vännerna.

Saknar mina vänner som f a n. Det ä några stycken som är speciellt saknade just nu. De där som jag brukar träffa så ofta som det var så längesen jag träffade.

Men förhoppningsvis blir det en intensiv helg för oss i Norrköping om cirka en månad. HOPPAS!



valborgsfirande.

Vi firade Valborg på Lilla puben, åt en jättesmaskig måltid bestående av laxspett med citronpepparsås, kokt potatis och massa grönsaker. Mums! Ett glas vitt till. Har haft fina AP på besök och lånat ut lite kläder och hunnit catcha upp lite om våra respektive liv. Och som alltid pratat lite om livet. Så klok, denna kvinna!

Och nu är Elin förbaskat trött efter en arbetsvecka med väldigt mycket tankar och ny kunskap, tidiga morgnar och en fredag med jobb, städningar och ett glas vin. Så snark, snark inom en snar framtid!

valborg.

Idag fyller kungen år och det tänds brasor. Jag har jobbat halvdag och ska nu dricka O'boy!

S E G E R !

ÄNTLIGEN!!!!

Seger! Och som vi gjorde det! 4-1! Jäklar i gatan! Vi köttade, vi grisade, vi spelade, vi tänkte, vi VILLE. Eller dem, spelarna. Men oj så mycket bättre det kändes. Paulus blev man lite nervös för ett par gånger men han kompenserade det med att göra bra grejer också. Skönt, skönt. Det var många som var riktigt heta och Santos nära ett hattrick!

Skitsamma hur det var egentligen, huvud saken var att det var en SEGER och att pressen lättade! Nu kör vi på det här, okej?

vi närmar oss.

Ikväll har vi fyllt i hindersprövningen och ansökan om byte av efternamn! Nu känns det att det närmar sig! :) Ska lämna in papprena på Skatteverket i veckan!

Sen har jag skissat på vad vi kan tänkas ha för mat, vi ska ju ha buffé, men vad ska vi ha på den? Ingen av de färdiga bufférna som finns passar oss till 100% så vi skissar ihop en egen och får se vad det skulle kosta tänkte vi. Ska diskutera saken med Anders strax eller imorgon.

Något annat som vi måste ordna med är äktenskapsförordet. Det är ju inget avancerat, bara typ att mitt är mitt och ditt är ditt. Typ så, men man måste ju skriva det juridiskt riktigt och det är säkert en massa grejer som ska vara med och sen måste vi få det arkiverat/registrerat av tingsrätten också. Det är ju inte just den biten som är pirrig när det gäller att gifta sig ;)

Annars tror jag att jag ska ta en kik på stan efter dojor i helgen. Och lite underkläder, har köpt lite i NY men det behöver kompletteras lite!

Sen så har jag även preliminärbokat hotellnatt för oss! Det rum som tillhörde deras "bröllopspaket" var slut den aktuella dagen så vi kunde få ett annat. Vi fick komma och titta, så om vi har tid och vill så gör vi nog det i helgen med. Men egentligen spelar det ingen större roll, vi kommer ju komma dit rätt sent och förmodligen ge oss av rätt tidigt. Så liksom sova typ, så en stor skön säng är allt som behövs ;)

ajfånbloggning

Hey! Bohlin lärde mig hur man gör för det var knas innan :) Nu ska jag smörja in ansikte och händer med Victoria Secrets Ultra moisturing hand and body cream som heter Lemon Paradise och därefter se lite Sex and the city och sen sova - ett av de bättre sätten att avsluta en vardag :)

ekonomi.

Jag fick två löner den här månaden. Två riktigt bra löner dessutom. Jag har aldrig haft så mycket pengar på en och samma gång tidigare. Så efter att ha betalt mina räkningar, fört över pengar till Anders för våra gemensamma, satt över 1500 på ICA-kortet, köpt löparkläder för ca 500 kr så kunde jag dessutom betala av mer än hälften på lånet som jag har till Anders efter att han har fått ta en del stora kostnader när jag varit arbetslös + de gemensamma banklån han betalat av tidigare så har jag fortfarande helt galet mycket pengar kvar! Mer än den ena lönen!

Men - jag ska betala min restskatt på ca 2300 kronor samt spara ungefär lika mycket till Hultfredsfestivalen som jag och JohBoh förhoppningsvis ska på!

löpning.

