helgen.

I fredags blev det lite spontant att vi åkte på kalas i Tegelviken efter att vi ätit stenhård bakad potatis. Hade förstås sovmorgon igår och under dagen gjorde vi en del ärenden på stan och så gick jag till Maxi och handlade lite mat. På kvällen hade vi Johan och Malin på middag - mucho trevligt! Har en känsla av att det inte var sista gången! :) Käkade gott (hummersoppa med parmesansticks, Filet saute moutard med ris och sen kaffe med whisky och lite praliner), jag drack då varken kaffe eller whisky utan tog the och Amarula. Sen spatserade vi till Lilla puben och när dem stängde så hem igen för lite Wii. De gick hem mellan tre och fyra någon gång så idag blev det FET sovmorgon. Sen har vi varit och tittat på hus, handlat lite mat (igen) och gått hem. Nu är det slöande i soffan som gäller och magen börjar hojta om att få lite kebabtallrik i sig...!

ej att rekommendera.

Om ni hade tänkt gå med strumplästen i ett par bruna foppatofflar i tre decimeter snö - gör inte det. Det bli kallt om fötterna och det fastnar snö under strumporna.

Det vet jag.

det man finner.

Jag satte fast en lampsladd i taket med hjälp av en sådan där liten vit grej och en spik, ni vet. Vet inte vad det heter. Tappade förstås en på golvet när jag stod där på pallen med hammaren i högsta hugg. Katterna var givetvis snabbt framme för att undersöka vad det var som landade på deras territorium - golvet. De fann och de bar iväg.

Sen kommer det roliga. När de hittar något så bär de ofta iväg det en bit. De släpper det sedan för att sedan sätta sig på behörigt avstånd - ca en halvmeter - för att betrakta det de så duktigt funnit och förflyttat. Jag undrar varför.

Dock ger det ett bra tillfälle för matte - mig - att plocka upp något som är en aning riskfyllt (spik ju) att leka med.

flax.

Så skojig sajt! Tryck på planen vettja!

i fönstret.

Gå in på eniro.se och sök på kartor: "Åsögatan 176" och klicka på "gatuvy". Dra eller klicka på pilen till öger och det röda huset (ligger på andra sidan gatan) och kolla på andra våningen.


Yeah!

i fönstret.

Gå in på Eniro och sök på Kartor: "Åsögatan 176" och klicka på "gatuvy". Dra eller klicka på pilen till höger till det röda huset (ligger på andra sidan gatan) och kolla på andra våningen.


Yeah!

klaff.

- Det är så mycket som ska klaffa och jag hoppas verkligen att det gör det. Ringer imorgon kl 9, PIIIIP!

- Lite nytt på jobbfronten också. Kanske vara supportpersonal, coolt! Och ROLIGT! :D

- JAG ÄLSKAR ANDERS!

sms-hån..?

AP är i skolan och har det rollspel hon så mycket sett fram emot:
"Jag ska vara musiklärare med ett kategoriskt perspektiv."

Jag:
"Vad fan är ett kategoriskt perspektiv?!"

AP:
"HAHAHAHAHAHAHA."


Hånar hon mig? Jag vet fan inte vad ett kategoriskt perspektiv är. Jag ger mig fan på att det bara är lärarna inom AU på lärarutbildningen som vet det. Så nu sitter studenterna i APs klass där och låtsas att dem vet.

-

"I 53 år fanns vi till för varandra."

-

"Det sägs ju att ljudvågor aldrig dör ut, så alla ord, både glada och litet ledsna finns kvar i rymden."


den.

I have found it. IT!

drivor.

Vi har en gård utanför dörren. Den gården är tom på snö på ena sidan och väldigt full med snö på andra sidan. Givetvis har vi vår dörr där den är full. Jag och skyffeln idag.

drömhus.

Har hittat mitt drömhus.

Utanför stan, men inte för långt. Lagom pris, mindre månadskostnad än nu. Precis lagom stort, inget överdrivet. Tokigt mysig trädgård, ingen grusplan. MÅSTE gå på visningen.

sen sist.

