glömsk.

Jag skulle söka studiemedel på internätet, det går ju så mycket fortare. Men ganska snart upptäckte jag att jag glömt bort mitt lösenord till med e-leg. GRATTIS ELIN. Jag ringde internetsupporten på banken och det visade sig var lätt fixat. Bara radera och göra nytt.

Så nu har jag sökt och fixat det med. Frågan är om de tyckte att jag skulle ange poäng med Bolonga (stavning?) eller inte. Jag gjorde det inte, så jag har sökt för 5 p i 10 veckor.

Jaaa. Hoppas på svar snart och sådär. Nu ska jag kolla SJ-biljetter och sakta dö av priserna.

yes.

Jag kom in på den sommarkursen som jag ville! Nu ska jag söka studiemedel som det så fint heter.

JAGAD.

Jag vaknade strax innan 8 imorse, klädde mig i promenadkläder, gick på toa och gick sedan ut och gick. När jag hade gått i några minuter och var på träbron vid fängelset så visar det sig att den jagade är i Kalmar!

Okej, okej. Jag lyssnar dagarna igenom på Mix Megapol (105,4 i Kalmar). Där har de för tillfället en tävling som heter Jagad. En person befinner sig i någonstans i Sverige och är värd en viss summa pengar. Kl 8, 12 och 16 kan man jaga honom. 1½ timma åt gången. För att få reda på om det är han så måste man ställa exakt rätt fråga som är "Är du jagad av Mix Megapol?". Idag befann han sig alltså i Kalmar och ledtrådarna var "fritt fall två meter" samt "Jag står helst men inte stilla".

Så fort jag hörde det här så vände jag om och hämtade cykeln. Under tiden konstaterade de att han förmodligen var på Giraffen (en giraffunge faller ner på marken när den föds, typ två meter). Jag cyklade dit som en liten illbatting och frågade alla jag såg. Det var ganska många byggarbetare där och det sägs att han kan vara en sådan med. Jag var ÖVERALLT. Jag var på Coop, jag var på fiket vid Coop, jag var runtom hela Giraffen, jag kände på alla dörrar, jag var på Maxi, jag var på McDonalds jag var vid någon dansstudio, jag var vid Dansinstitutet jag var på alla parkeringar osv osv. Jag sprang på en klasskompis, ingen visste mer än den andra så vi jagade vidare. Det kom fler och fler som jagade och det var någon kille som jag tror jag frågade typ fyra gånger om han var jagad (ska jag komma ihåg vilka jag har frågat!?). Tiden blev allt mer knapp. Jag sprang på min klasskompis igen och slog följe. Vi sprang förbi en kille som pratade i radion precis då, det var lite skojigt. Jag har tittat i alla containrar, jag har tittat i alla sandlådor. Jag har tittat under och över och bredvid och bakom och framför och ja, överallt.

Det var 12 minuter kvar. 10. 5. 10 sekunder. Näej, ingen jävel hittade honom. F A A A N på ren svenska.

Det visade sig att han fikat på fiket vid Coop det första han gjort (det var det första stället jag gick till! Men den enda karln som satt där var inte jagad!!!). Han hade sedan besökt Siba (det var en som ringde in och förmodligen såg honom, men han sprang inte så den jagade sprang ifrån honom. KLANT!) och sedan hade han legat och tryckt under en släpvagn. Ååååh. Så förbannat jäkla nära med ändå så långt borta.

Men spännande var det. Svettig blev jag. Och hungrig. Jag hade ju inte ätit något. Då kan ni förstå hur det är nu. NU ÄR JAG HUNGRIG! Dumma jagade.

När jag ändå var på Giraffen som jag egentligen skulle till senare idag för att uträtta ett par ärenden så gjorde jag det på en gång. Så jag handlade på Maxi och besökte sedan jobbet (åh, vad jag älskar att skriva/säga så). Jag lärde mig kassan lite, hur lätt som helst. Jag passade även på att köpa ett par toksöta strumpor! Och jag fick rabatt, hihi! :)

Så nu, efter att ha jagat i 1½ timme och sedan fluffat annat på Giraffen i 1½ timme och sedan gått hem (min gamla blå cykel var ju helkonstig!). Så ska jag nu ta en lååååång dusch och sedan äta. Frågan är om jag ska äta frukost, brunch eller lunch. Jag tror att det blir lunch - köttfärssås med pasta. Men man vet ju aldrig, jag är ju väldigt förtjust i mackor...

jag vill.

Jag vill ha imorgonlunch. Sen vill jag har torsdag. Sen vill jag ha trevlig torsdagkväll. Sen vill jag har lugn, somrig fredag. Sen vill jag ha lördag kl. 15 och jag ska känna mig bäst. Sen vill jag ha skojig lördagkväll med EM-kval och grejer och sen vill jag inte ha mer.

Jo. Jag vill ha lite 7e juli för då är det klassåterträff och sen vill jag ha 12e juli för då kommer storebror med sambo. Och så vill jag ha då jag får bada i Mälaren från bryggan och åka båt och åka Porsche och sola på bryggan och känna gräset mellan tårna och glass i hamnen med Anders och lön och vinden i håret och antagning till sommarkursen och 50.000 i månaden i 25 år och en pappakram och nya kläder och köpa väska till Anders och ha sex med Anders och... JAG VILL.

