helg!

Konstig kväll, konstig natt. Drömde att det var en jättestor fest och den hölls på jobbet - det var inte jobbet i drömmen men det var den lokalen. Jag blev skitsur på en kille som kallade en liten kille på ca 2-3 år för en liten Hitler så jag sparkade ut honom. Det var en kille där som jag inte har haft kontakt med sen 2005 och han var tokigt lång och kunde hoppa upp till taket (många meter!) och han hade oranget hår. Anders var också där och stod i kassadisken och spelade skivor. Jag letade efter våra katter - som i drömmen bestod av våran Flora samt bortgångna Felix (en av kissarna som vi hade när jag liten). Felix var lika kolugn som i verkligenheten och Flora hade jag jättesvårt att få tag på, som vanligt. Jag fick tag i henne och satte henne i kattburen men sen hände det något och hon rymde på något vis. Plötsligt försvann allt folk och det var bara jag och Anders kvar i lokalen. Jag jagade efter Flora och fick till slut tag på henne med hjälp av en massa små bollar.

Vaknade vid 7.30 och var tokpigg, somnade vid 22. Anders ville sova mer så jag gick upp efter en stund. Druckit the, lyssnat på Ring så spelar vi, läst bloggar, kollat Fejjan, bakat en kaka (farmors recept, idag skulle hon firat namnsdag, grattis älskade lilla farmor!) och börjat tvätta. Effektiv morgon!

Nu är det dags för en dusch, påklädning och frukost. Om drygt en timme ska jag cykla mot jobbet!

sovmorgon.

Jag tog sovmorgon idag, mest för att jag hoppas att jag orkar hålla mig vaken ikväll så jag kan gosa på söt. Hade ställt klockan på 8.15. Som vanligt vaknar jag tidigt, jag vet inte hur tidigt men kanske vid fem, halv sex. Är pigg men vill inte direkt gå upp så jag somnar om. Anders pussade mig hej då vid 7.45 och jag gick upp strax efter. Då ångrade jag mig att jag inte gått upp med honom så jag fick prata lite med mitt älsk och så. Men, inte mycket att göra åt nu.

Jobbar 12-19 idag, så det blir att värma middagen när jag kommer hem. Sen mysmysmys, gissar att det blir lite film. Kanske Pojken i randig pyjamas? Vi har gått igenom Johan Falk-filmerna de senaste helgen men nu är det slut på dem. Vi får se.

Varför känns det som om allt lutar åt höger? Och varför skriver jag så tråkigt?

sovmorgon.

Jag tog sovmorgon idag, mest för att jag hoppas att jag orkar hålla mig vaken ikväll så jag kan gosa på söt. Hade ställt klockan på 8.15. Som vanligt vaknar jag tidigt, jag vet inte hur tidigt men kanske vid fem, halv sex. Är pigg men vill inte direkt gå upp så jag somnar om. Anders pussade mig hej då vid 7.45 och jag gick upp strax efter. Då ångrade jag mig att jag inte gått upp med honom så jag fick prata lite med mitt älsk och så. Men, inte mycket att göra åt nu.

Jobbar 12-19 idag, så det blir att värma middagen när jag kommer hem. Sen mysmysmys, gissar att det blir lite film. Kanske Pojken i randig pyjamas? Vi har gått igenom Johan Falk-filmerna de senaste helgen men nu är det slut på dem. Vi får se.

Varför känns det som om allt lutar åt höger? Och varför skriver jag så tråkigt?

ett tips.

När ni ska slå in paket, skär er inte i tumgreppet på presentpappret. Även om det knappt syns gör det förj-vla ont. Gör det helst inte när ni står på jobbet och har en kund som väntar på just detta paket - det hindrar er att skrika, svära och visa smärtan. Gör det helst inte med svart presentpapper heller, för det finns risk att det färgar av sig längst ner i såret och det går inte att tvätta bort. Du kan bli märkt för livet.

härlig torsdagsmorgon.

Jag vaknade kl 03:00 (jag vaknar väldigt ofta exakt 03:00, undrar varför) och stängde av TVn som Anders somnat ifrån. Sen vaknade jag igen och trodde att det snart var dags att stiga upp så jag låg och väntade på att Anders klocka skulle ringa. Efter en liten stund så tittade jag hur mycket uret var och den var inte mer än 04:30, där kunde jag ligga och vänta. Gick på toa. Låg och funderade på allt möjligt och drömmen jag drömt. Somnade om efter ett tag. Vaknade sedan igen, gissningsvis vid 05:30 av att tidningsbudet försökte rämna vår ytterdörr. Jag satte först hjärtat i halsgropen och trodde det var inbrott på g, var en millisekund från att väcka Anders. Dumma tidningsbud! Somnade sen om igen och fortsatte drömmen.

