sommarkurserna.

Okej.

Mobbning i lärandemiljöer - reservplats 234 (lycka till!)
Astrid Lindgrens författarskap - antagen
Att bedöma lärande - antagen

Så om det skiter sig med jobb så har jag något att göra + att jag kan bli skyldig lite mer pengar ;) Angående jobb i sommar får jag nog besked idag. Nervöst.

I D A G ! ! !

Vad är det för en dag? För det är ingen vanlig dag för det är Anders-kommer-äntligen-hem-dag! Hurra hurra hurra!

Som jag har längtat efter den här dagen. Ändå från den 1a december har jag det! Ååååh. Livet kommer bara bli SÅ mycket lättare nu, när man har sin kära hos sig. När jag kan säga någon tanke, fundering eller vad som helst NÄR SOM HELST - utan att behöva ringa. Vi kan kramas, pussas och titta på varandra. Vi ska äta frukost och middag tillsammans. Anders kommer sova bredvid mig och jag kommer från och med i natt äntligen sova sådär bra som jag brukar göra. Ååååh!

Saknaden av Anders har givetvis varit påtaglig HELA tiden. Men det är några saker som påmint mig extra mycket om att han faktiskt inte är hemma:


I sovrummet har vi hälften av krokarna var. Anders krokar har varit jättetomma.


Vi skriver upp när och om någon har tömt kattlådan så vi har koll...
Anders är nästan helt saknad här...


Ett städat skrivbord! Haha. Om jag fotar det imorgon - jag lovar att det INTE
är städat :)


Bara en eltandborste...!


Anders älskade Trocomare örtsalt... Orörd i veckorna.

MEN IDAG KOMMER HAN HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!
ELIN <3 ANDERS
=
SANT!


min dag.

Power walk - dusch, frukost, påklädning - jobb 10-18.15 - gymmet 18.30-19.20 - middag 19.35-20.00 - städning av hela lägenheten 20.00-21.30 - duschning - surfning.

Nästa moment blir att borsta tänderna, kissa och sen gå och lägga sig. I städningen ringde mamma och frågade om jag ville att hon skulle beställa tid hos min gamla frisörska och få håret uppsatt till bröllopet - päronen betalar - ja, hurra! Det ville jag! Bästa mamman.

Anders firar idag att kursen är över och han är godkänd. Ringde när jag var påväg från jobbet - då drack han champagne :) Mitt älskade hjärta, äntligen ordentligt jobb och imorgon kommer han hem hem hem!

Ta ut lax nu.

sol sol sooool!

Startade dagen med en power walk i fantastiskt väder. Ingen jacka och 3/4-delsbrallor! Underbart!

Om ni tittar till höger står det NOLL dagar - vilket inte riktigt stämmer. Anders kommer ju hem imorgonkväll, men ändå. Det är bara en liten ynka natt kvar att sova ensam! Och det är långhelg så vi kan njuta av varandra till 110%! Och imorgon tar medicineringen slut!

Hurra!

min, bara min!

Nu är den fantastiska blåa väskan i min ägo. Tänkte cykla ut som på torsdag innan jobbet men det slog mig att jag faktiskt skulle hinna efter jobbet idag. Sagt och gjort! :)

Idag var jag på gymmet - styrketräning och 15 minuter kaloriförbränning på maskinen - och så fram och tillbaka till Hansa city (= 1 mil!) så Beach 2009 kanske går att uppnå i den här takten ;)

Nu ikväll är jag lite småsur och förmodligen otrevlig som tusan. Bläääh, känner jag bara. Ska försöka fördriva kvällen på något sätt - typ framför dumburken. Är sjukt sötsugen också. Chokladbollar typ. Bajs.

väska.

Igår hade jag en liten egen turné i styvsvärmors bil.

Plantagen - Jula - Maxi - hem - Stadium - tillbaks. På Plantagen och Jula inhandlades jord, potatis och hinkar. Maxi - mat! (nääähä?), hem och lämna (det var jobbigt att bära 200 liter jord själv uppför trapporna...). Och påväg tillbaka för att lämna bilen stannade jag till på Stadium och inhandlade en väska. Igår eftermiddag kom jag dock på att jag ångrade mig angående färgen. Var inne på Stadium i stan idag - men de hade givetvis bara den färgen jag ville byta bort. Ringde ut till Hansa och bad dem lägga undan en tills på torsdag. Funderar på om jag kanske hinner ut idag efter jobbet...