- myst med 10 dagar gammal bebis och umgåtts med de kvinnliga kollegorna
- myst med älsk
- sovit
- ätit frukost, borstat tänderna - ja, ni fattar...
- brummat bil och plockat upp AP
- shoppat i Hansa City - Hemtex, Cubus, Lindex och Stadium!
- lämnat AP
- under tiden som de två ovanstående punkterna pratat, skrattat och funderat med AP
- lämnat tillbaks lånad bil
- läst massa bloggar
- ätit lite mellanmål
- håller på att lägga upp foton på Fejjan
- lyssnar på P3

Hej svej.

pengar.

Den där megalönen trillade in på kontot idag. Och gissa vad mer! Jo, pengarna från a-kassan. ÄNTLIGEN är väl egentligen motsatsen till att ta i. Men nu kan jag sluta tjata och behöver inte skrika på någon, tack.

Har kunnat betala Anders de pengar jag fått låna under tiden, skööönt! Satt undan en bunt på sparkontot också. Och så har vi köpt en ny/en till sladdlös dammsugare. Och mat - massor med mat. Mat för nästan 2000 kronor! Full kyl. Full frys.

Om en stund ska jag gå och beundra 10 dagar gammal bebis!

lördag.

Lördag idag och sen kl 7 har jag lyssnar på Ring så spelar vi. Dock slumrade jag till väldigt ofta. Gick inte upp förrän 8:30 och det var nog lite sent, hade huvudvärk :(

Strax är thet uppdrucket och då ska jag fixa lite lunch åt älsk, sen äta frukost och sen ska jag gå till jobbet :) 4 kilmoeter! :D Sen jobb 12-16 och sen kanske promenad hem och den kanske jag får sällskap på :)

Strax är både Ring så spelar vi och thet slut (vilken tajming) och då får dagen börja!

Och det är inte HELT mulet ute idag (än), wie!

ojdå.

HOPPSAN!


felsms!

Om du vill skratta!

7,66.

Så mycket pengar har jag på mitt konto. Så - inga pengar från a-kassan idag heller. Fastän jag nu verkligen blev lovad. "Om inte hon fixar det så gör jag det", eller hur. Jag orkar inte ens bli arg. Suck. Visserligen en fet lön på måndag men det är ju lika mycket en principsak som att jag behöver pengarna. Att a-kassan fuckar upp det HELA tiden.

jag.

Hon skrev att jag var modig. Och klok. Man tackar.

Nu ska jag dammsuga!

wooooho!

Pengar har varit ett fett stort bekymmer, som ni säkert förstått. Fick mitt lönebesked idag - där lönen från vikariatet är.

A-kassan kan ju ta och slänga sig i väggen! Jag fick typ fem 5 five FEM femtusen mer än jag trodde!!!! GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Vilken lycka! Och det är så sorgligt att pengar är lycka. Men så är det just nu.

kff-sms.

När jag borstade tänderna kom jag att tänka på när Johanna (L) skickade massor (typ 300 st) med "KFF KFF KFF"-sms till en AIK:are. Dagen efter upptäckte hon att hon skickat till fel nummer. Jag undrar vem som fick SMS:en och vad den människan tänkte.

ett slut?

Blev ju lovad om att de skulle ringa upp mig igår, från a-kassan. Ingen ringde och inga pengar. Ingen kommentar.

Ringde nyss igen. Lät nog rätt så jäkla uppgiven. Men hon som jag pratade med skulle prata med hon som har handlagt mitt ärende och noterat om en förskottsutbetalning, och om hon inte fixade det så skulle hon jag pratade med fixa det. Så jag ska ha pengarna i eftermiddag. Säger dem i alla fall.

Angående att jag skrek i telefon igår - nej, det är inte speciellt genomtänkt eller "bra" gjort. Men jag anser mig ha haft otroligt med tålamod vad det gäller a-kassan. Jag har levt på lånade pengar alltför länge, och det är ju inte direkt något jag trivs med. Jag ansökte om ersättning från a-kassan i oktober/november och har fortfarande inga pengar. I stunden har jag 7 kronor på mitt konto. Jag är inte mer än människan och jag tycker det inte är jättekonstigt att jag "tappade befattningen" (eller vad man ska kalla det) och skrek åt en institution som klantat sig mer än en gång vad det gäller mitt ärende. Att vara arbetslös och känna sig rätt så jävla utanför, obehövd och sämst samtidigt som jag måste låna pengar - då är det droppen när a-kassan inte sköter sin del av avtalet. Är det så konstigt att jag till slut höjde rösten och bankade näven i bordet? Tilläggas bör att jag efteråt - självklart - bad om ursäkt, varpå hon jag pratade med sa att det behövde jag inte alls göra - hon förstod mig till fullo.

