enok och flora.

Sommaren 2007 fick vi upp ögonen för Kalmars djurhem. Vi som så länge pratat om att skaffa katt hade snart etablerat kontakt. I början av augusti var vi där och där fanns fyra små kattungar, bara några dagar gamla kröp de omkring hos mamma Nanna. Jag ville prompt ha en hankatt och eftersom det bara var en hane i kullen så tingade vi honom på studs.


Första gången vi träffade Enok. 10 dagar gammal
och har inte riktigt öppnat ögonen.


20 dagar gammal har växt rejält, i husses famn!


Svårt att tro att Enok varit så liten :)


I mattes nacke :)

Den lilla pipande hårbollen fick snart namnet Enok, som jag hade bestämt. Enok skulle få flytta hem till oss under hösten - vi väntade otåligt. Vi hälsade på minst en gång i veckan så Enok skulle lära känna oss. Han var en busig och tokigt nyfiken prick. En tant hade tingat två av Enoks syskon och kvar var en liten tjej. Jag tyckte så synd om henne att jag vid en påhälsning kelade mig henne och hon satt sedan still i mitt knä och tittade på när Enok jagade olika snören.

Föreståndaren tittade snällt på oss, kunde vi tänka oss två katter? Efter en kort överläggning om kostnaderna konstaterade vi att det inte skulle kosta mycket mer med två katter än en. Så plötsligt skulle två vildingar flytta hem till oss.

Och så gjorde dem. I oktober 2007 bytte Enok och Flora adress och vi var väldigt fort oerhört nöjda med beslutet att vi skulle ha två hårbollar. Dem har ju sååå mycket glädje av varandra.

Vi hade fått order av katthemmet att det är bra om de bara är på en begränsad yta de första dygnen. Det fick bli badrummet eftersom kattlådan var där. Men redan samma kväll ville dem ut därifrån och det fick dem. Dock fick dem vara instängda i badrummet på nätterna den första tiden.


Dem fick plats att sova på samma köksstol! Idag får
Enok plats själv...


Liiiiten Flora! :)


Brottning i skrivbordsstolen!


En på skrivbordet sovandes Flora. Typ avslappnad!


December, drygt 4 månader gamla. Lite större!

Jag och Anders reste bort en vecka och tiden innan, under och lite efter var dem sjuka båda två. Kräktes och hade sig. Men vi bytte foder och det blev bra.

Det känns som om vi haft kissarna JÄMT och det skulle bli hemskt tomt utan dem. Det jag önskar nu är att vi ska köpa hus på landet så dem kunde springa ute. Det går inte mitt i stan.

Enok är den största katt många sett med sina 7,5 kilo. Han är så tokigt social och pratar mer och mer ju äldre han blir. Han äter typ ALLT. Favoriterna är gurka, majs och lussebulle. Annat som är smakat eller ätet är ostbågar, Fanta, rödvin och det mesta. Det enda han ratar är typ lök och citrusfrukter. Han sitter i princip alltid med oss vid matbordet när vi äter, och nästan alltid bredvid husse. Han spinner bara man tittar på honom ibland och han är så sjukt kelen av sig. Och så har han, liksom jag, en fetisch för väskor. Men han ligger på dem. Hur liten väskan än är så lägger han sig på den! :)


Enok sover, haha!


Enok ligger, eh, bekvämt?


Väskliggarn!

Flora är en riktigt tjejig diva. ALLT är på hennes villkor. Hon har mycket mer egen vilja än Enok och man gosar inte lika mycket med Flora. Hon kommer när hon vill. Hon är busig som få och tror hon kommer undan det mesta med att hon är så oerhört söt och vacker. Hon älskar att jaga bananflugor och fiska upp Leca-kulor och krukorna och leka med. Hon har någon festisch för elektriska apparater som är igång för hon kommer alltid och stryker sig mot oss när vi typ borstar tänderna (eltandborste), när Anders rakar sig, när jag använder epillatorn osv. Hon är inte lika stor i maten som Enok och det enda hon äter utöver kattmat är smör. Det är få gånger hon inte kommer upp och ställer sig med framtassarna mot ens ben när hon hör Bregott-paketet öppnas. Annars så älskar Flora att krypa in i, under, bakom saker och ting. Under mattor, in i små hål, sätta sig i kassar och in i kartonger (Enok vågar knappt). Vi tycker hon är liten men hon är nog rätt så stor, vi jämför ju med Enok.


Flora läser Barometern.


Flora fastnade i en plastpåse och skulle backa
ur den, men den satt fast. Det såg fruktansvärt
roligt ut!


Tror att hon gömmer sig :)

Ett par gånger om dagen har dem sina, vad vi kallad, race. Dem springer omkring överallt och är helt stissiga. Oftast handlar det om att dem jagar varandra men ibland kan dem springa omkring sådär helt själva. Och brottas gör dem också. Dem har börjat bita i varandras baktassar för att hämnas och om den ena ligger ner så backar den andra in med rumpan innan själva överfallet. Det ser väldans skojigt ut! Något annat som dem har för sig som jag inte har sett andra katter göra så mycket som Enok och Flora är att de bär omkring på grejer, med munnen. Mycket deras leksaker, men även annat som de kommer över. Det senaste var en engångskniv...


Spanar på småfåglar!


Bus!


Snark!

Det var det om våra "små" älskade fyrbenta vänner. Låt dem alltid leva!

Kommentarer
Postat av: Johanna B

Åh vilket mysigt inlägg, jättefint! :)

Angående min dröm, kan ta det när vi pratas vid nästa gång.. höhöhö...

2010-02-12 @ 17:47:09
URL: http://johannabohlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0