nej!

"Jalle" är död. Jag träffade honom när jag hade praktik på Aktuellt och han var en rolig prick. Skämtade och vad glad för det mesta. Satt med skjortan uppknäppt en knapp "för mycket" - snacka om att känna sig hemma :)

vår!

Fick SMS av mamma i eftermiddags - hon hade plockat både tussilago och blåsippor hemma i 08-skogen. Med andra ord är det VÅR! :) Idag har det varit fint väder och i luften är det inte den där lilla kylan längre, även om det blåser lite kallt så smakar luften vår! Underbart!

Min klockas batteri hade inte stannat, urmakaren tog ur det och satte i det och så funkade den igen. Ooookej?

done.

Nu har jag handlat mat för 499,50 kronor, vi har hoppat av budgivningen (det stod på 1,750,000 när vi gjorde det), min klockat har stannat och så har jag lämnat bort ytterligare tre stycken CV.

Nu ska jag kissa, packa matlåda och sedan gå till urmakaren och hoppas att han kan byta batteri fort så jag kan cykla till jobbet sen. Jag är verkligen inte bekväm med att inte ha klocka på mig, framförallt inte på jobbet...

två timmar senare.

Igårkväll var jag på väg att somna i soffan vid 21.30, gick och la mig och ringde Anders för att säga god natt (det tog 29 minuter och 58 sekunder :)). Var inte lika trött när vi lagt på. Tittade lite på TV. Kunde verkligen inte somna. Somnade efter 1 någon gång. Jag hade ställt klockan på 06:30, vaknade vid 5:50 och ställde om den till 07:00. Ställde om den till 08:00 när den ringde vid sju.

Drömt massa konstigt och vaknade med ont i ryggen. Plus då att jag somnade 2½ timme senare än behövligt.

Jag har haft det såhär ett tag och igår låg jag och funderade lite på varför. Flera anledningar:

1. Ingen Anders bredvid mig, när han är hemma så somnar jag sådär fort jag jag brukligt gör
2. Ångest över min jobbsituation som nog är mer påfrestande än vad jag egentligen vet
3. Jag tycker Big Brother är så spännande att jag blir pigg alldeles omedvetet när jag börjar se det

Jag tror mest på alternativ 1 och 2, vanligtvis brukar jag kunde somna i reklampauser i vilket program som helst. Numero 1 löses den sista april (en månad idag!!) och nummer 2 gör jag allt för att lösa. Tro mig.

tjugotre.

Lika många år som är jag, lika många (för)skolor har jag mailat och sökt jobb. Fast de inte söker. Får se om det ger resultat! Hur eller hur är jag nöjd över mitt personliga brev och CV, både de jag har när det gäller pedagogjobb och när det gäller andra jobb... :)

sötaste gudfadern.

Fick ett SMS från ett nummer jag inte hade inlagt

"SÖTSTÄMPLAD! Du har just blivit sötstämplad!"

hitta.se talade om för mig att det är min käre gudfar som skickat SMSet, nytt nummer hade han.
Bästa gudfadern!

:-)

utomlands.

Om 25 minuter åker jag utomlands! Till Höör i Skåne blir det och Maria med hennes Jörgen som ska besökas. Inflyttningsfest is it!

Passet - check
Reseparlör - check
Visum - check

Fråga: Hur ska jag deklarera viss packning?

Det återstår att se! Återkommer imorgon!

en givande förmiddag.

Har pratat med min chef på extrajobbet - jobba fredag, lördag, söndag och måndag över påsk! Massa OB ;) Han visste inte hur det såg ut inför sommaren, men skulle återkomma.

Jag traskade ut på stan och har nu gjort av med 15 stycken CV och säkert varit på 23 ställen och sett söt ut. På två ställen sökte de faktiskt folk! Wiiihi!

Väl hemma hade jag fått post - den ena som informerade avv Nordea hade gjort en kreditupplysning (pga. ansökan om lånelöfte) och det andra - deklarationen. Skräckblandad förtjusning som slutade i ett glädjevrål - 4911 kronor TILLBAKA! Så satan underbart!


 Ifall det skiter sig med jobb kan jag kanske leva på skatteåterbäring och OB-pengar från påsken ett litet tag i sommar!

Men allra helst jobb i någon butik där jag varit idag!

regnigt.

Vaknade av att regnet slog mot fönsterrutan, var tog våren vägen? Det är ju där bakom molnen och under kylan... Koooom fram!

Har precis skrivit ut femton personliga brev med tillhörande CV, ska ut på stan och tigga jobb vid kl 10. Hurra. Tills dess ska jag duscha och ner en sväng till tvättstugan. Borde lägga fram vad jag ska ha med mig till Skåne imorgon också, så jag hinner umgås med söt innan jag åker. För söt kommer ikväll, pusskalas!