Jag bara bestämde mig och sen gick jag och köpte mig ett löpset på Stadium för 499:- plus en träningströja för 59:- sen bara slet jag av lapparna och ålade mig in i det och begav mig ut, jag sprang/joggade ca. 3 km på 19 minuter. Det tyckte jag var bra för att vara jag. Eller. Jag trodde att det skulle ta ca 10 minuter längre så jag blidde jäkligt nöjd.


Det dumma var att det fanns kebabtallrik kvar från igår så jag gick liksom bara plus minus noll vad det gällde förbränningen. Men inget kan ta ifrån mig nöjdheten och den sköna upplevelsen. Klockan var 18 och det var nästan 13 grader ute!



Det här som skulle bli ett jättekort inlägg. Bajs.

min blivande make.

Jag är så kär i Anders. Ni anar inte.

I New York var det en konstig kille som var trevlig mot mig om ni förstår. Sen kom Anders, som hade varit på toa och undrade vad som hände och den där killen fattade inte att vi var ett par och då sa jag "He is my husband to be", vet ni hur fantastiskt det kändes att säga!?

Inte jag heller mer än att det är bland det bästa jag sagt. Det bubblar inom mig. My husband to be, my husband to be! Min BLIVANDE MAKE. AAAH!

jobbveckan.

Kommande vecka är så det utbildning på jobbet, nu jäklar. Pepp!!! Och så är det halvdag på fredag för att det är röd dag på lördag, sådana bestämmelser är ju inte att klaga på ;)

Men nu ska jag blir en sjukt bra försäljare, go for it Elin! PEEEEEEEEEEPP!

slapphelg.

Den här helgen var det första helt lediga sen sista helgen i januari. Visserligen var jag ledig förra helgen, men den var ju lite speciell :)

Jag har:

  • Studsat över två lönebesked
  • Sovit länge, jättelänge. Till kl 9.30!
  • Varit ute i solen
  • Tvättat
  • Haft lite nya kläder på mig
  • Läst ikapp bloggar
  • Ätit god mat
  • Umgåtts med fina vänner, studsat i overall på kåren samt druckit berusande drycker
  • Varit på efterfest som tog ca 2 timmar att styra upp och jag ville hem efter 20 minuter, haha
  • Sovit länge igen (men gått och lagt mig lite väl sent/tidigt på morgonen)
  • Städat i "trädgården" och förberett för potatissättning
  • Sett Kalmar FF tillslut få 2-2 mot GAIS, ett självmål och en missad straff i samma match är inte så kul.
  • Ätit en halv gyrostallrik
  • Pratat med älskade Titti
  • Styrt upp Norrköpingsresa som går av stapeln om ca en månad, wihi!
  • Sett Jakten på Julia och tyckte det var grymt tråkigt att Parwin åkte ut
Och nu ska jag gå och lägga mig och se på SATC, jag är SATCifierad och jag älskar det!

förnimmelse av barndom.

Jag gick ut med tandborsten i munnen för att känna på vädret. Precis då kom en vindpust och smekte mitt ansikte så att tandkrämslukten for upp i min näsa, samtidigt som solens strålar träffade min kropp. För ett par sekunder var jag tillbaka på bryggan i Mälaren, efter morgondopp med tandborsten, doppad i Mälarvatten, i munnen.

Underbara barndom!

hemma!

Nu är vi hemma, tro det eller ej. Vi har haft sådant flyt, sådan jäkla tur. Planet dit var drygt en timme försenat, planet hem var drygt en timme sent. Vi var typ de sista som kom iväg och bland de första som kunde åka hem med ordinarie flyg. Typ ingen svensk i NY trodde på oss när vi sa att vi skulle flyga hem i måndagskväll. Har känts lite kaosartat, svenskar har svårt att få hotell och ett sällskap som vi pratade lite med skulle flyga till Rom och sen åka buss till Sverige som idag eller imorgon. Men nu verkar det ju som om det där jäkla molnet har dragit söderöver i Europa. Nåja.

Vi är hemma! Planet från Arlanda till Kalmar var inställt med vi ordnade tågbiljett och behövde bara betala med de som vi hade bokat till idag (men inte skulle använda) men som var inställt idag. Så vi åkte från Södertälje igår vid lunchtid och var hemma i lägenheten vid 17-tiden. Vi räknade ut att från dörr till dörr (hotellet-lägenheten) tog det nästan exakt 24 timmar... Puh.

