hemma i 0480.

Nu är vi hemma igen! Åkt bil i över 7 timmar idag, ojoj! Packat upp, städat, duschat och ätit kebabrulle! Vad vi gjort återkommer jag till. Det kanske dröjer - jobb 8-19 imorgon och 12-16 på lördag och på söndag är det vår förlovningsdag samt KFF-Elfsborg!



Borta bra men hemma bäst!

lördag.

Märkte att det var bloggtorka här alltså. Har jobbar torsdag och fredag och ska jobba idag. Fick ett projekt att sätta tänderna i igår men hann inte klart så jag det blir till att fortsätta där jag slutade igår, men det ska bli fiiiiiint! :)

Har tittat på alla Pippi-filmer utom en som inte finns att låna på biblioteket, knasigt. Får hyra den när vi kommer hem. Ja, för vi ska till västkusten idag. Göteborg tills måndag och sen uppåt mot Kungshamn! Håller tummarna för strålande väder hela veckan! Vi återkommer onsdag eller torsdag!

Nu ska jag klä mig, äta frukost, lyssna på Ring så spelar vi och sedan bajka till jobbet!

pippi.

  • Lånat två Pippi-filmer som de glömde ta betalt för
  • Fått fyra skoskav varav två feta vattenblåsor
  • Varit på Konsum två gånger, en gång plockade jag "stora hallonbåtar" åt en tant med taskig syn, men hon pekade var dem var och tittade i påsen och bad mig plocka dubbel så mycket
  • Bjudit Sara på middag, lite för salt
  • Sett KFF åka ur Champinjonligan
  • Varit glad åt regerinsrätten - ny arena i Kalmar!
  • Tittat och funderat kring Pippi-film
  • Börjat skriva
  • Fått "vilken bra idé"-kommentar om min uppgiftsfråga på sommarkursen
  • Ätit lite av 96-kronorsgodiset
  • Gläds åt att Anders jobbar sin sista natt innan hans semester börjar
  • Konstaterat att om jag inte tar tag i träningen snart så kommer jag må piss

grattis elin!

Vi har gjort värsta kapet! På min fö'lsedag (om prick en månad) så tuffar vi tåg upp till 08 för firande av barnen Westerberg samt kräftskiva med släkten Westerberg! Vi har funderat fram och tillbaka om hur vi ska ta oss upp och vi har kollat hyrbil men inget har känts rätt. Och det var tur! Kollade SJ och håll i er nu - vi har köpt TRE (två ungdom och en vuxen) FÖRSTA klass-biljetter med TRERÄTTERS för 900 pix. Det är ju INGENTING! Med mat! Trerätters! Tre personer! Dessutom ingår internet! WOHO! Å så på min födelesdag!

Nu återstår ett problem - hemresan. Kostar skjortan och är icke bokad. Men det löser sig! Sa han som sket i vasken.

måndag 20/7.

Vi börjar med det viktigaste: om en månad har jag bara ett år kvar till 25, hualigen - jag börjar bli GAMMAL.

Jobb på förskola kl. 8-13, nyss hemkommen och ska cykla ut och jobba butik till stängning kl. 19! Jajamen!

Ikväll ska jag tokgosa på min söt. Toktoktoktokgosa!


96 kr.

Jag som trodde jag var världens snällaste tant och köpte godis till alla barn som Anders plastsyskon skulle ha med sig. Sju liter läsk och godis för 96 kronor (typ 1½ kg). Men nehej - inga barn. Fem vuxna. Det gick inte ens åt 1½ liter läsk och en sisådär 7 godisbitar slank ner. Skit. Fick förslaget att ta med påsen till förskolan imorgon och tala om för barnen var jag ställt den men för resten av personalen. Haha, det hade sett ut det.

Jag som var på väg att börja med nya liv, undra hur det går med 1½ kg godis i gömmorna. Och 5½ liter läsk.

LYCKAT ELIN.

en kvar.