Idag blir det jobb!

frisk.

Nu anser jag mig själv frisk. För jag har orkat städa (dammsuga och toaletten) utan att svimma. Dessutom har jag samtalat med mor vilket alltid ger en extra energi. Ska ner i tvättstugan och slänga i en tvätt så jag slipper ställa klockan imorgon (alltså, om jag slänger i en tvätt och låter det ligga över natten så ser det ut som om jag har börjat tvätta kl 7 så då tar ingen annan min tvättid, jag så smart! :)).

Förresten så har Fattigbloggaren bloggat om Johan Stuart, som är son till ett par av mamma och pappas bästa vänner. Lite lattjo :) Bloggen är väldigt intressant att följa. En tjej som lever på socialbidrag ett tag (en månad tror jag) och man får följa hennes tankar, problem och folk som hör av sig till henne...

tråkigt.

Nu känner jag mig faktiskt helt okej och jag ska till jobbet imorgon. Men jag har trrrrrrrrrrrråkigt. Har tittat på TV4Replay, på film, på skidor, sovit, pratat med Anders och läst alla bloggar som intresserar mig.

Tråk, tråk. Funderar på om jag ska städa nu istället för imorgon förmiddag... Så jag kan fördriva tiden lite. Dessutom är det inget bra på TV ikväll. Bläh.

Nu kom jag på det - vika tvätt vore en smart idé. Den har legat ihopknölad alldeles ren sen i fredags. Ojdå. Ska tvätta imorgonförmiddag så det vore ju en idé att vika den innan jag ska tvätta annan tvätt. :) Inte för att låter speciellt lockande, men jag får undan den och lite tid att gå.

uppskjuten budgivning.

Pga. att mäklaren är som jag - sjuk - så har budgivningen blivit uppskjuten. Får se när den blir av. Uppdaterar er om det.

home.

Är hemma idag... Känns något bättre så imorgon blir det nog jobb. Somnade 19:30 i soffan igår, även fast jag sov två timmar i den samma på eftermiddagen. Gick och lade mig, pratade med Anders i kanske 30-40 minuter sen somnade jag och sov till klockan 8, sov i tolv timmar... Det kan ju inte vara riktigt friskt om man är frisk.

Men som sagt, känner mig lite bättre idag. Ska bege mig ut på en sakta och kort runda. Få lite frisk luft, hämta lite biljetter och köpa kakor. Förmiddagen har bestått av att titta på Familjen Annorlunda, Robinson samt utröstningen av Let's dance som jag råkade missa (sova bort) i fredags. Så nu är det gjort.

Ska nog lägga mig och se någon film när jag kommer hem.

sjukling.

Det blev inte bättre någonstans. Efter två timmar på jobbet, som bestod av ett lugnt möte, hade jag hunnit bli sämre. Satt och frös efter att tidigare ha svettats. Cyklade hem, åt några mackor, pratade med söt, satte på en film och kaboom så låg jag i soffan och trynade under en filt.

Halsontet går upp och ner och just nu gör det väldans ont. Febrig känner jag mig och väldans mosig i huvudet. Snorig. Blir nog till att stanna hemma imorgon med.

Typiskt att det skulle komma när jag var pepp på att ta rejäl fart med träningen och när jag ska besöka Skåne i helgen. Skit.

halsont.

Igår morse hade jag ont i halsen, jag som var jättepepp att träna sov istället. Funderade på att träna igårkväll istället men med kvarstående halsont och förmaningar från kollega blev det inte av. I natt har halsontet tilltagit och jag har snorat lite gran, med betoning på lite. Nu känns halsontet utanpå halsen och ända upp mot örat - huu!?

Det knasiga är att jag har typ väntat på att bli sjuk sen i december. Har känt mig hängig, trött, snart-blir-jag-sjuklig vid ett flertal tillfällen. För någon månad sedan hade jag feber på nätterna men måde prima på dagarna. Märkligt det här. Nu kanske det kommer, och om det har hållit sig inne sedan december då känns det som om det inte kommer bli vidare värst kul att bli sjuk. Vi får väl se.

Frågan är om jag ens VÅGAR gå till jobbet. Min närmsta kollega har haft massa problem med sin hals så henne får man verkligen inte smitta, för hon har svårt att bli av med det... Ska jag eller ska jag inte? Jag går och blir hemskickad säger vi. Lite snuvig och lite mosig i huvudet är jag också.

registrerat.

Nu har jag registrerat mig hos:

ICA
COOP
H&M
IKEA

Egentligen inga jobb att söka. Men vem vet...?

Klockan hann bli mycket. Frukost och sen kanske ut en sväng på stan.

usch och fy.

Ingen rolig start på morgonen. Anders åkte, snö ute och halsont.