Var det _SÅ_ dum gjort? Snälla ni, kommentera om vad ni tycker!

GAAAAAAAAH!

Jag skrek så jag fick ont i halsen. Ja, i telefon. Till en stackars tjej på a-kassan. Jag har aldrig skrikit i telefon innan. Men det verkade sätta eld i röven på dem. Men jag bad om ursäkt sen.

inga pengar.

Väntar och väntar på mina pengar... Har jag berättat att dem GLÖMT skicka ett papper till mig? Det hade dem i alla fall. Dem skickade över nätet, jag fyllde i och skickade iväg och dem hade det igår. Ringde imorse och tjatade - igen. Men det verkar ju funka. Och behövas. Det som var kors i taket var att det inte var någon telefonkö alls, kom direkt till en tjej, woho! Talade om mitt ärende och talade väldigt tydligt när jag berättade att det var dem som glömt skicka mig det dära pappret. Berättade om att jag blivit lovad en förskottsutbetalning. Jorå, pappret hade kommit och hon såg en notis om förskottutbetalningen. "Du ska ska ha dina pengar innan kl 15 idag". Tjena, fem minuter kvar och jag har fortfarande inga pengar. Snart ska jag fan be om ränta, eftersom det är dem som klantat sig.

gå ur facebookgruppen!

Min misstänksamhet var befogad. Klickade mig in i gruppen "2kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti" på Facebook. Bilden är fruktansvärd och allt är bara båg och en jävla massa skit rent ut sagt. Så GÅ INTE MED eller GÅ UR!


bokhund.

Skulle gå in på Akademibokhandeln för att kolla in en kalender. Utanför var en hund bunden. Så pass nära att den stod med nosen tryckt mot glasrutan i dörren och skällde så det hördes till Öland. Jag gick inte in. Jubelidiot till ägare.

alltså, klt..?

Var nere på centralen och hämtade ut tågbiljetterna. Passade på att fråga om 10-resorskort.

Jag har tidigare försökt klura ut genom KLT:s hemsida hur mycket ett 10-resorskort kostar. Jag vill ha ett sådant i de fall jag tar bussen till jobbet. En enkel resa kostar 14 kronor för vuxen. När jag tar fram min sträcka via deras hemsida och tar upp hur mycket ett sådant kort kostar står det 170 kronor. Jag tyckte det var helt befängt men tänkte sen att det förmodligen är för hela sträckan, från centralen till Färjestaden, alltså fler zoner där en enkel resa kostar 21 kronor. Det verkade ju rimligt.

Så idag tänkte jag ta reda på hur mycket ett 10-resorskort nu kostar så jag kan köpa ett sådant när a-kassan betalar ut mina pengar. Så jag gick in och frågade. Jo, det kostar 170 kronor. Jag svarade då med att en enkel resa kontant kostar ju bara 14 kronor? Då förklarar KLT-tjejen att det kostar 170 kronor för att man får resa tillbaks/igen på det inom två timmar gratis och inom fyra timmar för halva priset. MEN HALLÅ! Hur många reser t/r inom två timmar? Eller det kanske folk gör. Men om man åker till sitt arbete? SPUNK.

Jag trodde alla bussbolag ville minska kontanthanteringen på bussarna. Men icke KLT!

jobb x 3.

Idag har jag sökt tre jobb. Alla inom skolans värld. Håll tummarna! Har ytterligare en ansökan ute, butiksjobb!

Imorgon hoppas jag mina pengar från a-kassan trillar in på kontot.

ett steg närmre.

85 dagar till New York och idag kom resan lite närmre! Vi bokade tåg upp till Södertälje till den 14e april. Dagen innan planet lämnar Svea Rike! Wiiiihi! Mamma ringde om berättade att dem hade bokat resan i september - snart fyra månader sedan. Det känns inte hemskt länge sedan. Och nu är det mindre än tre månader kvar! Wiiiiha!

mat, mat, mat, mat.