Drömmen var bara jobbig. De byggde hus alldeles för nära mammas och pappas tomt, det var vinter fast det var sommar och på nyårsdagen kom en jätteraket och träffade mamma och pappas garage så det förstördes totalt. Hemma i Kalmar så var det en lägenhet som var gigantisk (som inte finns på riktigt) där någon Mirre, som Anders kände, bakade. Sen var jag hemma och då fick jag reda på att jag skulle bli hämtad av polisen för att prata med dem. Jag minns inte vad som hänt, men jag klädde på mig (hade nattkläder på mig) och när polisen kom så vaknade jag. Usch.

N'är jag väl vaknade och skulle vara vaken så känner jag att halsen gör ont och det är väl lika bra att ställa in morgonpromenaden som jag hade planerat. Går upp, mår lite knas, pussar på Anders. Fixar en kopp the och läser tidningen. Då börjar vår käre Enok att hulka och kräkas - givetvis på en matta. Det blir förstås min uppgift att torka upp, Anders började jobbet om typ 25 minuter. Enok spyr lite mer och smakar sen på kräket, trevligt. Jag torkar upp och är väldigt nära att utföra samma scen som Enok - bortsett från att smaka på det då. Jag klarar mig men rapar friskt en stund senare.

God morgon, liksom.

FUCK YOU!

Det är något som jag inte berättat. Minns ni anställningsintervjun jag var på förra veckan!? Den inleddes med kommentarar endast bestående av mitt utseende. "Snyggare i verkligheten", "du ser ju ut som 19!", "jävligt fräsch" och skrytande till vakt om "att jag umgås ju med såhär snygga tjejer hela dagarna (följt av nick mot mig)". Ja. I första skedet tänkte jag inte på vad som egentligen sagts. Det var när jag först berättade det för Anders som jag förstod hur JÄVLA illa det var.

Anders, pappa och chefen på extrajobbet har alla blivit varse och det är även dem tre som blivit mest förbannade. Chefen har uppmuntrat alla kollegor att sluta handla i denna butik och det tror jag nästan att dem också gör. Han kom även på idén om att ringa någon ansvarig på det här företaget (kedja i Sverige) och berätta hur jag blivit bemött. Pappa hade också tänkt så men inte hunnit säga det till mig. (Det där kändes lite sorgligt - jag träffar min chef mer än min pappa. Inget illa menat om chefen, men jag saknar min pappa! Och mamma också givetvis). Jag tyckte det kändes lagom jobbigt men tog mod till mig idag och ringde. Blev snabbt kopplad till rätt person (tummen upp för snabb service!). Jag berättade hela händelseförloppet och hon jag pratade med blev "både upprörd personligen samt för -kedjans-". Vi pratade lite om det som hänt och TYVÄRR ska den här personen i fråga (butikschefen som intervjuade mig) sluta på företaget, ändå. Hon ville kompensera mig på något sätt och tog min adress. Hon frågade om jag fortfarande var intresserad av jobb inom kejdan - jo, kanske - men definitivt inte där den här människan är inblandad. Men det känns himmelens bra att jag verkligen ringde och verkligen bra att jag fick ett så seriöst svar och fick prata med en människa som gav ett helt annat bemötande än gubbjäveln som intervjuade mig.

Jag har inte tagit det så själv, men folk runt omkring pratar om diskriminering i sexistiskt slag. Vad tycker ni, är det så illa? Synd att vi inte är i Amerikat, då hade jag kunnat stämma honom och fått en massa pengar ;)

Företaget? XETMEH!

 


onsdag.

Idag är det onsdag men det känns som om det är måndag. Men egentligen spelar det ju ingen roll för jag ska jobba en massa! Nästa dag jag inte jobbar är onsdag nästa vecka, woho! Rätt bra jobbat för att vara arbetslös måste jag säga ;) Nu har jag schema fram till 16e november så fram tills dess kallar jag mig ledig och inte arbetslös, de dagar jag inte jobbar. Sen börjar vikariatet den 25e november och då gäller samma sak!

Ska ringa ett samtal som jag SÅ gärna vill ringa men som jag egentligen SÅ gärna hade sluppit...

giraffen.

Vi skulle handla mat. Precis när vi ska cykla iväg börjar det regna. Skit. Av någon anledning beslutar vi för att gå till Giraffen. Det gjorde vi, med varsitt jätteparaply. På Giraffen var vi en sväng på COOP men vi köpte inget. Sen lunchade vi på Strömssons - delade på en köttbullemacka och en chokladboll, kärlek! :) - sen till Maxi. Handlade. Gick till Lidl och handlade lite så vi fick köpa 2 kg Guldfågeln-filéer för 99 kronor. Sen gick vi hem.

Det tog en stund! Och vi både hade glömt att vi hade gått och tänkte att vi skulle cykla hem, när vi var på Lidl. Haha.

Nu står potatis- och purjolökssoppa på spisen! MUMS!

nu är han vaken.