Nu skiner i alla fall solen och jag är lite pirrig inför eventuellt lägenhetsköp. Jag har donat lite med personligt brev och CV, måste bara få tummen ur och lämna dem överallt, annars är det svårt att få jobb. Köpa Keso och inflyttningspresent tänkte jag också göra.

Vi börjar med att kolla in företags sajter och om man kan registrera CV/personligt brev där.

bank, bank och bank.

Kl. 09:00 Swedbank

Kl. 10:00 Nordea

Kl. 11:00 Handelsbanken

Maxbelopp - bestämt
Vet för första gången vad toppenlån, bottenlån, ränta, amortering, driftkostnader, rörlig, fast m.m. är - jepp
Lånelöfte - jepp

Budgivning börja på torsdag!

längtan.



Jag tjatar om längtan och saknad. Längtan finns i mig alltid, jämt, hela tiden. Mina föräldrar befinner sig 40 mil i från mig. Likaså mina bröder. Min farmor någonannanstans och det handlar bara om saknad sedan den 21 augusti. För tillfället saknar och jag längtar jag efter Anders en himla massa också, men den 30e april är det slut på det - underbart. Mina vänner som bor runt om i Sverige saknar och längtar jag efter också.

Något annat som jag längtar efter är ett liv utan funderingar och rädsla inför vad som kommer att hända. Ett stabilt liv. Problemfritt tror jag det aldrig går att få. Men att ha ekonomi och jobb som fungerar och att man kan planera, det är något som hela min kropp skriker efter. En längtan att en dag kan gå utan en millisekund av ångest.


Jag behöver inte längta efter eller sakna världens bästa familj - mamma, pappa, Calle, Totte, Nina, Katta, Anders, Amanda, Ragnhild, Gustav, Inger, Enok och Flora - dem är alla där och det är det bästa jag har. Jag behöver inte sakna eller längta efter svindlande och häftiga drömmar - dem finns där. Jag behöver inte sakna förmågan att dagdrömma. Jag behöver inte sakna vissa förmågor jag sitter på, även om jag inte skulle sakna dem om de försvann.

Jag behöver inte sakna eller längta efter att ha det rätt bra, när allt kommer omkring.

lägenhetsvisning.

Idag har vi varit på lägenhetsvisning. Jag är mer nöjd än Anders över lägenheten. Men nu ska vi låta det sjunka in och fundera och prata. Imorgon ska vi till banken kl 9, kl 10 och kl 11. Ambitiöst värre.

Förövrigt har helgen varit trevlig och mysig med Titti på besök. Bästa var när vi låg på altanen, mellan två filtar, i solen. Pratade och bara myste av vårsolen.

Tack vare Johan har Anders fått spela plattor och DJat. Hemma i vardagsrummet dessutom. Bilder kommer i veckan.

längtan och saknad.

Jag är en nörd och ser flertalet kvällar och nätter i veckan på Big Brother-reprisen de sänder på TV400... Men - jag fick ett väldans bra citat därifrån häromdagen:


Så sant som det är sagt. Och så blir skillnaden mellan längtan och saknad väldigt tydligt, tycker jag.

potatis.

Jag snoozade och ställde om kockan en timme senare än vad det var från början. Under den här timmen sov jag inte jättedjupt, slumrade till och sådär. När jag gör det brukar jag drömma mycket och komma ihåg det väl.

Jag drömde att jag gick i första klass och var jätteslapp. Alla andra pluggade järnet medan jag bara spatserade runt. Sen drömde jag att det var jul, vi var hemma hos mamma och pappa och farmor var där!!! (Det underbart att drömma om farmor). Det såg inte ut som vanligt hemma hos mamma och pappa, andra möbler och sånt. Det var dagen innan julafton. Sen så drömde jag att jag vaknade på julaftonsmorgonen. Då var jag i och för sig i vårat sovrum i Kalmar, men det låg i mamma och pappas hus. Jag vaknade i alla fall och stötte till min näsa, jag trodde då att jag började blöda näsblod för det forsade vätska ur näsan. Jag tog handen mot näsan, men det var inte blod, det var snor -  eller i alla fall snorliknande. Jag rusade ut i köket (som var vårat kök i Kalmar, men fortfarande hemma hos mamma och pappa). Då började det forsa ännu mer när jag stod vid diskbänken, dessutom kom det bitar av grejer. Sen började jag kräkas. Och jag förstod att det var kräk som kom ur näsan också. Kräket bestod av potatis. Skivad potatis. Vissa bitar kom upp hela, andra i små, små bitar och så allt vatten. Precis som om jag ätit en kasrtrull med skivad potatis, med vattnet och allt. Sen valde jag att vakna (ja, jag bestämde mig för det, jag kan det ibland), det var inget roligt att drömma längre.

