trött.

Så underbart, trycket har nästan släppt! Kom på det vid 17-tiden i eftermiddag, att det nästan kändes som det ska igen! Så skönt! Har mått lite halvkasst idag, varit frusen, fått rysningar, lite huvudvärk, helt väck i bollen. Stackars alla kunder jag haft i kassan idag kan jag säga. Och vad mycket konstigheter som förmodligen flugit ur min mun idag. En vara saknade artikelnummer varpå jag skulle gå och hämta en annan och säger "jag ska bara gå och hämta en annan signatur", ehm. Okej? Jaja.

Nu är jag tokigt trött i alla fall. Ska gå och knyta mig.






Imorgon kommer mamman och pappan!!!

snart trött.

Somnade i vanlig tid och vaknade vid midnatt av att jag hade ett jättestort tryck över bröstkorgen och på grund av det illamående. Somnade om ett par timmar men vaknade sedan och det var ännu värre. Sov typ ingenting, slumrade bara lite till grann. Vid 5-tiden la jag mig soffan och såg på TV, kunde somna där en stund, skönt.

Har funderat på att ringa sjukvårdsupplysningen men det finns ju risk att dem säger att jag måste åka till akuten och jag verkligen inte det. Jag har inte råd och jag behövs på jobbet. Gah. Dessutom är det inte helt omöjligt att det bara är stressrelaterat (kom på att det finns lite faktorer i mitt liv som skapar en väldigt stor inre stress)... Och då spelar det ju ingen som helst roll om jag röntgas eller inte. Bara att vänta ut. Det känns alltså som om jag har en jättetung sten placerad mitt på bröstkorgen så att revbenen typ trycks ihop, har gått av, bytt plats eller något i den stilen. Och att dem typ trycker på lungorna eller så. Ingen direkt skön känsla.

Men vi får se. Om det inte ger sig under dagen måste jag kanske göra något åt det. Suck.

En begynnande huvudvärk har gjort sig påmind också. Mysigt...

bästa 11 timmar.

Idag skulle jag ju som sagt vara ledig men fick jobba 8-19 istället. Det har ju varit en hel del nu på sistone, men julkaos, reakaos och miljarders returer. Trevliga kunder. Idiotiska kunder. Samtidigt som det kommer massor med varor och vårnytt. Vi alla går omkring som i ett töcken, som zombies. En trodde linserna bytt plats, en annan såg dubbelt, en tredje frågar om fjärrkontroll och syftar på märkaren, en fjärde säger "tack för hjälpen" när hon lämnar kvittot till kunden. Ja, vi är lite slutkörda och trötta.

Men vet ni? Jäklar i gatan vad jag trivs med mina kollegor! Vi har så sjukt kul tillsammans, vi peppar som fan, sparkar varandra i röven, gasar, bromsar, SKRATTAR, pratar om ALLT mellan himmel och jord och bara har det så bra! Åh! Jag vill inte bara ha två dagar kvar på mitt vikariat. ANSTÄLL MIG! Åh. Jag vill ju verkligen. Ni anar inte. Ååååh.

Men ja. Bästa kollegorna ever, slut på diskussion.

$.

Imorgon blir det ingen ledig tisdag som brukligt utan 11 timmars jobb. Finns många sidor av det myntet - klart det hade varit skönt att vara ledig men å andra sidan så känns det skönt att vi förhoppningsvis kommer ikapp med alla varor som kommit samt hinner städa butiken som är ett slagfält för tillfället. Dessutom är det 11 timmars betalning ju :)

Najsigt! Längtar till torsdag, då kommer mamma och pappa! Wiiie!

julen och födelsedagen.

Och så kom julen till slut. Den firades i Kalmar med jobb för både mig och Anders, dock betydligt fler timmar för Anders än för mig. Stökade lite på jobbet och de där fyra timmarna sa poff så hade dem gått. Hem och äta ett par mackor, önska familjen i 08-skogen god jul och sen slockna i soffan framför Kalle. Anders kom hem vid 18 och då var maten nästintill klar. Sen åt vi och det var mumsmums. Anders gav skinkan högsta betyg :) Och jag var nöjd med den också, inte illa pinkat för att ha varit första gången! :) Sen myste vi i soffan, såg lite på TV och sen delade vi ut julklapparna. Anders fick en necessär+plånbok (som han ska byta), kalsonger och en bok av mig. Jag fick betydligt finare grejer i form av en super-epilator samt en tokfin klocka som jag spanat på länge :)

Mellanåt så åt vi lite godis från gottebordet och kvällen slutade med att jag somnade i Anders knä i soffan. Juldagen började med att sovrums-TVn började ge än mer vika och vi väntade spänt på ett KABOOM när bildröret gick sönder. Men det gjorde det inte helt och hållet. Men ändå gav vi oss ut och hittade en ny på Media Markt, och en platt! Så skönt. Sen var det mys resten av dagen!