Nu har jag bara "Pippi i Söderhavet" kvar, sen ska jag bara kolla igenom filmerna som jag ska köpa/hyra/låna först. Nu är det dock dags för omklädning och sedan till Konsum för Coca-cola och godisinköp!

en läst, två kvar.

Nu har jag läst ut första boken "Pippi Långstrump". Ska sätta tänderna i "Pippi går ombord" nu. Vid 18 blir jag hämtad (lyx) för att äta middag (förhoppningsvis pizza;)) tillsammans med Anders bröder, Anders styvmor och Anders plastsyskon med familjer. Jajemen! Innan dess måste jag fräscha till mig lite känner jag. Jopp, jopp. Men först fniss till Pippi!

pippi-snark.

Jag förstår inte det här. Sovit ut och ändå lyckas jag somna i soffan när jag ligger och fnissar till Pippi Långstrump. Som tur var väckte Enok mig - han såg på ryggstödet och hade tassen hängades ner på mig, plötsligt vaknade jag till av att hans tass typ vibrerade. Stackarns måste drömt något läskigt :(

Nu ska jag leta upp en gammal godispåse i skåpet och fortsätta se vad Pippi hittar på för äventyr!

pippi.

Nu har jag läst så mycket kurslitteratur som jag behöver. Det finns en bok till som jag borde/vill läsa till det jag ska skriva. Men det är någon idiot som vägrar lämna tillbaks boken på biblioteket så jag får vara utan. Om jag hinner så går jag dit imorgon och ber dem fjärrlåna en.

Men nu är det dags för Pippi Långstrump, Pippi går ombord och Pippi i Söderhavet. Mysigt! Frågan är om jag kommer komma ihåg att analysera Pippis karaktär under tiden? Egentligen vill jag inte det, eftersom jag inte gillar att analysera sådant som jag tycker om, men men.

Bild lånad från alv.se

rea-söndag.

Sov som en stock hela natten. Vaknade dock när Anders skulle upp. Funderade på att också gå upp men min kropp vägde bly så jag låg kvar. Somnade om lite och steg upp vid 9.30, skönt! Kom på när jag gick upp att det är rea på Aima, Dayli Exrepss, Rågårds och Jezz med start idag så jag gick dit. Hittade absolut INGENTING på Aima och Dayli men på Rågårds - bland alla tanter - fann jag en kofta som jag betalade 150 pix för. Struttade bort till ett kokhett Jezz för att se om jag fann något till Anders men jag hittade ingenting där heller.

Sen en sväng förbi Konsum för att köpa mumsig frukost med bl.a. nybakt bröd, mums! Nu ska jag duscha sen ska jag avnjuta frukosten/brunchen.

lördag.

Jobbat 10-16 och det var lika roligt och gick lika bra som igår!

Cyklade hem och blev blöt. Lyckligtvis så åskade det inte just då!

Fått besök av svåger!

Ätit hemmagjorda hamburgare!

Sett KFF kämpat sig till en seger efter toppenbyten (Lasse var bra, tänka sig!) mot BP, 3-1!

Pratat och umgåtts med Anders och svåger, jag har druckit lite vin och karlarna whiskey!

Nu är det dags att gå och sova med min onda mage :(

Imorgon är en ny dag bestående av SOMMARKURS.

favoriter på spotify.

Jag har gjort en lista med mina favoritlåtar på Spotify, skojigt! Är förmodligen inte klar på långa vägar, men det tar sig :)

massa timmar.

Blev jobb i butiken idag. Det slutade med detta:

Idag: 12-18.30
Imorgon: 8-19
Lördag: 10-17

Wiiiihi! Kanske mer också, vi får se vad som händer och fötter med jobben!

fram och tillbaka.

Först inget jobb. Sen jobb. Sen inget jobb. Och sen jobb!

På olika ställen visserligen, men det var bra att det slutade med jobb istället för inget jobb :) Hade planerat att läsa tills ögonen blöder, men jag får ta det ikväll istället! Börjar inte förrän om knappt två timmar så jag hinner läsa lite nu också minsann!

pippi.

