hej då januari.

Sista januaridagen för 2008 idag. Har pluggat nsätan hela dagen men from kl 15 har jag inte det. Men duktig har jag varit minsann.

Nu spelar jag Betapet med Titti. När vi är klara med det måste jag börja med middagen. Jag är inte alls hungrig och det är dumt för vi ska ju äta så gott...

tennis.

Idag var det tennisträning. Och vi filmade. Som tur var så tittade vi bara själva på oss själva tillsammans med tränaren. Phew. Så att träna på för min del är att komma högre upp med höger armbåge vid backhand och även slå igenom ordentligt. Måste bättre på forehanden lite också...

Men fy tusan vad roligt det äääär! Sen har ju jag och Amanda publik också :) Tyvärr har vi inte råd att gå fortsättningskursen, det känns riktigt bittert. 2400 kr per termin. Funkar inte riktigt. Jag har ju möjlighet att betala det nu endast för att jag fått stipendiet... Nåja. Ska glädjas åt det fullt ut så länge jag kan!

kastrering.

Ingen vidare trevlig rubrik men dagen idag är då det sker och vi slipper oroa oss för kattungar med ben på ryggen.  I skrivande stund ligger de nog på operationsbordet. Det gick jättebra att köra dit dem och så (Tack A.P!), det var lugna som filbunkar. Dock så var det lite trångt i transportburen, men det gick bra.

Nyfikna som vanligt när de blev utsläppta och inte ett enda pip på hela tiden. Anders ska hämta demkl. 13.30 (tack igen AP!). Då är de nog inte så kaxiga :)

Ska bli lite roligt att se dem när de är lite groggy och slappa..!

litteraturstudier?

Idag hade vi inga seminarium eller föreläsningar för att vi skulle läsa. Litteraturstudier stod det på schemat. Det var ju toppen med tanke på att vi har en dugga på en bok på måndag.

Jag har läst 30 sidor i boken. Suck. När jag väl kom till skott imorse hann jag bara läsa det innan jag var tvungen att äta. För att sedan ringa ett telefonsamtal som har med en uppgift i kursen att göra och sedan cykla till jobbet. Väl hemma igen så har jag ringt telefonsamtalet igen och nu gick det bättre. Ätit en halv apelsin har jag också hunnit med.

Så det är väl dags att avsluta detta inlägg och läsa istället. Vad söt Enok är. han lade sig mellan mina armar på skrivbordet :) Spinn, spinn låter det.


Så. Dags att fortsätta med Matematik som språk!

nyklippt.

Jag har ju faktiskt klippt mig. För en vecka sedan.

Kolla skillnaden:

image165
Före

image166
Efter


Pappa är nog den enda som knorrar över att jag klippt mig. Hihi. Anders påstår att han har en ny tjej. :)

nejmen. oj.

Mycket oj:ande idag :)

Sen den 14/1 tills idag så har jag minskat 2,5 cm runt midjan och 0,5 cm runt låret. Och vad har jag gjort? Jo, slutat äta godis, chips och drick läsk, som ni vet. Träningen har det ju varit värre med. Bara ett par tennislektioner och någon promenad. Om jag fortsätter vara duktig med snaskätande och börjar träna på riktigt, promenader och simning, så kommer det här ju bli strålande :)

dags nu.

Jag ska jobba kl. 13.00. Det är barqa 3 timmar och 20 minuter kvar. Jag som hade tänkt vara effektiv idag. Bah. Jag har inte klätt på mig än, inte borstat tänderna heller för den delen.

Men jag ÄLSKAR att ta det lugnt på morgonen. Bara gå och skrota lite. Börja dagen med en kopp te och samtidigt läsa Svenska dagbladet. Fiffla med lite annat. Sedan äta frukost i lugn och ro med sällskap av Barometern. Skrota med lite annat igen. Sen borsta tänderna och duscha och så. Det är så mysigt. Men jag hade nog inte riktigt tänkt att klockan skulle bli såhär mycket.

