fy fan.

Tittade just på Kalla fakta som handlade om morden i Arboga. Jag kan inte fatta hur man kan göra något grotekst. Två små barn, helt oskyldiga till allt och bara på startsträckan i livet. Fy. Jag blir så satans arg. Äckliga, jävla människa. Må du brinna för evighet i helvetet.

Farmor skulle fyllt 90 år i september och somnade in i sin säng. Helt naturligt, på ålderns höst och fridfullt.

Barnen var 1½ år och 3-4 år, blev brutalt döda av en mycket sjuk människa i sitt eget hem.

Det är stora fel på världen ibland.

en vecka och världsliga ting.

Idag är det en vecka sedan... När sådant här händer så prioriterar man väldigt annorlunda. Kanske bara för nuet eller för resten av livet, det vet jag inte. Men saker som inte handlar om vänner och familj är världsliga ting och spelar ingen roll i det stora hela. Däremot så kan jag inte ha en blogg om jag inte bryr mig om värdsliga ting. Så jag kommer tillbaka, någon dag.

Men inte idag.

livet och inte livet.

Att det kan vara så konstigt ibland. Några ord och allt faller samman. Ett besked och tårarna slutar inte komma. Varför? Jag vill inte. Tankarna snurrar, minnen dyker upp. Tårarna kommer i tid och otid. Jag saknar. Jag vill vara någonannanstans. Jag kan inte förstå. Aldrig mer hålla handen. Förvirrande. Jag vill förstå men kan inte. Så konstigt. Försöker glädjas åt det som varit men kan inte.

Var är hon? Vad hände? Hade du ont? Är du lycklig nu? Hur mår ni? Kommer vi ses igen? Så många frågor. Inget svar.

Jag älskar dig, farmor.

presenter.

Jag och min älskade storebröder fyller alla tre år inom loppet av 12 dagar (bra jobbat mamma och pappa!). Imorgon åker vi uppåt landet för att fira varandra och skjuta kräftklor. Nyss slog jag in brödernas paket, det är sååå roligt. Köpte nytt papper på Lagerhaus också för ett tag sedan, alltså ännu roligare :)



1. En av Calles presenter. Silverpapper och guldsnöre inköpt bara för honom, 30 år på onsdag :) Enok är väldigt intresserad av snöret... 2.+3. Också till Calle, "lite på bus", som pappa skulle sagt. 4.+5. Till TottePotte. Jag är kär i det pappret.

jobbet.

I torsdag var jag ju på jobbintervjun. OCH JAG FICK DET. Så nu vet ni :) Det tog nu fram tills typ igår för mig att smälta det, jag blev så sjukt jäkla glad. Han sa det alltså redan på intervjun, att det var mitt. Så jag börjar i mitten av september skulle jag tro, han var lite osäker eftersom butiken inte öppnat än.

Hihi, nu blev jag sådär tokglad igen!

Hurra!

118100.

Imorse pratade de om 118100 på radion. Ni vet, de som gör/gjort reklam för att man kan fråga typ vad som helst. Jag blev bara tvuuuungen att testa.

Min fråga: Vem är Elin [mellannamn] [mellannamn] Westerberg?
Svar: 118100 tror att Elin [mellannamn] [mellannamn] Westerberg är en vacker och intelligent kvinna. Vi tror att hon gillar att skämta om humlor och att lukta på blommor.

Rätt roligt svar, även om jag hoppades på något som antydde att jag fyllde år :)

Sen började vi prata om det när vi åt tårta, då frågade vi följande:

Fråga: Är det fitta som luktar fisk eller fisk som luktar fitta?
Svar: Personer brukar ibland påstå att en vagina med förändrad bakteriekultur luktar svagt av fisk. Däremot så är det inte så ofta man säger att fisk luktar vagina.

Det här kan ju inte bli annat än roligt :)

Fråga: Vilket kom först, hönan eller ägget?
Svar: Hönan seom den ser ut idag har utvecklats i många steg, och själva DNA-förändringen sker i ägget. Därför kan man säga att ägget kom först. Om du däremot menar att ägget måste vara lagt av en höna för att räknas så kom såklart hönan först.

Och så fick vi svar på den frågan :)

resten av min födelsedag.

... fortsätter här i löpande text :)

Jag lagade mat och så. Pratade och gosade med Anders. Sedan åt vi - rostbiff, potatisgratäng och sallad. Mumsfilibabba. Var tokigt länge sen jag/vi gjorde potatisgratäng. Äääälskar det.

Sedan så ville Anders Panders ha godis och vi hann precis till Tokiga Ture. Strax efter vi kommit hem så kom Jossan och Sara och så åt vi "tårta" ;) Muuuums det med! Lite tjöt och sådär. Mysigt. Sånt där borde man göra oftare, inte bara när man fyller år.