Anders och jag fick äntligen sova tillsammans i natt. Jag trodde jag skulle sova som en prinsessa men jag hade så sjukt ont i huvudet :( Trodde jag skulle svimma. Hualigen var det.

Idag blev det inget jobb (pga. olika omständigheter) så jag har ägnat migåt sommarkursen och Pippi Långstrump. Har bestämt att mitt arbete ska handla om henne så nu gäller det att läsa in sig på litteraturen. Dock hade jag visst räknat fel om hur många böcker som behandlade Pippi Långstrump, skit då :( Ska försöka få ihop det i alla fall, ska klura lite :)

lasse på liseberg.

Lasse gästade Lotta på Liseberg ikväll och jag satt givetvis som klistrad! Lasse fick i princip hela programmet och ooooj vad jag njöt! Dock var det HELT FEL miljö, han passar så mycket bättre in på Skansen! Åååh! Alla fina låtar sjöng han och som AP skrev om En kväll i juni "MAGI!", det var/är det verkligen!

Dock verkade han inte samkörd med kören för det lät lite knas i sången då och då. Sen var hans mikrofon på alldeles för låg volym, framförallt i början! Om Lasse sjunger ska Lasse höras! Tro det eller ej men den här veckan kommer nog Lotta på Liseberg slå Allsång på Skansen med hästlängder! Allt tack vare Lasse! För övrigt tyckte jag Sandra Dahlbergs fejkade hostattack som slutade med eldsprutande var riktigt tråkigt... Jag vet inte om jag "tog skada" av eldblåsande på gymnasiet när typ alla i klassen gjorde det utom jag eller nåt, var inte så spännande i alla fall. Dessutom ska hon inte dricka vatten utan mjölk när hon gurglat lampolja, pucko!

Nåja. Lasse, Lasse, Lasse och i natt kommer jag nog sova gott!


SMSade Elvis och Elli så fort den här började sjungas. När vi var på
Allsång på Skansen första gången så slutade kvällen med den här låten
och de som satt på samma bänk som vi ryckte tag i Ellis och Elvis händer,
helt underbart!

men dåå.

Har fått massa ont i vänster tutte igen, jag ooooooooorkar inte!

trött måndag.

Har sovit hemskt dåligt i natt. Känns som om jag knappt sovit. Och de stunder jag har sovit har jag drömt så intensivt och mycket att det knappast kan ha gett mig någon vila. Hade ställt klockan på 05:45 eftersom jag inte visste hur lång tid jag tar på mig, länge sen jag började direkt på morgonen. Kan nog ställa den en halvtimme senare imorgon. Jag har fixat med lite annat grejs och nu har jag glott de senaste 10 minutrarna och ska gå till bussen vid 07:15.

Tur att inte Anders ska jobba natt jämt alltså. Vi sågs igår eftermiddag, idag kommer jag hem strax efter 17 och han gå till jobbet 18.30! Fy och usch om det skulle vara så jämt! Skulle ju aldrig ses! Tack och lov är det inte så jämt!

söndagkväll.

Absolut INGENTING att se på TV och det är det som är mitt sällskap ikväll. Är inte trött heller. Har ställt alarmet på 05:45 för de kommande två veckorna har jag jobb som förskollärare, hurra! Så det är egentligen lite dags att gå och sova.

Så ja. Sängen blir det. Med Skärgårdsdoktorn i DVDn.

helg i västervik.

Fredag:
Anlände till Västervik kl 12.00, Titti mötte upp. Gick en sväng på stan och käkade lunch. Förbannade över priset på drickan. Gick runt lite på stan och så. Körde en sväng till Lager157 där jag köpte ett linne för 30 kr och INTE en kasse. Handlade mat och dricka. Åkte hem och hängde. Titti bjöd på Piggelindrink och mot kvällskvisten åkte vi till Lotta. Grillad fläskfilé med ugnsbakad färskpotatis, sallad och bea. Chokladfyllda bananer till efterrätt. Tjejsnack! Gled ner på stan och kollade läget. Hittade Jennie och Hilda, tog ett glas vin med dem (världens sötaste vinflaskor, 187 ml!) innan vi cyklade hemåt.