Igår så jobbade jag och det var helt galet med folk! Men undan gick det och roligt var det som vanligt! På kvällen kom vår Johanna hit och hängde lite och vi hade allmänt mysigt. Känns skönt att höra att vi är ett av få par där det går att hänga med oss som singel utan att det känns knas :)

Idag fyller mitt älsk år! En LÅNG morgon eftersom det ringde stup i kvarten där det skulle grattas och ha sig! Anders fick en hoodtröja, en KFF-mössa och en KFF-almanacka. Sen var jag och Johanna en sväng på mellandagsrean och jag fyndade en t-shirt för 49 kr och ett par skor för 79 kr, kändes bra :) Sen var vi och handlade mat, skönt att ha det gjort! Anders har fått önska sig vad han vill till middag och det verkar som om det blir Burger King, hihi. Sötnos.

Så det är väl dags för den där Kungen att få besök rätt snart tror jag.

GOD JUL!

God jul alla morgonpigga människor! Jag börjar inte jobba förrän 9.55 men jag ville hålla Anders sällskap så vi steg upp vid 6-tiden. En lussebulle och en kopp the och Jan Malmsjö i öronen, mys! Nu ska jag slå in julklappar innan dusch, frukost och lite inhandling på City Gross innan jobbet! Och så julkalendern förstås!

nu blir det städning.

Blev ju ingen städning igår, så det tar vi idag! Så här kommer listan igen:

- tvätta (påbörjat)
- städa badrummet
- skura duschväggarna
- skura fönstrena

- plocka upp grejer i förrådet
- rensa duschhyllan (och ev. köpa en ny)
- torka ur vitrinskåpet
- torka ur kylen
- frosta av frysen

- rengöra ugnen
- torka ovanpå köksluckorna
- dammsuga
- dammtorka alla andra hyllor
- rengöra köket (diskho, spis, bänkar)
- byta sängkläder
- torka golvet
- laga till skinkan (påbörjat)
- hitta en liten julgransfot eller någon annan lösning till vår lilla gran


13:33

Jag börjar se ett slut! Wie! Måste köpa p-biljett för tredje och sista gången idag, också.

15:42

Jag är klar med städningen! Wiiiie! :) Har dock lagt i ytterligare en tvätt med handdukar men det sköter ju sig själv... Nu ska jag bara ta och duscha sen är det klart. Då ska jag åka ut till IKEA och köpa en golvlampa och eventuellt en duschhylla, den vi har har blivit så rostig och dan. Och ikväll blir det att pynta, koka knäck och göra klart skinkan. Funderar på att köpa mig en Bingolott och se på Uppesittarkvällen också :) En sväng till Systembolaget ska också hinnas med och köpa Xider Winter!

20:33

Julskinkan blev prechs helt klar och står och svalnar på köksbänken. Måste nästan provsmaka sen... Letade lite efter en liiiiten julgransfot till vår 50 cm höga gran men det fanns inte. Löste det med en liten krukla fylld med grus. Toppen! Har julpyntat, lagom mycket och mest ljus och förstås klätt granen. Kokade knäck efter jag griljerat skinkan och den står nu i frysen.

Istället för julgransfot så köpte jag en kjol att ha imorgon, tre par trosor och ett nattlinne samt en julklapp till någon! Som får den för sent... ;) Nu är det dags att julmysa med älsklingen i soffan!

Imorgon - julafton och jobb!

dan före dan före dopparedagen = jobb.

Fick hoppa in och jobba och vara ledig imorgon istället, som tur var stod jag inte med skräp och damm upp till knäna, det ligger kvar på hyllorna. Ugnen hann bli rengjord lite fort i alla fall.

Så imorgon stryks det på listan istället!

dan före dan före dopparendagen = julstädning.