Sen ner i tvättstugan och nu ska jag springa ner om 20, smoothie och the tills dess.

veronica maggio.

Jag har diggat Veronica Maggios musik bra länge. Så fort jag har några ören över så ska jag köpa hennes två album. NU går låtarna runt, runt på tuben.






Ett annat album jag vill ha i min ägo är Alcazars nya samlingsalbum "Disco Defenders", jepp, jepp. Men Maggio kommer nog före.

Amanda har städat idag. Så jag passade på att bädda rent i sängen och tänkte även tvätta mig själv. Nystädat, nybäddat och nyduschad - underbart!

godmorgon kalmar.



12 bilder säger mer än 12,000 ord.

Underbart. Nu tvekar jag inte längre och slutar längta - våren ÄR här!
Igår hittade jag dessutom blommor i en rabatt på skolgården:



planering onsdag.

8:30 ska jag befinna mig på Stadshotellet för att gå på "Introduktion för nyanställda inom kommunen", får se hur givande det är...

Under dagen ska jag även hinna ringa några samtal:

1. Höra av mig till Gardefalks och meddela att vi inte är intresserade av BoKlok (ja, ni läste rätt, vi skiter i det).
2. Ringa Swedbank och boka tid till måndag (vaddå? Jo, vi har hittat en annan lägenhet, haha)
3. Ringa pappa och prata lägenhet och bank

När kommun-grejset är slut så bajkar jag till jobbet där vi ska avsluta Emil-temat med att se en Emil i Lönneberga!

Förresten så känns allt väldans mycket bättre nu. Det var nog en oerhörd lättnad när vi beslutade att inte gå vidare med BoKlok-lägenheten. Pratade med pappa om det och jag kan inte annat än att hålla med att det måste kännas klockrent för att man ska löpa linan ut. Och som vi har velat fram och tillbaka. Hittade dock en annan lägenhet i tidningen igår, och hittills så känns den klockren! Ska kolla på den i helgen och sen prata med fyra (!) olika banker och så får vi se. I annonsen lockade de med vad man ska ut med i månaden och den kostnaden överstiger bara den vi har nu med 100:- och i det ingår dessutom TV och bredband, dock inte hushållsel - så det blir typ precis samma som nu. Känns fint! Så nu tar vi nya tag med den här lägenheten!

Dags för frukost, Äntligen morgon och Barometern!

bättre.

Det känns mycket bättre nu. Men fortfarande många funderingar som snurrar runt i mitt huvud.

Längtar efter Anders. Längtar efter mamma och pappa. Längtar efter riktig vår.

saknad.

Känner mgi sjukt ensam just nu. Har pratat med mamma och pappa och de är så himla vettiga. Saknar dem så mycket att jag spricker - men det braiga är att de kommer ner om typ exakt en månad. Gråter gör jag med, varför vet jag egentligen inte. Och Enok bet mig i handen helt oprovocerat, nästan så mycket att det gick hål. Och Anders svarar inte. Nu går jag.

...och...

... så regnar det också. Hurra. Det lovas sol på varenda jäkla väderprognos, men den har jag nog inte sett ordentligt sen förra måndagen.

Bitter Elin.

röv.

Ursäkta ordvalet. Men det känns redan - efter att ha varit vaken i 24 minuter - som om den här dagen är rövig. Kunde inte somna förän 01.30-hugget vilket resulterade i att jag fick ställa om alarmet och skita i träningen för att hinna handla mat idag. Jag som var pepp.

Vaknade inte på det mest angenämna sätt heller. Det första jag fick göra var att tömma kattlådan eftersom det missats igår. Anders åkte igår och jag saknar reda ihjäl mig. Måste ha drömt en massa konstigt också för jag känner mig helt lustig.

Skriva klart matlista och cykla till Maxi. KlagoElin.

helgupptagen fröken.

Helg v. 12 - Titti på besök!

Helg v. 13 - Skåneresa!

Helg v. 14 - Norrköpingresa

Helg v. 15 - Påskfirande

Helg v. 16 - förhoppningsvis besök av mor och far

Helg v. 17 - inget bokat

Helg v. 18 - Anders kommer hem för alltid! Annars inget bokat

Helg v. 19 - BRÖLLOP! Bruuudtärna :)

svängning igen.

Nu har vi besökt mäklaren och vi var nog där i 1 ½ timmar alltså... Han lyckades övertyga oss om att det är så mycket bättre att börja med en bostadsrätt innan man köper hus. Jag tycker hans argument håller också. Så nu är jag jättesugen igen. Gah, men blir knäpp på det här alltså.