Jag får spunk på mat! Gah!

Måste komma på någon middag ocg måste äta lunch. Vi har ingen färdig mat hemma och jag har ingen att luncha på stan med. Middagen bekymrar mig mest eftersom det är fler som beror på den. Spunk. Komma på något N U !
Varför så bråttom? För jag måste förmodligen ta ut något ur frysen och det börjar bli LITE brådis med det eftersom det ska ha hunnit tina till om typ 5 timmar...

plogning.

Plogning är ju en väldigt bra sak. Idag såg jag massor med plogbilar under morgonpromenaden. Men jag kommer inte underfund med varför dem plogar väldigt trafikerade vägar kl 8 på morgonen - i "rusningstrafiken". Varför plogar dem inte kl 6? Eller i natt? För vad jag vet snöade det igår och inte i natt, eller?

Hur tänker dem?


Förutom det så hände det en incident med mig och plogbil inblandad. Jag gick i fröjd och ro längs Ängöleden och skulle sedan svänga ner i tunneln och komma upp mellan Kalmar Nyckel och tennishallen. Det gjorde jag också. Men lagom till att jag var halvvägs ner kom en plogbil där uppe på bron och ni kanske vet var snön som legat på vägen tar vägen när en plogbil kör? Jo, den hamnar på sidan om vägen och vid en bro hamnar den på morgonpromenerare. Som tur var tittade jag ner och fick inte allt i ansiktet.

eh - nej!

CDON skickar mail

"din bevakade vara finns nu att beställa"

NEJ!

CDON skickar mail fem dagar senare

"din bevakade vara finns nu att beställa"

NEJ!

Och NEJ jag tänker inte köpa den någonannanstans. Den kostar 100 kr dyrare överallt annars.
Bah.

gamle man.

Den här veckan kan man köpa en rullator och en ihopfällbar käpp på Netto. Oerhört komiskt!

arbetslösskit, drömskit.

Här sitter jag. Klockan är snart 11 och jag har inte klätt på mig än. Nattlinne och mysbyxor. Gick inte upp förrän strax innan 9. Mamma peppar mig som tusan när jag berättar om att jag försöker ha så vanliga rutiner som möjligt. Gå upp senast 7:30, promenera och alltid försöka planera in någon vettig aktivitet under dagen.

Men idag. Idag måndag, verkar inte bli en sådan dag. Jag förstörde den redan med sovmorgonen som innehöll en av de sjukaste drömmarna på länge. Vill ni läsa? Fortsätt i så fall.

Jag drömde massor. Allt möjligt. Bland annat om lokalen där mamma och pappa hade sitt företag, fast vi flög omkring där inne. Sen om en helt annan värld. Lite imponerad av mig själv som har sådan livlig fantasi i sömnen att jag lyckas bygga upp egna världar. Det var som flygande öar, där alla hade en skog mitt på. Det var härligt samtidigt som det var läskigt att vara där. Sedan lyfte någon mig så jag fick se allt uppifrån och jäklar i gatan vilken svindel jag fick - på riktigt alltså. I sömnen. Och i drömmen förstås. Mycket märkligt.

Det var något om jobbet och en jäkla massa kundvagnar och en 40-årig tjej som jag tröstade. Men det sista jag drömde är det jag minns bäst.

Vi var i en hamn, massor med folk. Ingen hamn som jag vet finns på riktigt. Det var vinter och vattnet i hamnbassängen hade frusit. Plötsligt gick en pojke genom isen när han hoppade ner på den från en båt. Hans två kompisar vände i luften (de var liksom halvvägs nere) när de såg vad som hände. Jättemånga såg vad som hände, bland annat jag själv. Men det tog jättelång tid för någon att reagera och hoppa efter honom. Så lång tid att han hann komma upp till ytan i det lilla hålet som blivit efter honom och tittade på oss helt förvånat om varför ingen hoppade efter. Då hoppade en kille i min egen ålder efter, han hade en jättelång stor rock på sig. Han hoppade i med den och jag irriterade mig så mycket på att han inte tog av sig den först. Och skorna. Men han lyckade ta upp den lilla killlen på bryggan där jag satt. Jag tog hand om honom och lyfte upp honom i famnen och sprang längs bryggan för att ta honom till sjukhus. Det hände lite grejer rätt snabbt på min färd, träffade människor som talade om hur de kände för en annan människa som finns i min närhet i verkligheten. Det var jättekonstigt.