Idag är min lediga dag och det betyder julstädning! Jar påbörjat lite i förra veckan så det inte skulle bli allt för tungt idag. Men såhär ser det ut:

- tvätta
- städa badrummet
- skura duschväggarna
- skura fönstrena
- plocka upp grejer i förrådet
- rensa duschhyllan (och ev. köpa en ny)
- torka ur vitrinskåpet
- torka ur kylen
- frosta av frysen

- rengöra ugnen
- torka ovanpå köksluckorna
- dammsuga
- dammtorka alla andra hyllor
- byta sängkläder
- plocka upp grejer i förrådet
- torka golvet

Så nu är det dags för lite frukost så det finns energi till det här :) Jag stryker på listan under dagen! :)

julmatlista.

I lördagskväll när vi kom hem från styvsvärmor, jättetrötta båda två, gjorde Anders och jag får första julmatlista. Det var alldeles jättemysigt att planera tillsammans. Mycket sill blir det, kan jag lova :) Igår var vi och handlade på Maxi innan alla andra, klockan 9. Vi köpte vår första skinka tillsammans (2,5 kilo för 177 kronor!) och det det allmänt mysigt :)

Det här kommer att finnas på vårat julbord:

- senapssill
- vitlökssill
- örtagårdssill
- kräftsill
- stekt inlagd strömming
- löksill
- skagenröra
- kokt delikatesspotatis
- skinka
- köttbullar
- jansons frestelse
- rödbetssallad
- ägghalvor med en räka och en klick majonäs
- styvsvärmors hemmagjorda leverpastej
- vörtbröd
- nubbe
- julmust
- öl
- rödvin

Och på gottebordet:

- rocky roads
- jordnötssmör-och-fling-godis (vet inte vad de heter)
- knäck
- en chokladask från Cloetta
- clementiner
- skumtomtar

Och annat gott:

- lussekatter
- pepparkakor

Och såklart:

KÄRLEK!

Delar av julbordet hemma hos mamma och pappa 2008.

julvecka.

Julveckan är påbörjad!

Som ni vet jobbar jag ju på julafton, likaså Anders. Men vi ska ju ändå ha en riktigt jul så gott vi kan! Därför består ledig tid denna vecka åt att julstäda och laga mat. Igårkväll gjorde jag Jansons frestelse så nu är det köttbullar och skinka som är kvar. I "värsta" fall gör jag köttbullarna på julafton, får se. Knäck ska också kokas, bara för min egen del :) Imorgon är det STORSTÄDNING här hemma. Har gjort lite grejer förra veckan som t.ex. damma i vitrinskåpet, idag ska jag också göra lite så det inte blir allt för tungt imorgon! Vill gärna hinna med den där knäcken samt att julpynta lite imorgon också!

Imorgon får jag min lön och jag drömde att jag fick lönebeskedet och det var inte ens 4000:- jag skulle få ut, lagom gråtfärdig var jag. Hualigen. Jag behöver typ minst 5500:- för att kunna betala hyra, mat och resterande räkningar. Men idag bör beskedet dimpa ner genom brevinkastet och jag kommer gråta på riktigt om drömmen var en sanndröm. Hua!

jobbilijobbjobb.

Helgen har bestått av jobb, helt galet har det varit. Sjukt kul har det varit! Underbart!

I fredags hade vi personalsamkväm här hemma, vi blev fem stycken men hade det väldans trevligt och mysigt. Ostbricka samlade vi ihop till och det smakade smaskens! Najsigt!

Igårkväll var vi hos styvsvärmor och åt lite julbord, det var mysigt! Hon ska vara iväg i 2½ vecka så då är vi med bil - Elin gillar! Nu slipper jag ta bussen och cykla vågar jag inte göra med dessa gator (ja, alltså det är ju typ SNÖ och IS!).

Ikväll har jag för första gången fgjort Jansons frestelse helt på egen hand, den luktade tokigt gott och såg superfin ut, så nu hoppas vi bara att det smakar lika bra :)

Snart dags för säng och försöka klura ut hur man skriver lite roligare blogginlägg.

fix, fix, fix.

Jag har typ hur mycket som helst att göra hela tiden och nu också, men jag kommer inte på vad det är jag ska göra. Men inget av det jag ska göra hinner jag på 7 minuter ändå, när det är dags att gå till bussen så ptja, jag fortsätter väl nörda här.


Kom på en sak. Känns som om jag har tusen saker att fixa inför morgondagens personalgalej som börjar hemma hos mig kl 20. Men egentligen kan jag nog inte göra något förrän imorgonkväll, liksom. Kan ju inte lägga upp ostarna till brickan nu, liksom. Men jag blir allt lite stressad.


Kom på tre saker jag ska göra ikväll - EFTER Bonde söker fru, givetvis:

- städa badrummet
- göra allt så klart som jag kan inför kvällen imorgon
- julpynta lite

en vecka kvar till dopparedagen.