HÖRNI! Det är ju sommar!


Men den fjärde november är inte så tokigt heller.

kameleont.

Visste ni att en kameleont (haha, jag kan stava det, coolt) kan se bakåt och framåt samtidigt? Det skulle jag också vilja. Som blivande lärare och sådant där.

Det verkar blir riktigt najs på lördag :D

uppdaterad.

Jag har uppdaterat bilddagboken, för er som är intresserade :) Den 13e april är det som gäller!

näeej.

Det här går ju inte för sig! Jag tittar på film, somnar. Jag vaknar och börjar titta igen. Då somnar jag om. Näej, Elin! Skärpning!

Nu ska jag ta ett sånt där piller som gör att man blir lite mätt. Och så ska jag laga mat. Först ska jag kissa.

filmdag.

Idag steg jag upp vid 06:45. Sedan gick jag ut och gick. Jag gick min runda från andra hållet för att variera mig lite. Men jag kunde/ville inte gå som vanligt för det blåste som tuuusan. Och jag går vid vattnet vanligtvis så jag gick lite mer inåt land. Snoret rann och öronen frös en massa. Men jag kom hem, väldigt utmattad. Jag bestämde mig när jag var ute och gick att jag skulle ha en lugn mysdag hemma idag. Bara göra det som faller mig in, typ titta på film och sådär. Så jag har bara klätt mig i myskläder :) Skööönt.

Det kanske känns lite onödigt att ha stigit upp så tidigt... Men men.

Jag hade tänkt lyssna på "Jagad" på Mix Megapol 8-9.30, men de tog honom efter typ bara 20 minuter, så nu har jag inget att göra. Eller jo. Jag ska nog gosa ner mig i soffan och se på Nyhetsmorgon eller något annat spännande.

Oh, vad jag skulle vara avundsjuk på mig om jag inte var jag ;)

tjugonde augusti nittonhundraåttiofem.

Ja, då föddes jag. Det vet tydligen birthday.se om, de vet en hel till:

Elin Maria Ingrid Westerberg

Fyller 22 år om 84 dagar, född den 20 augusti 1985

 

Namn

Förnamn: Elin Maria Ingrid
Tilltalsnamn: Elin
Efternamn: Westerberg

Adress

Postort: Kalmar
Fullständig adress visas bara för inloggade medlemmar!

Ålder och födelseinformation

Ålder: 21 år, 9 månader och 8 dagar
Född för antal dagar sedan: 7 951 dagar
Född på vilken veckodag: Tisdag

Stjärntecken

Stjärntecken: Lejonet

Kinesisk astrologi

Födelseår: 4683 (enligt månkalendern)
Element: Trä
Djur: Oxe

Vilken veckodag inträffar födelsedagen på

2000 = Söndag
2001 = Måndag
2002 = Tisdag
2003 = Onsdag
2004 = Fredag
2005 = Lördag
2006 = Söndag
2007 = Måndag
2008 = Onsdag
2009 = Torsdag
2010 = Fredag
2011 = Lördag
2012 = Måndag
2013 = Tisdag
2014 = Onsdag
2015 = Torsdag
2016 = Lördag
2017 = Söndag
2018 = Måndag
2019 = Tisdag

