grattis kungen!

Jag förstår inte allt tjat om Valborgsmässoafton... Varför firar vi inte kungen, allihopa? Jag gör det i alla fall. Jag ska fira honom med x antal cider och grillad fläskfilé. Dessutom bakade jag cupcakes igår, med hallonsmak. Hihi. "Som en mindre tårta" som Anders sa och det har han rätt i. Tårta till min kuuung!

Idag skrev vi dugga i skolan, jag tror det gick bra minsann. Fick tillbaks den vi skrev i fredags också och jag blev godkänd. Men som jag sagt innan, nästa pinsamt om man inte blivit godkänd...

Nähä. Man kanske skulle gå ut och sätta sig i solen?










Vad gör Martin Timell och en isbjörnsunge i mina drömmar!?

sol och värme.

Jag har ju som synes inte bloggat sedan i fredags. Detta tror jag beror på att det är så himlans underbart väder ute! Hur stor LUST har man att sitta framför datorn i detta vackra underbara väder? Inte mycket. Det är en ond sak...

Men nu gör jag det. Mest för att solen har försvunnit från altanen, där jag egentligen hade tänkt sitta och gotta mig i solen efter jobbet. Men det blev lite sent efter jobb, Systembolag och Maxi. Förresten provade jag två klänningar på jobbet. Den ena är sockersöt och jag VILL HA. Den andra är så himla fin att man dör en smula. Dock var S för liten och M jättestor upptill. Väldigt mystiskt. Nu har jag ingen anledning att köpa den sist nämnda klänningen, för jag ska inte på något bröllop eller liknande i sommar. TYVÄRR. Om jag hade tagit examen i sommar har det varit en självskriven examensklänning. SÅ FIN ÄR DEN. Åååh. Lagom lång och underbar färg. Nåja. Varför sitta här och tråna efter något jag varken har råd med eller behöver? Dum Elin.

Dags att laga middag kanske.




Ikväll är det Klass 9A. Ikh!

vår och sommar.

Alltså. Den senaste veckan har det varit fantastiskt väder här i Kalmar. Jag har till och med fått färg (där huden inte täcktes av tyg) och ett par dagar har jag kunnat lämna jackan hemma. Och det finns fler vårtecken, kolla:

- jag har bytt ut vintermunderingen i soffan till vår och sommar-kuddar med tillhörande filt.

- jag lyssnar på Peps Person

- vi ska grilla imorgon

-det är ljust till kl 21 nästan!

- jag har tagit upp alla vinterskor i förrådet (dock har jag 1½ vinterjacka kvar, dels för att det kan blåsa sjukt mycket + att om man ska någonstans och ska vara stille ute, typ fotbollsmatch på Fredriksskans, kan det vara bra. ½ är en jacka som inte är så tjock, men ser ut som en vinterjacka)

- jag har tagit ner ett par ballerinaskor från förrådet

- man vill bara vara ute hela tiden

- det börjar bli gröna knoppar på riktigt nu

- m.m.

- m.m.


vattneeeet!?

Vi har inget vatten. Det är lite irriterande. Jag upptäckte det när jag skulle skölja av min tallrik efter lunch. Om jag tänker efter så såg jag att det var fullt med vatten på gatan lite tidigare när jag var nere i tvättstugan, men det slog mig inte då.

När jag kom hem så fanns det fortfarande inget vattnet. Åh. Eftersom frisörsalongen i vårat hus har renoverat upp sig lite under våren så har vattnet stängts av då. Då har vi inte fått veta något alls, vilket är sjukt dålig stil. Vi klarar ju oss, men tänk om man varit sjuk, haft barn, varit gammal eller vad det nu kan vara. Så jag laddade riktigt för att skälla ut dem för att inte ha sagt till denna gång heller.

När jag pratade med en av gubbarna i lysnade gul väst så visade det sig att det var ett rör som gått sönder. Det förklarar allt vatten på gatan. Fiffigt Elin! Jag frågade hur lång tid det skulle dröja innan de lagat och fixat. De höll på att gräva ett megahål när jag pratade med dem. "Inte så lång stund tror jag", sa gubben. Duh, hur ska jag veta vad "en liten stund" är i dessa sammanhang? En timme eller ett dygn? - undrade jag. Ett par timmar trodde han. Så vid 17 borde den vara tillbaka tänkte jag.