Lördag:
Steg upp kl. 11 (!) och käkade frukost. Tog en promenad på 7 km och kom hem precis när regnet kom. Spelade Yatzy och kort, sen middag och fix. Blev skjutsade till Micke och Lotta. Fick uppdateringar via SMS från Anders om den fantastiska 6-1-matchen, woho! Fest! Massa sköna människor och årets sommarplåga och jag möttes för första gången:



Hade aldrig hört den här innan, men hela Västervik hade nog det. Om man började sjunga på den lite högre på stan fick man gensvar på studs, kul! Härlig förfest för att sedan gå ner mot stan. Harrys (dyraste Smirnoff Icen någonsin! 65 spänn!) och hängde lite, sen gick jag och Titti köpte popcorn och jag pratade med älsket. Ville in i öltältet med de stängde (kl 1, dåligt!). Gick in på Simsons och var där i säkert 4½ minut innan vi mötte Kenta och Johan för att efter mina påtryckningar gå till Åhmans - man får till och med brunsås till köttbullemealet! Underbart! Tokigt gott! Sen cyklade jag, Titti och Kenta hemåt i natten.

Söndag:
Sov till kl 10 och det var bara att packa, äta och åka! Åkte buss hem i 2½ timmar, lyssnade på P3 hela vägen och de spelade låten ovan två gånger, härligt! Kom hem och fick pussa på söt. Vi cyklade ut till Calmar Outlet som hade 70% på allt eftersom butiken ska upphöra (för typ tredje gången?), sen Maxi och väl hemma gick jag och hämtade en pizza och när den var uppäten så försvann Anders till jobbet :(

Tack för en supermysig helg, älskade Titti!

bloggtorka.

Inte så mycket bloggande nu alltså. Igår var det jobb och kurs, idag jobb och imorgon bär det av till Västervik för att besöka Titti och gå på Visfestivalen! Mys!

Hade fått svar om ett jobb som jag sökt, fick det inte. Men det var positivt ändå :) Hoppas, hoppas!

Får se när jag printar något nästa gång. Nu ska jag äta tårta och pussa Anders. Och förbanna de som inte kan hålla reda på ditt och mitt, ge tillbaks Anders cykel!



Splittrad inlägg, jaa.

jobb, jobb och kurs.

Först ringde Sara - få jobba två veckor på förskola! Tjoho!
Sen ringde butiken - in och jobba! Jobbade iofs bara fyra timmar.
Väl hemma - fixa med kursen och bestämdemig vad jag skulle skriva och gick sedan till bibblan och lånade mer böcker!

Imorgon jobb, helgen består i besök hos kära Titti, sen jobba hos Sara i två veckor. Och sen har Anders semester och vi drar mot västkusten näsan omgående!

strand.

I söndags var vi på Strand i Borgholm. Söndagar på Strand är lika med halva priset i baren för er som inte vet. Drink (4a) 39 kronor, en cider 26, glasvin 26, öl 23 osv. Kunde köpa 30 liter champagne för 17,000, vi diskuterade det men diskussionen lades ner när jag sa att vi inte skulle - det var jag som tjatade mest. Inte 30  liter dock, jag hade nöjt mig mig 0,75 för 399 :)

Nåja. Vi var i Borgholm vid 17-snåret så vi gick in när man fick vid 18. Träffade på Sara och fick äntligen träffa hennes karl :) Treeevligt! Sen hade vi mys - jag, Anders och Johan - hela kvällen! Prat med varandra, folk vi sprang på och Jon i baren!


Min outfit sett från mitt håll :)


Röd sommar - sjukt god drink!


Cosmopolitan! Slurp!


Elin!
Måste få säga att den här bilden blev sjukt bra med
tanke på att jag tagit den själv, dessutom med mobilen!

fredagsspontanitet.