Men nu ska jag studsa iväg att jobba! Jag verkar ha fått bukt på jetlagen också, skönt. Anders sover och Enok är jättegosig. Lite svårt att gå hemifrån... Men nu ska jag ju på utbildning på jobbet så det känns spännande!

Kommer bloggande om vistelsen framöver!

bye bye sweden!

Det här blir det sista inlägget innan vi åker. Om ett dygn är vi där och klockan är bara på eftermiddagen! Gaaaah!

Tågresan gick bra. Det var lite pinsamt när konduktören roppade ut att det stod två svarta väskor i vagn 2 och blockerade en brandsläckare. Jag fick snällt gå och möblera bort andras väskor så att våra fick plats. Konduktören passade även på att "råka" smeka mig över arslet. Ohjälpsamma snuskgubbe. Annars gick tågresan finfint, inte en minut försent och vi åkte första klass. Najs!

Under eftermiddagen har vi pratat planer och annat. Fixat det sista och så. Vi har bland annat pimpat våra väskor. Tråkigt med helt svarta ju! Jag har klippt ut och klistrat på en massa röda blommor på min väska. Anders har sina initialer samt några blommor. Sen har jag lagat ett hål i min jackficka och så har vi förstås ätit middag. Sen rensade jag ur allt som var flytande ur den väska jag ska ha som handbagage. Och så fick jag en helt sjuk present av mina föräldrar. Jesus.

Så. Imorgon bär det äntligen av till New York! Jag ska:

- besöka Carries trappa
- gå över Brooklyn Bridge
- dricka champagne/Cosmopolitans på en rooftop-bar
- kolla in FN-huset
- kolla in Times Square
- besöka Ground Zero
- titta på utsikten via Rockefeller Center
- förhoppningsvis köpa ett par Manolo Blahnik
- shoppa tills jag svimmar på Forever21
- strosa i Central Park
- vinka in en taxi "You must show some legs!"
- köpa underkläder på Victoria Secret

Och N J U T A ! ! !

Hej då Sverige!



Här kan ni ju kika efter oss ;)

ett dygn!

Nu tuffar vi  norrut med tåget om ca 2 timmar och om ett dygn sitter vi i pappas monster-Volvo upp mot Arlanda! :) Det närmar sig och jag tror pirret börjar komma!

Har lite småfix kvar med packningen, men det är snabbt gjort. Sen frukost, påklädning, ringa mamma så att jag kan säga att vi har passen och sen bege oss!

packat och klart.

Nu har jag packat allt som kan packas. Vissa grejer som jag ska använda imorgonbitti som får packas ner då. Sätter en post-it på bra ställer för att inte glömma :) Tror inte att det är något mer jag kan göra över huvud taget nu faktiskt. Har till och med epillerat benen och skrubbat kroppen min. Nu är det bara att njuta som tusan och hoppas pirret börjar infinna sig! :)


Eller okej. Jag är inte helt färdigpackad. Den outfiten jag hade tänkt att ha på flyget vill jag inte ha längre. För det blir helt fel med skorna (ja, jag är störd). Men jag diggar inte tajts till gympadojor. Icke. Inte på mig själv i alla fall. Men jag har klurat lite till och kommit på en bättre lösning ändå! Så jag åker både bekvämt och snyggt ;)

två.

Om exakt två dygn landar vi :)


allsvenskan.

Alltså. Planerna i Sverige suger ju rätt fett mycket med tanke på den vinter vi har haft samt den extremt tidiga starten. Men SNÄLLA sluta klaga på planerna nu, tränarna framförallt, det är ju lika för alla. Erat motståndarlag spelar ju på samma premisser. Jag blir så trött.

packlista.

Har skrivit packlista. Var nu på väg att skriva den här, men hur jäkla intressant är det att läsa? Struntar i det.


MEN - om ni kommer på något sådant där som man brukar glömma som man blir irriterad över så hojta gärna till. Kameraladdare, extra minneskort, pincett och plåster är uppskrivet. På tal om sånt.

4 dagar!

Imorgon är det en ny vecka och den veckan har jag väntat på ett tag. Sen i september. För det är den veckan som vi åker till New York! Två arnetsdagar där jag måste slutföra min utbildning på vårat interna nät och sen färd mot Södertälje för att sedan flyga över Atlanten på torsdag! GAAAAAAAAAH!

ryck.

Ibland säger jag nog lite för mycket. Jag talar om saker som folk inte vill veta. Det bara ploppar ur mig.