Och då ska jag jobba och jag har aldrig doppat i grytan, men ändå.

Idag ser dagen ut såhär:

07:10 Klockan ringer och jag tittar på julkalendern i sängen tillsammans med tokgosig Flora, härliga bakgrundsljud från hantverkarna

07:35 Stiger upp, plockar ur diskmaskinen och fixar the

07:45 Pussar min älskling hejdå och stoppar ner ett par strumpor i hans jackficka om han blir blöt om fötterna

07:45 Sätter på Mix Megapol och datorn och lyssnar på Äntligen morgon, kollar Fejjan, läser bloggar och är nördig.

Typ snart: Inventera oståkex-kexen inför inköp, klä på mig osv.

08:50 Blir upphämtad av snäll kollega som tyckte jag skulle slippa åka buss t/r två gånger och brummar till jobbet

09:00 Julfrukost på jobbet, mys! (Hörni, vad mycket mysigt vi har gjort på sistone!)

10:00 Dem som börjar jobba kl 10 börjar jobba och jag brummar tillbaka med snäll kollega och ber honom dumpa mig på Giraffen

Förhoppningsvis innan kl 12 Handlar inför morgondagen och lite kompletteringar på Maxi och går sedan hem

Innan 13:15 Städar, fixar det sista på mitt eminenta musikkvizz och äter lunch

13:15 Går mot bussen

13:32 Bussen ska komma

13:35 Bussen har inte kommit

13:36 Elin blir arg och fryser

13:37 Bussen kanske kommer och jag blänger på busschauffören och undrar varför han är förvånad över snö den 17e december

14:00 Börjar jobba

15:07 Jobbar

Senast 16:45 Har kvarts rast och äter tre clementiner och skriver upp mina tider

19:00 Kollar om butiken är tom och stänger

19:10 Slutar jobbar

19:21 Bussen ska komma

19:22 Jag blir arg för bussen har inte kommit

19:23 Tittar bort mot Ölandsleden där bussen kommer ifrån

19:40 Bussen kommer och jag ber busschauffören gasa som fan för jag ska hem innan kl 20:00

20:00 Bonder söker fru börjar och jag SKA sitta i soffan och titta, ingen får prata med mig och jag ber Anders hålla tyst tre gånger

21:00 Jag är fri att prata med och gör något jag inte vet än

22:00 Jag ligger förmodligen i sängen och ser på Sportnytt och sover strax


Och så ska jag ringa styvsvärmor och tacka nej till gran.

snö.

Jag har längtat efter minusgraderna. Jag tycker den kylan är så mycket trevligare än den gråa, råa äcklig kylan. Jag har inte funderat närmre på snö, men jag tycker det är lite trevligt. Lite juligt, det blir lite ljusare och barnen blir glada. MEN - att cykla i snö känns lite sådär. Åka buss t/r jobbet eller cykla försiktigt? Ser ju inga vägar hemmifrån så jag vet inte om det är bra plogat och sandat och sådär på cykelbanorna. Hm.

pepparkakor.

Har ikväll ägnat mig åt att baka upp en hel pepparkaksdeg. Det var mysigt. När jag hade bakat det först plåtarna och lagt upp kakorna på två små brickor upptäcker jag att jag lagt gummorna och hjärtana tillsammans och gubbarna och grisarna tillsammans. Det var inte med flit.

lediga tisdag.

Eftersom minusgraderna äntligen har kommit så har jag idag frostat av frysen. Jag ahr otåligt väntat på minusgraderna för att kunna göra det, den har verkligen varit full med is. Usch. Det gick mycket fortare än vad jag trodde och så har jag rensat bland allt det som låg där i, slängt en halv papperskasse med saker.

Förutom det har jag snurrat om lite jobb som jag fick nys om via en kollega, men det verkade inte bli mer än det samtalet idag. Men man vet aldrig!

Annars har jag gått morgonpromenad, duchat, ätit frukost och lunch, pratat med mamma, busat med Anders när han var hemma på sin lunch, tagit igen två avsnitt av julkalendern samt förra veckans avsnitt av Bonde söker fru. Nu är det tre avsnitt kvar och alla sänds den här veckan, wiiie!

Innan dagen är slut ska jag packa upp, se två till avsnitt av julkalendern så jag kommer ifatt samt baka pepparkakor! Och laga/äta middag.

pirr.