Kändisar som fyller på samma dag

Klas Ingesson, Fotbollsspelare
Linus Tunström, Regissör

Hänt samma dag - olika årtal i historien

2001 - Den här dagen avlider Fred Hoyle, brittisk astronom och science fiction-författare.
1997 - Den här dagen avlider Nils Hansén, svensk kompositör, musikarrangör och kapellmästare.
1993 - Engelsmannen Colin Jackson sätter världsrekord på 110 m häck med tiden 12.91.
1991 - Estland utträder ur Sovjetunionen och förklarar sig självständigt.
1982 - Den här dagen avlider Ulla Jacobsson, svensk skådespelare. Känd från filmen Hon dansade en sommar.
1980 - Ett saudiarabiskt flygplan fattar eld i samband med en nödlandning. 301 ombordvarande omkommer.
1974 - Den här dagen avlider Sven-Olof Sandberg, svensk sångare och sångtextförfattare som medverkat i TV- och filmroller.
1968 - Den här dagen föds Klas Ingesson, svensk fotbollsspelare.
1968 - Den här dagen invaderades Tjeckoslovakien av sovjetiska och andra Warszawapakts-trupper. Detta var ett svar på den reformvänliga perioden kallad »Pragvåren». Den tjeckiske ledaren, Alexander Dubcek, tvingades att överge sin öppna politik och underkasta sig Moskva.
1965 - Denna dag släpper den engelska popgruppen Rolling Stones singeln "Satisfaction" som blev deras första listetta i USA.
1953 - Den här dagen spränger Sovjetunionen sin första vätebomb.
1949 - Den här dagen föds Philip Parris Lynott, irländsk musiker, ledare för hårdrocksgruppen Thin Lizzy.
1946 - Den här dagen föds Ralf Hütter, tysk musiker, sångare i Kraftwerk.
1944 - Den här dagen föds Michael B. Tretow, svensk artist och ljudtekniker åt ABBA.
1941 - Den här dagen föds Slobodan Milosevic, diktator och krigsförbrytare. President i det dåvarande Jugoslavien 1989-2000.
1940 - Leon Trotskij attackeras och skadas dödligt. Under ryska revolutionen var Trotskij Lenins närmaste man och var den som skapade den ryska Röda armén och ledde den till seger i inbördeskriget. Av rivalen Stalin anklagades han efter Lenins död för att ha bedrivit antisovjetisk verksamhet och Trotskij deporterades till Kazachstan och tvingades senare fly till exil i Mexiko. Stalin lät sig inte nöjas med detta utan bestämde sig för att mörda honom. En sovjetutbildad spansk agent, Ramon Mercader, attackerade Trotskij i hans villa - med en isyxa. Trotskij avlider av sina skador påföljande dag.
1929 - Den här dagen föds Gerda Antti, svensk författare.
1925 - Den här dagen föds Henning Larsen, dansk arkitekt.
1923 - Den här dagen föds Jim Reeves, amerikansk countrysångare.
1915 - Den här dagen avlider Paul Ehrlich, tysk medicine professor och Nobelpristagare i medicin 1908.
1914 - Den här dagen avlider Pius X, född Giuseppe Melchiorre Sarto, påve 1903-14.
1904 - Den här dagen föds Gustav Sandgren, svensk författare.
1898 - Den här dagen föds Vilhelm Moberg, svensk författare.
1843 - Den här dagen föds Christina Nilsson, svensk sångerska med internationell karriär.
1833 - Den här dagen föds Benjamin Harrison, amerikansk president 1889-1893.
1791 - Den här dagen föds Robert Fredrik von Kraemer, svensk friherre, landshövding i Uppsala 1830-1862.
1779 - Den här dagen föds Jöns Jacob Berzelius, kemist, medlem av Svenska Akademien 1837.
1639 - Den här dagen avlider Martin Opitz, tysk skald och smaklärare.
1153 - Den här dagen avlider Bernhard av Clairvaux, fransk abbot, kyrkolärare och helgon.
1001 - Den här dagen firas den ungerska nationaldagen, S:t Istvans dag, till minnet av landets första kung som tillträdde denna dag.
984 - Den här dagen avlider Johannes XIV, född Peter, påve 983-84.Jag måste erkänna att det är lite läskigt.

turbo.

Nu ska jag turboskriva den sista inlämningsuppgiften vi har för terminen. En enskild uppgift efter tema-arbetet. Jag har skrivit typ en halv sida och vi ska skriva ca. två. När jag skrivit klart det så ska eventuellt gå och klaga på att mina hörlurar till mobilen gått sönder och sedan ska jag lägga mig i soffan och njuta av ledigheten och se på en film. Rasmus på luffen lockar lite.

Lunchen är äten och jag dricker vatten så att det står ur öronen på mig.

hej då ari.

Så spekulationerna var sanna. Klubben som det talats om var dock inte sann. Den andra juli ser vi honom i allsvenskan för sista gången. Det är lite sorgligt. Men nu får man en till klubb att hålla ett öga på! Lycka till Ari!

Här har ni nyheten!

image34
Det är ju rätt färger i alla fall :)

nu så.

Nu har jag lämnat in cykeln. Det kommer ta typ 1½ vecka... Min lilla blå ska sova borta i e n  o c h  e n  h a l v  v e c k a ! ! ! Det är myyycket. Jag får ta fram gamla blå så länge tror jag. Kan nog inte leva utan cykel så länge. Nu hoppas jag på att allt går på garantin. En eker var av, baklyset trasigt (det är glapp) + att cykeldoktorn upptäckte att höljet till munstycket där man fluffar i luft var väck. Ja, jag glömde vad det heter. Ventil kanske.

Sen så har jag ordnat ångestgrejen. Det gick finfint. Så nu kanske jag kan tala om vad det var :) Egentligen kan jag nog inte kalla det ångest, nervositet kanske. Jag var och sa hej på mitt sommarjobb och fick schema och sådär. Så det känns fint. Jag kommer vara duktigt nervös på fredag inför lördag då jag ska jobba första dagen. Men jag sa att jag nog kommer och hälsar på imorgon eller onsdag för att kolla läget ytterligare och kanske lära mig kassan och sådär. Jag har än så länge bara träffat butikschefen, ägaren var inte där idag heller. Men det var skönt att få schemat. Eftersom jag visste att det inte var så mycket timmar så blev jag glatt överraskad av det faktiskt. Jag jobbar 14-16 för det mesta, jag trodde jag skulle jobba typ 11-13 eller så. Men jag tyckte 14-16 var bättre, eftersom det är timmar på dagen man typ aldrig gör något om man är ledig eller så. Och så jobbar jag olika tider varannan vecka och det passade sååå bra in med hur jag jobbar då jag hade tänkt åka hem till klassåterträffen! YES.

Nu ska jag ta ett sådant där piller som ska mätta magen. Sen ska jag äta lunch om en timme.

att göra.

Jag har en hel del att göra idag. Men jag skriver inte vad, för då får jag ångest om jag inte har gjort det sen och dessutom har jag redan lite ångest. Därför får ni inte reda på vad det är.