Det fick Lantz erfara idag. Men hon fick också sig ett väldigt gott skratt.

Jag kanske ploppar ut det på bloggen någon gång, kanske inte. Det är ju liksom mer spontant att säga än att skriva.

kvällen.

- Jag är näst yngst - det trodde jag inte. De jag trodde var 27 var 33, de jag trodde var 35 var 45 osv. Grattis Elin.

- Jag var jävligt sämst sen blev jag nästan bäst. På bowling. Sikta så fel du kan så blir det rätt. Ska man satsa på den teorin i allt?

- Jag kan mer om Blackjack.

- Förhoppningsvis ytterligare en bjuden gäst till bröllopet som kommer - hoppas!!!

- Jag är grymt tacksamt. Till livet. Vad fan har jag att klaga på? Ett jobb, en frisk familj och en blivande make. Håll käften nu.

en liten kommentar.

Nu känns det jävligt mycket bättre kan jag säga er. Det tog lite tid, sen jäklarns. Och sen har jag kommit på att det är viss skillnad på nu och när jag var 16 och det är att jag gör nu. Förut hittade jag på anledningar att inte göra. Och den utvecklignen har min kära blivande make påverkat en hel del. Tack äskling. Love you. Nu kör vi på detta, okej? Den känsla jag har nu ska jag ha på måndag. Adderat en jäkla massa tänk inför en väldigt häftig resa. Till New York!

ego-irritation.

Jag blir så jävla irriterad på mig själv. Jag måste byta inställning. Jag måste sluta vara sådan här, jag far bara illa av det. Det var ju helt galet bra, bättre än någonsin, alldeles nyss. Varför blir det såhär? Åh. Och jag är den enda att åtgärda det. Men ändå kommer fetångesten smygande och det tydligaste tecknet - tandgnisslandet. Det var länge sen jag gnisslade tänder men nu började jag tydligen igen. GAH!

Så nära till tårar men vad fan förbättrar dem? Förutom en rödgråten Elin? Inte ett jota. Jag ska ordna det här. Jag visste att jag skulle känna mig såhär, så jag var förberedd. Men jag är jävligt kass på att hantera det. Varför MÅSTE inte alla gå i terapi eller något, så att man lär sig handskas med sådana här känslor? Eller kan alla andra det, utom jag?

Jag känner mig som när jag var 16. Och jag är snart 25. Jättekul. Verkligen. HURRA. Men nu vet jag mer än då, frågan är om det är positivt eller negativt.



Och nu snälla ni, tyck inte synd om mig. Peppa mig som fan. Och det här har bara att göra med mig själv, i alla fall till 99,9% så ta inte åt er fastän jag skriver kryptiskt och dant.




NU JÄVLAR.

utebliven sovmorgon.

På nya jobbet så äts det gemensam frukost på ett hotell i stan varje fredag. Detta gör att man kan sova en stund till, skönt! Jag hade ställt klockan på 7 istället för 6. Men vid 5-tiden hade katterna fått spelet och sprang omkring som galna. Låg halvvaken, men vaken än halv, och filosoferade kring livet och min dröm (Jehovas vittnen och maffian...). Anders klocka ringde och jag trodde det var min, men det var det ju inte och det var ju lite skönt. Klockan var bara lite innan 6. Vi gosade lite och det är den bästa stunden på dagen, typ. Sen gick Anders upp och jag kunde typ inte somna om eftersom jag blev så glad för att det var ljust ute. Men sen så halvslumrade jag lite tillslut, mer slumrande än vaken och lyckades drömma lite till. Det handlade om min gamla grundskoleklass, en konstig föreställning med Dirty Dancing-inspiration och konstiga hus.

God morgon!

en vecka.

Om en vecka så landar vi i New York alldeles snart! Gaaaah!

grön?

Imorse drömde jag att Anders hade köpt en liten grön, ful hund. Och att säljaren hade bokat in oss på en lydnadskurs.

VARFÖR!?

dröm imorse.

Tidigt imorse vaknade jag av att en katt, förmodligen Flora, satt och kurrade och lät utanför vår dörr. Sen måste hon ha kliat sig bakom örat med baktassen och suttit väldigt nära dörren. För det lät som om någon knackade på dem. Sötkatt. Hade lite svårt att somna om efter det, men lyckades.