Jag blir pirrig i magen bara jag ser det här, sådant här är bland det härligaste som finns!


julkort.

Idag ska jag lägga på våra julkort. Tilläggas bör att ni som bor i samma stad som oss, alltså Kalmar, får inga. Det är bara dom utomstädes som får. Så ni vet.

Och jag blir alltid så fascinerad av mig själv när jag skriver julkort, för jag lyckas skriva så fint. Det händer bara då. Knasigt.


biverkningarna.

Igår var första dagen utan ont i armen, så skönt! Natten mellan fredag och lördagen kunde jag sova på den sidan om jag skötte det bra med armen. Nu är biverkningarna över, tjoho!

måndagmorgon.

Anders började 7.30 så det blev lite god morgon och hej då-pussar. Sen somnade jag om och drömde knas, bl.a. att jag hade feber och när jag vaknade var jag virrig. Drömmen var rätt så verkligen men det skulle iofs aldrig hända i verkligheten, det som skedde i drömmen.

Jag gick upp sedan vid 8 och har väl suttit här sedan dess. Borde tömma kattlådan vilket vi uppenbarligen glömde att göra igår, sen duscha. Men hela hushållet har inte vaknat än. Hm. Men klockan är rätt mycket nu.

norrköpingshelg.

I fredags jobbade jag tokkort dag (10-13) för att sedan möta upp Johanna och brumma till Titti och Norrköping! Först åkte vi dock förbi KFF-kansliet så att jag kunde betala för mig och Anders så vi fick bidra lite till arenan eftersom ingen av oss kunde vara med och gräva på lördagen.

Helgen har bestått i matens tecken, vi har ätit mycket och gott. Titti bjöd på jättegod middag i fredags, i lördags åt vi mumsmums-lunch på Spicy hot och till middag åt vi på Salige Munken. Jag och Johanna var så tokigt imponerade - vi betalade 75:- för en Wallenbergare - på kvällstid - som var väldigt vällagad och smakade helt underbart. JA, TACK JAG TAR TVÅ, typ. Fy bubblan så gott det var.

Annars har vi mest bara pratat, pratat och pratat. Och skrattat en hel del förstås. Var en sväng på stan i lördags men vi shoppade i princip INGENTING. Helt otroligt. Dock kändisspottade vi lite. Marcus Birro, som jag inte är så förtjust i. Jag sa "hoppas du förlorar Let's dance" lite väl högt, enligt mitt sällskap, när vi gick förbi honom. Jaja.

Jag hade dessutom köpt kombinerad julklapp och födelsedagspresent till både Titti och Johanna med den andre av dem, så att säga. Och båda presenterna verkade verkligen gå hem, wie!

Tack för en supermysig helg, älskade ni!

sprutans biverkningar.

Jag tog SPRUTAN igår. Tog med mig Anders för att ha en axel och en hand, till hands. Hann knappt säga "jag är jätterädd för sprutor och har med mig ett stöd" innan det var klart. Det gick alltså över förväntan, skönt! Cyklade sedan till jobbet och ju längre eftermiddagen gick desto mer kändes det i armen.

Gick och lade mig och somnade vid 23-tiden. Vid 3-tiden vaknade jag och hade feber och mådde rätt så illa. Bad Anders ställa fram en hink. Ännu mer ont i armen och jag vaknade ju varje gång jag lade mig på den... Dessutom så trodde jag att jag skulle ta betalt av en kund eller skära upp godis (som vi gjorde på jobbet igår) varje gång jag vaknade. Jag trodde att tröjan låg i sängen men efter en stund fattade jag att det var kudden som hade randigt örngott. Detta hände alltså typ 20 gånger.

Nu mår jag inte så bra, men febern har i alla fall gått ner. Men jag har ont i kroppen, ont i huvudet och känner mig helt matt. Ska ta en Ipren och hoppas på att jag orkar jobba 13-19...

min gårdag.

Fyra punkter:

  • Springa på stan och fixa presenter och klappar tillsammans med Anders, samt hämta ut biljetterna till Zpanska flugan!
  • Ta SPRUTAN.
  • Jobba.
  • Göra julgodis tillsammans med Johanna och Sofie på jobbet! Det var M Y S I G T !

hörnini johannor.