Från svart till denna ska jag byta :) Så snygg!


gröööönt!

Igår blev jag ju sprallig av att stå 2 centimeter från en björk och studera de små musöronen som den numera har. Igår shoppade jag även 200 liter jord och fyra 20-litershinkar. I hinkarna ska det odlas potatis! I sovrumsfönstret står en liten mojäng där vi driver upp tomatplantor, citronbasilika, gräslök och massa annat. Bredvid ligger sättpotatisen för att få ögon innan den sätts!

Idag är det lite halvmulet (fast det börjar nog spricka upp nu) men det är ändå 18 grader!

Idag har jag fått en inbjudan till en student uppe i 08-land, den 5e juni. Förutom att det är trevligt att dela någons stuentdag så är det perfekt tid för att få dofta på syrénen i mitt paradis!


hörni!

Det är musöron på björkarna! Iiiiih!

sommarstudent?

Lite sent men nu har jag sökt tre sommarkurser. Distans allihopa för i Kalmar har jag läst alla som är intressanta. De tre jag har sökt har alla med mitt yrke att göra - en om bedömning, en om mobbning i lärande miljöer samt en om Astrid Lindgrens skrivande och barnlitteratur. Prioriteringen jag valde var mobbningskursen, Astrid Lindgren och sen bedömningen... Bedömningen och mobbningen ligger efter varandra och går på helfart, Astrid Lindgren går på halvfart men spänner tidsmässigt över dem båda andra. Får se om jag kommer in och om jag behöver läsa eller om jag hittar ett jobb.

En liten försäkring är nu gjord och CSN-skulden kanske ökar. Men men, jag kan betala hyran i alla fall! :)

trevligt, trevligt.

Igår ringde min söt vid 16:38 och meddelade att han klarat en examination han varit hypernervös inför, UNDERBART! Han satt då i bilen påväg hemåt, snart skulle vi få pussas. Efter jobbet stressade jag hem och kom på att jag nog inte hann med träningen (träning och sedan Harrys med jobbet), så jag klädde om och lite så. Gick sedan till Malkars där kollegorna var. Tittade på dem den sista kvarten sen bytte dem om och så. Gick till Harrys och åt en helt ok club sandwich, drack ett glas rosé som en kollega bjöd på (han hade spelat hem fyra lakan på hästar!), en cider och en Grasshopper (lyx!). Vid 23-tiden kunde jag inte hålla mig längre och sprang hem och pussade på söt. Somnade ovanpå överkastet på Anders sida 40 minuter senare. Men MYCKET trevligt hade vi, kollegorna och jag! Och MYCKET trevligt var det att pussa på Anders!

Idag var det sovmorgon och mängder av morgongos (bästa), lång och god frukost, en sväng på stan (Anders köpte massa snygg jacka och pikétröja på jobbet!) och nu har jag legat mellan två filtar på altanen och njutit av solen. Röd i ansiktet är jag. Och håller på att kissa på mig - så hej då!

attans otur.

Skulle ha morotsgryta till middag idag. Skulle börja laga när jag kom hem. Men inga passerade tomater och inga krossade tomater. Vad gör man? Jo, man föreslår för 18-åringen att man går till McDonalds eller Pizzeria Viktoria, vilket togs emot med ett leende :)

Jag tror det lutar åt pizza faktiskt. Åt ju pizza typ förra veckan, men den tänkta bearneisesåsen glömde jag så det blev inte alls som jag hade tänkt. Kebabrulle är ju också gott. Hm. Jobbiga beslut!

bedum, bedum, bedum.


Är det på riktigt? Att "prata" var väl lite att ta i kanske... Men roligt låter det!

kosing den 27e.

Många bloggare skriver idag om att imorgon kommer stålarna. Jag skriker NEJ DET GÖR DEM INTE!!! För jag får inte mina stålar förän på måndag, vilket är oerhört frustrerande. Jag har 188 kronor på mitt konto. Ikväll ska jag till KM och se KFF spöa Örebro samt äta där (man kan inte gå dit och bara titta och ta plats!) och imorgon ska jag ut med jobbet. 188 kronor räcker inte. Tack och lov har jag en snäll fästman som lånar mig pengar imorgon. Men GAH, det är så sanslöst irriterande. Förmodligen blir det ännu mer irriterande nu när den 27e infaller en måndag och alla andra har pengar TILL helgen. Om man nu ska hitta på något roligt. Bah.