Men det vette tusan om det var värt. För jag drömde om nya jobbet. Allt var helt koko och ja, det sista jag drömde var att jag kom iklädd en blöt bikini till nya jobbet och hade inget ombyte med mig. Kul, verkligen. Tack drömmen.

tungviktarmat.

Fyra liter vaniljyoghurt, två liter mjölk, en liter Pucko, två liter Bravo-jucie, fyra förpackningar måltidsdryck, sex deciliter creme fraiche, två deciliter matyoghurt, två deciliter Kesella lätt, ett paket fullkorns-tortillas, tre tomater, två lime, två burkar borlotti-bönor, en burk syltlök samt en bröllops-tidning på nästan 400 sidor i en gammal sliten Warp-ryggsäck väger 17,2 kilo. Och ens rygg håller ungefär på att gå av med denna ryggsäck på sig.

skottlossningen.

Med tanke på det här så känns det rätt tryggt att lämna Södertälje för Kalmar. Igår när jag hämtade mina bröder i stan så såg vi offret utanför ambulansen när han förflyttades. Det såg ut som en kokong på en bår.

HUU!

hemma i småland.

Nu är jag hemma i Småland igen. Solen strålar så mycket den bara orkar och jag såg en massa krokusar på väg hem från tåget. Underbart! Tågresan gick helt smärtfritt, underbart! Inte en minut försening och Kalmar-tåget kom in till Alvesta några minuter tidigt dessutom. Halvslumrade och lyssnade på Ring så spelar vi Södertälje-Alvesta och Alvesta-Kalmar så åt jag lite mackor och läste Amelia. Bra tågresa! :)

Nu blir det att byta om lite och sen cykla mot jobbet. Hade hoppats att Anders hade lunch vid 11, men det hade han inte tyvärr så vi går om varandra. Nåja - ikväll blir det mys med älskling för hela slanten!

mat.

I måndags bokade jag cateringfirma till bröllopet. Den sista stora biten som var kvar. Vi har inte bestämt mat än, förutom att vi ska ha buffé. Men vi ska kolla på deras färdiga buffémenyer sen bestämde vi att vi skulle höras vidare när det närmar sig.

Sen är det ju brudbukett och håruppsättning kvar också. Men jag tror jag har bestämt mig på det planet också. Ska bara ordna liksom :)

Pirrigt det är! Tiden går ju så fort! Nu är det ca 3 månader sen vi liksom bestämde allt på riktigt och det är ju nyss. Och det är mindre än 3 månader kvar tills det sker! Iiiiiiiiiiiiiih!

kaffe.

Idag sa jag till mamma att vi MÅSTE gå på Starbucks i NY. Då sa mamma att jag ju inte dricker kaffe. Och det är ju mycket riktigt. Men om det är någonstans man ska lära sig är väl det på Starbucks. Jag ska testa i alla fall. Vi får se hur det går. Jag äter/dricker ju inte sånt jag inte tycker om, där med basta.

Men det har kanske the på Starbucks? Annars kan jag gissa på att de ha väldigt god färskpressad jucie och smaskiga coola blandningar med varm choklad?

vår i 08-skogen.

Efter att ha suktat efter vartannat plagg på forever21.com och letat upp var Home Box Offices butik ligger (de som producerar Sex and the city :)) så sa jag åt mamma och pappa att vi faktiskt var tvungna att gå ut lite idag. Molnen hade skingrats och solens strålar värmde oss. Vi gick en sväng runt tomten, jag fotade och vi letade blåsippor. Och vi fann! Sen konstaterade vi att det var VÄLDIGT blött i gräsmattan. Och under altanen är det en mindre sjö. Ta fram båten?

Vår utevistelse slutade med att vi satte oss i lä vid husväggen på en ljugarbänk, drack öl och rosévin i solen. Första fördrinken ute i år. Underbart! Sen konstaterade vi att pappa är bäst och jag och mamma sämst. På vad? Att spotta långt. Bevisen var uppenbara.

forever21.

Har tittat igenom mycket men långt ifrån allt på Forever21s hemsida. SÅÅÅÅ mycket fint har dem. Kläder, skor, väskor, hårgrejer, sjalar, solglasögon och bikinis. Har hittat säkert 5 grejer som är to die for bara den senaste kvarten. Och det finnt typ 2000 plagg till som jag inte ens tittat på.

Snart är vi där, två veckor tills vi åker idag. Om 15 dagar hoppas jag att mycket av det jag tittat på nu är i mina händer och ägs av Elin Westerberg, yeah!

RSS 2.0