smekmånaden.

Vet inte jag om jag nämnt det tidigare, men vi planerar ju en, för oss, storslagen smekmånad.

Tanken är att den går av stapeln i november eller januari. Vi har skaffat oss en hejdundrande bra kontakt på Resia här i Kalmar. Atta heter han, fantastisk service! Underbart! Varför det blev Resia och inte Ticket förklaras enkelt med att Atta tog oss till sig och hade massor med idéer första gången vi träffade honom. Tanten på Ticket hade typ Thailand som förslag, dit vi inte vill åka. Men vad bra, grattis. Hej då Ticket!

Nåja. Vi hade ju i princip bestämt oss för att åka till Söderhavet, en dröm vi haft på olika håll som blivit gemensam. Min härstammar med all sannorliket från Pippi i Söderhavet och VilleValle, eller vad han hette. Första budet var att först åka till Nya Zeeland, sen till Cook-öarna och avsluta med shopping i Bangkok (den delen av Thailand gick vi med på ;)). Men det blev way för dyrt. Att bara åka till Cook-öarna förstod vi sedan att det inte skulle passa oss. Det finns helt enkelt för lite att göra och vi har ju tänkt vara borta i typ tre veckor. Det är bara slappa, slappa, slappa där. Visserligen ska vi det en massa, men vi vill ändå ha möjligheten att välja om vi vill det eller hitta på saker.

De nya alternativen blev Maldiverna, Seychellerna och Mauritus. Jag ratade Mexiko och den där delen av världen rätt fort, jag har ingen riktigt svar på varför. Men jag vill till paradiset! Anders har lånat en massa böcker om de tänkta resmålen och läst och sedan berättat för mig (bekvämt!) om de olika ställerna. Jag minns inte varför, men vi ratade så småning om Maldiverna. Så nu återstår Mauritius och Seychellerna. Och om det blir som vi önskar ska vi till båda länderna! Häftigt!

Mauritius erbjuder paradiset, långa vita stränder, kristallklart vatten, palmer vid strandkanten osv. Det är slappa, slappa, slappa MEN det finns en massa grejer att hitta på. Nationalparker, båtturer och ja. You name it. Simma med delfiner och klappa hajar. Det sistnämnda är jag inte så jättepigg på, men häftigt att berätta för barnbarnen så jag måste övervinna en rädsla där.

Så idag ska vi till Atta på Resia för typ femteelefte gången. Vi har väntat på att charterbolagen ska släppa sina resmål och sånt för vintern 2010/2011 och det gjorde dem förra veckan. Så Atta skulle kolla upp priser och dona lite med olika förslag till denna vecka, så det ska vi kolla på idag! Åååååh!

Det här är ju helt tokigt. Det är som en dröm! Tänk att åka till Mauritius, alldeles nygift med sin kära make! Jag fattar liksom inte att det sker på riktigt, att det innefattar mig och Anders. Att det är VI som SKA ÅKA. Helt ofattbart. Jag blir så glad när jag skriver det här att känslorna sitter utanpå kroppen, jag vet inte var jag ska göra av mig själv! AAAH!

Bild lånad från ving.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0