Nu har Anders i alla fall skrivit på reservationsavtalet och inom ett par dagar kommer vi få en faktura och sedan har vi 10 dagar på oss att betala den. Så inom en rätt snar framtid måste vi ha bestämt oss och som det ser ut nu har jag i alla fall gjort det. Anders och jag skiljdes åt direkt efter mäklarsamtalet så jag vet inte riktigt hur han känner...

Tänka, tänka, tänka.

Kan någon erbjuda mig en fast heltidstjänst som förskollärare så tackar jag inte nej. I Kalmar förstås.

halva mars borta.

Idag slog det mig att halva mars har flutit förbi och att det faktiskt kan börja talas om vår på allvar nu. Det uppmuntrades med att de hade sopat bort gruset på parkeringen vid Giraffen - underbart!

En promenade hand i hand med söt för att inhandla bearneisesås som resulterade i frysta hallon, mango- och passionsfruktmousse, sallad, Lady pink-äpplen, Granny Smith-äpplen, frukostflingor, lösviktssallad, gurka samt en sjukt dyr Chiuqita-smoothie till en hungrig och törstig Elin.

Annars har helgen mest bestått i funderingar kring köp av lägenhet. Det lutar just nu mot inte köp av lägenhet. Men det har svängt innan och vi påverkar varandra i det mode vi har personligen för tillfället. Dock ser vi båda två bara alla minus nu. Och väldigt sent kom vi på att en del av månadskostnaden är en hyra till bostadsrättsföreningen. Om vi köper ett hus för det dubbla som blir ungefär samma månadskostnad så betalar vi ju bara till oss själva. Tåls att fundera på. Imorgon ställer vi mäklaren mot väggen - varför är det här boendet så himla bra?

Månadsavgiften i bostadsrättsföreningar sätter verkligen griller i huvudet på oss. Puckon.

En fundering hos Elin, som upptar resten av tankarna förutom lägenhetsköpet, består i min jobbsituation. Som det ser ut nu blev det inte mer än en termin inom skolans värld innan det blev dags och tvunget att söka sig till andra branscher. Tyvärr. Konstigt nog sörjer jag inte. Men jag kanske kommer göra.

Nu ska jag klippa Anders hår och sedan ta en lååång, varm dusch. Förhoppningsvis tillsammans med min kära, älskade, bästaste, finaste SÖT. Igår var jag så kär att han fick en miniorkidé med ett sött kort. Ojoj.

dammfritt.

Nu har jag dammsugit, piskat mattor, städat badrummet och donat lite annat. Jag har även plockat upp ANDRAS skräp ute på gården. Idioter.

Nu ska jag ta en efterlängtad dusch och sedan käka lite mackor innan jag beger mig till jobbet. Lite ont om tid ser jag nu...

johanna har roligt.

Sätter på datorn. Tar med mig en kopp the och en smoothie till skrivbordet. Sätter igång Mix Megapols webradio och loggar sedan in på Facebook. 99 nya händelser. 99,3% av dessa händelser var Johannas förtjänst då hon kommenterat varenda foto i ett par av mina album. Vad är för fel på dig, Johanna!?

Nu har jag läst alla och inte svarat på en enda!

fredag = pussdag.

Idag är det fredag vilken innebär att Anders kommer hem, som jag längtat! Idag ska jag även jobba och städa. Städningen hade jag egentligen tänkt att sätta igång med så fort jag steg upp men alla i hushållet är inte vakna än. Jag har dock bestämt mig att jag börjar städa kl 9, vill gärna inte fetstressa.

Runt omkring mig springer två kissemissar som har haft ner något på golvet som låg på soffbordet. Svansarna är så tjocka att de ser ut som en parasit på katten. Springer fram och tillbaka, hittar en leksak och leker med den i fem sekunder, in i badrummet och slå till duschslangen och hoppas det droppar lite vatten, springer ut igen, glider på köksmattan, springer vidare och bråkar med sitt syskon. Och ja - så håller dem på. Upp och ner, ut och in, fram och tillbaka osv osv.


lång dag.

Nu har jag handlat på Netto, stoppat in allt i kyl och frys och donat om lite i frysen så allt fick plats. Duschat och ätit frukost. Ska packa väskan och sedan gå till jobbet. Sen blir det jobb och direkt efter jobbet så kommer plastsvärmor och plockar upp mig för att brumma ut till IKEA. Där kommer vi att komma försent till ett möte angående lägenheten vi kanske ska köpa. Mötet är slut 20.30 och då skjutsar plastsvärmor hem mig (utgår jag ifrån...). Väl hemma ska jag nog plocka ordning lite så jag slipper det imorgon då jag ska städa.

Så ikväll gäller det att ställa alla de frågor som man bara kan komma på och det känns som om jag inte kommit på så många. Allt kommer väl komma ikväll när jag kommer hem :( Framförallt gäller det väl att ta reda på hur det ligger till med reservationsavgiften och om kontantinsatsen är en handpenning och om vi blir av med den om vi backar... 100,000 slänger man inte gärna i sjön alltså.