Nyss funkade det inte, men för ett par minuter sen började det äntligen göra det! TJOHO!

Det låter väldigt märkligt utifrån, jag funderar på om det är någon vattenmaskin? :)

kurr.

Min mage börjar så smått skrika efter mat. Jag åt frukost vid 7, skrev dugga mellan 8.20 och 9.10 sen var jag och simmade drygt en kilometer. Så det är inte så konstigt att jag är hungrig.

Men jag får vänta lite grand till. Så det inte bli för tidigt. Ska ner i tvättstugan strax, sen kan jag äta.

Och jag längtar så tokigt mycket efter en sådan där dag när man inte har något planerat och bara kan göra vad man vill. Men jag har ytterligare en dugga på onsdag, veckan efter det en hemtenta som ska in plus att jag borde börja med vårat slutexaminationsgrej. Så det dröjer nog. Ska jobba arslet av mig så jag får undan lite av det, men det är så lätt att säga. För det kommer ju alltid saker i vägen. Annat som ska läsas, matlagning, att man måste sova, städa, tvätta sig, träna. Ja. En massa saker. Vissa iofs livsnödvändiga men ändå.

Fy bövelen vad jag skulle vilja lägga mig på altanen och SOLA. Men först mat, sen jobb.

Hoppas solen är kvar i eftermiddag.

zzz.

JAG ÄR TRÖTT!

Elin ääääl tlööööööööt!

Men jag har tagit tvättid kl 17 för att slippa imorgon. Och till kl 18.10 borde maten vara klar. Iofs har jag redan skalat potatis.

Nu ska jag försöka få lite ordning på mina papper.

bara 09:23.

Klockan är inte mer än 09:23 på datorn och ändå har jag hunnit att äta frukost i lugn och ro, en lugn morgon helt enkelt. Jag har hunnit cykla omkring vid sjukhuset och letat och sen hittat dit jag skulle. Hunnit göra det på sjukhuset man gör första gången det år man fyller 23 år. Jag har hunnit vara hos Folktandvården (ÄNTLIGEN!) och bokat en undersökning (bara tre år sedan jag var hos tandläkaren, i juni)... Jag har hunnit skriva ut saker till skolan imorgon och jag har hunnit konstatera att jag behöver pumpa mina cykeldäck.

En sak till som jag hunnit är att förmodligen ta världens omväg hem från sjukhuset. Jag följde lite pilar och tittade på kartor och när jag äntligen hittade rätt visste jag inte ens i vilket väderstreck jag var... Så istället för att cykla den vägen jag förmodar var kortast hem igen, cyklade jag tillbaka hela den väg jag cyklade dit. Att jag kom ihåg den vägen med alla små cykelvägar bland likadana hus är rätt imponerande iofs. Men jag hittade därifrån och kom hem helskinnad, det är det som räknas :)

Nu - Den hemliga koden!

panik.

Jag blir så irriterad och får panikkänslor när lärare bara ger ut information om viktiga saker genom forum och papper. Varför tar dem inte upp det så det kan bli en dialog med frågor? Och hur ska jag lösa det? Jag känner ingen lärare som jobbar i lågstadiet. Ojoj. Och att det är så himla snart?

Ångest.

uppdatering i bildväg.

Har precis fört över en massa bilder från kameran till datorn. Smidigt och enkelt gick det, på nya datorn. Bara stoppa in minneskortet i en liten springa i datorn - underbart! :) Här är ett litet potpurri (stavning?):



1. Påskaftonsmorgonsfrukost, UNDERBART! 2. Mamma och pappas finaste påskpynt, vill ha! 3. Jag och min käresta! 4+5. Mina vänner är så roliga när man fotograferar dem. En pekar finger, en skymmer sig själv och den tredje blundar... Men jag älskar er ändå! :)




Alla bilder - kåren firar 10 år! 1. Jag och AP är på G! 2. Kajsa var såklart där! 3. AP visar sina konster i minigolf! 4. Inget firande utan caps! 5. Jag är ju sååå het! 6. En-mot-en-caps mellan Greven och min Anders. 7. Skaka röööv!