Ja, det är sannerligen tur att Anders kommer imorgon.

tutten.

I vår har jag ju återigen fått fara omkring och visa tutten för en massa läkare, eftersom jag har haft ont. Jag var trött på att bara få pencillin för inflammation i bröstkörtlarna (jag vet inte ens om det var det, min husläkare säger typ INGET). Fick också en remiss till kirurgmottagningen och en fantastisk doktor Wallander (han luktar dock ciggarettrök, mindre trevligt). Han undersökte men konstaterade att det satt djupare än bröstet - i bröstkorgsväggen eller bland revbenen. Bara de här orden fick mig att må illa - har jag en bröstkorgsvägg? Och kan det sitta grejer där som gör ont? Blärsch. Han remitterade mig till röntgen som jag var på för exakt tre veckor sedan. Det var inte alls något trevlig upplevelse, beskrev den för tre veckor sedan så ni kan ju läsa den 2a april.

De skulle i alla fall ringa mig om svaret och jag tyckte att tre veckor var länge för att glo på typ max tre bilder, eller vad det var dem tog. Så jag beslutade mig för att ringa. Har ringt femtiotrettontusen olika nummer och på hälften är det bara val med knappar och sen ska de ringa upp om trettiosjutton timmar. Har fått nya telefonnummer hela tiden och tillslut kom jag fram till dr. Wallanders sekreterare! ÄNTLIGEN! Tur som jag hade så var han på sitt kontor och hade dessutom mina papper på skrivbordet, så jag fick prata med honom på studs! Lika trevlig och go som vanlig. Han berättade att mina lungor, mitt hjärta och mitt skelett ser bra ut så jag kan sluta oroa mig :) Han frågade lite om jag har ont och jag sa att jag går ju inte och trycker så hårt som han gjorde vid undersökningen så det är ju inget jag lider av... Dock sa han åt mig att känna på tuttarna (han använde inte ordet "tuttarna" dock :D) en gång i månaden - vilket ALLA kvinnor ska göra! KÄNN PÅ BRÖSTEN, TJEJER!

Jag lovade också att återkomma om det skulle uppstå något igen, jag frågade om jag kunde ringa direkt till honom/hans sekreterare och det gick finfint! Förträffligt! Jag slipper i så fall min bläiga husläkare som är knäpp och inte säger något och det han kanske säger är bara konstiga och dumma och plumpa saker.

Så angående tutten och bröstkorgen är jag frisk som en nötkärna! Vad det onda kom/kommer ifrån är inget som är farligt i alla fall. Angående det andra så är det som det är, men jag har ju meducinen... :)

7!

Kolla där till höger. Om SJU dagar, nästa torsdag (så egentligen 8...) kommer Anders hem FÖR ALLTID! Om en vecka är det bara EN, en liten ynka, natt kvar att sova ensam! Åh, vad jag längtar!

Och det bästa är att han är hemm fredag-måndag denna vecka :D


bilder av dagen.


Lilla My! Och knuten blidde bra.
Typ lika bra som knutarna pappa gjorde på mig när jag var liten!


Köpt nya krokar, hängt om halsband och givetvis efter färg och sedan efter färgcirkeln :) Svart och vitt fick komma sist...


knopp och kropp.

Idag stod jag och skådade över en vacker del av Kalmar, från ett fönster på jobbet. Träd på diverse avstånd, både lodrätt och vågrätt. Och OJ - knopparna är nu så sprängfyllda med klorofyll att det bara måste säga KABRAK vilken dag som helst och plötsligt vajar underbara löv och blad i vinden högt där uppe. Träden ser limegröna ut nu när knopparna är så feta, fantastiskt!

Angående kroppen så gick den första medicineringen bra. Bara nio kvar. Jag kom just på att jag kanske berättar vad allt handlar om när den är slut :)

god natt.

Nu ska jag hoppa i säng. Från och med nu fram till och med att jag ligger i sängen infaller ett moment jag skulle vilja slippa. Men det momentet kommer att ske tio kvällar framöver. Ska bli intressant om det sker i onyktert tillstånd.

Blunda - tuta och kör!

mäh.

Jag googlade "kff sm-guld" för att hitta någon fin bild till förra inlägget. Då står det "Menade du: mff sm-guld". DET VAR DET VÄRSTA FY!

precis vad jag tänkte.