Men jag har avverkat en sak och en annan sak ska jag nog strax gå och göra. Och sedan gå vidare till det andra. Och ja - gå! För en av sakerna som jag ska göra är att lämna in cykeln. En ekra/eker (vad heter det!?) har gått av. Huuuur tusan gick det till!?

post.

Just som jag sitter och skriver mitt förra inlägg så kommer posten. Brevbäraren var tvungen att stoppa in TVÅ gånger. Vi måste fått myyyycket post. Jag ska undersöka det nu och jag hoppas på att jag fått svar om mina sommarkurser jag sökt.

KFF-TFF.

Alltså. Vad ska man säga? Det upprepar sig. Kalmar möter en nykomling/bottenlag och förlorar. Såååå typiskt. Visst, några snygga passningsserier, men det hjälpte föga. Cesar hade ett bra läge, men en TFF-spelade var ju smart och ställde sig bredvid stolpen och stoppade det.

Tio minuter in i andra halvlek gick plötsligt alla av plan. Vaaad tusan!? Vi spekulerade om Al-Qaida (stavning?), men det visade sig att domaren hade fått hög puls eller så. Hjärttjofräs. Det var det mest spännande någonsin under matchen. Då kunde man ju hoppats att Nanne körde några dobbar djupt in i KFF-spelarnas skinkor, så de åtminstone sprang lite. Men NEJ. Istället gör TFF mål.

Förresten så har jag väldigt roligt på matcherna vi ser på plats. Jag tittar en del på de spelare som inte har boll och det kan vara skojsigt. Min kära man undrar ofta vad jag sitter och fnissar åt. Hihi.
Ytterligare en rolig sak var att TFF:s märke/emblem/vad-det-nu-heter såg ut som en svamp. Och Kalmar FF:s ser som bekant ut som ett par kalsonger. Det var hejdundrande skojigt.

sommar?

Om man äter silltallrik til lunch och lite senare äter jordgubbar från Ljungbyholm med vaniljglass, då måste det väl ändå vara sommar? I alla fall lite...

brum brum.

Jag har fått en bil! Typ :)Kom igen nu, mina kära bröder!

stålars.

Vad najs. Även om man läser en 5-poängskurs på halvfart får man pengar för 10 veckor av CSN. Det satt fint att höra. Visserligen har jag inte antagits än, men ändå!

liv liv liv.

Det var ingen död. Men en inflammation. Antibiotika. Jag är bättre doktor än min doktor. Nästan i alla fall. "Just ja, det har du rätt i, gör det först!".

PUCKO.

Aj, det gör ont. Både här och där.

GNÄLLSPIK.

plåstra om olga.

Olga har gått sönder! Igår när jag hade fyllt henne och skulle sätta på henne så lät det konstigt från spärren sedan fick jag inte igen luckan. Anders försökte igårkväll men vi fick inte igen henne. Bara att börja leta efter kvittot... Och oj. Det tog ett tag och några kilo panik innan vi hittade det.

Så idag fick jag ringa Olgas doktor, men han hade inte tid idag :( Så vi får klara oss utan Olga till nästa vecka, vilket känns lite tokigt. Man vänjer sig snabbt.


Olga, vår kära diskmaskin, bli frisk!

redovisning.

Igår hade vi den sista redovisningen på detta läsår. Vi har haft tema-arbete och jobbat med Astrid Lindgren. Vi valde ut några figurer (Pippi, Karlsson, Emil och Ida, Pippis pappa samt Madicken och Lisabeth). Sedan åkte vi båt till de olikas figurerna. Katthult, Junibacken, taket och Villavillekulla. Jag var (förstås som alla säger) Pippi! Tjoho! Det kommer bild senare.

Det kom en barngrupp med 12 femåringar från Torsås och var med på våra spektakel och det blev jättebra alltihop! Kändes toppen! Och det är tokigt roligt att vara Pippi :) Vår handledare var jättenöjd också! Lite av sakerna skulle jag/vi gärna ändrat på om vi skulle gjort om det, men nu har vi lärt oss något i alla fall.

Men i och med den här redovisningen slutade, i princip, terminen. Nästa torsdag så har vi avslutning och utvärdering, men tills dess är jag tokigt ledig. Jag fick inte jobb, det kändes lite surt. Men men. Det är ju inte helt fel att bara vara ledig heller :) Men jag har en del ärenden att ordna med, fast nu idag har jag gjort så mycket jag kan så länge.


Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrutt! Just det. I ansiktet.

turist.

Idag har jag varit turist på Öland :) Jag var och hälsade på Stina som bor i Köpingsvik (norr om Borgholm). Det var mycket trevligt. Vi slängde skräp, tvättade, solade, tittade på hus, åt mat och tittade på ännu mer hus. Jag har sett väldigt många hus som jag vill ha, men jag vill inte bo på Öland.

Jag har även träffat Stinas karl för första gången, till slut. Hej hej Peter!

Nu är jag hemma. Ska gå en sväng på stan, sedan ska jag titta på fotboll gratis (KFFs b-lag möter HBKs b-lag). Sedan ska jag till doktorn (mitt i matchen, vilken tid jag fick!) och sedan tillbaka till fotbollen om det är någon idé med tanke på tiden och så.