Jag väckte honom. Och som jag anade hade han somnat i soffan så han har ju med andra ord sovit sen innan kl 03:00. Nu ska vi leka helg!

väckning.

När är det legalt att väcka sin sambo som har jobbat hela helgen (hans härliga 11-timmarspass) och gick och lade sig efter kl 03:00? Hm.

VIBB".

Är det här något som jag är efter med eller? Ramlade in på en sajt som heter VIBB". Handlar bara om Kalmar - trevligt! Bra sätt att uppdatera sig på vad det gäller vad som händer i stan. Najsigt!

"VIBB” startades våren 2009 och är en samlingsplats för unga människor som är intresserade av nöje, uteliv, shopping, kultur, musik och events i Kalmar. Syftet med sidan är att med kontinuerlig uppdatering ge en bild av vad som är på gång i Kalmar inom dessa områden. VIBB” publicerar nyhetsinlägg i kronologisk ordning och redaktionen lägger ingen tonvikt på vilken nyhet som anses vara störst. Det nyhetsinlägg som publicerats senast hamnar alltså längst upp."

söndag.

Idag:

- vaknade jag kl 8 och var pigg men jag sov vidare i soffan ändå
- upptäckte jag att jag gått ner 1,8 kg sen 20 september
- åt jag frukost när Anders kom hem och åt lunch
- har jag varit sugen på ostbågar hela dagen men ska hålla mig till ikväll
- har jag sett reprisen av Körslaget - Amy och Ola är kvar, bra!
- har jag tagit bort det Compede-liknande plåstret från hälen och skavsåret - jag har fortfarande en grop i hälen, det är två veckor sen jag fick det! (detta kanske förklarar viktnedgången!?)
- längtat efter Anders
- har jag haft en sovandes Flora på mig 87,5% av tiden idag
- tänkt på Marina som fyller 24 år idag (födelsedag i 25 timmar, tufft!) och befinner sig i Afrika, men jag vet inte vad hon gör där...
- ska jag ha min TV-kväll i vanlig ordning - Top Model, Ensam mamma söker, Den stora resan

1-1.

Matchen slutade 1-1. Det var en himla massa målchanser från båda håll. Wastå gjorde ett kanonjobb och det var jävligt synd att vi missade det vi gjorde. Nåja. Ingen förlust i alla fall! Nu är det bara två matchen kvar, sen blir det att vänta ett halvår på att Allsvenskan 2010 drar igång, tråkig och lång väntan! Vi får verkligen hoppas på Europaspela så man kan förgylla vintern med något!

Fortfarande helt dött på festfronten, vad är det som har hänt!? Blir tokig. Så jag plockar ur diskmaskinen till Absolut Synth istället.

lördagkvällen slutar var!?

Det är såhär att jag är lite partajsugen. Hoppades på att Petra visste något vi kunde hitta på någonstans, men vi hade det lika dött runtomkring oss båda två. Va tusan. Har SMSat de kontakter som jag vågar bjuda in oss till, men de är sjuka, upptagna med annat eller ska på fest som vi inte kan bjuda in oss på. BAH. Lagom irriterande. Det är för bövelen LÖNEHELG. Vad har hänt!? Gah!

Jag räknar kallt med att det kanske löser sig. Vad tror ni?
Nu ska jag se andra halvlek Helsingborg-Kalmar FF och fortsätta dricka Xider Chili Mandarin (vilken gör att jag tänker på Titti...).

farmorlukt.

Det luktade farmor i vår trappuppgång. Eller det luktade som det gjorde i farmos trappuppgång. När man skulle dit på middag. Det luktade vällagad mat, som är lagad av någon som verkligen vet, som har det i sig. Som tar ut plåtarna ur ugnen med bara händerna. Utan grytlappar.

Jag saknar farmor.

lördag.

Lördag idag och Anders jobbar. Helt ensam hemma är jag. Klickat mig runt på nätet och druckit en kopp the efter jag stigit upp. Vilket inte blev förrän kl 10! Lyssnade på Ring så spelar vi och slumrade lite från kl 8.

Ska kanske träffa Petra idag, annars är det bara matchen kl 16 som är inplanerad! Tre poäng behövs nu alltså! Som det ser ut nu blir en lugn kväll hemma, om inget annat dyker upp. Och så måste jag känna efter hur jag mår, för helt kry är jag då inte. Var helt vimmelkantig och med huvudvärk när jag steg upp, usch. Och hostig. Vilken går upp och ner, hostade massor igårkväll, men inte så mycket i natt. Skönt.

Dags för frukost!

shopping.