I söndags var det match på Fredriksskans och vi var givetvis där eftersom vi har SÄSONGSKORT 2009 :D Matchen var väl allt annat än den bästa vi har skådat men fyyy bövelen vad jag irriterar mig på de som sitter och skriker och kassa spelarna är, att det ser ut som korpfotboll osv. TROR NI ATT SPELARNA BLIR BÄTTRE!? Var för fan lite positiva eller håll käften. Rydström har skrivit precis det jag tänkte. Inte för att jag vet hur spelarna känner, men jag kunde tänka mig och jag hade lite rätt.


il dotore.

Nu har jag varit hos doktorn vilket var allt annat än en angenäm upplevelse. Hoppas ingen vettig människa behöver genomgå den undersökning jag fick genomgå idag, USCH! Det som var bra var att doktorn hittade felet så ikväll börjar jag medicinera. Hoppas det slutar då.

mackor.

Ingen pizza. Det blir mackor till middag. Är knappt hungrig fastän jag inte ätit något ordentligt idag. Och kommer uppenbarligen inte gör heller. Förutom mackor har jag ätit yoghurt, vilken bra kost... Att jag inte är hungrig kan nog bero på min dumma kropp och illa måendet som kom strax efter upptäckten. Och nej, det handlar inte om tutten denna gång. På tal om den så väntar jag fortfarande på att de ska ringa och ge besked - på torsdag har de haft tre veckor på sig att kolla röntgenbilderna...

enmansmiddag.

Blev oplanerat ensam till middagen. Hade tänkte laga morotsgryta men tänkte skjuta upp det då det är väldigt uppskattad av hälften av resterande hushåll. Det finns absolut INGA matrester i kylen som jag kan äta och det som finns är jättefryst eftersom det här kom oplanerat. Vi åt pizza till middag igår. Nu kan jag inte bestämma mig hur jag ska göra? Jag gissar på att det säkert kommer bli pizza i alla fall...

ångest.

Vad är det som framkallar ångest? Hur kommer det sig att det kan komma så plötsligt? Hur gör man för att bli av med ångest? Även om man gjort allt man kan komma på..? Har alla människor ångest? Har man mer ångest i vissa perioder? Hur gör man sig för att ta sig ut dessa perioder? Om man vet vad som framkallar ångesten men har gjort allt alternativt inte kan göra något åt det, vad gör man då?

Många frågor. Inga svar. Irritation på mig själv - vilket inte gör det lättare.


GAH. Må bra, må bra, må BRA.

måndag.

Imorse åkte Anders och mitt hjärta skriker redan av saknad. Men han ska bara åka en gång till, sen är det här ÄNTLIGEN över. På torsdag nästa vecka kommer han hem för alltid. Gud så vad underbart!

Förutom att han åkte har jag fått boka tid hos doktorn för att min kropp beter sig knas. Behöver inte gå in närmre på det, för det är något äckligt. Isch. Jag blev kallsvettig och mådde illa. Hualigen. Hoppas det är lugna puckar alltså.

Igår begav sig även mamma och pappa av. Har haft mysmysmysiga dagar med dem. Bara pratat och varit och hittat på lite. De hade även med sig saker jag fått ärva från farmor vilket framförallt var delar av en kaffeservis...

Två avsked på inom loppen av ett dygn, semestern slut och fått ringa doktorn gjorde jag att jag sjönk ner rätt långt. Ensam och då säger det bara snurrsnurr så är alla ångestframkallande tankar igång återigen. Har dämpat det lite genom att ha sökt ett jobb samt mailat och fråga lite angående ett annat. Har tittat på alla sajter jag vet om annonser men det gav bara utdelning på dessa två.

Måste äta lunch innan jobbet. Men jag tror inte vi har något i kylen som är lunchaktigt. Hm.

ingen mor och far.

Nu har mamma och pappa gett sig av upp mot 08-land. Saknar dem redan. Men jag/vi kommer ju upp 2½ vecka så det dröjer inte alls lång tid tills vi ses. Innan den kom nu hade vi inte setts på 3 månader och det besöket varade inte ens i ett dygn och jag var helt uppe i det blå. Det var examen. Innan dess var det jul..

Nåja. Vi har haft det väldans mysigt och underbart - som vanligt.

Nu ska jag plantera blommor.

underbart.