Så dags att rengöra gaddarna och sedan resten av min lekamen så jag kan göra det jag ska sen. Stuuuuudier.

va!? oj. vad kul!

Jag blev vääääldigt förvånad när jag läste det här!

Men vad roligt, ett riktigt lyft för min uppväxtkommun!

godmorgon studenttisdag!

Idag kom äntligen de efterlängtade pengarna från CSN. Idag kunde jag betala de hemska, hemska räkningarna. Vanligtvis har jag väldigt, enligt mig, få räkningar. Det är mobilräkning, Barometern, Tele2 (TV, internet och telefon) och hyra. That's it och jag har fått för mig att det är rätt få. Någon gång sådär så är det kattförsäkringarna och Hyresgästföreningen och lite så. Ovanstående räkningar förutom Barran sköter Anders så sätter jag in pengar till honom, fiffigt värre! ;)

Nu var det betydligt fler. AdLibris, Göteborgs universitet (kursböcker), Lärarförbundet, Lärarnas Riskförbund, kåravgiften, Kalmar Tennisklubb + de vanliga. USCH. I januari får man ju lite mer pengar av CSN, men jag har aldrig någonsin köpt såhär mycket kurslitteratur. Räkningarna är på 1226:- + 922:- + 121 för kurslitteraturen, men sen ska jag få ca 600:- av Titti eftersom jag beställt till henne också. Men ändå. HERREJISSES. Tokigt. Får se hur mycket pengar det egentligen blir över. Jag som hade föreställt mig att jag skulle kunna köpa lite extra denna månad. Som en datorväska, en ny eyeliner (den jag har har gått sönder, sen slog det mig att det är den enda eyeliner jag har ägt med andra ord är den sådär 6-7 år...) Sen vill jag ju - som vanligt - köpa kläder. Men nu ska jag hålla mig lite. Dels om jag kan ändra storlek på byxor samt attjag vill ha kläder ur vårkollektionerna!

Nåja. Såhär är ekonomin denna månad. Om det nu är så intressant.

Nu ska jag äta frukost och lyssna på Vinn Adams pengar. Sen blir det plugg hela dagen plus lite jobb!

avlopp.

Imorse hade jag av misstag ner ett örhänge tillhörande Amanda i handfatet och neri avloppet. GRATTIS. Så i kväll var det Operation Örhänge I Avlopp som gällde. Nu hade vi ju dessutom prata om att rensa avloppet ett bra tag så det var väl mening med att jag skulle ha ner örhänget.

Nåja. Jag grejade och hade mig, hittade örhänget och rensade avloppet. Jag känner mig riktigt, riktigt huslig och visst är det lite otrevligt men inte så hemskt äckligt som vissa påstår. Det luktar lite dy typ... Herregud, kräket och att bli äckligt sparar jag åt värre saker.

Anders hjälpte mig lite, men egentligen behövde han inte. Jag tror han var nyfiken på att se hur jag fixade det så han stod och tittade på mig, så jag rådfrågade honom bara lite för att jag kunde. Och sen sa jag till Anders - hur många tjejer tror du rensar avlopp?

Det kanske är en provocerande fråga. Men det känns som om jag ser fler och fler förhållanden med stereotypa kvinno- och mansroller. Där kvinnar lagar mat och mannen rensar avlopp liksom, om ni fattar. Nåja. Nu är det gjort!

ännu en söndag.

Idag är det bakissöndag, precis som förra söndagen. Vi var på Sandra igår där det var 80-talsmusik som spelades av Claes af Geijerstam himself. Jag sprang upp på scenen och tog honom i han det första jag gjorde när jag såg honom. Heja Elin. Tur att ingen ansvarig människa såg mig, då kanske jag hade åkt ut med huvudet före.

Nåja. Sedan sprang vi på min tennistränare så jag dansade nog lite med honom. Sen så shottade vi och drack lite cider. Jag undrar vad det var i shotten. Dansade en massa. Shake your as, bitch!