Jag har FEM stycken Johannor i min telefonbok. Det finns två Johannor som jag pratar med och träffar ofta. Dessa två Johannor tycker jag väldig mycket om. Så mycket att jag älskar dem. Men det här skulle inte vara någon kärleksförklaring, var det tänkt. Utan en bedjan - Johanna L och Johanna B (så ni vet vilka jag pratar om), vill ni vara vänliga att kalla er för just B och L efter erat förnamn, alternativ för era efternamn eller något annat så jag vet vem av er det är, när ni kommenterar :) Det var bara det! Puss på er!

en till sak som vi klarade.

Kom på en till sak som var mindre rolig under förra hösten. Jag fick återigen ont i bröstet och sprang hos läkaren en massa. Något orolig för vad tusan det kunde vara. Min vanliga läkare kunde inte bedöma mer än inflammation i bröstkörtlarna, vilket han sagt tusen gången tidigare och gett min antibiotika. Jag krävde att få komma till en riktig doktor som kan något och det fick jag. Jag var där - hos en fantastisk doktor, fick remiss till röntgen (som var en hemsk upplevelse) och sen (i våras) konstaterades att det inte är någon fara. Tack.

03:16.

... vaknade jag i natt. I vanlig ordning så låg jag och väntade på att Anders klocka skulle ringa, helt övertygad om att klockan snart var 6. När jag tog mitt förnuft till fånga och tittade på klockan var den alltså 03:16. Jag gick upp och kissade och drack lite. La mig igen. Tittade på klockan en gång till och då var den 04:02, jag somnade om kanske en halvtimme efter det. MEN VAD TREVLIGT DÅ. Anders klocka ringde sen vi 6 och jag kunde inte somna om den timme det var kvar till min klocka ringde, så jag steg upp. Visserligen tycker jag om långa mornar och att slippa stressa, men det hade liksom räckt med att gå upp 2½ timme innan jag skulle cykla istället för 3½. Nåja.

vi klarade det.

Jag funderar rätt ofta på förra hösten och vintern. Jag förstår fortfarande inte att vi klarade oss igenom den så bra som vi ändå gjorde. Jag vet inte om jag tidigare skrivit rakt ut här i bloggen om allt som hände.

Det började med att min älskade farmor gick bort den 21a augusti, begravningen var ett par dagar in i min sista praktik och jag fick skjuta på den. Jag var som i ett vakuum, det är ett under att jag blev godkänd på praktiken. Under samma praktik fick vi reda på att Anders hade en tumör i gommen. Jag fick dessutom reda på det när jag var på praktikplatsen och tårarna forsade. Bearbeta sorgen efter farmor, vara stöd åt Anders och inte glömma bort mig själv. Samtidigt som det var min sista termin på 4,5 år lång utbildning. Dessutom var jag ju verkligen smart att bestämma mig för att verkligen ta körkort under tiden också, vilket var en process som var rätt så ångestframkallade i perioder.

Anders fick den äckliga lilla klumpen bortopererad och nu fick vi vänta på resultat om ditten och datten. Samtidigt blev Anders pappa allt sämre. Anders var dessutom i Norrköping i veckorna för att gå en utbildning, vi saknade ihjäl oss. Jag och Titti kämpade på med examensarbetet som tur var gick rätt så smärtfritt. Samtidigt var det dags att söka jobb, vilket är något som ger mig rätt mycket ångest av någon anledning.

Inom loppet av tio dagar i mitten av januari så hände det så sjukt mycket bra saker - Anders blev friskförklarad, jag fick jobb, examensarbetet blev inlämnat och godkänt, jag tog körkort och jag tog examen. Dessutom kom hela min kära familj och nära långväga vänner och grattade mig! Jag fattade inte att något var sant och gick på små moln! Jag minns att jag tänkte "så här många bra saker kan inte hända samtidigt, något dåligt måste ske snart", verkligen opptimistiskt, jag vet. Men när det inte hände något tråkigt så sköt jag bort den tanken och njöt istället.

En månad senare gick min fina svärfar bort, Anders var i Norrköping och jag var ensam hemma med Anders dotter. Samtidigt som jag gjorde mitt bästa för att vara stöd åt Anders via telefon och hans dotter här hemma sörjde jag själv förstås också. Med tanke på att det var ett halvår sen farmor dött så bubblade givetvis de känslorna upp på ytan igen - samtidigt som vi sörjde svärfar.

Svärfar begravdes och efter det är det ingenting såhär illa som har hänt, vad jag kan komma på. Tack och lov. Men jag beundrar oss själva för att vi klarade av att gå igenom allt utan att totalt bryta ihop. Tack och lov var det ju några dagar som var helt fantastiska med en stor mängd lyckliga besked.