Sitter här med ett glas rödvin. Precis hemkommen från Lilla Puben där det intogs middag och diverse drycker. Mums. :) Hade inte fått nog och ville ha lite mer när jag kom hem, herregud Elin! Har pratat om allt mellan himmel och jord och mamma och jag ska ta en mamma-dotter-weekend på Mallorca har vi bestämt :)

Nu är Anders hemma också. Imorgon bär det av till den där ön öster om Kalmar för att gå på örtagård, trevligt. Idag har vi besökt IKEA, Plantagen och Stadium - trevligt det med. ICA Maxi-besöket var trevligt fram till betalning, bajskorv...

Nåja.

Rödvin, Anders och kärlek är det som gäller nu!

Anders och jag lyssnade precis på:


mor och far.

Nu är mamma och pappa här, de kom igår eftermiddag. De åker hem igen på söndag.

Så förvänta er inga uppdateringar :)

nu...

... finns det tulpaner på köksbordet och öl och vin i kylen till mamma, pappa och mig.

Nu ska jag se på film och fila naglarna. Kanske måla dem också.

SEMESTERRRRRRRRRR!

nähä.

... nu ska jag klä på mig och gå en sväng på stan. Inhandla lite till middagen, lite på Systembolaget samt kanske en bukett tulpaner!

jobbsök.

Nu har jag sökt ett jobb via platsbanken + registrerat mig på diverse hemsidor på stora företag. Det finns en litet, litet hopp inom mig. Långt, långt in. Det kanske löser sig. Vem vet?

god morgon semester.

Vaknade strax innan 9. En spinnande Flora låg hos mig och var gosig. Gosade lite, såg på Nyhetsmorgon innan jag steg upp och gick till Konsum. Handlade lite som resulterade i denna frukost:SEMESTER!

natti natti.

Konstigt nog känner jag mig inte alls speciellt trött. Mitt huvud tror att klockan är typ 20 eller något, kanske därför. Men med tanke på att jag varit vaken sen 05:30, städat nästan oavbrutet och är förkyld så slocknar jag nog rätt fort när huvudet landar på kudden.

Ska ringa sötpöt och natta också. Han åkte idag. Men kommer hem redan på torsdagkväll, mys. Och imorgon kommer mamma och pappa. Och innan dem kommer ska jag njuta av ledigheten och absolut INGA måsten. Kan ju knappast känna att jag borde städa, liksom :)

God natt!

f ä r d i g.

 • Plockat iordning. Donat och fixat. Ni vet, lägga papper på rätt ställen osv.
 • Tvättat
 • Rengjort ugnen (det luktar bajs och tar lång tid och pinnarna på sidorna är lagom störande)
 • Skurat kaklet i köket
 • Skurat bänkarna i köket
 • Skurat luckorna i köket
 • Rengjort mikron
 • Diskat besticklådorna
 • Skrubbat diskbänken och diskhoarna med Svinto
 • Dammtorkat precis allt som går att dammtorka
 • Torkat ur vitrinskåpet
 • Putsat alla fönster invändigt (utvändigt gjorde jag igår)
 • Dammsugit
 • Dammsugit soffan
 • Rensat avloppet i duschen
 • Skurat kaklet i duschen och kring handfatet
 • Rengjort toaletten
 • Rengjort handfatet
 • Torkat av kattlådan utvändigt
 • Skurat golvet
 • Piskat mattor
 • Torkat av köksstolarna
 • Diskat diverse saker
 • Tömt sopor
 • Dammsugit madrassen
 • Bäddat rent
 • Lagt upp skor och jacka i förrådet
 • Hängt upp två masker
 • Bytt kort i ramarna ovanför byrån samt hängt dem på ett annan sätt
 • Ätit tre gånger
Nu är jag KLAR. Jag steg upp 5.30 imorse och började nog städa vid 7-tiden. Jag har inte tagit några längre pauser direkt. Så 13 ½ timmar tog det. Men nu jävlar är det rent! Imorgon ska jag nog köpa en bukett tulpaner och ställa på köksbordet!

Viker tvätten gör jag faktiskt imorgon också... Jag tycker nog att det räcker för idag... eller?

Dags för dusch och middag!

inte mycket kvar.

Nu har jag bara golvtorkning kvar... Av de "stora" grejerna. Sen ska jag piska mattorna, diska, tvätta klart och sätta upp duschdraperiet som just nu ligger i tvättmaskin. Samt bädda rent i vår säng. Och sen ska jag tvätta mig själv!