Sen så gick vi hem, på vägen hämtade vi våra cyklar. Sen cyklade jag och Titti till Centralgrillen och köpte mat och tog hem till vårat trapphus och åt. Och jag tror jag aldrig har ätit en sådan god kebabtallrik! Jag vet inte om det var för att jag var hungrig, för att jag var full, för att jag inte hade ätit någon sådant på väldigt länge eller om det faktiskt var väldigt god. Tål att tänkas på och så kan jag äta där någon mer gång. I nyktert tillstånd.

Nu återstår det bara att få hem min ryggsäck med alkohol samt min kamera. Nåja. De har det säkert bra där dem är.

Nu ska jag sjunka lite djupare ner i soffan och glo på massa intelligensbefriade skitprogram. Perfekt för en bakissöndag.




Och så ska jag sakna min Anders så det värker i hela kroppen.

heeeelg!

Jag är glad över att det är helg. Inte för att det var en särskilt betungande vecka men ändå :) Ny kurs har sparkats igång och jag är fortfarande rätt förvirrad, men det löser sig alltid. Men det har varit många bra saker idag:

- Jag har gjort allt inför seminariet på måndag
- Jag har fått julklapp av kära storebror (TACK!)
- Jag har fått mina betyg från Skapande skola 31-60 hp

Och nu undrar ni kanske om den sista punkten. Jag hade tre delkurser. En femton hp och två 7,5 hp. Femton var VFU:n och där fick jag G (fick G+ på rapporten och våra handledare skrämdes av högskolan så jag vette katten om någon fick VG på VFU:n). Första delkursen var ämnesteori där fick jag VG!!! Sista delkursen var temaarbetet och där fick jag VG!!! Glaaaaaaaaaaaaaaad Elin!!!

Så mycket VG har jag aldrig haft. Mitt första VG kom i våras på temaarbetet (i en delkurs alltså). Tjoho!

Det som förvånade mig mest var att jag fick VG- på draman i ämnesteorin! Rrrrroligt!

Nähä. Dags att njuta av att jag varit duktig och pluggat klart och glo på något dåligt amerikanskt program på TV  :)

längtan.

Längtan efter sommaren, längtan till mitt paradis och framförallt längtan efter mina föräldrar. Hittade en bild som sammanfattar all den längtan.

image164
En bild på det som vi kallar Björkbacken, från sommaren 2005

meeeeeeeeeen.

Jag som vill desajna om min blogg, men Anders sitter ju vid datorn där alla bilder är och här på min nyyya fin coooola dator (som kommer få en ännu coolare väska snart) har jag inte en eeeeeeeenda bild.

Äsche då!

inte duktig elin.

I fredags så åt vi ostoch kex på kvällen. Jag har iofs inte sagt att jag inte får det så egentligen gjorde det ju inte så mycket. Men igår drack jag en massa alkohol, drack mest vitt vin, det är ju "minst" onyttigt. Sen så drack jag ett par Bacardi breezer, inte så nyttigt. Åt typ två chilinötter och lite jordnötter så jag var rätt duktig ändå. Nu i eftermiddag har vi varit hos svärfar och styvsvärmor och ätit middag. Åt två chips innan maten och sedan tog jag två matskedar glass till efterrätt... Så jag har inte varit så duktig, å andra sidan så har jag ju inte ätit speciellt mycket av någonting.

Även om jag är bakis har jag inte druckit läsk, Loka Päron it is. Är rätt sugen på typ chips eller något men jag tänkte att jag kan ta några kex med ost sen kanske istället.

Jaaa.

duktig elin.

Nu är Skapande skola avslutat. Om man bortser från att vi har opponering imorgon, men jag känner att det kommer gå galant. Faktiskt.

Och hur gick det med tårtan då? Jag berättade om mitt "mål" för de som satt omkring mig när vi skulle äta. Det var en massa frukt på tårtan så jag sa att jag kunde äta lite av den. Då sa min fina, underbara lärare Peter att jag kunde ta en vanlig bit, äta frukten och så kunde han äta resten. Och vet ni? Så blev det...! Jag klarade det! Jag åt en massa goda hallon, en yyyyyttepytte bit tårta (alltsåå, en halv tesked) och sedan langade jag över den till Peter.