1. Wiiiihi! Det är helt okej alltså... 2. Är vi minimalistiska eller har vi glömt att köpa frukt? 3. Plugg inför mattetentan. 4. Plugg inför mattetentan :) 5. Jag har köpt en ny kopp, älskar den! 6. Jag har fått ett nytt, eget skrivbord! Lite mysigt måste man ha när man pluggar.



1. Tokiga tissetatter. 2. Floras tassar som är bland det sötaste i hela världen. 3. Hela Flora. 4. Varför inte lägga sig i kattgräset? 5. Enok tog plats bland mina underkläder. Han är iofs lite gay, utan pungkulor och allt.


Det var allt :)

vårkänslor.

Jag vaknade vid 6.30 och kände mig utvilad. Om det är något som ger vuxenpoäng så vill jag inte ha dem. Jag vill inte vakna efter 6½ timmars sömn en ledig lördagmorgon och känna mig utvilad. Jag gick upp och kissade. På vägen till toan såg jag en klarblå himmel och sen strålande sol - underbart! Hoppades att det skulle hålla i sig. Gick och lade mig igen, somnade. Lite gos och sen ringde Anders klocka när den slog över till 8.00. Jag låg och drog mig en stund och katterna sa godmorgon.

Sen gick jag upp - fortfarande sol! Gick ner i tvättstugan för att hämta tvätten. Gick i bara t-shirt på överkroppen och det var skönt! Anders oljade utebordet igår så den underbara doften slog emot mig när jag klev utanför dörren, riktigt mycket vårkänslor. Fåglarna kvittrade och jag kunde inte annat än njuta!

Nu har jag ätit frukost i lugn och ro, lyssnar på Ring så spelar vi och nu är det Melodikrysset. P4 är bäst på lördagar! Jag har även fixat lite och ställt upp grejer i förrådet. Vid lunch kommer Titti och vi påbörjar våran mysdag :)

Vädret är ju strålande idag, men kolla! Barran menar att det ska fortsätta!

image207
Nu vill man inte vara någonannanstans!

rent.

Nystädat, nybäddat och nyduschad. Finns det något bättre!?

helg, helg, helg!

Nu är det helg! Och jag har ingen skola förens på tisdag, dock så ska jag jobba på måndag och plugga inför duggan. Men ändå! Idag hade jag en rätt menlös föreläsning. Någon snubbe som är jättepopulär tydligen och en massa pedagoger från fältet kom. Men jag har för lite jött på benen i detta ämne för att tycka det är speciellt intressant och för att förstå. Det var väl det som var grejen, att man inte hängde med för att man inte fattade, Eller så var det för mig i alla fall. Vissa saker var intressanta, men jag hade kunnat göra något vettigare mellan 10 och 16 idag.

Nåväl. När jag väl kom hem så städade jag. Så skönt att ha det gjort! Imorgon ska jag leka med Titti hela dagen, eller vi ses nog vid lunch. Innan dess ska jag bara njuta av ledighet! Wiiiihi!

academic work.

Ikväll har jag ÄNTLIGEN skrivit mitt förbaskade CV. Jag har kanske inte gjort så mycket men anställningar, praktiker, utbildningar och övriga meriter blev drygt en sida så det var inte så illa som jag trodde. När jag började lista "alla" mina anställningar så var det ju en hel del. De flesta i Kalmar så visst har jag hunnit med en del under mina snart fyra år här... Innan jag flyttade hade jag jobbat på färghandeln... och färghandeln. Och färghandeln. Jag vet inte om det är positivt eller negativt att ha ett familjeföretag. Jag får ju en massa erfarenheter och det är sjukt bra att ha en pappa som har varit arbetsgivare. Å andra sidan blir det inte många andra jobb eftersom man alltid vill ställa upp och hjälpa till. Och ha pappa som referens? Nääääej, tror inte det.