Idag öppnade "Modehuset" i Hansa City i Kalmar. Jag var där vid 10 när de öppnade. Jag gick därifrån strax efter 13, ca 1500 kronor fattigare men en massa fina kläder rikare! :)

- Sjal på Vero Moda
- Tröja och sjal på H&M
- Stövlar på Skopunkten
- Klänning och skärp på Lindex
- Jeans och sockor på Cubus
- Jeans till Anders på Jack&Jones

Det var nog det! Fint är det! Men det var helt galet med folk, framförallt på Cubus som öppnade för första gången i Kalmar. De hade dessutom 25% på ALLT och de två första timmarna 50% på en vara. Tokigt! Jag stod i kö typ 30 minuter, puh. Men jag gillar't! Förutom Cubus så har Din sko och Skopunkten öppnat, jag tror att Nilsons kommer att komma också. Annars är det bara dubbel- eller trippeletableringar (behöver verkligen Lindex FYRA butiker? Kvarnholmen, Köpstaden, Giraffen och Hansa).

Nähä, dags för städning!

isch.

Jag hostade just till, en liten host. Det rev som tusan i halsen och det smakade var - ISCH! Är det bara lite vanligt halsont? Eller kan det vara halsfluss eller något? Hur känns det (har aldrig haft)? Vad tror ni..!?

host, host.

Jag har haft ont i halsen hela veckan och i princip bara väntat på att en förkylning ska bryta ut, men den har inte kommit. Däremot har jag hostat mer och mer ju längre veckan gått. I natt vaknade jag två gånger av att jag satt upp och hostade samtidigt som det rann tårar ner för kinden. Jag grät inte, utan det kommer tårar ibland när jag hostar mycket och har lite svårt att få lust. Obehagligt. Som tur var väckte jag inte Anders, såvida han inte snarkar i vaket tillstånd ;)

Känner mig dock bättre i halsen och har inte hostat något sen jag vaknade vid typ en halvtimme sen, skönt! Däremot känner jag mig inte helt kry, känner mig helt matt i kroppen, ingen ork. Huvudet känns som om det ligger kvar på kudden och där ligger det och värker lite grand också. Huu.

så blev det.

Och det blev inget. Fick besked om idag att jag inte gått vidare till en andra intervju. Beskedet lämnades på mitt mobilsvar vilket jag tycker var rätt så oprofesionellt, de kunde ju bara bett mig ringa och upp och sen meddelat hur det låg till. Nåja.

Från och med den 25e november och fram till året är slut så har jag i alla fall 75%-vikariat på extrajobbet! Alltid något!

så blev det.

Och det blev inget. Fick besked om idag att jag inte gått vidare till en andra intervju. Beskedet lämnades på mitt mobilsvar vilket jag tycker var rätt så oprofesionellt, de kunde ju bara bett mig ringa och upp och sen meddelat hur det låg till. Nåja.

Från och med den 25e november och fram till året är slut så har jag i alla fall 75%-vikariat på extrajobbet! Alltid något!

utmaning.

Såndär utmaning från en annan blogg, som jag tyckte var lite skojig.

ta fram din mobil.
- gå till inkorgen.
- svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en. (fråga 1 – första meningen i första sms:et, fråga 2 – första meningen i andra sms:et, osv.)
- utmana ett par personer

1. vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Räcker en avocado till hamburgarna?

2. vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ring eurovoice 888, du har 1 nytt röstmeddelanden.

3. vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?

Hej!

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga till din fiende?
Din mössa är hos oss...

5. vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Oki, bra å veta.

6. vilka ord skulle du säga till gud om du träffade hennom?
Absolut, låter bra!

7. vad vill du höra mest av allt?
Har ingen plan för lördag, vad gör hon själv? ;)

8. vad kommer bli dina sista ord i livet?
Skönt

9. vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?
Kan tänka mig att de e två långa dagar, men bara du kände att du gjorde bra ifrån dig, men kan du ju inte göra :)


Jag utmanar alla som har lust!

torsdag.

Blev jobb igår, det kanske jag skrivit. 10-17, samma tid idag! Wiiie! Andras död mitt bröd. Andras sjukdom, min lycka. Eller så är det ju inte, jag vill inte att någon kollega ska vara sjuk, men å andra sidan ger det mig chans att jobba. Känns lite knas, men man får se det från den positiva sidan - vad hade de gjort utan mig? ;)

Imorgon öppnar Modehuset, spännande! Och idag får jag besked om jag får komma på ytterligare en intervju eller om det är tack och hej! IIIIIIIIH!

intervjun.

Hemkommen från intervjun. Var svårt att känna vad jag kände direkt efteråt. Men jag har kommit fram till att jag är nöjd med mina svar, men det känns som om man har huvudet fullt av frågetecken såhär efteråt. Sa jag "rätt" saker? Utgav jag mig för att vara någon jag inte är? Varför sa dem så? Kunde jag gjort något annorlunda? Svarade jag ens på det dem frågade om?

Hur eller hur är det gjort och det är ju faktiskt ingen större idé att bekymra sig. Jag kan ju inte ändra på svaren. Men jag är lite fundersam på annat, men det är inte mycket att göra åt heller. Innan veckan är slut vet jag mer.