Och har jag inte världens sötaste lärare? Peter gjorde precis som pappa gör, åt det jag inte åt upp. Hihi. Jag sa till honom när han fick biten att han visste ju inte om jag inte hade några sjukdomar...

Peter: Kom just att tänka på det, har du några?

Jag: Njae inte mer än schizofreni...

Peter: Nähä, det är ingen fara för oss...

och så pekade han på sig själv. HAHA. Söta, roliga Peter!

Och nej, jag är inte kär i honom. Inte officiellt ;)

tårta?

Godmorgon!

Idag är ju sista dagen på min kurs Skapande skola. Och vet ni? Vi kommer bli bjudna på tårta. Jag har för tanke att äta en liiiiiiiten bit om jag känner för det. För hur ofta blir man bjuden på tårta? Och jag älskar tårta de få gångerna jag får det. Vi får se. Det är nästan så jag hoppas på att det ska vara en äcklig tårta ;)

Förresten. På lördag när det är klassfest kanske det blir några chips också. Jag kommer ju ändå dricka alkohol och om det slinker med några chips spelar ju ingen större roll. Men vi får se. No more undantag efter detta...

nära slutet.

Nu har jag skickat in det gemensamma skriftliga i temaarbetet och även mitt individuella. Jag har just svarat på utvärderingen så snart är hela Skapande skola slut för mig...

Avslutning imorgon, opponering på fredag och sedan KLASSFESTpå lördag. Sedan är det garanterat slut.

Nu är det färdigt för idag.

HEJ SVEJ.

visste du att...

Om du skriker i 8 år, 7 månader och 6 dagar har du producerat tillräcklig energi för att värma en kopp kaffe?

Om du fjärtar oavbrutet i 6 år och 9 månader kommer du att producera tillräckligt med gas till en atombomb?

Hjärtat producerar så pass stort tryck när det pumpar blod runt i kroppen att det kan spruta 914,40 cm?

En gris orgasm varar i 30 minuter?

En kackerlacka kan leva i 9 dagar utan huvud innan den dör?

Om du bankar ditt huvud in i väggen gör du av med 150 kalorier i timman?

Hannen hos vandrande pinnar kan inte para sig när dennes huvud är fast vid kroppen. Honan tar initiativet till sex genom att slita loss hannens huvud?

En loppa kan hoppa 350 gånger så långt som sin kroppslängd? Det motsvarar att en människa hoppar längden av en fotbollsplan.

Havskatten har över 27000 smaklökar?

Några lejon parar sig över 50 gånger om dagen?

Fjärilar smakar med fötterna?

Den starkaste muskel i kroppen är tungan?

Högerhänta människor lever i genomsnitt 9 år längre än vänsterhänta?

Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa?

En katts urin lyser under svart ljus?

En struts öga är större än dennes hjärna?

Sjöstjärnor inte har någon hjärna?

Isbjörnar är vänsterhänta?

Människor och delfiner är de enda arter som har sex för lustens skull?

avklarat.

Nu var redovisningen över. Det gick bra. Vi var sist och jag tyckte och tycker inte om det, alla var ju helt slut när klockan var 14.30 och vi har hållt på sen 8.15. Men vi gjorde det vi skulle och i princip allt satt.

Jag har en väldigt märklig känslai kroppen som jag inte kan beskriva. Någon slags besvikelse som jag inte vet vad den kommer ifrån. Jag har haft den känslan ända sen efter den första redovisningen... Jag grät under den. Den var stark. Den berörde och upprörde. Känslan har inte övergett mig. Jag kanske är besviken på mänskligheten, men jag kan ju inte ändra på det som skett...

Jag hoppas att känslan är väck imorgon.

Jag längtar tills på lördag, då är det klassfest!

sista veckan innan sista året.