Mina sommarkurser och alla praktiker genom lärarutbildningen fyllde ju ut en del :)

Jag registrerade mig färdigtpå Academic work, som jag "anmälde" mig till på KARMA. Då fick jag lov att skriva ett personlig brev också. Och det kan ju inte vara riktat mot någon/något så det är ju bra att ha som grund sen. Jag läste det var för Anders och han tyckte det lät fiiiint :) Skönt! Sedan sökte jag två jobb genom Academic Work i Kalmar. HOPPAS! Imorgon ska jag söka ett jobb som de annonserat i Barometern och ett som jag hittat på ams.se, sen ska jag fråga runt lite i butiker i stan tänkte jag. Sen leta lite i 08-land och ha som back-up. Men nu när jag tänker på det så har jag varit klantig som fan. Lagerjobbet på Alcro var sista ansökningsdag IGÅR. Bajskorv. Nåja. Jag har en plan i värsta fall, men den beror på fler än mig. På ett sätt lockar det, på ett sätt inte.

Nu har i alla fall en VÄLDIGT stor sten lyfts från mina axlar. Nu är ett CV skrivet samt ett grundläggande personligt brev, två jobb sökta och det blir en enkel väg tack vare arbetet jag lagt ner idag, att söka de andra. Dock är detta på bekostnad av skolarbete. MEN JAG SKIIIIIIIITER I DET! I alla fall idag. Bördan som försvann väger upp det dåliga samvetet att inte ha läst hela boken tuuuuuusen gånger!

Hihi! På löööördag, Titti! MYS!

ingelsten.

Jag har inte bloggat på några dagar vilket förklaras med en visit i 08-land som jag kanske berättar mer om en annan dag. MEN IDAG!

INGELSTEN! Tre mål i andra halvlek hemma mot GAIS. UNDERBART! Ett riktigt, riktigt hatrick. Tre mål, i samma halvlek och ingen annan göra mål emellan.COOLT! Fyra jävla noll hemma mot GAIS, det var första gången sen 1954 vi slog GAIS på hemmaplan i allsvenskan. Jag sägersom Fylking - ÄNTLIGEN! Och som kommentatorna sa, Kalmar är verkligen med i år. KLART DEM ÄR!!! Nu leder vi!!!



WIIIIIIIIIIIIIIIIIHI! NU JÄKLAR SKA VI TA GULD!

melodi: bullfest.

Bajskorv, bajskorv hela da'n!

godnatt.

Nu ligger jag i sängen. Tihi. Har tittat på Häxdansen på svt.se, vi missade det i måndags eftersom det var fotboll. Spännande och tokigt bra är vad det är. Massa bra skådespelare/spelerskor och Julia Dufvenius - bäst!

Ska försöka sova nu tänkte jag. Igårkväll somnade jag inte förens vid1 och så steg jag upp vid 6 imorse... Fem timmar är för lite sömn för mig. Vilket började kännas rejält på eftermiddagen. Seminariet gick bra för övrigt. Åt middag på Studentpuben med min kära Titti, myspys. Passade även på att köpa biljetter till spexet - Törnrosa, ett sagolikt spex. Premiären blir det!

Nu ska jag glo på TV, kanske lite Discovery som vi äntligen fått. Klart den bästa kanalen!

trött.

Har suttit vid mitt nya skrivbord i sovrummet från 18.30 tills nu. Ett par besök i köket för hämtning av nytt te, i min nya fina kopp. Läser en jättebra och intressantbok som ska vara utläst till torsdag. Grejen är att den här Arnqvist ordbajsar MYCKET sällan vilket resulterar i att typ ALLT är viktigt om pennan glöder fett mycket. Dessutom ligger jag långt efter i kunskaper om lite grejer så jag måste lära mig (kan man gå om en delkurs i AU2 och begära studiemedel från högskolan. Arg är vad jag är!)...

Bourdieuuppgiften som ska in imorgon har Titti responsat på och än en gång använder jag gammeldagsa ord, hihi. I vilket fall så skulle vi skriva fyra sidor och jag råkade skriva lite mer, jag mailade min lärare och frågade vad som hände om man skrev mer än "maxfyra sidor". Svaret var att hon hade haft en lärare som sa att hon/han slutade läsa efter fyra sidor och om inte uppgiften var besvarad efter de sidorna fick man underkänt. Hon menade dock på att hon inte var så hård, men att det är en konst att hålla sig kort (jaja, det är det. Men hur lätt då? Speciellt i denna uppgift...). Jag var lite nervös eftersom jag skrivit drygt fem sidor! Ojoj. Men nu, när jag tittade på Tittis respons så var det drygt fyra sidor! WIIIHI! Typ fyra sidor och sju rader. Så skönt! Slipper korta ner!