Lagom till när vi började laga mat ringde Johan om att fråga eller berätta något. Det slutade med att vi var tre vid middagsbordet (grillad ryggbiff, våran nypotatis, kryddsmör, tzatziki, sockerärtor, tomatpanriche och rödvin). Massa mys! Johan hade med sig FairTrade-märkt vin som smakade mums, även jordgubbar fraktades hit som avnjöts till efterrätt med mjölk, grädde och socker!

Mys mys mys och såklart en sväng på Lilla puben :)

nu kom det regn.

Det regnar, det är ett tag sedan det gjorde det och det känns rätt bra att luften rensas ut lite. Men det får inte fortsätta vara sånt här väder, nej nej. Enligt Barran ska det vara regn (och sol blanda) fram till måndag och så ska det bli fint på tisdag igen.

När jag kom hem från ett ärende 14:00 var det 28 grader, nu, en kvart senare när det har regnat i 7 minuter är det 22,7 grader!

power walk.

Idag hade jag bestämt mig för att sova länge. Ändå vaknade jag strax efter 7 och var pigg. Gick på toa och la mig sedan igen. Då var det några underbara skator som hade körövning ute på gården, gah. Strax kom Anders hem och jag somnade på stört när han lagt sig i sängen :) Steg upp strax efter 9 och power walkade ut till Giraffen för att göra ett ärende som inte blev av för det hade blivit fel. Power walkade hem och nu sitter jag här.

Är tokigt hungrig, men jag tänkte vänta med frukosten så jag och Anders kan äta den tillsammans. Stor och lång frukost/brunch så struntar vi i lunchen idag. Ska väcka honom vid 12. Men innan dess ska jag hoppa in i duschen!

tv.

Har tittat lite på TV och ska fortsätta med det. Nu Sportnytt och Regionalnyheter, sen började en komedi, låter som en bra avslutning på kvällen och dagen.

Blev inget bad idag men det finns ju massa fler dagar! (Puss på dig!)

När Anders slutar imorgonbitti kl 7 så är han ledig fram till lördag nästa vecka! Wie!

beethoven och jag.

Jag lyssnar fortfarande på Beethoven, är jag konstig? Jag trivs med det. Beethovens musik alltså.

jobbsök.

Det kanske låter konstigt, men allt jobbsök står mig upp i halsen... Det känns lite som om man lägger ner en massa, massa tid och ändå är chansen så lite. Jag är väl lite bitter här i min ensamhet, men jag mår faktiskt illa av det. Men jag gör nästan vad som helst för att få ett jobb!

Har faktiskt sökt två tjänster via nätet idag, och ska lägga på en ansökan på lådan imorgon. Förskollärarjobb allithop, men bara vikariat förstås. Och "långt" bort. Men Arbetsförmedlingen hade sagt åt mig att söka dem så det är lika bra att föregå :) Har registrerat mig på de sajter som jag inte hann med igår innan jag såg i kors, så nu är det också gjort. Har skriviit ett personligt brev till en ansökan också, men jag vill att Anders läser igenom innan jag mailar in.

Så var det med det för nu och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

beethoven och jobbsök.

Igårkväll gick ögonen i kors på mig för alla spontanansökningar och cv-databaser. Det är rätt långtråkigt att sitta och fylla i samma saker trehundrasextioelva gånger. Urk. Tänkte fortsätta ikväll men lusten infinner sig inte. Över huvud taget. Frågan är om den kommer göra det någonsin. Men jobb vill jag ju ha, gärna nu och med detsamma!

Ska ta tag i det nu. Tillsammans med Beethoven på Spotify.

sol utan bad.

Jag uthärade en dryg timme i solen på altanen, sen pallade jag inte mer. Hade varit fint att ha ett plurr att hoppa ner i! Då hade jag kunnat ligga hela dagen :) Jag är jättebadsugen, ska försöka få med mig Anders till Kattrumpan tror jag minsann. Har även SMSat om kvällsdopp men ej fått svar än.

Ska strax ta med mig Enok och väcka honom (han har jobbat natt) och sen blir det lunch för min del och frukost för hans, skulle jag tro.

99 blev 347.