Denna vecka är sista veckan på den här terminen. Så på fredag är det exakt ett år kvar tills jag (förhoppningsvis) tar examen. Jag har redan ångest. Ångest inför omtentan i ekonomisk historia, ångest för C-uppsatsen och tokmycket ångest för att jag måste slänga mig ut den riktiga världen om snart mindre än ett år. Tänk om jag inte klarar av det? Hur f-n ska jag kunna ta ansvar för ett gäng ungar? Vad har jag egentligen att komma med? Vad har utbildningen gett mig mer än studieskulder? Varför valde jag det här yrket? Är det här jag vill, egentligen?

Så oerhört många frågetecken. Givetvis finns det en känsla av nyfikenhet och att det är tokigt spännande. Det är ju då allt börjar. Det riktiga livet. No more school. Jag har pluggat oavbrutet sen jag var sju år. Det ska bli lite häftigt att göra något annat, ska jag villigt erkänna. Å andra sidan så är det bara det här jag vet, prestera, prestera, prestera, lära, lära, lära... Nu ska jag byta roll. Jag ska bli den auktoriteten som jag själv har sett upp till sen jag var sju.

Även om jag är rädd så har jag vuxit sjukt mycket sen jag flyttade hit. Anders frågade igår - hade du verkligen ställt dig i kassan på Wear it när du flyttade hit? Nej, det hade jag inte gjort. Jag var nervös inför i princip allt och jag är så otroligt glad att det har gått på rätt väg. Anders har puschat mig tokigt mycket och utan honom kanske jag hade varit kvar som den sköra, lilla, rädda Elin. Jag är evigt tacksam, älskling!

Nähä. Dags att cykla till skolan för GENREP. Hujedamig vad kul vi ska ha idag och imorgon!

tjenare kungen.

Är lätt en av de bästa filmer som finns! Vi har köpt den (äntligen!) och jag såg på den nu ikväll. Den är så bra och det är så mycket bra musik! Jag önskar att jag var ung då, precis som de i filmen. Eller att jag var som mamma och pappa och fick uppleva 60-talet. Fast jag skulle varit glad om jag varit ung på 60-, 70- eller 80-talet istälelt för 90-talet. Fast när jag blir gammal så får man väl hopaps att mina barnbarn, om jag får några, säger så om 90-talet och början av 2000-talet. Att det hade varit ballt att varit ung då. Men vad är ballt nu? Vad är lockande? INGENTING. Det mest exotiska jag kan komma på som funnits under min uppväxt är

- Spice Girls.
- Pokémon

Ehm. Jag har nog hjärnsläpp. Men under mitt 22-åriga liv så har ju faktiskt mobiltelefonen kommit på allvar, internet likaså, DVD:n har kommit och planeten Tellus börjar översvämmas. HEJA.

min lördag.

Jätteledig lördag var det idag. Min älskade karl jobbar tyvärr, men jag har haft att göra ändå. Jag gick upp och kissade strax innan han gick till jobbet och vad känner jag? Det luktar kattpiss... GAH! Våra lilla illbatting till katt - Flora - har gått och blivit brunstig - IGEN! Man kan bli tokig för mindre. Nu verkar dessutom Enok fatta vad hon vill så igår kväll hade vi fullt sjå att se till att de inte idkade sexuellt umgänge. Vi vill inte ha kattungar och framförallt inte med ben på ryggen. Nåja. Vi hade tills i natt alltså klarat oss utan att hon gått och skvätt piss.

Jag gick och lade mig och när jag gick upp vid 9.30 så letade jag reda på var det var. Det var på duschdraperiet hon pinkat. Och det var ju tur i oturen eftersom det är lättare att tvätta i maskin än t.ex. soffan. Vilken tur att jag också skulle tvätta. Så jag åt fruksot sedan så började jag tvätta. Sen så ville jag skura lite där duschdraperiet legat där hon kissat, liksom. Nåja. Så jag började skura lite där sen så kom jag på att jag lika gärna kunde städa hela badrummet. Sen så upptäckte jag att det var rätt smutsigt på golvet. Så min dag har bestått av att dammsuga, jaga katter, varit sur på Flora, städat badrummet, tvättat, tvättat och tvättat lite till samt förbannat tvättstugan som inte torkar tvätten. GAH.