Men nu  måste jag nog gå.

hot hot hot.

Idag har det varit högsommarvärme i Kalmar. Så tokigt skönt, fast det är lite tråkigt att det inte är varmt i vattnet än, men om det fortsätter såhär så behöver det ju inte dröja till i juli till mitt premiärdopp, som det gjorde förra året.

Haft genrep idag, gick strålande. Nog sagt om skolan idag. Mjufffffgahahahahggh.

Och imorgon ska jag åka till Öland, Köpingsvik och Stina :) Tjoho! Och på eftermiddagen ska jag till doktorn, hualigen.

Jag vill ringa mamma och prata.

Förresten så ska min kära storebror komma och hälsa på oss i sommar. Tillsammans med flickan hans förstås! Massa skojigt! Han har ju aldrig varit här i Kalmar!
Snälla, ingen död.

TRE-NOLL!

En kass matsch med en hejdundrade bra slutresultat. Det är väl så man kan sammanfatta det. Det enda som var bra var ju målen. KFF gjorde dock en väldigt fin passningsserie ändå hemifrån och upp men tyvärr blev det inget mål då. Men jag diggar Elms och Bagarns (och Elms assist) mål som tusan. Jag tror att den där Elm har en väldans kraft i sin lilla kropp!

kvastkampen.

Detta årets Kvastkamp var den roligaste jag medverkat i (har varit på tre, denna inräknad). Massa, massa skoj. Tokigt mycket skratt och hemskans mycket fisar.

Har druckit som en liten blå, men det blev ingen karatefylla, utan en perfekt i lördags, naaajs. Det intressanta är att jag mått så oförskämt bra i förhållande till de mängder alkihol jag hällt i mig.

Jag har även råkad skadat tre människor, alla av misstag såklart. Även alla under samma kväll.

Jag har skaffat en maskot och sedan dödat den. Det var en humla, jag tror det var så att den hade varit inne i min ciderburk och helt sonika dog av alkiholförgiftning 30 minuter senare. Men den var söt så länge den fick vara med. Jag begravde den sen på vår gård, den fick både kors och gravsten. Sedan fick vi en ny maskot, en gråsparv som fick heta Gösta (alla gråsparvar heter Gösta!). Men han smet när han blivit mätt på Hannahs bröd.

Sedan hade vi väldigt roligt på Manges definition av Hannahs insprång på toaletten. Vi har även umgåtts med några lärarstudenter som började i januari, ett mycket trevligt gäng :)

Ja, det är väl inte så mycket att orda om. Svårt att återberätta och inga foton. Glömde kameran. Har bara några foton på mobilen, de kanske kommer senare.

Hej svej och kvastkamp är kul!

suttonde maj.

Idag vaknade jag, sov lite till. Gosade och myste med min älskling. Pratade med min älskling. Busade med min älskling. Gick upp och fixade frukost. Åt frukost. Bajsade. Klädde på mig och borstade tänderna och så. Gick ner i tvättstugan och lade i två tvättar. Tog cykeln och cyklade till Netto, handlade krokar, breadsticks, tuggummi, te och något som jag glömt. Sedan cyklade vi vidare till IKEA där vi lämnade tillbaks vinstället som var trasigt, sedan köpte vi ett nytt + ett till likadant. Sedan betalade vi. Sedan cyklade vi (i motvind) till Maxi och handlade groggvirke, sallad, lök och juice. Sedan cyklade vi hem (i motvind). Sedan skar jag sallad. Sedan gick Anders och tränade. Sedan så åt jag lunch. Nypotatis från Marocko, röd lök, gräddfil och senapssil (MUMS!). Sedan så gick jag ner i tvättstugan och gjorde det man vanligtvis gör i en tvättstuga. Sedan skrubbade jag duschväggarna med Vim och vatten, det behövdes.

Jag har även samtalat med Brorsan och Titti och bestämt lite för ikväll. Sedan satte jag mig här och kollade mailen. Då slog det mig väldigt mycket, åter igen, att mina föräldrar minsann är lite tokiga och inte riktigt kloka någonstans.

Sedan så har jag tittat på min kära klasskompis Markus Herngren på Idol-sajten. Bäst :)

Nu ska jag antingen surfa lite till, sy på min overall, slappa i soffan eller duscha.

städa städa.

Igårkväll så putsade jag fönstrena, ute och inne. Väl inne i städtagen så passade jag på att torka av ovanpå alla hyllor och liknande + att torka av inne i vitrinskåpet.

Nyss så dammsög jag hela soffan och lade kuddfodralen i tvättkorgen.

Vad har det tagit åt mig? :) Frågan är hur jag ska fortsätta... För jag kan tänka mig att det blir en del spring här under helgen eftersom vi bor så nära. Då känns det ganska meningslöst att dammsuga och torka golvet före söndag. Så nu kan jag faktiskt inte göra så mycket mer... Bara plocka undan lite... Fast det kommer tillbaka lika fort igen. Sen ska jag be Anders snällt stryka skjortorna han hängt på en köksstol.

laga mat.