Håll ut!

keep on cleaning.

Sovrummet avklarat. Även varit nere i tvättstugan två omgångar. Tvättar sängkläder (ALLA - överkast, prydnaskuddsfodral + vanliga) och vanliga tvätten.

Har putsat nääästan alla fönster. Bara ett rum kvar. Ska torka klart hyllor och sådant sen blir det lunch!

storstädningen fortsätter.

Nu är köket klart. Så skiiiinande rent är det! Underbart! Ugnen har nog aldrig varit så ren förutom innan den användes för första gången. Jag skrapade hela "fönstret" på ugnsluckan med klickskrapa på insidan. Man kan spegla sig hur bra som helst!

Nästa rum att ta tag i blir sovrummet. Ska dammsuga madrassen och dammtorka. Det går fort.


Var ute och hängde ut mattorna... Har bara 3/4-delsbrallor och det var jätteskönt! Enligt termometern är det 28,6 grader i solen, inte helt fel! :)

paus.

Mamma ringde så det blev lite paus i städningen. Mamma tyckte jag skulle sluta städa och vila istället eftersom jag gått och blivit förkyld igen. Nej då! Jag SKA städa men imorgon ska jag bara vila och invänta just mamma och pappa.

Förresten måste SVINTO vara Guds gåva till människan!

storstädning.

Idag börjar min semester, underbart! Jag inleder den med STORSTÄDNING. Hittills har jag mest plockat och donat och slängt och fixat. Har sprutat farligt skum i ugnen, den ska få sig en omgång. Har även hunnit med att torka ur kylen och även besticklådorna - både kylen och lådorna behövdes. Det kan ingen säga något annat om.

Härnäst står området ovanför köksluckorna på tur - där uppe där man förvarar vaser och grejer och egentligen aldrig tittar. Ett tips - titta där! Flott och damm i en härlig symbois som är jobbig att ta bort. Efter det blir det att skrubba kakel och diskbänk... Med andra ord - köket kommer skina inom typ en timme! :)

Återkommer!

KFF-AIK.

Felpass, fulspel och förlust.


Och stackars, stackars lilla Rasmus :(

gah.

Det är jobbigt när man får olika direktiv. Jag vill inte göra fel. Samtidigt vill jag ha nöjda kunder. Enligt någon gör jag rätt, enligt någon annan fel.

Sen efterlyser jag smidighet, empati och ödmjukhet.

ensam i bilen.

Igår körde jag bil HELT ensam för första gången. Jag var rätt nervös innan. Dit jag skulle hade jag aldrig någonsin varit innan och det gjorde det hela nervösare. Men oj så bra det gick och idag brummade jag helt ensam själv. Att köra iväg med handbromsen i behöver vi inte prata om.

Köra Volvo XC90 nästa vecka!!! :D

Brrrrrru, bruuum!

en dag och snor.

Nu har jag en dag kvar på min åtta-dagars arbetsvecka. Idag på eftermiddagen virrade jag till det en hel del i kassan - jag kom på mig själv och det var bara att korrigera men det är så tröttsamt och irriterande. Baaah. Märks att jag jobbat i sju dagar nu. Min skalle blir ju knappast snabbare av att jag återigen gått och blivit förkyld... Åååh, rövhår. Började i fredags då jag PANG fick ont i halsen och det onda höll mig vaken på natten. Något bättre igår... Men i natt hade jag lite svårt att sova pga. att nästan var proppfull med äckelsnor. Under dagen har en huvudvärk sakta men säkert trängt sig på. När jag cyklade hem så var jag helt slut efter en jättekort bit vilket tydde på att jag inte är helt frisk. Att ögonen bråkat och att hela innandömet av ansiktet värkte när jag kom hem var inget trevligt.

Men men. Imorgon är det bara jobb 12-16 och kl. 20 är det KFF-AIK! Wiiii! Inviga säsongskort på Fredriksskans! Och sen är jag LEDIG resten av nästa vecka och mamma och pappa kommer på besök, hurra!

soligt lugn.