Kom igen!

intervjun.

Idag är det tisdag och det betyder ju - anställningsintervju! Skippar cykeln och tar bussen - vill inte komma sådär svettig och varm som jag bli av att cykla 5 km. Nej tack. 14:30 så håller vi tummar och tår! Andas in, andas ut.

jobbilijobbjobb.

Blidde jobb hela dagen. Eller - jag får skynda mig lite så blir det jobb från när jag nu kommer till jobbet och sen till stängning!

hoppas.

Väntar svar från AP (som troligtvis sover ;)) - hoppas hoppas! Ifall det är positivt blir det superdupermysig helg i bästa skåningens sällskap!

ingen träning.

Ingen träning idag. Det irriterar mig. Det finns två förklaringar - för det första mår min hals inte bättre utan snarare sämre idag. Känner lite varsmak i munnen, inget vidare. För det andra har jag inte lyckats synka upp Wii:t med nya TVn. Fast om det hade varit en frisk hals hade det blivit powerwalk/löprunda med lite sit ups och rygglyft som avslutning. Men - bråkig hals sätter stopp. :(

söndag.

Kände mig lite krasslig när jag vaknade imorse. Skit. Tog en kopp the och halsen kändes något bättre. Cyklade i väldigt god tid till jobbet så att jag inte behövde stressa och kanske bli ännu krassligare. En lugn dag på jobbet. Cyklade hem och donade lite, kopplade in nya TVn bla (vi har bytt med styvsvärmor för att få två HDMI-uttag). Sen lagade vi middag - rulader med vitlöksost och klyftpotatis GOTT! - och sen har det varit soffläge med Top Model, Ensam mamma söker och Den stora resan. Stora TV-dagen för mig på söndagar :) Nu väntar jag på att Svenska Hollywoodfruar-reprisen ska börja.

Imorgon ska jag slappa och heja på min kropp att inte bli sjuk. Och några ärenden. Och lite läsning. Och lite mathandlande. Och ja. Som vanligt ;)

jobb och fotboll.

Idag är det jobb 12-16 som gäller! Myser omkring här hemma lite och njuter av lördagen och P4 (Ring så spelar vi och Melodikrysset). Snart dags att äta frukost. Anders har redan begett sig av hemifrån för att hjälpa styvmor sin att flytta. Samtidigt som jag slutar börjar KFF-GAIS på Fredriksskans så då blir det att cykla i ilfart till Fredriksskans! Årets nästsista hemmamatch!

Och solen försöker tränga genom molnen, härligt! Och enligt väderprognosen (bästa vädersajten enligt säkra källor) ska det inte regna idag, skönt!

friday i'm in love.

Tack och lov så dammtorkade jag igårkväll. Så idag var det bara dammsugning, golvtorkning och badrummet att ta tag i. Var jättetung i kroppen imorse men jag kom upp vid 8:30, tränade då. Bra! Både igår och idag gjorde jag 40 sit ups och 40 rygglyft efter Wii-träningen. Och jag gör dem alla på raken, inte 12x3 som jag brukar göra, det känns fint :) Tvättat har jag också gjort. På tal om det så kanske det är dags att förflytta det sista från tvättmaskinerna till torkskåp och torktumlare. Äsch, det jag ville komma till att det är så himlans skönt när man gjort en massa måsten (städa och sånt tråk) och sen kan ha det lugnt i några timmar. Bara fluffa runt liksom. Fick en klänning från La Redoute idag också, så den är på nu, efter en skön dusch!

Ikväll blir det kycklingsallad på tu man hand med mitt hjärta, härligt!

INTERVJU!

Okej. På tisdag ska jag på ANSTÄLLNINGSINTERVJU! En dryg halvtid (24 timmar/vecka), wiiiihi! Och det som stod i mitt horoskop att torsdagen skulle bjuda på något inom karriär och ekonomi och det var något sådant här jag hoppades på! GALET!

Inte ropa hej för tidigt nu i alla fall, men att komma på intervju! Underbart!

handla mat.

Nu borde och SKA jag ta och förflytta min lekamen bort till Maxi för att handla mat. Ingen lust alls. Det kan ju kanske bero på vädret. Och jag kan inte strunta i det, för då har vi ingen middag.

Sätt fart nu fröken Westerberg!

jag kom fram.

Tack och lov så kom jag fram en gång till. Fick tala med en trevlig kvinna och hon kunde tala om vad jag skulle fixa så jag kunde skicka in allt sen. Det är en del papper och blanketter och uppgifter från alla möjliga håll. Men nu har jag gjort allt jag kan och får invänta det sista som kommer via posten. Sen är det bara att hålla tummarna att jag får a-kassa och inte minimitjofräset utan inkomstbaserat!

telefonj-vel!