Men jag tänker på det ofta och jag får inte ihop det. Men så var det och vi kan inte annat än gått ur det starkare än tidigare. "Det som inte dödar dig, stärker dig."

%&!")/¤"/¤!!)(#¤!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är så irriterad och arg att jag mår illa. BAH!

oförstående.

Det är så många av sakerna jag inte kan förstå. Jag frågar inte heller. Det blir ju obekvämt.

god morgon hantverkarna.

Jag får spunk. De har hållt på och renovera lägenheten ovanför oss i några veckor nu. Och idag var det inget undantag om hur det brukar gå till när de börjar sin arbetsdag:

De kommer till sin nuvarandra arbetsplats kring 7:15 och av någon anledning är det någon av arbeterna som gör något att varenda steg han tar hörs ner till oss. Strax efter de har kommit börjar de arbeta och givetvis börjar dem med det som låter mest. Imorse gissar jag att det först handlade om någon slags spikpistol som lät pangpangpang osv. Därefter började dem på att slipa och sedan slipade eller sågade de något annat. När dem hållt på med de drygt en halvtimme är det tyst en timme eller hela dagen.

VARFÖR kan dem inte AVSLUTA med det som låter!? Jag funderar på att gå upp och fråga hur fan dem tänker och om dem ens tänker över huvud taget eller om det helt enkelt tycker det är förbannat roligt att väcka folk! SPUNK!

underbart härligt.

Hör här:

Kommer hem efter en fullrulle-dag på jobbet - maten snart klar. Det serverades tvårätters - helstekt fläskfilé, potatisgratäng, två såser, kryddsmör och en underbar grönsallad och sen marrängswiss, till det två glas vin. Min älskade Anders har tagit hand om ALL disk och det enda jag bidragit med är att lägga över lite av maten som blev över i burkar. Gud vad jag njuter och jag ska verkligen komma ihåg det här den dagen jag är sur på dem här hemma.

TACK! I LOVE YOU!

friday - i'm in love.

Känns inte alls som fredag idag. Jobbar hela helgen och är ledig först på tisdag. Jag som ändå brukar hitta fredagskänslan varken jag jobbar eller inte. Men inte idag. Nähäpp. Dricka upp the, ner i tvättstugan, morgonbestyr, till jobbet, jobba, cykla hem, äta middag, gosa på söt, sova, vakna, morgonbestyr, jobba, cykla hem, äta middag, gosa på söt, sova, morgonbestyr, cykla till jobbet, jobba, cykla hem, se på teater med finaste skåningen, gå hem, gosa på söt, sova. Så ser min helg ut. Ser väldans fram emot teatern på söndag! Och jag hoppas att det blir fullrulle på jobbet i helgen, folk måste väl börja köpa julklappar snart? Eller är dem snåla smålänningar fortfarande 2lax9?

Nu måste jag ta tag i den här dagen.

torrt.

Lite torrt här. Jobbar mest. Och jag prioriterade samtal med Titti före allt bloggande i världen ikväll.

Nu ska jag gå och lägga mig och se på Gossip girl. Och sakna Anders.

jag hade dött.

Jag hade dött i Anders dröm, hualigen. Jag fick övertyga honom om att jag levde. För det gör jag ju. Eller?

Fick SMS från chefen, fick börja två timmar tidigare idag, alltså kl 12. Så om två timmar ska jag cykla hemifrån och tills dess ska jag se julkalendern x 2, äta frukost, förbereda middagen, klä på mig och torka och platta håret. Lite stressigt kanske, men vad tusan.

Innan chefen hörde av sig funderade jag på att försöka ta den där nedrans sprutan idag. Anders skulle nämligen gå och ta den eventuellt och då kom jag på den briljanta idén att jag kunde gå med honom så jag lipper gå själv. Jag HATAR sprutor och är livrädd för dem. Då hade det varit skönt med Anders hans och axel. Skit. Men men, jag får vara duktig stor flicka någon annan dag och gå själv.

därför väljer jag blipp.

Kom iväg och handlade vilket slutade med en proppfull ryggsäck och tre kassar. Det var ju lagom roligt att cykla hem med det. Dessutom glömde jag blippen (det heter scanner men alla säger väl blipp?) så det fick bli att inte väga grönsaker och frukt och ställa sig i den vanliga kassan. När jag stod där och väntade på min tur konstaterade jag att själva ICA-besöket är nog lika långt oavsett blipp eller inte - tiden du lägger på att blippa och väga varor är nog ungefär den samma som att vänta och plocka upp sina saker i kassan. Vi packar ju aldrig grejerna direkt när vi tar dem eftersom det krävs en hel del planering om vad som ska vara i ryggsäck, kasse osv och då kan man inte lägga bröd, äpple och tomat under mjölk, müsli och pasta. Nåja.