Om vi väljer att köra på och köpa så innebär ett ETT ÅR av väntan, jikes, hur ska jag klara det!?


svart.

Vaknade imorse och skulle titta på DVD-displayen för att se hur mycket klockan var. Den var helt svart. Tom. Blank. Jag räknade ut rätt fort för att vara nyvaken, att det var strömavbrott. Blääh, tänkte jag och sov vidare efter att ha tittat på mobilens klocka som visade 06:04. Därefter drömde jag givetvis bara om strömavbrott och jag trodde att det var strömavbrott i hela Kalmar när jag sedan steg upp vid 07:10. Tanken späddes på när ingen tidning levererats och när jag skulle anmäla utebliven tidning hade budet upplyst om att den låg vid porten pga. låsfel - mitt dumma nöt. Han kom ju inte in genom dörren förstås.

Ringde vår husvärd och strax var elen tillbaka. Men nu hoppas jag att de kollar upp detta ordentligt - vi har haft strömavbrott 3-4 gånger sen i november. Inte okej. Om man bor i ett hus på landet så är det väl okej (jag är van sen uppväxten) men jag tycker inte det är acceptabelt när man bor i hyreshus mitt stan och det bara drabbar vår lägenhet som går på någon specialtjofräs. Trött är vad man blir.

Dags att skapa energi med musklerna. Upp på cykeln och till Netto.

utomlands jag ska!

Älskade Maria och hennes Jörgen är värsta vuxna och har flyttat till hus (nejdå, jag är inte avis...)! Den 28e mars är det inflyttningsfest och Marre har bjudit Elle och ATT JAG SKA DIT!

Dags att leta reda på passet för till Skåne jag! Biljetter bokade! När är passkontrollen när man åker tåg? Behöver jag visum? En reseparlör måste införskaffas. Hur ska jag deklarera drickat jag kommer att ha med? Många frågetecken att räta ut!

tisdag.

Idag var det personalmöte. Förutom att vi fick en väldans stor och god baguette så var det ett intressant möte. Lite grejer som är svårt att förstå när man jobbat så pass kort tid och vissa saker som jag varken vill eller bör sätta mig in i eftersom jag slutar i sommar. Lägga energi och tanke på saker som inte berör mig skippar jag, även om det tar emot. Mina kollegor berörs ju och det är svårt att vara självisk, men jag inser att jag måste. Om jag inte är det så kommer det bara kräva energi och funderingar, som jag kan lägga på annat.

Baguetten satt som en smäck, hade tagit med mig på för lite lunch så jag var inte mätt efter den, så den var mycket välkommen :) Annars tycker jag det är väldans intressant att gå på sådana här möten, även om det inte påverkar mig. Intressant att iaktta sina kollegor, chefer och åtminstone försöka förstå sådant som jag inte förstår. Jag är nog en mötesmänniska, när allt kommer omkring. Och imorgon börjar min arbetsdag med två timmar möte - som varje onsdag. Wihi! :)

dags för jobb.

Då var det dags att bajka till jobbet. Idag är en sådan där dag jag bara har lust att dra täcket över huvudet. Den braiga är att känslan oftast försvinner när jag kommer till jobbet!

Återkommer.

återigen vaken.

Somnade rätt omgående och vaknade av mig själv strax efter 8. Huvudvärk borta och en kurrande mage! Så ett bra beslut med andra ord!

Var nere i tvättstugan - NY TORKTUMLARE! Kooooooooooors i taket!!! Dock så tror jag inte att det är en sådan som avsedd för tvättstugor i hyreshus, snarare en sådan som är avsedd för ett hushåll. Om det är det så kommer det förmodligen innebära att den blir slutkörd FORT. Framförallt med tanke på frisörsalongen i huset som körde slut på den förra...

inte eller.

Jag går fasiken och lägger mig igen. Nyhetsmorgon på TV4 får vara mitt sällskap. Somnar jag så somnar jag. Ställer klockan på 9, sovmorgon och meducin för alltmer påträngade huvudvärk.

eller, eller, eller.

Sova eller inte sova?

Köpa eller inte köpa?

Steg upp vid 05:25 för att få några minuter med Anders innan han for iväg till Norrköping. Lagom trött efter en jobbig natt med hemsk huvudvärk.

Köpa eller inte köpa innebär ett beslut innan den 22a mars om vi ska göra slag i saken och köpa en lägenhet eller inte. Tankarna snurrar.