Nu måste jag gå och skriva ut det så jag kan förbereda mig lite tills imorgon. Uh. TRÖTT.

KFF och bourdieu.

Två stycken WIIIIIIIIIHI blir det såhär på kvällskvisten.

Det första WIIIIIIIIIHI:et kom för ca två timmar sen då det stod klart att KFF hade satt tre mål i röven på Ljungskile (egentligen fyra, dumma domare) men också fått ett där bak själva. Men vinst var det som räknades och det var endast den och min Xider Spring som var rolig under matchen.

WIIIIIIIIIIIIIHI nummer två är att jag blev klar med uppgiften precis! Har skickat till Titti för granskning samt skickat tillbaks hennes med respons från mig (vem fan är jag att ge repsons på Tittis underbara texter?)...

Så imorgon är det nya tag med Arnqvists bok som Titti läst ut så jag kan låna den av henne (jag undrar varför jag aldrig sett vingar på henne). Så, jag har att gööööra imorgon! Den ska vara utläst tills på torsdag men enligt litteraturlistan är den 157 sidor så det borde ju gå rätt smort.

NU? Ja, gissa tre gånger.























Sängen, kojen, kärleksnästet. GOD NATT!

kff-ljungskile.

SNÄLLA KALMAR FF! Spela inte så illa som ni mot bottenlagen förra året, ikväll!

bourdieu.

Nu har jag svarat på två av tre frågor på uppgiften... Den andra skulle man skriva kortfattat. Jag skrev sex rader. YEAH! ;) Får läsa det senare och se om jag förstår vad jag menar. Den första frågan tog 2 ½ sidor. Hoppla. Men vi skulle förklara en massa begrepp (se gårdagens inlägg) och de är ju kanske inte tokigt lätta att förklara minsann. Vi får max skriva fyra sidor, med andra ord har jag knappt 1 ½ kvar. Vi får se hur det går då tredje frågan är delad i tre... OJDÅ. Men jag har en idé om jag skriver för mycket, värsta busigt!


hej!

Fält, habitus, socialt kapital, position, reproduktion, kulturellt kapital, disposition, symboliskt kapital, ekonomiskt kapital, kod.

PIERRE BOURDIEU!

Hej då!

självbild och motivation.

Ovanstående har jag ägnat hela dagen åt. Eller från strax efter 9 till nyss. Ca fem timmar då. Men nu är jag klar! Wihi! Har seminarium på det på onsdag men skulle även skriva ett paper på 2-3, jag har skrivit fyra tror jag. Vi har även seminarium på Språk och kapital som vi också ska skriva till. Har inte börjat på det men idag orkar jag verkligen inte... Vi har inga föreläsningar på tisdag så i värsta fall får jag göra det då. Men jag har en hel helg som jag inte vet vad jag ska göra med även om det vore väldigt bra om vi rensade ut i förrådet i helgen.

Föresten så har jag bara seminarium på en av grejorna. Men vi ska skriva om båda. Fast nu har jag det roliga kvar, jag tycker det är sjukt intressant (sociologi) och det ju liksom så som jag tänker. TOKIGT!

Nu ska jag maila Jossan och hoppas hon har några böcker att låna ut till mig så jag slipper snylta på Titti ;)


Jag har inte ätit lunch och är inte hungrig. Tokigt. Men det är ju sjukt gott med potatismos, vilket vi har i kylen. Kan ju äta bara för att det gott :)

dator i sängen.

Jag halvligger i sängen med datorn i knät. Slött kan tyckas, man varför inte? Jag har grejat lite med min kalender, rättare sagt så har jag skrivit in alla lektioner osv. Nödvändigt. Halvtittat på Top Model som jag följer, men det är ett sådant där tråkigt tillbaka-blick-program. Hade tänkt se Barnmorskorna på SVTplay. Därför har jag datorn med mig in i sovrummet. Och eftersom Top Model är så pisstråkigt idag kan jag ju lika gärna se det nu, om det är upplagt.