Jag sprang med pojken i famnen. Hans måste ha krympt för han var inte större än en tvååring plötsligt. Han var typ 7-8 år och i sådan storlek, innan. Jag sprang och sprang. Jag hade någon med mig, men jag minns inte vem. Men plötsligt var pojken en fisk. En brun, bollformad fisk med jättestor mun. Jag hade honom i en liten skål med vatten och sprang fortfarande. Det var nästan som ett TV-spel, plattform liksom. Jag sprang som på en bana - som var bryggan. Jag kom fram till en vägg som jag inte kom upp för och jag dividerade om hur jag skulle ta mig upp för den här väggen med någon människa var där. Men plötsligt så tar den där människan fram en skål med en likadan - men mycket större - fisk och häller ner min fisk till den stora. Och vad händer? Jo, den stora fisken stoppar min lilla fisk/pojke i munnen. Spottar ut honom och jag bara skriker. Till slut stoppar han in honom i munnen igen utan att spotta ut honom. Min pojke/fisk försvann och jag vaknade.

bajs.

Nu ska jag tömma kattlådan. Det är SKITkul.

inte just nu, men snart.

Ingen skrivarlust idag. Men jag finns, jag lever och jag återkommer.

Glöm inte - I en annan del av Köping idag!

APs EXAMENSDAG!

Idag tar min fina vän Anna, mer känd som AP, examen! Åh, så glad för hennes skull! Nu ska jag bara få henne att bosätta sig för alltid i Kalmar också ;) Kl 14 är det examensceremoni och ikväll är det F E S T ! Pepp!


Vi partajar loss i höstas!

tulpanens dag.

Idag har jag:

 • gått morgonpromenad
 • tvättat
 • städat (dammtorkat, dammsugit, städat badrummet och torkat golven)
 • pratat med mamma
 • duschat
 • ätit lunch med söt
 • förbannat hantverkarna som jobbar i huset
 • fikat med Petra
 • gått på stan med Petra och köpt en BH, ett linne, ett lypsyl och en bukett tulpaner
 • lånat ut en madrass till AP
Jag hade städat och tvättat klart när klockan var 12, det var sååå skönt!

Ikväll ska jag även
 • laga middag
 • vika tvätt
 • förmodligen se lite på TV
 • förmodligen fortsätta läsa på Snabba Cash som är så spännande redan från början!
Dags för middag nu då!

tre månader.

Idag är det exakt tre månader kvar tills vi tar tåget upp till 08-land för att om tre månader och en dag ta ett plan mot NEW YORK! Wiiaaa!

försäljarjävlar.

Det har ringt typ 5 gånger idag varav 4 gånger har det varit försäljare och en gång från ett försäkringsbolag som vi har på något vis. Dem söker ALLTID Anders. Varje gång säger jag att dem inte bhöver bemöda sig om att ringa igen för att Anders är inte intresserad.

Det ringde just en försäljare och hon blev helt ställd. Visserligen lät jag väl fruktansvärt otrevlig när jag sa "du behöver inte ringa igen" när jag sagt att Anders inte var intresserad. Då blev hon bara helt tyst. Men va fan. Du STÖR mig i min matlagning! GAH!

Nix, nix, nix. Inte glömmar inga Nix imorgon!Igår ringde en försäljare också. Frågade vad det gällde när han sökte Anders och han svarade så jävla glatt "Han ska få ett par kalsonger och två par strumpor" sen hann han inte längre innan jag avbröt och sa att Anders inte är intresserad.

epilering.

Jag fick ju en epilator av mitt älsk i julklapp. Jag invigde den igår. Epilerade armhålorna. Jag var beredd på att det skulle göra ont, men det gjorde ondare än jag föreställt mig. GAH! Det tog en stund, för jag körde lite, stängde av och andades och så höll jag på sådär. Sen när ena hålan var hårfri så var det ju en kvar - gah! Men jag hoppas verkligen det är som det sägs att håret växer ut så mycket saktare så man kanske bara behöver göra det här en gång i månaden samt att det göra mindre och mindre ont för varje gång. Med andra ord kan det inte bli värre!