Av förklarliga skäl (vädret) så var det DÖTT på jobbet idag. (Extrajobbet). Hade några kunder som spenderade några tusen rätt lätt och det klagar vi inte på. Ta 3 betala för 2-skor gick bra också. Tror jag. Jag tycker det. Jag fick gå hem 1½ timme tidigare och tänkte att jag skulle få lite tid med min kära sambo. Väl hemma så var inte han hemma. Typiskt. Men nu är han det. Så nu ska vi umgås.
Cider och nakenhet är allt jag begär nästefter vackert väder, idag!

depp.

Idag är en deppdag. Till viss del beror det på att endast halva och inte hela min arbetsvecka är avklarad. När andra har kort arbetsvecka och långhelg har jag 8-dagarsarbetsvecka och ingen helg. Eller jo. Jag är ledig tisdag till söndag nästa vecka. Men OJ vad jag hade behövt denna långledighet till att hämta energi och samla mig på.

Det som är mest depp är att som läget ser ut nu är jag så jävla fett arbetslös efter den 12e juni. Och det är något så fruktansvärt deprimerande. Kanske kan få lite på extrajobbet, men det är inget jag kommer klara mig på... Åh. Jag som hela tiden sett ett liv med jobb, fast inkomst och börja bygga riktigt liv, efter examen. Det blev inte så. Men inget blir som man tänkt...

Dessutom undrar jag hur mycket fel jag kommer göra på extrajobbet i helgen. Jag har inte jobbat där sen i januari och jag minns knappt ett dyft. Ångest.

55 och bitsocker.

Idag är ingen vaaaanlig dag för idag är det MAMMAS födelsedag! Mamman fyller 55 år idag och hon hade fått en groda av pappa :) Och en sådandära hängmatta på ställning... Pappa har trixat in den i bilen och sen in i huset utan att mamma märkt ett skvatt. Söta, mamma. Vår present vågar jag itne skriva om ifall hon skulle läsa. :) HURRA på mamma i alla fall!

Angående bitsockret igår. Det var en tant som snodde min vagn på Maxi igår. Jag var och letade vallmofrön och lät vagnen stå eftersom det blev en del traskande. När jag hittat mina frön och ska tillbaks till vagnen så ser jag tanten ta den och gå i väg. Vad tusan nu. Hon ställer den och går och tittar på kött. Jag tar tillbaks den och går och meddelar henne att "hennes" vagn kommer försvinna eftersom det är min... Hon skrattade. Väl i kassan fick jag en avstämning (ni vet, när man blippar maten själva kollar de ibland - för min och för deras del - att det blivit rätt). När jag lägger upp varorna på bandet upptäcker jag att tanten lagt bitsocker i min vagn. Jag säger till kassörskan att någon lagt fel, för jag om hon scannat in den hade ju inte min avstämning stämt. Hujedamig! Men tanten undrade nog varför hon inte hade bitsocker med sig hem. Och nu slog det mig att jag kanske betalt för den, om hon blippat den. Bajs. Jag hade dessutom Anders rätt stora ryggsäck i vagnen, missade hon den!? Nåja... Hur eller hur kan man få sig ett skratt på Maxi en tisdagkväll kring 20-tiden :)

hemmafru?

Efter träningen imorse städade jag som skrivet skåpet under diskbänken. Jag plockade och donade lite här hemma. Hann inte mycket mer än att duscha och klä mig innan det var dags att cykla till jobbet. När jag kom hem från jobbet började jag genast med middagen. När den stod i ugnen började jag skriva meny för veckan och fylla på matlistan som skulle stödja mitt minne på Maxi. Maten var klar och jag åt. Fixade matlåda och lade resten av maten i bunkar. Diskade. Fixade klart menyn och matlistan och bajkade till Maxi. Hade Mp3:n till sällskap vilket var mycket trevligt.

Nu är jag hemkommen, maten upplockad och allt iordningsställt. Nu sitter jag här med två kokosrutor (bakade i torsdags, tog med hälften till Anders :)) och ett glas mjölk. Inte helt fel.

Men det slog mig att innan och efter jobbet har jag betett mig som värsta hemmafrun. Fritid? Hoho?

Faaaaaaaaaaaaan, vad skönt det kommer bli när Anders kommer hem och man är två om allt sånt här! Jag tycker det inte är JÄTTEjobbigt, men det kan vara lite tråkigt att dona med allt själv + att det kan vara skönt att slippa göra ALLT själv. Jaja. Förstår ni så förstår ni.

muskler och påsar.

Idag har jag tränat för första gången sen den 17e februari. Det är skandal. Men nu jävlar får jag sätta fart. Var ju tokpepp för drygt en vecka sedan, men då gick jag och blev sjuk. Men nu djeflar!

