bra, så himla bra.

Jag mår jättebra just nu. Pratade med älskade mamma idag och när hon frågade hur det var fanns det INGET som jag kunde klaga på. Självklart tänker jag på farmor 1000 gånger varje dag, men jag ler när jag tänker på henne. Ett stort leende, för jag HAR världens bästa farmor. Fast inte här i min, i vår värld. Hon är någon annanstans - och där mår hon så himla bra. Tillsammans med farfar, Ludde, Findus och Felix.

I skolan har jag just nu praktik och det är den absolut bästa praktiken. Det ärså himla kul att gå dit. Jag är avslappnad och blir inte helt nere när något går fel. Barnen är fantastiska och min(a) handledare är underbara. Jag vill inte sluta vara där om tre veckor, jag vill vara där med dem - barnen och lärarna - jämt.

På mitt nya jobb går det toppenbra. Jobbat hela helgen och det har varit så sjukt ROLIGT. Alltihopa. I lördags sålde jag skor på löpande band. Det trodde jag inte när jag på darriga ben och hårt dunkande hjärta cyklade dit.

På hemmafronten har det nog aldrig varit så bra. Jag och Anders har funnit en underbar balans i vårat förhållande och jag kan knappt bärga mig till allt det där. NU NU NU! Styvmorsbiten blir allt bättre och jag lär mig hantera det bättre och bättre. Jag tror att praktiken och all kontakt med 9-åringar gör mig till en bättre styvmor för en tonåring. Fråga mig inte riktigt hur, men jag är rätt säker på att det är så.

Dessutom har jag dessa fantastiska underbara vänner. En tisdag i mitten av september fick jag två SMS som åkte rakt in i hjärtat. Slurp, sa det bara. Ni anar inte hur mycket jag älskar er. Dessutom, efter ett missförstånd, känns det skönt att veta att jag har vänner som förlåter och ber om ursäkt och det är bra sen. No bad feelings. Riktiga vänner, som vet vad vänskap betyder. Sen - alla gånger de ställer upp med diverse saker. Erbjuder sig att ställa upp för att de verkligen vill, utan baktanke. Det betyder så mycket, både just i stunden när man ska lösa något praktiskt problem samt att de vill hjälpa en att få saker och ting att fungera. Ni som är mina vänner vet om det, ni är inte så många men fan vad ni är bäst.

Och inte att förglömma - min familj. Bortsett från allt med farmor, där jag i och för sig tror att de känner som jag, så mår de bra. Livet flyter på. Största storebror är på väg att gifta sig och den andre till att flytta till större. Mamma och pappa målar på och lever sina liv precis som dem vill. Och de är så himla värda det, efter allt slit. Och efter att i 25 år hållit på att uppfostra tre barn som alla lyckats i livet.

Och min älskade Anders. Måste nämna honom igen. Vi älskar varandra mer och mer. Vi förstår varandra bättre och bättre. Allt verkar lösa sig för oss också. Jobb och examen. Ekonomiskit och tråkigheter. När gör vi slag i saken, min älskling? Jag kan snart inte vänta längre.

Nu blev det väldigt blottande och det behövdes väl. Gråter gör jag också. Av lycka, saknad och insikter. Men det är bara positivt.

Lägg din energi på det som är värt något på riktigt, var dig själv, ta inget för givet och älska och bli älskad så mycket du kan! Jag tror på DIG!

anställd.

Idag har jag skrivit anställningsavtal! Wiiiiie!

Fredag 14-20,lördag 8-17, söndag 11-17. Jag kommer vara död nästa fredag. Men fyyy vad kul det ska bliii! Och feta pengar.I loveOB-ersättning! :)

foton från i lördags.

För er utan Facebook.

Börja med det här, sen det här, efter det tar du det här och till sist detta! Allt för att få det i kronologisk ordning! :)

torka på bloggfronten.

Jag vet inte varför jag inte bloggar. Men jag har inte suttit vid datorn så mycket den senaste tiden. Och det är ju inget dåligt. Dessutom har jag VFU, vilket också brukar göra att det råder lite torka med sånt här.

Men. Jag hade tokigt trevligt i lördags, även om kvällen blev lite speciell, haha. Bilder kommer upp på Facebook typ imorgon! :) Å sen länkar jag.

Förresten så går VFU:n bra. Har ju bara varit där i tre dagar. Men det känns bra även om jag irriterar mig på mig själv för att jag känner mig så sjukt seg. Hänger liksom efter med allt... Det är väl sviterna av vad som hänt den senaste månaderna kan jag tro. Men jag kan inte skylla på det hur länge som helst. Å andra sidan påverkas man väl på konstiga sätt som man inte kan styra över.

Nåja. Kommande veckor kommer mitt liv bestå av dinosaurier och förhoppningsvis filmning. Nu ska jag därav och för att min sambo är tokintresserad se på Vetenskapens värld om en dinosaurie som mumifierats.

låg i kalmar.