Angående huvudvärken, gick och lade mig 20:45 igår för att kanske kunna sova bort en begynnande huvudvärk. Vaknade och låg halvvaken med kvarvarande huvudvärk som nu sprängde. Jag trodde Anders klocka snart skulle ringa så jag låg och väntade lite. Som tur var tittade jag på klockan och den var bara 01:17, upp för att kissa och ta värktablett. Somnade så småning om med drömmar som gick ut på att alla mina kollegor struntade blanka fan i mig. Inte roligt och allt annat än sant! Nu känner jag huvudvärken komma smygande igen och frågan är om jag ska hålla mig vaken, gå och träna eller sova lite mer... Träningen har jag nog lagt ner utan att tänka på med - vaken eller sova? Risken är att jag är ännu mer trött när jag vaknar igen, om jag sover lite mer. Men vad ska jag fördriva tiden med nu då?

Och jag som typ ALDRIG har ont i huvudet. Bläh.

helgen.

Torsdagen och fredagen bestod av tårar, kärlek, familj och sorg. Nu vänder vi blad och blickar framåt med många härliga minnen bevarade i själ, kropp och tanke.

Lördag bestod av att uträtta ärenden. Lånat bil av plastsvärmor och jag brummade mest hela tiden, gick så bra så. Fast jag är ingen höjdare på att parkera ärligt talat. Anders påpekar varje gång jag ska parkera att jag måste lyckas pch det bidrar nog till att jag inte lyckas :) Det vi gjorde var att snmäla vårat intresse för BoKlok-lägenheterna, fika på IKEA, köpa skor till Elin samt leta dator till Amanda. Och fixa lite angående vår Electrolux Ergo Rapid som glappar. På den tredje butiken som sålde datorer så gjorde Anders och Amanda slag i saken och köpte en ny bärbar till Amanda.

Angående lägenheten ser det lite mörkare ut. Kontantinsats på 100,000 krävs i princip samt borgenär för lån eftersom jag inte har fast inkomst (än)... Månadskostnaden för lägenheten hamnade lite över vad vi trodde, men det är helt klart så att vi klarar av det utan problem. På torsdag är det möte igen, vi får se hur det går.

Skorna kostade 699:-, jag hittade bara juniorskorna så jag provade ett par 38or som satt som gjutet. De kostade tvåhundra mindre, alltså 499:-, sen hade jag ju personalrabatt och så hade jag även lite bonus ihopsamlad så jag betalade 345:- istället för 699:- - INTE SÅ TOKIGT! :D


Snygga och tokigt sköna skor!

Lördagen avslutades med mumsig middag tillsammans med Johan för att sedan besöka Studentpuben för prat och lite AP :) Idag har jag gått en sväng på stan och pratat skit med lite fokl jag mött och handlat lite grejer. Sen har jag tittar på TV-program jag missat och så har jag och Anders lagat mat. Vi (mest Anders förstås) gjorde Wallenbergare - kalvfärsbiffar med kokt potatis, gräddsås och ärtor (vi hade sugar snaps istället för vanliga ärtor) och så valde jag att ha lingonsylt till. SÅ GOTT! Nu väntar nya TV-programmet Whipeout och lite ostbågar och Coca Cola i soffan. Funderandes och diskuterandes angående eventuellt köp av lägenheten. En tokig far, det är vad jag har!

kusin-blomsteri.

Det var som jag trodde mest - blommorna var från Emma! Tack kära kusiiiiin!

Vi kallade varandra Piff och Puff när vi var små (och tydligen fortfarande ;)) så jag trodde att det var hon allra först. Men sen blev jag lite osäker och kollade upp det ändå :)


Piff och Puff, december 2006.

toa-dricka?

Måste dela med mig;

'
Detta var fram till häromdagen vår "toalett-sten", är den inte
föööör söt? Det dumma var att den trillade ner i toastolen
vid flertalet tillfällen. Lite mindre trevligt att behöva plocka
upp den...


Jag hade "lite" problem att få ur drickat ur den här, här om dagen.
Tycker dock bilden blidde bra. :)
Anledningen till problemet var detta:



Den däriga man lyfter på, den bara böjde sig.
Den var typ för mjuk eller jag för stark ;)

blomstret.

Underbart vackra blommor har nu levererats!





Äntligen! Skrek när du tog din examen!
Äntligen! Får jag tummen ur och skickar grattis! :)
Piff


Vem är Piff kan man undra. Och det gör jag. Lite grand. Har två alternativ och ett som jag tror lite mer på. Har SMSat och frågat den ena, väntar tålmodigt på svar!

Hur eller hur har jag en väldigt fin vän!

blomsterväckning.