Men jag började blöda när epilatorn drog upp håren med rötterna. Dessutom såg det läskigt ut eftersom huden åkte upp lite när hårstråna rycktes ut. Och epilatorn låter som ett helt tröskverk (heter det så? Haha). Men nu är det gjort. Och jag har nog inte haft så här lena armhålor sen jag var ett litet barn!

Den lilla smärtmaskinen!


det spelar ingen roll när.

Fråga mig inte varför, men jag kollade bara upp locktången på NetOnNet och tänkte gå dit. Men eftersom det är en aning otydligt när de öppnar så kollade jag även diverse andra ställen. Och den fanns överallt:

OnOff
Siba
Elgiganten
Expert
Clas Ohlson

På Onoff var den typ 140 kr billigare men det var ett webbpris och jag kunde inte få den förän om två veckor om jag beställde den där, ändå. På Clas Ohlson var den lite billigare men dem hade slut på den. Men på Siba och OnOff ska den finnas, till samma pris. Så det blir att göra Giraffen idag - Maxi, Siba eller OnOff. Och så kolla om dem har den på Teknikmagasinet eller den där hobbyaffären. Man vet ju aldrig! Dags att dra på sig promenadskorna!

när?

Ska idag ta mig till NetOnNet och köpa en locktång. Skulle kolla via deras sajt när dem har öppet. Och det funderar jag på även efter jag kollat:

Ska man lita på huset ellet sajten!?

jag hittade EN bra sak.

Jag fann en bra grej med att vara arbetslös. Man kan dricka rödvin en söndag.

söka jobb.

Har precis skrivit en jobbansökan till en butik. Det ska vara inne på söndag men jag tror jag skickar det med posten. Då får jag det som jag vill, blir snyggare så :) Har skrivit precis vad jag tänker och känner - inte vad jag tror att dem vill höra. Det är skillnad. Men fasiken vad svårt det är. Det får inte vara för långt, inte för kort och man ska presentera sig själv och hur man arbetar med några svarta tecken på ett blankt vitt papper. Det är en konst och det är ingen lätt konst.

Jag undrar vad jag skrev i ansökan till mitt nuvarande extrajobb? Det är det enda jobb jag fått via en vanlig ansökan. Dem andra jobben har varit via kontakter, familjeföretaget, ett telefonsamtal, ett besök osv. Hm. Undrar om chefen har kvar dem dära ansökningarna... Vore spännande.

ingen iphone idag.

Bestämde mig för att gå och köpa den där telefonen. Försöka se söt utoch få abbonemanget förlängt från idag, men det gick icke! Nähänä, men jag kan betala dubbelt en månad då, sa jag. Men ICKE. Den där arroganta tolvåringen ljög för mig igår. Jag skulle få betala dubbelt tills i juni då mitt abbonemang går ut helt och hållet. TROR INTE DET VA. Den lilla skiten.

Men den här trevliga karlsloken lovade mig att erbjudandet om 299 i månaden fanns kvar första februari då han även lovade att han kunde förlänga abbonemanget. TACK! Han sa att jag fick slå honom om det inte fanns kvar då. Att jag ska i så fall.

Men han satte nya griller i huvudet på mig, den där trevliga människan.

För 299 får man den "sämsta" iPhone:n. 8 gig och vanliga 3G. För 499 får jag 16 gig och vanliga 3G och för 549 får jag 16 gig och 3GS (snabbade surf). Dessutom får jag ringa för en del av summan om jag tar 499 eller 549. För 299 får jag inte ringa alls. Åh. Bah!

Just nu resonerar jag som så:
Med iPhone inget mobilt bredband som jag hade tänkt skaffa annars. Och om jag då tar 499 blir det 100 kronor mer än vad jag betalar idag och inget mobilt bredband som förmodligen hade kostat mig mer än 100 kr i månaden.

Så nu lutar det åt att ta en värsting i alla fall. Och så finns inte 8 gig:en i vitt.


(Badrumsmattan jag spanat in var slut. Typiskt! Köpte ägg på Konsum. Lite snopet att tro att jag skulle komma hem med en iPhone. Nu har jag bara 12 ägg att leka med.)

städdag.