Nu är jag hemma i Kalmar igen. Borde gör en massa saker men jag ids inte. Jag känner mig jättelåg. Konstigt? Inte speciellt. Gårdagens farväl av farmor var så oerhört vackert och jag tänker på det hela tiden. Och på farmor.

Hur ska jag orka med att gå till min praktikplats imorgon? Ta tag i allt? Undervisa? Planera projekt?

Om det bara gick skulle jag ta med mig Anders och åka till Mauritius imorgon.

sen sist.

... så har jag bland annat haft seminarium som var något bättre än sist, provtränat på Nautilus och dött lite grand efteråt för att sedan börja leva helt och hållet och fått fet träningsvärk. Jobbat förmodligen för sista gången på nuvarande jobb. 14-19 i torsdags, hade fullt upp hela tiden med en massa grejer, dock inte kunder. Men det var skönt att ha något att göra HELA tiden, blir så fasansfullt segt annars. Sen så har jag packat. Sovit. Fått SMS av Johanna om att hon blivit faster för tredje gången, denna gång till en Lasse Anrell....Sedan gosat med älsk och sedan struttat ner till stationen för att sätta mig på tåget som med ett byte tog mig till 08-land. Fy tusan vad skönt det var/är att träffa mamma och pappa. Kramat liten storebror, inte hittat skor, konstaterat att allt på Maxi i Södertälje är 1 krona dyrare än i Kalmar, satt ner några Bacardi Breezer i pappas vagn på Systemet, ätit bakad potatis med skagenröra och haft en diskussion med pappa om att han, som vänsterhänt, håller besticken rätt och alla högerhänta fel. Hittat mina sparade femtioöringar, böcker jag gjort i årskurs 3, mammas gamla kurslitteratur, läst det finaste brev jag någonsin läst och kommer förmodligen bli så, gråtit, ätit Non stop, läst, somnat i soffan, pratat myspys med mitt älsk, sovit i 12 timmar och busat med pappa.

Nu ska jag snart duka fram frukost till päronen som är ute och powerwalkar, jag följde inte med - det är lördag! Dessutom Melodikrysset!

idag.

... eller i natt. Jag väcktes nästan exakt 03.00 av att hemtelefonen ringer. Det var från Anders jobb men jag hann få hjärtat i halsgropen ändå. 03.20 var Anders på väg mot jobbet och jag låg och vred mig i sängen. Somnade till slut. 06.30 pep klockan och jag snoozade typ fem gånger. Brukar inte göra det faktiskt. Men jag hade gott om tid på mig ändå. Klockan 07:58 stod jag utanför KFF:s kansli och 08:10 hade jag fyra biljetter till Svenska cupen-finalen i min hand. 08:17 pussade jag på älsk som var påväg hem från jobbet, han slutade när han egentligen skulle börjat. Klockan 08:27 justerade jag stolen i bilen för att tre minuter senare försöka köra i väg med handbromsen åtdragen. 45 minuter senare hade jag varit vid Giraffen, Länsmuséet, Kvarnholmen, Kattrumpan, Kalmar Nyckel och gamla Netto och hunnit parkera på tre olika sätt. Ett motorstopp, mycket mer speglar än vanligt och något bättre planering. Efter att ha försökt men inte kunnat boka nya körlektioner var jag 7 minuter efter lektionen på Äventyrsbadet och blev slav att betala 225 kr/månaden i ett år framöver för något som kallas "Superkort". Hur nu detta fungerar ska jag få reda på imorgon 11.30 då jag för första gången ska förbränna saker i min lekamen på ett gym - med instruktör.

Efter det har jag pluggat, tjötat med Titti, ätit lunch, sovit, promenerat med Titti, tittat på Singelmammor på SVTPlay, tvättat, duschat, ätit middag, pluggat lite mer och surfat.

Imorgon ska jag vakna utvilad, ha seminarium som eventuellt är lika meningslöst som det i fredags, förmodligen sluta tidigare, vänta och ha tråkigt, gå och träna med egen instruktör, äta lunch, packa, jobba 14-19, tvinga Titti att underhålla mig, äta middag, säkert handla något och sedan sova.

På fredag så ska jag åka tåg 07.07 sen vet jag inte.

25 kr/styck.

I lördags var det partaj med overallen. Och på dagen hjälpte jag och Titti till på poängjakten - två cider plus :)  Vi hade verkligen tokroligt på kvällen! Härligt! Dracks inte speciellt mycket, vilket var väldigt skönt igår.

Igår tog jag det lugnt hela dagen. Tokskönt! Bokade även tågbiljetter hem till 08, åker fredag och återkommer nästa onsdag. Roligt att träffa familjen, men jobbig anledning att åka hem för. Jag har fortfarande inte förstått...