Skulle ner till Baronen för att köpa ett linne (långt svart) på Gina, det kostar 99. Jag kom därifrån med två linnen och örhängen för sammanlagt 347, hoppla. Sen 39 för en ny vattenkanna på Clas Ohlson.

Nu ska jag byta till bikini och sedan SMÖRJA IN MIG MED SOLSKYDD för att sedan sola på altanen. Och läsa kurslitteratur. Det går inget vidare med den senare biten alltså.

1, 2, 3... 72!

Igår stod det sill och potatis på menyn! När jag kommer hem så ser jag efter ett tag kastrullen med potatis som snart ska kokas. Däri ligger det vääääldigt små (ärt-storlek) potatisar, min hjärna kopplar - det är våran egen potatis! Wiiiie!



Sedan intogs denna väldigt goda potatis (vi kom inte fram till om det antingen var grejen att vi odlat den själva som gjorde den så god eller om den var väldigt god) tillsammans med senapssill, ägg, gräddfil, lök samt hemodlad gräslök!






Det var alltså en av fyra hinkar som Anders skördat. Idag tog vi tag i de andra tre:


1. Plantor, jord och hinkar och grejer. 2. En liten del av skörden! 3. En svettig men glad Elin!


Jag tog bort den mesta av jorden och passade även på att räkna de potatis som det var någon storlek på, SJUTTIOTVÅ stycken! 72 i tre hinkar bör ge en skörd på ca 100 på fyra hinkar, underbart! Plus en massa fjutt! Nu ligger potatisarna i fem hundbajspåsar indelade i storleksordning, lättare att koka då..! Det var detta jag ägnade mig åt tillsammans med söt, istället för att shoppa vattenkanna. Jag gör det imorgon.

slapp.

Blir ingen vattenkanna idag, tar det imorgon. Har ingen lust förflytta min lekamen utanför hemmets väggar mer idag. Ikväll återkommer jag med ett härligt inlägg!

Nu görs det tomatsoppa och sen ska jag faktiskt glo på film och äta kakor. Även fast det är fint väder. Men min rygg blev nådigt snuskig efter att ha svettats - svetten kommer inte genom den döda brända huden så det blev som bubblor/blåsor på den. Isch. Stannar inne.

brev och vattenkanna.

Har just skrivit det bästa personliga brevet någonsin, skickat in tillsammans med CV. Nu håller vi tuuuuuummarna!

I eftermiddag ska jag köpa ny vattenkanna eftersom den vi har har börjat läcka. Snygga små spår från badrummet ut till dörren... Hoppas Clas Ohlson har en stor en.

Nu lunch!

dagen i punktform.

  • 9.30-11.30 ska jag vara på "Basinformation" på Arbetsförmodlingen, GUD VAD ROLIGT! (Jag kom på det igår när vi gått och lagt oss, glömska eller förträngning?)
  • Idag ska vi få braiga skruvar av fastighetsskötaren att sätta upp en hylla med, som var på väg att trilla ner förra veckan (hyllan, inte fastighetsskötaren)
  • Idag är det halvsårsskifte, idag får man ansöka om att konkurera med SJ (GÖR DET!)
  • Idag är jag JÄTTETORR på nedersta delen av ryggen, alltså under den vita bikinitopp jag har på mig hela tiden. Anledningen är att jag igår flagade bort att bränn hud (det var lite småäckligt att få 5x5cm stora hudflagor i handen), men idag kanske jag kan ha vanlig BH för första gången sen brännan intog min rygg
  • Idag ska söka jobb
  • Idag ska jag läsa i en bok och sedan lämna tillbaks den (den skulle varit tillbaka igår, men jag har inte "hunnit" läsa den än)
  • Idag hoppas jag att det regnar när jag kommit hem, luften behöver rensas ut
  • Idag bytte jag kanal från SVT till TV4 när Mona Sahlins nuna visade sig
  • Idag (och övriga sommaren) får man se upp för kamikaze-katter när det kommer in flugor i lägenheten
  • Idag ska jag fortsätta älska min fina Anders

RSS 2.0