Nåja. Hej svej. LEVERPASTEJ!



Hur kan jag vara hungrig? Jag trodde jag skulle spy efter middagen, så mätt var jag. Färsk gösfilé med Elins potatismos och sås. Det stavas m u m s ! Men ändå. Hungrig. Längtar till frukosten imorgonbitti ;)

deklaration.

Jag fick min deklaration idag. Om jag inte berättat det så trodde jag att jag skulle få betala restskatt pga. olika omständigheter som jag inte helt och håller inte kunnat råda över. MEN. Jag hade blivit väldigt glad om det hade gått liksom plus-minus-noll. MEN (igen). Jag får TILLBAKA hela fyratusenniottioen kronor! WOOOHO!

Med andra ord. MYCKET GLAD ELIN!

läsning.

Läste ju i förmiddags och när jag hade jobbat och fixat lite ärenden så börjades det igen. Som tur var upptäckte jag att jag skulle ha läst den engelska texten till torsdag och två andra texter till imorgon, som jag hade glömt bort! Men nu märkte jag det som sagt. Så jag läste dem, vilka handlade om Bourdieu. Vi läste en artikel och första halvan av den var jättebra och jätteintressant. Det är ju liksom så som jag tänker på något vis... Lustigt :)

Har kollat igenom och skrivit ut alla (typ femhundrasjuttitretton stycken) papper. Kollat vilka böcker och andra texter jag saknar så jag kan fråga lite imorgon. Sen har jag fyllt i lite i min nya fina almanacka! Bild kommer en annan dag! Men FIIIIIN är den och jag älskar den redan!

Imorgon börjar jag 10.15, det känns rätt bra just nu.

Nu ska jag hälla i mig en massa vatten, var kommer denna törst ifrån? Sen ska jag kissa och borsta tänderna. Sen krypa ner i sängen och läsa lite i min braiga bok om jag orkar. Jag tror inte jag orkar...

april, april 2.0.

Aprilskämt!

Jag tycker att Katrineholm ska få kolsyrat vatten i kranen var roligast :)

reading achievement.

... så heter texten jag håller på att läsa nu. Jag är så jävla kass på engelska så mitt självförtroende trycks rakt ner i botten. Och i skolan pratar vi om hur viktigt självförtroendet är och att man som lärare måste göra så att eleverna skapar ett bra självförtroende. Kan de leva som de lär eller? Tydligen inte. Visserligen får man vara beredd på att få läsa engelska texter på högskolan, men om jag inte missminner mig så krävdes bara Engelska A till lärarprogrammet och att läsa en vetenskaplig text med sjukt mycket termer känns som om det borde behövas mer än Engelska A.

Nu har jag i alla fall kommit in i det och hittat ett helt okej sätt att läsa och sammanfatta. Hoppas jag fattar det jag skrivit sen bara. Har läst hälften nu och måste (tyvärr) avsluta för att äta lunch och sedan cykla till jobbet. På väg till jobbet ska jag köpa biljetter till fredag! Overallen på! :)

april, april.

Jag tycker inte om det här med aprilskämt eftersom jag är rätt så lättlurad. Eller jag tror helt enkelt inte så illa om folk att jag tror de vill ljuga.

Barometerns aprilskämt var sjukt uppenbart och inte sådär jätteroligt kanske. I lokaltidningen i Södertälje, LT, hittar jag inte aprilskämtet lika uppenbart. Det kanske kan vara det här, men jag vette katten om Göran Gelotte och politiker skulle gå med på att vara med i ett aprilskämt, men att Nygatan ska stängas ett år verkar inte så vettigt eftersom det är som om typ Larmgatan eller Esplanaden skulle stänga i Kalmar. En oerhört trafikerad väg alltså. Hm...

På Aftonbladet hittar jag inget, antingen går jag på allt eller så har de ingen första april-artikel. Jag funderade på om det här kunde varit det, men den publicerades ju igår! Haha.

Nåja. Nu får jag inte glömma att vara på min vakt under resten av dagen.

RSS 2.0