Jag kom äntligen fram och sattes i kö! Och vad händer, jag trycker fast telefonen mellan axel och kind för att bläddra i några papper. Jag kommer åt en knapp men upptäcker bara att det är knappen för högtalartelefon, andas ut men skriker snart rakt ut då telefonen har gått och dött. TACK! Och nu kommer jag inte fram igen och de stänger om 20 minuter. Hurra!

men - spunk!

Jag ska ringa min a-kassa idag. Ja, för nu jäklarns ska jag ha pengar. Men ja, har lite frågor och sådant. Idag har de telefontid så länge som 13-15 (duh!) och jag kommer inte ens in i telefonkön för det är så många som ringer! Gaaah! Skapligt irriterande!

snö.

Igår när jag satt och åt frukost med mamma och pappa i 08-skogen singlade några snöflingor ner från himlen. De la sig inte men det var ändå snö, den 14e oktober! Okej okej tänkte jag och åkte söderut. Jag tittade nyss ut genom fönstret och vad ser jag? Snöblandat regn! Men jisses, det har ju bara gått halva oktober! Men nu har det redan slutat, tack och lov.

torsdag 15e oktober.

Idag står det en hel del grejer på schemat och många viktiga. Som gör mig nervös. Eller en sak i alla fall. Men jag börjar med att träna. Jepp.

morgonens dröm.

Jag vaknade ur en dröm som innefattade en jättehärlig känslan, egentligen kanske det var konstigt. Jag var på jobbet (där jag extrajobbar nu) och det var som en vanlig dag. Fixa och dona. Det är visserligen väldigt mycket personal där, nåja. Jag går omkring och jobbar vilket ju är brukligt att man gör på arbetet. En annan extra personal (som inte finns på riktigt) sitter dock bara ner och pratar. Och pratar. Och pratar. Jag väser till någon annan kollega "mycket snack och liten verkstad". Jag börjar ordna till på ett reabord som är runt, fler kollegor sluter upp och hjälper mig. Jag minns inte om prat-kollegan kommer självmant eller om någon säger till honom, men han är också där. Vi håller på och ordnar där och det är fler än jag som är trötta på hans beteende. De börjar säga saker till honom på ett otrevligt sätt och han bara sparkar bakut, jag håller mig passiv. Diskussionen fortsätter och till slut säger han något i stil med "jag skiter väl i vilket, bara jag får pengar", han var alltså helt ointresserad av jobbet. Han visade samtidigt upp sitt schema och han hade massor utav tider. Då tar jag mod till mig och säger "jag skiter inte i vilket, jag VILL jobba här. Du kan ju gå och meddela chefen det här." Han går därifrån, till chefen, och kommer tillbaks efter en stund. Han har av någon anledning tagit av sig skorna och ger oss sedan fingret.

Sen vaknade jag. Jag vet inte var känslan kom ifrån, hoppet om att få hans tider, steget till att ta modet till sig och säga vad jag faktiskt tyckte? Skönt var det!

hemma igen.

Efter några dagar i 08-land är jag nu hemma igen. Hos min Anders! Har saknat honom i massor!

Åkte i fredags och anlände till Södertäje vi 13-tiden:

Fredag: Blev bjuden på lunch hos största storebrodern (viltfärsbiff med potatismos och råröda lingon och hemmagjord tryffel och fudge till effterrätt) vilket var gudomligt gott! Sedan gick vi hem till hans våning och drack öl/vin och pratade och bara hängde vilket vi aldrig gör. Han sov lite middag och jag gick en sväng på stan. Två halsband, två par skor, en klänning, ett kort som jag skrev till Anders, blommor till farmor och farfar samt mat till kvällen. På kvällen kom ju svägerskan hem och sedan andra brodern och svägerskan. Vi gjorde pizza och hade jättetrevligt! Kvällen slutade med största broderna, hans hustru och en vän till dem (som jag var brudtärna med) på Flamingo som jag inte besökt tidigare! Trevlig kväll! Somnade lite väl sent, 2.30.

Lördag: Anledningen till att jag åkt upp utspelade sig idag - en kurs för ett extrajobb. Somnade som sagt sen och vaknade 6:48 istället för 8:00 som jag ställt klockan på. Donade lite och satt på tåget mot Stockholm vid 9-tiden. Var tidig upp och stod utanför Åhléns och väntade på att det skulle öppna. Det kom förbi en lite mystisk kille:

Han: Vad är klockan?
Jag: Fem i tio.
Han: Bor du här?
Jag: Nej, i Kalmar.
Han: Jaha, det märks.
Han: Vad gör du här då?
Jag: Jag ska på en kurs.
Han: Det finns många söta tjejer i Kalmar va?
Jag: Ehm, jag vet inte...
Han: Men dem kanske inte tycker om att prata med främlingar?
Jag: Ehm. Jag vet inte?
Han: Okej, hej då!
Jag: Hej då...