Idag blir det städning. Dammsugning, golvtorkning och badrummet. Och tvätta, men inte förrän kl 12.
Tror ni jag hinner dona det andra klart innan kl 12? Det hade varit gött.

Dags att sätta igång!

Kl. 10:56

Jag tror jag hoppar golvtorkningen, pallar inte. Och om jag struntar i den finns det möjlighet att hinna klart innan kl 12 då älskpälsk kanske kommer hem på lunchen.

Bra städmusik:


kassakort.

Eftersom det är så JÄTTEROLIGT så ska jag fylla i kassakort från ett halvår tillbaka. HURRA! Som jag längtat!

"Från vecka 26"
och
"Från och med vecka 26"

har olika innebörd. Men inte hos Lärarnas a-kassa inte. Nej då.

iphone.

I februari kan jag förlänga mitt abbonemang på mobilen. Och eftersom jag är nördig så gör jag ju det så fort det går och plockar ut en ny mobil då. Har funderat på en iPhone eftersom alla verkar så nöjda med dem + att touchscreen är väl det enda som kommer finnas om något år. Gick in i Telenor-butiken idag och givetvis har dem ett hejdundrande erbjudande.

Betalar 299 kronor i månanden i två år och får då surfa helt fritt hur mycket som helst och betalar NADA ZERO NOLL INGENTING för telefonen! Typ JA TACK! Nu betalar jag 399 i månaden men får ringa för det, det får jag inte för de 299 men jag överstiger aldrig 399 så det kommer nog hamna på ca 400 kronor ändå. Dessutom kan jag använda iPhone:n till laptopen (och den eventuella kommande mini-PC:n) och skippa att köpa mobilt bredband. Hur bra som helst!

Men nu är det ju lite problem.

Jag kan förlänga mitt abbonemang först den 10e februari.
Försäljaren (en arrogant tjej som såg ut som 12) hade inte den blekaste om hur länge erbjudandet står kvar.

Alternativen är:

- vänta och hoppas det är kvar
- påbörja ett nytt abbonemang (såvida jag kan ha kvar mitt nummer) och betala dubbelt en månad
- prata med karln som sålde nuvaranade telefonen till mig, han förlängde mitt abbonemang tidigare än det egentligen gick, sist och hoppas han gör samma sak igen

Sista alternativet börjar vi med. Imorgon ska jag vara så jäkla snygg och ha ett bländade leende! ;)

facebookkrasch och träningen.

Efter att ha samtalat med AP om skor, plastpåsar i skorna, löparjacka, när vi ska ses osv osv via statuskommentarer på Facebook gick det plötsligt inte att kommentera den statusen mer. Och allt vi skrivit var borta. Sen fick jag se det i tre minuter och sen loggades jag ur. Och nu kommer jag inte in. Va fan! Jaja. De där typ 40 kommentarerna eller vad det kan ha slutat vid kanske räckte? :)

På tal om AP såg jag nu att hon hade kommenterat mitt inlägg om träning och att hon ville börja träna med mig. Ingen blir mer glad än Elin! Yes! Träningsbuddy! Men det var ju ett till problem - vad jag än väljer så kommer ingenting hända med Elin på ett gym förrän nästa månadsskifte. För jag har inte ekonomi till det nu, hur som helst. Men det lutar helt klart åt Friskis där jag provar en månad och om jag trivs kör jag sedan på tre månaders-kort!

det där med träning.

Jag är så himmelens taggad att börja träna. Men med tanke på min ekonomiska situation (endast ett extrajobb vilket resulterar i ojämn inkomst) vill jag inte binda upp mig på en månadskostnad i ett år framöver. Dessutom kanske det visar sig att jag inte är nöjd med gymet i fråga. Just nu lutar det att testa en månad på Friskis och gå på deras gympapass. Men det finns grejer där som jag inte är kompis med, framför allt att man måste boka upp sig på pass innan - tänk om jag blir inringd på jobbet? Dessutom har de inte jättebra tidet, t.ex. har de typ inget pass som intresserar mig på förmiddagar/mornar då jag helst tränar. Ett minus till är att jag inte känner någon som tränar på Friskis (vad jag vet) och det är alltid gött att ha någon att gå med.