Nu ska jag äta "lunch" bestående av ett par äggmackor. Sedan ska jag gå och köpa godis. TILL ANDERS. Till mig själv ska jag köpa en paprika och kanske blomkål samt U.S. Original-dip och gräddfil. Jag ska dippa grönsaker - mums! Kanske ska festa till det med en Loka hallon eller kanske smultron också :)

Och nu är mitt ägg klart. Hejsvej och hoppas brunsten är över och att de inte haft för sig dumheter inatt!

wiiiiiiiiiiiiiihi!

Dagen började tidigt och konstigt. Klockan ringde 06.00 och under hela natten var jag fly förbannad. I alla drömmar var jag bara arg, arg, arg. Jag minns att jag var arg på Anders bl.a., för han parkerade mitt i en mega korsning och jag fick flytta på bilen och när jag sedan träffade någon som kunde flytta tillbaks bilen så vi kunde hämta honom så blev han arg. MEN!? GAH! Sen så åkte jag med något annat pucko som jag bara var arg på, argh!

Anders berättade sen att jag hade pratat en hel del i sömnen och bl.a. sagt "Men det väl inte jag!" och "Men det var faktiskt mycket bättre på 1970-talet!". Haha, var tusan får jag allt i från? Måste läsa lite i min drömtydningsbok... Igår natt drömde jag om en jättestor båt som ingen visste var god eller ond. Jag läste lite om båtar och vad jag förstod så betyder olika transportmedel ungefär samma sak... Men jag minns inte riktigt vad. Nåja.

Jag cyklade till skolan och var därredan 7.30, plinkade lite på gitarren och det märktes att gårdagens ihärdiga spelande hade gjort resultat - det kändes skönt! Hade blåsor på pek- och ringfingret... Efter en stund begav jag mig till dramahuset där vi började ordna med ljus, ljud och bild... Efter ett tag kom vår handledare och vi körde igenom allt för att kolla och berätta för henne vilket ljus och ljud som skulle vara när. Sen körde vi igenom det igen och det kändes tokigt bra! Det är lagom långt och vår handledare sa att det var jättebra och så :) Wiiiie!

Sen var det lunch och jag tränade lite på en gitarr som fanns i dramahuset. Och vet ni!? Jag satte den helt perfekt, Mathidla sjöng och alla andra lyssnade. Bara sådär, PANG, så gjorde jag det. Kändes helt tokigt! Sen till musikhuset och lite babbel med Mathilda och sedan omtenta. Ikh. Alla var toknervös men jag kände mig rätt lugn. Jag försökte tänka "jag kan det här, jag kan det här, inga problem, jag kan det här". Sen kom läraren och jag sa att jag kunde börja spela och då kände jag hur hjärtat började slå betydligt fortare och hårdare i bröstet. IKH! Jag spelade en gång och missade på de två sista takterna eller så, spelade igen och misslyckades mitt i låten och då sa han "men det är okej?" "är jag godkänd?" "ja" "JAAAAAAAAAAAAAAAAA! YES! HUUUUUUUUURRA" och sa stampade jag med fötterna i golvet och blev helt tokig! SÅ SKÖNT! Sen cyklade jag och jobbade lite och fick reda på att min cykel var klar, lämnde in den på Team Sportia i måndags... Punka och vi orkade inte greja, sen satt det förmodligen något i däcket eftersom jag fick punka tre gånger i rad då jag använde den...

Sen så hem och prata med min gos lite och sen kom Johanna och hämtade migoch Amandasååktevi till tennishallen och så hade vi vår första lektion i nybörjarkursen. SÅ KUUUL! Bästa träningen..! Först tyckte jag "blir det inte jobbigare än så här, vad är det för trååååk!?" Sen kom det igång och svetten började lacka och sedan rinna. Såååå underbart! Älskar att träna när man gööör något, när man lär sig något. Inte på en cykel på ett gym eller något... Glad!