Han gjorde mig lite konfunderad och jag funderade lite på vad han egentligen ville? Hurm. Köpte ett par strumpbyxor och tittade på fins väskor, skor, sjalar och mössor! Kurs 11-17 för att sedan åka till hotellet och göra sig grann och sedan - orutinerat - gå till restaurangen med nya skor. S K O S K A V ! Libanesisk restaurang, tokgott! Jag och några till drog oss så vi skulle hinna se det sista av matchen, vilket vi tyvärr gjorde, på Hard Rock Café. Precis när vi skulle gå tog en karl tag i min arm och sa "var ska ni nu då?"... "hem och sova" sa jag. Jisses. Hon som jag delade rum med passade på att ta en öl på en bar så jag var ensam att natta mig, skönt. Tvättade min söndriga häl och lade mig.

Söndag: Vaknade när min rumskompis steg upp men somnade om. Vaknade strax efter 9 och tog det lugnt. Frukosten serverades till 12, underbart! Åt den i lugn och ro i sällskap av kvällstidningbilaga från fredagen. Tog t-banan in till city och mötte upp finaste kusinen Emma för att sedan göra stan! Shoppade inte så värst mycket, dock ett par jeans om efter lite rabatt kostade mig 140:-, fynd! Och snygga! Dock har knappen lossnat :( Lyxade med sjukt dyr räksallad (146 spänn) som inte ens var så god, till lunch. Följde med Emma hem och fick se hur hon bodde, jättemysigt! Sedan hem till största brodern och hans wifey där det bjöds på söndagsmiddag, slurp! Somnade i soffan och blev upphämtad av mamma och pappa 01:15 som kom från Barcelona!

Måndag: Mys med mamma och pappa och besök i Södertälje. Fick pappa att reklamera ett par skor samt köpa nya, m&p kollade ny belysning till köket, de beställde nytt kakel till köket och sen handlade vi mat. Hem och äta biff med pommes och bea och kantareller! Mums! Vin och gott och äppelpaj till efterätt!

Tisdag: Lång morgon och vid lunchtid begav vi oss till Strängnäs. Tittade och shoppade, fikade och myste! När vi kom hem rensade jag ut några garderober som jag lovat att göra i typ två år... Och pappa började riva i köket! Mammas goda köttfärssås till middag och sedan ett varmt bad, skönt! Somnade tidigt.

Onsdag: Åkte ifrån mina älskade föräldrar för att komma hem till min kära sambo/fästman/pojkvän/bästis!

drar norrut.

Imorgon åker jag mot 08-land. Anledningen är att jag ska gå på en utbildning för det där jobbet jag har skrivit om tidigare. Ingen ekonomisk källa och inte mycket tider men ERFARENHET! När jag ändå får resan betald och befinner mig bland familjen så passar jag såklart på att stanna lite längre. Visserligen är mamma och pappa i Barcelona from idag men de kommer hem på söndag och jag har fullt upp tills dess!

Imorgon: Resa, kolla in några butiker i Södertälje, lämna blommor hos farmor, äta middag med bröder och svägerskor. Sover hos störst

ärenden.

Anders har ett ärende på stan. Jag har trettioelva. Jag gissar - bara gissar - att Anders inte är jättesugen på att gå till Pressbyrån och lämna paket, pröva en klänning i en annan storlek, lämna tillbaka en tunika, köpa jordnötter. Han kanske är sugen på att följa med och byta/lämna tillbaks en tröja som jag köpte till honom som tyvärr var för liten.

Jag hade tänkt springa ut på stan en stund innan Anders slutar så jag hann göra lite av det jag gissar han gärna slipper. Han slutar om 20 minuter och här sitter jag i morgonrock (jag duschade efter träningen jag har klätt mig en gång alltså, eller egentligen två eftersom jag också bytt om till träningskläder - lång parentes - jepp!) och blött hår. Heja Elin.

tejp, del 2.

Antingen svalde jag två bitar varav den ena åkte ner i magen och den ena kom i munnen igen. Eller så var det bara en, som kom upp i munnen igen. Den ligger nu i soppåsen.

tejp.

Jag tror jag har svalt lite tejp. Brun packtejp.

Jag rekommenderar er att inte göra detta hemma.

den här dagen.

Hade tänkt stiga upp med Anders 06:15 och träna. Jag var vaken och inte speciellt trött när hans klocka ringde. Men det blev bara ett toabesök, en puss och sen la jag mig igen. Även om jag inte var så trött så lockade det att ligga i sängen och lyssna på Nyhetsmorgon. Steg upp 1½ timme senare och tränade (bra!), sen har jag bara duschat, ätit frukost, tittat på Körslaget på TV4Play och klickat mig runt på nätet.

Nu blir det lite mer frukost (äggmackor) och sen bajka till jobbet, 12-18 blir det idag! Och ikväll är det premiär av Bonde söker fru, wihi!

förrådet.