Men sen kom jag på varför det är skönt med blipp - jag behöver inte raketstressa mig igenom packningen! Eftersom jag kan ta min fulla vagn och ställa mig i en stängd kassa och packa i lugn och ro. Nu kom den ju folk efter mig och eftersom det krävs lite planering så tar det lite extra tid. Men jag var inte jättelångsam tror jag. Hoppas jag.

När jag kom hem så packade ju upp grejerna och gjorde sedan lite ärenden på stan. Fler inköp än tänkt men 75% var nödvändigheter/planerade inköp. Sen blev det varma mackor till lunch framför Bonde söker fru på TV4Play och nu ska jag nog krypa ner i soffan och se på Gossip girl innan det är dags att börja med maten.

morgonens dröm.

När jag låg och halvslumrade imorse så somnade jag nog rätt hårt en lite stund. Jag drömde då. Som vanligt...

Jag drömde att jag var hemma hos mamma och pappa. Där hittade jag kläder (som jag inte har på riktigt) som jag hade glömt där. Den var den sista november, men vi satt på altanen i sommarkläder för det var typ 25 grader varmt. Sen skulle vi äta grillat och min kära bror gav mig en minibit kött men alla andra lagom mycket och någon, eller kanske var det sig själv, extra mycket. Dessutom delade han min bit med sin egen mun och jag fick det han hade haft i munnen... Jag blev skitsur.

Plötsligt var det bara jag och mamma hemma och vi bestämde oss för att åka till Stockholm. Mamma körde bilen som var en svart SAAB (mamma och pappa har bara haft Volvo typ de senaste tio åren och den SAAB vi hade var grå). Jag satt i baksätet och tyckte mamma körde väldigt sakta. Vi skulle åka tåg från någonstans till Stockholm. Vi var framme vid stationen och jag hade JÄTTEMYCKET grejer med mig och allt var löst. Typ två jackor, tre tröjor, en liten handväska, trosor (som var blöta?) och dessutom ett skåp på sisådär 1,5x1 meter fullt med saker, som jag bar omkring på. Mamma frågade om hon skulle hjälpa mig att bära det men det fick hon absolut inte göra. Jag höll på att plocka med de där grejerna jättelänge. Sen vaknade jag.

Det första jag funderade på när jag vaknade var vilken tågstation det var jag drömde om. Jag har ju besökt ett par stycken eftersom jag faktiskt åkt tåg sjukt mycket i mitt liv (tre års distansförhållande och sen familjen 40 mil bort i nu fem år). Men jag kom rätt snart på att den där tågstationen inte finns på riktigt (vad jag vet) men jag har varit där i en dröm förut. Hur knasigt är inte det? Jag drömmer om samma tågstation och den finns inte ens på riktigt.


När jag var hemma hos mamma och pappa så drömde jag att jag drömde. Sen så drömde jag att jag vaknade och då trodde jag att jag var vaken på riktigt men det var jag ju inte och sen när jag verkligen vaknade på riktigt så kändes allting konstigt och jag visste ju inte då om jag verkligen var vaken på riktigt eller inte. Huu.



Jag har sagt det förr och säger det igen - långa meningar är bra för själen ibland.

lediga tisdag.

Nu när jag börjat mitt vikariat så är jag ledig varje tisdag. Så tisdagarna i december 2009 är mina ta-hand-om-mig-själv-dagar. Den 22a är det dock städa-hela-lägenheten-från-golv-till-tak-dag. För om vi ska fira jul hemma ska det vara sååå rent och städat. Punkt och slut på diskussion.

Dagen började med lite morgonmys med Anders, när hans klocka ringde. Pussade hej då, satte på Mix Megapol och halvslumrande fram till strax efter 8. Sen fortsätta lyssna på Äntligen morgon, dricka the och läsa bloggar. En lugn morgon och jag gör vad jag vill ;)

Annars har jag en del på schemat idag - men - jag får inte glömma att göra det jag VILL och inte det jag MÅSTE. Brukar bli så ibland. Men inhandling av mat är ett måste!

BTW - illamåendet igår gick över rätt omgående när jag cyklade hemifrån. Det var skönt. Och det kan vara så att det kanske inte kommer komma tillbaka heller.

RSS 2.0