Jag har nog inte meddelat er att det är Kvastkampen i helgen, med start imorgonkväll. Vi har laget "Gult å lite svart". Varför vi heter så är för att vi är fyra stycken som har gula overaller och en som har svart, vi skippar alltså temat till 100 %. Vi tänkte även lämna WO det första vi gör, orka tävla! :)

För att koppla ihop detta med rubriken så håller jag nu på att göra mat som vi kan ha till lunch fredag och lördag. Det kommer säkert hända att jag tar det som nattamat någon dag med :) Maten som lagas är mammas köttfärspaj, godast i hela världen!

sovmorgon.

Förstår ni att jag precis ätit frukost? Att jag steg upp först kl 09:55. Jag förstår det inte. Det var väldigt länge sedan jag sov så länge. Inte ens dagen efter kvällen före brukar jag sova så länge. Visserligen vaknade jag kl 6 och gick upp och kissade, jag kände mig inte speciellt trött då, men jag gick och lade mig i ren protest. Protest mot att jag verkar bli vuxen, vara pigg kl 6? Dessutom en ledig dag. Jag gick och lade mig, satte på Nyhetsmorgon och somnade om. Sedan tittade jag lite, sov lite, tittade lite osv. Men när klockan var strax innan tio så tyckte till och med jag att det var dags att gå upp. Det var nästan så att jag fick lite ångest... Hm.

Sedan har jag i vanlig ordning varit ute och gått, duschat, kokat ägg, ätit frukost, klätt mig osv. Nu ska jag snart cykla till Maxi och handla, men jag väntar på att min kärlek ska komma hem och äta ett äpple. Så jag får pussa och gosa lite först.

fingrarna trummar.

Jag var hemma 14:30, satte mig vid datorn och gjorde det jag skulle. Nu har jag suttit i typ 45 minuter och bara väntat på att klockan ska gå. Ska gå och träna 16:30. För kort tid för att påbörja en massa saker och för lång tid för att lätt göra av med den. Trrrråk. Rastlös Elin.

Innan nästa tisdag så ska jag ha putsat fönstrena och torkat ur vitrinskåpet.

nästan som lov.

Om jag inte sagt det tidigare så håller vi på med tema-arbete i skolan, i grupp. Vi har varit så hejdlöst effektiva så vi är lediga. FRAM TILLS PÅ TISDAG. Lediga dagar = onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag. Är det inte fantastiskt. Sen går jag i skolan tisdag, onsdag, torsdag. Sen är jag ledig fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag och onsdag. Sen går jag på torsdagen och sen får vi LOOOOV. Eller, jag menar "lov", "föreläsningsfria dagar".

Förstår ni. Jag har alltså fyra - FYRA - dagar kvar på denna termin. Jag har bara 1½ år kvar på min utbildning om drygt två veckor. Det känns lite skrämmande visserligen. Det bästa med att ta examen är att slippa CSN :)För er som undrar så lagade jag även middag igår.

tillägg.

Nu ser det ut såhär.

 1. Ätit lunch
 2. Plockat ur och sedan i diskmaskinen (vuxenpoäng!)
 3. Hämtat strykbrädan, duschdraperikrokarna och telefonen i förrådet
 4. Tagit ny tvättid
 5. Satt i duschdraperikrokarna i duschdraperiet
 6. Städat undan lite
 7. Tittat på film och TV
 8. Somnat och vaknat (drömt väldigt mysko)
 9. Skrivit blogg
 10. Tittat lite mer på film
 11. Varit ute och gått
 12. Duschat och hunnit säga hej till min sambo
 13. Bloggat (nu)
Nu ska jag laga middag, sen har jag gjort allt som jag hade på listan förutom att stryka. Och det låg väldigt långt ner på prioriteringen, dessutom vet jag inte om jag vågar stryka Anders skjortor. Jag kommer säkert bränna hål i dem, så det är bäst att han gör det själv tror jag.

det har hänt.

 1. Ätit lunch
 2. Plockat ur och sedan i diskmaskinen (vuxenpoäng!)
 3. Hämtat strykbrädan, duschdraperikrokarna och telefonen i förrådet
 4. Tagit ny tvättid
 5. Satt i duschdraperikrokarna i duschdraperiet
 6. Städat undan lite
 7. Tittat på film och TV
 8. Somnat och vaknat (drömt väldigt mysko)
 9. Skrivit blogg (nu)

slutat för idag.

Jag kom till skolan 09.00 och var hemma typ 11.03. Kallas det effektivitet, lathet eller mañana? Jag röstar till 100% på det första med motiveringen att vi nu väntar på att få en sal. Vi har en sal imorgon + att vår handledare kommer imorgon. Så imorgon då jäklar! :)

MEN. Jag är inom någon timme väldigt rastlös. Jag har INGENTING att göra i skolan, sommarjobbet är ju fixat (annars har man ju att göra på den fronten om man inte har något...) och ja. Vi städade i lördags, tvättade också.

Några saker kan/ska jag göra (rangordning).

 1. Äta lunch
 2. Plocka ur och sedan i diskmaskinen (vuxenpoäng!)
 3. Laga middag
 4. Hämta strykbrädan, duschdraperikrokarna och telefonen i förrådet
 5. Ta ny tvättid
 6. Gå ut och gå
 7. ?
 8. ?
 9. ?
 10. ?
 11. ?
 12. ?
 13. ?
 14. ?
 15. Stryka Anders femtioelva skjortor och en till mig själv


mouhaha.