Ja, som ni ser. Detta är nog den bästa dagen 2008 - hittills. Men den kommer nog vara det rätt länge :) Och så är jag ledig från skolan imorron, känns rätt fint ska ni veta :D

Och nu ska jag kolla kurslitteratur till kommande kurs!

pingvinen kalle levin.

En pingvin som kallas Kalle Levin. Det handlar låten som jag har omtenta på imorgon. Jag har övat ända sen jag kom hem bortsett från när jag åt middag och pratade en snabbis med Titti. Som fasiken har jag spelat och ändå sätter jag den aldrig. Jag blir toooookig. Om jag inte sätter den när jag sitter och spelar så länge så varför skulle jag göra det imorgon!? IKH! Men jag villju så gärna och även om han inte ska så vore det ju toppen om han var lite snäll imorgon, min lärare.

Nähä. Dags att öva igen i ca. 25 minuter innan lite bra TV-program börjar...




Det gör ont i pek-, lång, och ringfingertoppen :(

skolaskolaskola.

Idag var det dags för skola igen efter julledigheten. Förlåt, jag menar julupphållet...

Temaarbetet fortsatte och vi gjorde ännu en ändring, men det känns bättre och kommer vara betydligt bättre :) Så imrogon skavi bränna en skiva så vi får alla låtar vi ska använda på samma skiva samt börja med det skriftliga som vi fortfarande inte riktigt vet vad det är för något... Huu.

På eftermiddagen satt jag i musikhuset och övade på tentalåten tills på onsdag. Snälla, snälla Mathilda följde med mig och var stöd :) Imorgon blir det mer övande och på onsdag måste jag fan sätta den, annars vet jag inte vad jag gör!

uppdaterad.

Förresten så uppdaterade jag bilddagboken för ett tag sedan... Den 29e september (lite seg, jag veeeet).

söndag.

Idag så har jag:

- ätit frukost
- borstat tänderna, klätt på mig och satt upp håret
- vikt tvätten
- sett när Kalla vann Tour de ski
- frostat av frysen
- mailat om diverse saker, bl.a. om kurslitteratur och klassfest
- burit upp vår nya hylla som vi köpt via Blocket
- övat lite gitarr (den är festt ostämd så det låter hemskt)
- skrattat åt katterna
- ätit chips och choklad till "lunch"

Sen ska jag:

- montera ihop hyllan (wiiiiihi!)
- laga middag med Anders
- äta middag
- SMSa temagruppen och skriva "ses imorron kl 9 i dramahuset", typ
- duscha
- byta om till myskläder
- spela Nintendo Wii (kanske)
- äta godis för sista gången på en månad


Nu tyckte jag att jag var smart. Fick in ett av mina nyårslöften lite sådär snyggt så det kanske knappt märktes. Eller inte. Ja, jag ska från 7e januari-7e februari inte äta godis, snacks (chips, popcorn osv), fikabröd, kakor och allt liknande. Ingen läsk heller. Jag börjar med en månad så får vi se hur det går. Och jag SKA SKA SKA klara det. Jag får äta sockerfri tuggummin :)

Och vet ni!? Åke från Kalmar TK ringde imorse... Eller vid lunchtid rättare sagt, och sa att vi kan komma på onsdag! WIIIIIIIIIIHI! Spela tennis fett mycket ska jag och Amanda. YEAH! Så lycklig! Och så dyrt! Men det skiner vi i nu!

Nu ska jah göra något annat vettigt. Eller inte.

klart för denna vecka.

Sådär. Nu har jag jobbat klart för denna vecka. Jag ser fram emot den 25e i februari :)

I onsdag och torsdags jobbade jag på vanliga jobbet, jobbade lite längre än vad jag brukar eftersom vi har rea och lite sådär. Igår så jobbade jag 7-19 på Lundgrens järn, där räknade jag skruvar... Vi inventerade - jag och Jossan + lite annat folk. Personalen blev riktigt imponerad. Det rum som jag och Jossan var i största delen av dagen brukade släpa efter 2-3 veckor och vi blev klara! :) Det var en massa låsgrejer och nycklar som Bosse hade hand om. En söt liten Bosse som har inspirerat mig till att byta karriär till låssmed :) Massa coola maskiner och förmodligen bättre betalt än förskolelärare...