Idag unnade sig fröken en sovmorgon till klockan 8. Vaknade till vid 7.20 och insåg att jag verkligen kunde och fick lägga huvudet på kudden igen och sluta ögonen. Underbart! 7.52 blir jag väckt av att mobilen ringer. En liten parentes -  för upplysning så låter mobilen VÄLDIGT högt 7.52 när den ligger 13 centimeter från örat och dessutom med min ringsignal - slut på parentes. Jag känner inte igen numret och vill gärna inte svara med tanke på att jag inte vet hur jag låter sådär plötsligt nyvaken. Låter det ringa klart - fortfarande med samma volym - och lyssnar sedan på röstmeddelandet. "Blablabla - vi har blommor till dig!" HUU!? Ringer upp - tid och plats och hej och hå.

Så nu är frågan - vem tusan har skickat blommor till lilla Elin idag?

Fortsättning följer.

effektivitet eller envishet?

Amandas tåg var beräknat till 20.03. Jag ville gå och möta. 17:50 blev de sista barnen hämtade från jobbet.

- Låsa och "stänga ner" på jobbet
- Cykla hem
- Plockan undan
- Dammsuga
- Torka av bord, fönsterbrädor m.m.
- Torka golvet
- Städa toaletten
- Diska katternas matskålar
- Upp till förrådet två omgånger för att lämna och hämta grejer
- Duscha

Klar 19:50. Är jag effektiv eller är jag bara envis? :)

Typiskt nog var Amandas tåg 30 minuter sent. Vi möttes upp på Viktoria för att frakta hem varsin deg. Nu har vi tryckt i oss dem och pratat om hennes resa och annat som står på tröskeln...

fundering.

Är rolig och orolig motsatsord? För de används ju inte så. Tycker inte jag. Jag använder det som motsatsord ibland. När jag vill ha tvärtom till orolig och lugn inte passar. Kan man skriva rolig då?

Let me know, please.

men va fan, elin.

Vad håller jag egentligen på med? Läser folks gamla statusuppdateringar på Facebook och lyssnar på V75 från TV4+...

KUL.

Matlista. Sen sängen.

tisdagsmiddag.

Stekt lax med pressad potatis, spenatcreme och sugar snaps.



konstig morgon.

Jag vaknade innan klockan ringde och kände mig jättekonstig i själen. Hade drömt en massa konstiga saker och som vanligt påverkas jag enormt mycket av mina drömmar. Gick upp, hälsade på kissarna, städade undan, fixade och donade. Var nere med tvätt tillt vättstugan men det var någon som hade tvättiden men som inte börjat tvätta och det hade inte gått en timme än så jag gick upp igen. Sedan gick jag ner igen när jag fortsatt dona och fixa. Ingen hade börjat tvätta. Bäst som jag står där och sorterar smutsiga trosor, kalsonger och strumpor efter färg kommer det ner en tjej från frisörsalongen - det var dem som hade tvättid. Snäll som hon var erbjöd hon mig en av tvättmaskinerna. Jag har på mig mysbrallor och en övervintrad luvtröja. Får med publik fortsätta sortera smutsiga kläder. Slänger in kläderna och upplyser den blonda frisörskan om att hon inte satt igång sin maskin...

Går upp, äter lite frukost och läser på Barometern.se, jobbigt men med glädje ändå. Indirekt läser jag om mig själv.

Går ner till tvättstugan igen. Jag möter frisörskan  på gatan utanför. Vi kommer ner och hon konstarerar att hennes maskin är klar först om sju minuter, min är klar. Hon tvättar bara handdukar och behöver bara torktumlaren och jag får ta torkskåpet (vi sa inget om det, men jag bestämde det själv), detta leder ju till att jag får hänga ALL tvätt vilket inkluderade 7000 strumpor och nästan lika mycket underkläder. Jag har fortfarande på mig sjabbiga kläder. Jag börjar hänga min tvätt och upptäcker snart att den blonda frisörskan har satt sig för att VÄNTA på sin tvätt och med andra ord får jag hänga alla 7000 strumpor och resterande tvätt med två ögon i nacken, halleluja. Det tar sin lilla tid och när jag ÄNTLIGEN är klar så kilar jag upp på gatan, och vem fan möter jag där? Vem är jag en promillessekund från att säga HEJ till fastän människan inte har den blekaste om vem jag är? Vems ögon är det som tittar på mig i hemska kläder och förstora bruna fobbatofflor? Jo, givetvis en av mina "idoler" - Malin Fotbollsfrun Wollin. Herreminjesus. Jag bara ler och fnissar nästan för mig själv - hon blänger (ja, faktiskt) tillbaka och funderar nog på hur faaan man kan gå ute på gatan med sådana där kläder, skor och frisyr.

Hej och välkommen till Elin Westerbergs värld en tisdagsförmiddag.

i småland.

Nu är jag hemma. En dag innehållande MYCKET stress. Nu ska jag ringa söt, vi längtar redan ihjäl oss båda två. Återkommer imorgon.

RSS 2.0