Idag och imorgon är älsk ledig, så min helg fortsätter :) Idag har jag pluggat, cyklat omkring med Anders då vi besökt DHL för att hämta paket, NetOnNet där vi köpte en datormus, mobilsnöre och mobilstrumpa till mig, kan man säga. Sen till Giraffen där jag shoppade fem plagg (två t-shirts, en klänning, en skjorta och ett par jeans) för 125 kronor. Alltså 25 kr/styck. NAJS. Var? På jobbet förståss! Wearrrrrrrr it Company it is. Ett litet pyttetag till i alla fall.

Sen Maxi. Sen hem. Sen läsa bloggar och läsa ännu fler kommentarer på Facebook om fotona från i lördags, så roligt! Anders lagar mat och nu ska jag duka.

Jag har problem att skriva på datorn med långa naglar. Fåfäng eller praktisk, det är frågan.

för er utan facebook.

... så kommer här lite foton :)

De senaste först då!

Från igår, här och här.

Från Gardenpartyt här.

Från förra helgen, med oståkex, här.

Det var nog det :)

overallen på!

Idag är det poängjakt med KAROLIN för nollorna. Jag ställer upp som frivillig men pga pissvädret håller vi oss till lokalen. Tack! Så overallen ska snart på för att sedan skydda den mot väta genom mitt fina regnställ i storlek 160 cl, möta upp Titti och sen ner till lokalen för att höra om dagens planer. Ikväll blir det taco, EM-kval, tillbaks till lokalen och sen kååååren!

Men nu borde jag ringa ett samtal. Och gå på toa.

BTW, jag klarade seminariet igår. Vi slutade 1 timme och 45 minuter tidigare...

skärpning.

Körlektionen slutade 8.30. Sen dess har jag inte gjort något vettigt över huvud taget. Illa, Elin!

Jag måste plugga på lite inför seminariet kl 13 (det SUGER att ha seminarium 13-16.15 en fredag, kan jag säga). Egentligen är det nog inte så svårt, seminariet. Men jag är nervös ändå. Dels för att det är AU3 - borde vara svårt och dels för att jag inte har en aning om vem läraren är, så det är svårt att veta vad han vill ha liksom. Plus att det är en massa okända människor, fast det är det minsta problemet.

Måste peppa mig lite nu.

Nu ska jag ut och dona med Anders cykel, som egentligen är hans pappas, som vi ska sälja till Jonas idag :)


brum, brum.

Idag har jag haft körlektion. För första gången sen i november. Jag var rätt nervös innan, men det gick över förväntan. Absolut. Ett par motorstopp och en tvärbromsning så jag inte körde på en fotgängare, men vaddådå? ;) Jag kom lite fort ur en rondell och hon bara klev rakt ut i gatan.

Har nästa lektion på onsdag. Målet är att ha det lilla rosa innan examen den 16e januari. Rickard, min lärare (som är så sjukt bra) säger att det inte alls är omöjligt. Allt hänger ju på mig, liksom.

Att tänka på: trycka ut ur korsningar, planera bättre (typ växla ner å så).

Förresten så har jag klarat alla pärmar utan bok nu. Måste dock fortsätta plugga nuuu, annars glömmer jag allt!

kycklingdag.

När jag var tonåring så gick en reklam för Guldfågel med en sång. Idag hade Fotbullsfrun skrivit lite om den i ett inlägg. Och då slog det mig att jag gick och funderade på den här låten för några veckor sedan. Efter en dags fundering så kom jag äntligen på texten - varsågod kära ni:

På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest.
Men fredag är ändå den dag som känns bäst.
Kyckling på fredag det enda jag vill ha,
kyckling på fredag det gör mig riktigt glad.
Jag vill ha fredag idag!

Dock så är det ju inte den texten i klippet som Fotbollsfrun har på sin blogg. Men jag tror den reklamen är en senare version och min text tillhör en tidig version.

Eller så kommer jag ihåg fel!

kalenderkärlek, del 2.

Helt plötsligt hade jag bestämt mig utan att veta när det hände. För jag satt och förde över allt till den nya kalendern. Det enda minuset var att framsidan var tråkig. Jag löste det :)


Från denna tråkiga till

denna söta!


kalenderkärlek.

Jag vet inte varför. Men jag älskar kalendrar. Helst vill jag köpa en ny varje termin, men det går inte ihop med min ekonomi. Idag fick jag en gratis från Lärarnas Riksförbund på Novischmässan på kåren. A5-format och väldigt trevlig inuti, har redan suttit och fyllt i lite i den. Kärlek vid första ögonkastet.

Dock är ju min Elin Pelin tjugohundraåtta-kalender bland det sötaste som finns. Dock lite liten. A5-format är perfekt.

Hur ska jag nu göra? Ska jag ta ut skilsmässa från den lilla blå och ingå äktenskap med den nya för att sedan vilja överge den vid årskiftet? Eller ska jag gå i terapi med den lilla blå och få det att fungera till årsskiftet och då kunna skiljas från den med gott samvete?

Stora problem.

RSS 2.0