När jag kom hem så städade jag i skåpet under diskbänken. Där finnes sophink, diverse rengöringsmedel och maskindiskmedel och en jäkla massa påsar. Påsar till sophinken, andra påsar och papperspåsar. Torkade ur (fy fabian vad skitigt det var, på skåpsdörren, på väggarna i skåpet, på golvet, blääh), slängde en massa "andra påsar" och organiserade om lite. Så nu är det fräscht som tusan!

Tanken var att storstorstor-vår-städa i helgen men eftersom det blir jobb HELA påskhelgen så sket det sig. Men men - jobb får jag betalt för i pengar, det får jag inte för städning :) Men jag tänkte att jag kan passa på att ta lite grand sånt här tråk på förmiddagarna när alla jobbar utom jag.

Dags för dusch, lite second breakfast och sedan bajka till jobbet.

äntligen fredag!

Steg upp två minuter innan klockan ringde. Det är så skönt att slippa höra klockan ringa! Tvättstuga, bädda om för nattliga tonårsgäster, lite frukost, en kopp the och nu är det dags att lyfta arslet upp i förrådet.

För jag ska hänga upp vinterjackorna och ställa upp vinterskorna! Yesbox! :)

Sen har jag lite annat att stå i innan ja börjar kl 12. För 33 minuter efter jag slutat tuffar tåget mot Norrköping!

idag, 090402.

Idag fyller min kära pappa år! GRAAATTIS! Nu slog det mig att även något kusinbarn fyller år, Astrid tror jag. Hm.

Idag har jag röntgat bröstkorgen och lungorna och det sög. Stå halvnaken inför främmande människor är inget som finns med på favoritlista alltså. Att få gå in i ett 1x1 meter stort bås för att byta om till en äcklig och läskig sjukhusskjorta - utan knappar - och sitta där och vänta sög också. Att se en massa gamla människor som sjöng på sista versen var det som sög mest. Det fanns en F och en P i mitt huvud då... Men nu är det gjort och svar får jag via telefon snart.

Idag har jag även varit på möte med Kärnhem. De bygger hus i Ljusstaden och det lät intressant. Första etappen är bostadsrätter, "en lägenhet på marken", kallar dem det. Hus på 74 eller 86 kvm i ett kvarter som ingår i en bostadsrättsförening. Men så småning om ska de bygga villor som man köper helt och hållet och det är dem som är intressanta för vår del. Jepp. Nu finnes broschyrer och ditten och datten på köksbordet här hemma. Dessutom finns en macka och en fikabrödsbit i min mage, därifrån.

Idag har det dessutom varit väldans fint väder.

Och idag har jag fixat lite små överraskningar/presenter/jag-älskar-saknar-och-längtar-efter-dig-prylar/uppskattning/peppning till min älskade fästman. För imorgon tuffar jag tåg till Norrköping och till goset mitt.

Och idag ställde jag klockan på sent för att ha sovmorgon. När jag vaknade strax efter kl 7 fick jag tvinga mig själv att somna igen. Var egentigen pigg. Kl 7:50 låg jag och tittade i taket och finurlade. Kl 7:55 var jag uppe och pigg som mörten. JAG HÅLLER PÅ ATT BLI GAMMAL :(

Hej då.


aprilskämt.

Genom aprilskämt.se fick jag reda på att det här var Barrans skämt igår. Jag såg inte ens artikeln i papperstidninge. Däremot såg jag en artikel som jag var övertygad om att det var aprilskämtet, eller ha dem två? För det här sista... Alltså. Är det verkligen sant..!?Uppdatering:

Haha. Lokaltidningen hemma i Södertälje listar några aprilskämt från igår, men det var kommentaren till artikeln som var rolig. Haha.

sol sol sol.

Idag har det varit sol, sol, sol, sol, sooooooooooool i Kalmar och jag har varit uppe i det blå hela jag för jag blir så lycklig av det soliga och varma och vårlika vädret! Så underbart!

Ska fira med att äta lite glass :)

sol sol sol.

Idag har det varit sol, sol, sol, sol, sooooooooooool i Kalmar och jag har varit uppe i det blå hela jag för jag blir så lycklig av det soliga och varma och vårlika vädret! Så underbart!

Ska fira med att äta lite glass :)

RSS 2.0