I eftermiddag/kväll har jag hunnit göra klart allt grovjobb i förrådet! Härligt! Vi har typ två rum och det mindre rummet har vi i princip tömt - flyttat till det stora och slängt en massa saker! Plus en massa grejer som vi ska sälja, skänka och ja skänka igen :)

kvalitetstid.

Idag slöade jag omkring på morgonen för att sedan cykla till Maxi, när jag kom hem var det dags att träffa Johanna! Blev en runda på stan och sedan Café Nilssons där det var lunch som gällde. Där slöt Tessan upp och sedan en massa prat om allt mellan himmel och jord samt kollat in Henke Rydström som var där och gick. Mums. ;) Sedan mer shopping.

För min del blev det en mycket enkelt klänning, en tröja, ett nagellack, tre par leggings, tre par strumpor samt en lång skjorta/tunika. Ska prova lite av grejerna som jag inte orkade prova. Imorgon.

Hur eller hur var det mycket mysiga timmar i Johannas och sedan Johannas och Tessans sällskap! Som alltid mycket att prata om! Tack flickor!

träningen.

Okej. Jag har inte tränat sen i fredags. ILLA. Har ju röjt i förrådet en massa vilket innebär en jäkla massa benböj och lyft, men egentligen på riktigt så räknas inte det.

Idag hoppar jag över träningen också (fy) men sen blir det två dagar innan jag åker norrut. Och sen när jag är hemma i älskade 08-skogen ska jag minsann ut och röra på benen!

12.

Okej. Jag har fortfarande högsta buder på tolv grejer på Tradera. Tre av auktionerna avslutas ikväll. Två av dem är klänningar jag veeeeerkligen vill ha! Och en klänning som är njae - bara för det vinner jag väl bara den. Men det visar sig!

Men om jag skulle vinna allt så skulle det gå på cirka 1100 kronor. Ojdå. Men jag tror inte jag vinner allt. Inte alls. Vissa auktioner håller på ända till den 12e oktober så.

bud, bud, bud.

Surfat omkring på tradera en väldans lång stund nu. Lagt bud på 13 grejer och det är bara skor och klänningar. Jikes om jag vinner alla - men det tror jag inte! Men några grejer vill jag verkligen ha såvida inte priser stiger för högt!

Hittade massor med coola Converse-skor men det är samma säljare till alla och om man klickar in sig på hans/hennes profil så har människan inte sålt en enda grej tidigare vilket känns någorlunda mystiskt.

Nu är det bara vänta och se!

förråd, förråd, förråd.

Fortsatt fix och don och röj i förrådet idag. Dock efter en sovmorgon till 8.45 och sen en timmes slumrande. Skönt. Frukost och sen upp i förrådet! Kanske börjar se ett slut nu. Imorgon jobbar ju Anders och då blir det att dona allena. Det som kan bli knas då är att jag sparar Anders grejer som han kanske hade slängt, men men. Sånt är livet!

Och så få lite kvalitetstid med Johanna! :)

helgen fortsätter.

Eftersom Anders är ledig imorgon och vi har fått ställa klockan hela helgen så leker vi helg imorgon också. I alla fall på morgonen, ställer ingen klocka och äter förmodligen frukost lääääänge. Men sen blir det mer röj i förrådet! Är så härligt när man ser resultat!

ojoj!

Vilken dag! Helt galet på jobbet, som om det var helgen före jul! Fett kul! Mera sånt! Jobbade över 45 minuter och missade lite mer av matchen, men det känns lite som om det kvittar just nu. När som helst är det slut och vi förlorade mot ÖIS med 2-4, skiiiit! Nåja. Sen blir det hem till styvsvärmor och äta middag. Jag har paxat henne bil idag, najsigt! :)

Ikväll inviger jag en av mina nya stickade koftor som legat och väntat på mig i garderoben:


lördag.

Idag blir det fix med med styvsvärmor, Anders och Anders bröder. Mellan det jobb 12-16 och sen tillbaka till styvsvärmor för att se KFF krossa Örgryte och sen fortsätta fixa och äta middag med dem allihop!

Att stiga upp 7.30 var lite jobbigt idag, men det bajsigaste var att det inte blev något lördagsmyspys med att dra sig i sängen, lång frukost med Ring så spelar vi osv. Men en annan gång! Nästa lördag är det utbildning i hufvudstaden!

Hej svej!

välkommen oktober!

Idag har vi planterat ljung och en tuja, inspekterat styvsvärmors nya lägenhet, köpt dekorationspumpor, påbörjat storstädning och storrensning i förrådet (jag gick från tre till en flyttlåda med mina grejer, BRA!), samt ätit panerad platt fisk med pressad potatis och remouladsås och sedan har jag allena varit ensam en sväng på Baronens Oktoberfest där köpte jag en massa billiga örhängen och en födelsedagspresent till en vän - under den trippen invigde jag nya jackan och nya stövlarna!

Nu - "Inlåst", se det!

RSS 2.0