KFF slog Sverigemästarna fett mycket. Så jäkla kul det var, perfekt match att vara på plats på. SÅ ROLIGT var det. Haha. Gud vad jag skrattade åt en massa saker som man nog inte såg på TV.

Det var bara så rrrrrroligt och VI VANN VANN VANN! Vi borde vunnit med typ 4-0, men men. VI VANN I ALLA FALL.
Det är det som blir med recensionen denna vecka, kära läsare. Jag är för glad!

vinst.

Alltså. Gårdagens ESC var verkligen en besvikelse. Vad är det för fel på europeernas musiksmak!? Jag blir helt tokig och då känns det inte rätt at recensera, så jag lägger helt enkelt ner recensionen och konstaterar endast att The Ark borde kommit väldigt mycket bättre än på 18e plats.

Så nu har jag lagt ESC bakom mig och blickar fram mot en annan tävling, nämligen KFF-Elfsborg på Fredriksskans kl 16.00 idag, och vi ska på matchen, tjoho! Vi vann biljetter från gymet, wiiie! Det ska bli skojskoj, hoppas solen fortfarande lyser då!

08-land.

Nu är jag hemma från Stockholm. Kom visserligen hem igår och åkte i torsdags, så det var ingen lång vistelse. Men vi hann med en del i alla fall. Jag var där med skolan alltså.

Vi åkte 08.00 i torsdags morse, var framme vid vandrarhemmet 14.00. Där var det att fixa rummen (bädda och så), kanske byta om, gå på toa osv. Sen åkte vi tunnelbana in till stan och så gick vi till Burger King och käkade. 16.15 så träffades vi utanför Dramaten för att gå guidad visning. Det var roligt, men lite besviken var jag i alla fall. De delade klassen i två delar och vi fick en gubbe som guide, han pratade mest om gamla minnan och folk "som vi inte kan komma ihåg vem det är", så det var lite tråkigt. Men mest besviken blev jag på att vi inte gå ställa oss på scenen :( Det fick den anda gruppen, de fick dessutom ha mannekänguppvisning i klädförrådet, vi fick "bara" titta. Men visst var det en upplevelse. Jag mådde dock rätt dåligt av att sitta högst upp i gradängen, svindel gånger tusen.

Sen var det att med raska steg ta sig till Stadsteatern för att se "Jösses flickor - återkomsten" kl 18.00. Vi hann och så. Föreställningen var bra, men jag blev lite arg på vissa saker... Första akten handlade mest om "förr", den tiden jag inte levt. Andra akten handlade om år som jag levt. En tjej hade en roll som väldigt radikal feminist (alla spelade typ feminister) och talade lite halvt til publiken, var på hon sa "kan jag be alla män lämna lokalen". Visst, hennes roll gjorde detta och vissa tycker ju liksom så. Men det VÄRSTA var att folk i publiken APPLÅDERADE när hon sade detta. Djefla idioter! Gaaah! Andra akten var som sagt lite av en besvikelse och mentaliteten "kvinnor är bra, män är bajs" visade sig. Elin inte tycka om. Men men. Skådespelarna och orkestern var bra och scenografin imponerade på mig, därmed scenerierna. Katarina Ewerlöf och Lena B Persson var några av aktörerna.

Föreställningen var fyra timmar lång, så vi hade liiite träsmak i arslet när den var slut. Ett gäng begav sig till en irländsk pub och vi och några till åkte tillbaka till vandrarhemmet. Där satt vi och pratade, drack och åt snacks. Mycket trevligt. Vid 1-tiden bestämde sig alla utom jag och Stina, för sig att åka in till puben de andra var på. Så vid 01-30 kröp jag och Stina ner och vid 02.10 somnade vi. Snark, snark.

Vi vaknade vid 08.30 och packade, käkade frukost och så. Sedan så åkte vi in till stan och shoppade! Jag skulle köpt vinställ med de var slut! BAJS. Men ett duschdraperi, några glas, en äggskärare, en top och lite annat skit blev det. Stina fann sin jacka i rätt storlek + att den var 200 kr billigare, tjoho! Sen bar det av hem igen efter lunch på Kungshallen. När vi lämnat våra saker på bussen gick vi till en Pressbyroån för at köpa lite färdgodis, påväg därifrån sprang vi på "Paggan", Leif Pagrotsky. Ni vet den där lilla håriga, som var kulturminister förut. Han pratade i mobiltelefon med hjälp av headset, men han stoppade nästan in mikrofonen i munnnen, det var roligt. Sem brummade vi hem och jag klev innaför dörren strax innan 20.00. En mycket trevlig resa!

mobilt partaj.

Här kommer lite bilder från partaj jag/vi varit på.

Johannas inflyttningsfest
1+2. Jag och Sara myser. 3. Något... 4. Johanna och Håkan. 5. Liiiinus.  6. Johanna och Håkan iiiigen. 7. Ååååh, dåligt minne. 8+9. Jag och Sara myser mera. 10. Linus bakom bordet som var skoj att gå på. 11. Folk, folk, folk. 12. På väg till Broadway (aldrig mer!).