Och idag var det min lördag på jobbet så idag var det också jobb. Och imorgon är jag ledig och på måndag börjar skolan igen. Och sen så har jag ju gitarromtenta på onsdag så det behöver övas, borde börja imorgon... Räcker nog inte med måndag och tisdag. Men jag måste faaaen klara det här nu.

Ikväll ska vi äta panerad rödspätta, potatis och remouladsås, sluuuuuurp!

tennis.

Nu har jag just pratat med Åke Svensson. Han är tränare på Kalmar Tennisklubb. Om han inte hör av sig så har jag och Amanda varsin plats på en av nybörjarkurserna för vuxna - får hoppas att han inte hör av sig!

Fy tusan vad roligt det kommer bli. Och det börjar redan nästa vecka! Ska inte ta ut någon lycka i förskott nu, men tummarna blir blå så hårt håller jag dem :)

va...?

Alltså. Har jag missat något eller har de skrivit fel? Är Leonardo DiCaprio homosexuell?  Det hade jag inte en susning om. Enligt Aftonbladet är han det i alla fall.


huu.

Det var ingen vidare bra start på året. Jag har gått och blivit sjuk. Förkyld och har ont i hela kroppen. Känner mig febrig och Anders säger att jag är varm men termometern visade bara 36,6... Ingen feber.

Ska jobb aom två timmar. Känner mig lite piggare nu, hoppas det håller i sig. Ska ordna ett litet pillerförråd att ta med mig. Och nässpray.

2008.

Hej hopp tvåtusenåtta!

Det första jag tänker på nu när det är nytt år, som är 2008. Att alla som föds det här året kommer bli 08:or ofrivilligt och de kommer aldrig att kunna ändra på det! Hualigen... Alltså. När jag hör "08" så tänker jag genast på stockholmare... Ojoj. Sen får man ju avgöra själv om "08" är ett skällsord eller inte... :)

Sen så var det det här med nyårslöften. Vet ni? Jag x antal stycken. Men det slog mig just nu, för de pratar om nyårslöften om Nyhetsmorgon... Ofta så ska man sluta med så mycket, med andra ord blir allt till en negation och hur jobbigt känns det inte att man ska sluta med en massa saker som man förmodligen egentligen tycker om?

Det är bättre att man ändrar om att man ska börja göra saker.

Exempel:

Sluta äta onyttigt vs. börja leva hälsosammare

Känns det inte lite olika fast det egentligen har samma innebörd?

Nåja. Min egna nyårslöften har jag inte bestämt mig än för om ni ska få ta del av eller inte... Ska fila på dem lite så får vi se sen :)

Förresten.1a januari idag. Nyårsdagen. Många är bakis och jättetrötta. Men hemma hos oss så är jag ensam för min älskade sambo jobbar. Vi delade på en flaska vin till maten sen skålade vi i Pommac på tolvslaget och vid 00.30 låg vi i sängen. Med andra ord så är jag varken bakis eller speciellt trött. Innebär det då att jag inte får bara slö och lat och inte bry mig? Visserligen hade vi en sådan dag i söndags... Men jag har inte lust med så mycket annat... :) Frusen är jag och eventuellt på väg att bli förkyld. Och så är det så att TV4 fortsätter att visa Astrid Lindgren-filmer efter Nyhetsmorgon och idag är det Ronja Rövardotter :) Så jag sitter nog kvar här i soffan och ser på det och kanske smurfar lite.

Sen så orkar jag inte nog inte sammanfatta 2007 något vidare utan tänkte göra det i bilder istället. Men det får bli senare.

Nu ska jag ännu djupare ner i soffan och kanske lägga litet huvud på gosig kudde :)

RSS 2.0