Nordic Club har jag en gång i tiden gått på och det är förjävla dyrt, dock var passen bra. Även om det är bra stämning så är det väldigt mycket sminkade, snyggast kläder osv, som går där. Inte min grej.

Nautilus hade jag kort på förra året. Det blev endast gym och inga pass, vet inte varför. Men där måste jag också binda mig ett år, även om det är lika dyrt som på Nordic. Dock tränar mina båda Johannar på Nautlius vilket gör att jag kan bli peppad att gå dit en mörk tisdagkväll... Någon som vet hur passen är på Nautilus? Dessutom kan jag simma - vilket jag verkligen gillar att göra!

Malkars har jag inte ens funderat på och jag är rätt säker på att deras priser ligger på samma nivå som Nordic... Får kolla det.

Men som sagt, Friskis. Det kan jag ju testa en månad och om jag trivs kan jag köpa ett kort för 3 månader eller något... Får fundera vidare. Men jag tror jag ska skippa gym och satsa på att gå på pass, mina power walkar samt EA Sports Active på Nintendo Wii och simma (går ju att köpa 10-kort med simning om det inte blir Nautilus).

TIPS/RÅD NÅGON!?

funderingar kl 09:40.

- om jag ska gå in i sovrummet och hoppa i sängen så Anders vaknar

- om jag ska börja (igen) blogga om mina tankar och förhoppningsvis utföranden av träning

- när jag ska få en tills vidare-tjänst

- dagdrömmeri om New York-resan som det är mindre än 100 dagar kvar till, och om jag ska försöka klämma hela SATC-serien innan dess parallellt med Gossip Girl...

onsdagmorgon.

Idag blir det jobb 12-16, är ju som söndag idag. Gick upp för någon halvtimme sen och sitter nu med en kopp the, datorn och TVn och undrar när Anders ska vakna :) Dricker ett nytt the, kaktus/lime, det luktar jättegott och det smakar lika gott! Så friskt! Annars är ju favoriten Baronens bästa! Allt the handlas förstås på Kahls!

avatar och duschväggar.

I eftermiddag har jag och Anders varit på bio och sett Avatar. Men inte i 3D, för det är det inte i Kalmar. Men - jesus vilken bra film. Kärlek, spänning, gott mot ont, tankeställare, otroligt gjord och allt! SE DEN! Konstaterade rätt snabbt att det måste vara en av de bästa filmerna jag har sett. Otroligt.

Vi gick på föreställningen som började kl 14, perfekt! Den var slut strax innan 17 och då har vi hela kvällen kvar! :)
Innan dess så hann vi med Bauhaus ("jo, det är plast") och Comfort-butiken ("sånt här bauhaus-skit") för att kolla in duschväggar som vi så gärna vill ha. Förhoppningsvis kan vi få till en överrenskommelse med hyresvärden om att vi står för väggarna och de för jobbet eller tvärtom.

Imorgon blir det lite jobb!

done.

Mycket gjort idag. Varit på tippen, eller återvinningscentralen som det så vackert heter och lämnat en massa elavfall, skönt. Vi har pratat om det i ett halvår.

Storhandlat på Maxi. Nu har vi papper så vi kan bajsa som tusan.

Hämtat crosstrainer och ställt upp den i förrådet. Den gör inte mycket nytta där uppe, omonterad och allt. Men vi har inte plats för den förän vi flyttar eller någon flyttar.

Och under eftermiddagen har jag fått galet ont i ryggen.

Nu blir det slapp i soffan med älsk. Och lite choklad tror jag minsann.

hejdå 2009 och välkommen 2010!

Tredje dagen på ett nytt decenium. Den tredje dagen består av saknad då mamma och pappa for hem för någon timme sedan och Anders är på jobbet. Jag ska också åka till jobbet om någon halvtimme eller så.

En väldigt mysig nyårsafton hade vi i alla fall. Lagade fantastiskt god mat, drack fantastiskt god champagne, rödvin, vitt vin och mousserande. Och en drink på det. Myspys! Uppenbarligen har jag ingen skrivaraktivitet i mig idag så jag låter blir. Eventuellt kommer en sammfattning om 2009. Kanske inte.


Från nyårsmiddagen 09/10.

RSS 2.0