Nu har vi tittat lite på biljetter och sånt där, men det löser sig alltid. Om 20 minuter börjar fotbollen, Sverige-Frankrike. Anders ringde och beställde 8:an förnågra timmar sen. För en stund sen hade vi fortfarande inte fått den, hoppas den kommer snart. Fotbollen sänds där alltså...

Förresten så köpte jag en bok till mig och en DVD-box till Anders ju. Anders blev tokglad, hihi. Jag köpte "Flyga drake", har precis läst ut "Tusen strålande solar" av samma författare. Vill bara ha meeer. Sluka! Nu vet jag ju inte hur Flyga drake är, men om den är hälften så bra som Tusen strålande solar så är den ändå tokbra! Sådär, det var födelsedagens boktips ;)

Jag har sparat ut mina naglar lite. Eller rätt mycket för att vara jag. Det är lite störigt när man skriver på tangentbordet, haha. Kanske ska fila ner dem lite. Två av dem har dessutom gått av.

Förresten tog min svägerskaminoskuld i videosamtal idag. Haha. Först lät det konstigt frånmobilen, sen tog jag upp den. Då började det ringa. Jag svarade, hörde inget och tittade på skärmen - nämen där är ju jag. Huu!? Jaha. Eller vaddå? Jaha, HAHAHA.

Typ :)

Nu ska jag mysa i soffan de sista timmarna av MIN dag. 23 år. Herreminjö.

min födelsedag.

01:49 Vaknade av att det var tokvarmt. Var på toa.

Vid 05-tiden Vaknar av något, förmodligen av SMSet jag hade fått av AP.

06:30 Världens bästa sambo kommer in och sjunger för mig och ger mig present :) Katterna gör oss sällskap och vill åt snöret på presenten!

06:50 Pussar min älskling hejdå, får även en speciell födelsedagspuss, hihi!

07:10-07:40 Somnar i soffan med katterna

07:40-08:00 Tittar på SVT-morgon och Jan Guillou

08:00-08:45 Klär på i träningskläder och tar den vanliga rundan

08:45-9:15 Duschning, påklädning, piffning

9:15-10:15 Frukost med Barometern

10:15-10:20 Öppning av post. Två kuvert till mig! Ett från farbror med fru och ett stoooort från kära Maria!

10:20-10:35 Surfning

10:35-10:50 Samtal med Titti

10:50-11:00 Borsta tänderna, sminkning och lite mer

Nu: Ut på stan och göra lite ärenden. Någon som har lust att ge mig tre miljoner i födelsedagspresent? ;)

Uppdatering 12:37

11:10 Kom ut på stan. Gjorde mina ärenden - blev inte som jag tänkt. 21,000 i månaden? Ta er i röven. En av de andra sakerna ska jag fråga Anders och den sista hittade jag inget. Dock köpte jag en bok och en DVD-box till Anders (jag som inte har några pengar, men jag vet hur gärna han vill ha den och det var den sista!).

12:10 Kom hem, lunch, prat med Johanna och sådär

Nu: Prat med Anders och sen cykla till jobbet

Uppdatering 14:58

12:45-14:30 Cykling till jobb, jobba och prata skit med chefen. Men framförallt glädjas med henne för ett besked! :)

14:30-14:55 Cykling hem, ta ut pengar och sen köpa "tårta". Det är dåligt att bagarna inte jobbar när jag vill ha tårta.

Nu: Börja med middagen och spela Miss Li på hög volym!

Uppdatering 15:38

15:00-15:20 Skalat och skivat potatis

15:20-15:27 Samtal med bror min

15:27-15:38 Tagit lite kort (här under) och lagt in i datorn samt pratat kort med Andersen som "bara" skulle berätta att han kan följa med på fredag! HURRA!

15:38-15:49 Lagt upp foton här och SMSat med mamman



EGO! :) 1. Min födelsedagsoutfit :) 2. Mina tokfina skor som jag bar dagen till ära. 3. Mina toksöta örhängen som jag fick av världens bästa älsk i födelsedagspresent! Älskar dem redan tokmycket!



POST! 1. Stoooort kort från Maria, så fint! Inuti var en Trisslott också! 2. Kort från farbror och hans fru. "Busigt grattis!" :)



ÄTBART! 1.+2.+3. Våra underbara, hemodlade tomater. Är så fina, luktar ljuvligt och smakar gudomligt!

Nu: Fortsätta med middagen!

dubbelt.

Idag är det sista dagen som Anders är dubbelt så gammal som mig. Det kommer aldrig ske igen. Däremot så kommer han ju alltid vara så många år äldre än mig, men inte dubbelt så gammal. Det känns som om det är fler år när man säger "dubbelt så gammal", så det gör mig inget alls.

Så - hej då dubbel!

att se ikväll.

TV 6 visar ikväll "Tredje vågen" med Jakob Eklund. Både film och skådespelare är bland det bääääästa.

Samma tid, kl 21.00 visar TV4 "Hjälp - jag kan inte sluta fisa".

Jag har beslutsååååångest.

om du är mellan 16 och 18 år och tjej.