Förfesten innan Rosenlundska1+2. Mackan poserar och sjunger fint. 3+4. Fia och Anna. 5. Just ja (se nästa). 6. Min söt och jag.

pippi och emils bo.

Så jäkla fint vi har gjort, eller hur? :)


JAAAAAAAAAAA!!!

SOMMARJOBB! SÅ JÄVLA BÄST!

Inget tokigt sommarjobb heller! Jääääs!

"vvk".

Anders har fixat förkortning på Villavillekulla - VVK. Men idag har vi i alla fall målat Villavillekulla, Emils hus, Madickens hus, Karlssons gavel och Stockholmstak + Hoppetossa. JÄÄH! Kommer bilder seeeeeenare.

lilla puben.

Nu har vi ätit tvårätters middag hemma hos oss och ska nu ge oss av till Lilla Puben. Fy fasiken vad jag älskar mina föräldrar!

ojoj.

Nu ser listan ut såhär:
 • Kurser
Jag hade lagt till en punkt, men den har jag också avverkat. EGENTLIGEN, om jag ska vara ärlig så är jag inte alls klar med allt på listan, men jag har liksom börjat och gjort så mycket jag kunnat. Behöver lite pappa-hjälp.

Nu är maten så klar den kan vara så det inte blir äckligt innan vi ska äta. Mamma och pappa kommer nog om ca 1 timme, wiiie!

Nähä, nu ska jag duuuuka.


gömd.

Var har min sladd tagit vägen? Den som jag måste ha för att få över bilderna från kameran till datorn? Lånade inte Amanda den? Var är den? Hur ser den ut? Jag vill ha den. Nu.

Panik.

yähäy!

Jag gjorde i alla fall den fjärde punkten. Visserligen så fick jag inte ut något av det eftersom de jag sökta inte var där, men ändå! Och vet ni? Det var inte så jobbigt. :)

uppdaterad lista

Nu så:
 • Potatissallad
 • Kurser
 • Förskolor
 • De jag sökt
 • Butiker
 • Peter -> skolan
 • Tvätta
Jag är egentligen inte färdig med det jag strykit över. Men jag ska vänta på att pappa kommer hit. Och anledningen till att bara hälften är strykit på en är för att jag har gjort det kan jag hittills, nu måste jag vänta på lite andra svar.
Jag funderar riktigt noggrannt på att skjuta upp en punkt till måndag. Den fjärde.

lista.

Jag är ledig. Då har jag sååååklart en lista. Som vanligt.

Såhär såg den ut när jag skrev den:

 • Handla
 • Potatissallad (koka!)
 • Kurser
 • Förskolor
 • De jag sökt
 • Butiker
 • Peter -> skolan
 • Tvätta
 • Slottet
Såhär ser den ut nu:
 • Potatissallad
 • Kurser
 • Förskolor
 • De jag sökt
 • Butiker
 • Peter -> skolan
 • Tvätta

Som ni ser, eller kanske i alla fall, så har jag gjort det minsta jobbiga. Jag handlade och kokade potatisen igår till och med. Huuuuuuuuuuuuu.

Nu får jag väl köra igång med detta så jag blir AV med det.


rädla nr 2.

JAG VILL INTE! Jag avskyr att ringa samtal som är typ påtvingade. USCH. Idag har jag alldeles för många sådana. Jag berättade detta för min kära kusin Emma och då visar det sig att hon tar ungefär 100 samtal per dag som hon inte vill ha.

Fast hon får ju betalt.

rädsla.

Jag har varje gång jag gått förbi kanonerna nere i hamnen darrat av rädlsa av att de ska avfyras preciiiiis när jag går förbi. Idag kom jag på, ungefär 20 meter kvar till kanonerna, att jag inte har varit rädd denna veckan. Jag konstaterade ganska snabbt att det måste bero på att jag lyssna på radio och att jag alltså är för upptagen med det för att hinna bli rädd. Men idag när jag faktiskt tänkte på det så blev jag givetvis rädd.

Och ja, jag kan gå bakom kanonerna. Men det är liksom inte lika spännande. Man vill ju vara lite modig.

raaaap.

Nu är jag mätt. Jag lade mig och vilade framför TVn i väntan. Precis när Anders klev innanför dörren så var maten klar, sådan perfekt tajming!

jag dööööör.

... av hunger. Men nu är allt klart förutom att det ska stå på spisen och puttra 20-30 minuter. Vad gör man under dessa 20-30 minutrarna när man är tokigt hungrig? Jag kan inte stå vid spisen, för då kommer det saliv i grytan.

högskolan.

Idag hade vi första lektionen efter VFUn, var skojigt att träffa alla igen. Från 9-12 så hade vi VFU-uppfölning. Segt, men kul/intressant att höra hur andra har haft det och vilka skillnader det är! På eftermiddagen så hade vi intro till vårat temaarbete som vi ska ha resten av terminen. Vi är 7 stycken i den gruppen jag är och vi ska arbeta med Astrid Lindgren! Wiiie! Eller hennes figurer och så :) Massa skojigt. Jag och Stina blev helt till oss samtidigt när detta kom upp, tjoho! :)

Jag längtar tills på fredag. Då kommer mamma och pappa!

Och om en timme är det Afro Power Dance, wiiiie!

RSS 2.0