VINST!

Och Tobbe spelade och som han spelade! Rasmus var nog i någon annan värld... Lindbergs passar behöver vi inte tala om.

MEN DET VAR VIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINST!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0