... så har du förmodligen jätteblondt, axellångt hår och en svart skinnjacka, kort modell. För det hade 80% av tjejerna som var utanför de gymnasieskolor jag cyklade förbi idag.

En sak oroar mig - jag är blond och snart åker min svarta skinnjacka fram. Dock inte så überblond och inte riktigt samma modell, vilket känns skönt.

realisation.

När jag kom till jobbet idag såg det ut som ett bombnedslag bland reakläderna. När jag stod där och vek, vek och vek så funderade jag lite.

Varför beter sig människor som al-Qaida gjorde mot WTC, mot våra reakläder? Varför strunta i att hänga tillbaks den där skjortan på galgen och istället lägga den i en hög på en massa andra kläder? Vissa människor skiter alltid i vilket och gör inte ett minsta tappert försök att lägga plagget någorlunda snyggt. Men när det är rea, folk är som helt tokiga. Reakläderna är ju varken fulare eller sämre kvalité bara för det är rea, dagen innan rean så lägger ju folk plaggen bättre än på rean. Det känns som om man skiter att försöka lite grand, hur är man då som människa? Som den där skjortan som provades och sedan bara lades i en hög med galgen ovanpå, människan tog ju skjortan från ett ställ där den hängde, tog bort galgen och sedan provade och sen bara struntade i allt. Varför bryr sig inte människor?

Jag kan inte förstååååå.


Förresten var ordet "realisation" det första ord min farmor läste. Upp-och-ner till och med. När hon var fyra år. Tuffa farmor!

mobilblogg.

Kolla vad jag har gjort :)

Egentligen ska man kunna mobilblogga till denna blogg. Men det verkar inte funka för mig :( Får se om jag använder mobilbloggen. Men det märker ni ju snart, bara att lägga som bokmärke ;)

äntligen!

Nu är DEN min! Tjoho! Fick ett SMS igår om att den kommit till butiken. 10 minuter senare var jag där och ytterligare fem minuster senare var den min, bara min! Ville få ner kostnaden jag skulle lägga i butik typ så mycket som möjligt. Tog 299:-, förhöjd på 100 kr i 18 månader. Plus 39:- i månaden för försäkringen (det är det värt, det vet jag nämligen). Skulle då få betala 312:- för telefonen, det var ju inte så blodigt. Men jag hade Gud, eller någon, på min sida. För han glömde ta betalt. När jag räckte fram betalkortet så sa han "äsch, det glömde jag slå ut så varsågod!", typ. TACK TACK sa en fattig Elin.

Och jag kan nog redan nu säga att detta är det bästa telefonen jag någonsin haft! NördElin.

En annan sak som är äntligen är att IKEA-katalogen som kom idag. Nu ska jag lusläsa sidorna med byråer och soffbord - viiiiill ha. Hoppas de finns snygga i rätta mått. Visserligen har IKEA sen tidigare en byrå som skulle passa perfekt, men den är 10 cm för bred :(


fräckisar.

Gubben och gumman hade sex. Då ringer det på dörren.
Gumman: De ring på döra!
Gubben drar ut snoppen en stund och förtsätter sen.
Gumman: DE RINGA PÅ DÖRA!
Gubben gör samma sak igen. För tredje gången skriker gumman högt i hans öra:
- DE RINGA PÅ DÖRA!!!
Gubben: Jaha... jag trodde du sa "den gled in i röva".

---

Snön ligger vit på taken, tomten knullar en nisse i baken.
Tomtemor vid spisen står, hör när det för tomten går.
Tomtemor blir kåt och glad, men hittar bara en ask choklad.
Upp med bit för bit i musen, tänka sig det gjorde susen.
Musen är nu full och kletig, tomtens balle slak och smetig.
Nissen ställer sig på tå, för att kunna musen nå.
Tomtemor vill suga kuken, tomten torkar sig på duken.
Nissen knullar som en tok, frustar som ett gammalt lok.
Tomtemor hon gnyr och kvider, nissen ut ur henne glider.
Nissen är nu glad och nöjd, det här med jul det är en fröjd!
GOD JUL!

---

Berit och Stura ligger och hånglar. Plötsligt säger Berit:
- Kör upp ett finger i mig.
Sture gör som hon säger. Efter en stund säger Berit:
- Kör upp två fingrar i mig.
Det gör Stura gärna. Efter ännu en stund:
- Stick upp hela handen!
Sagt och gjort. Tillslut säger hon:
- Stick upp båda händerna i mig!
Sture gör som han blir tillsagd.
- Klappa! ropar Berit.
- Det går inte! svarar Sture.
Berit ler stolt och säger:
- Trång fitta, va!?

---

Två par är på en färja och blir engia om ett partnerbyte till natten. Männen avtalar inbördes att de ska peka i smöret vid frukosten dagen efter för att visa hur många gånger de fått sex med den andres fru. Den första mannen myser, han vet att hans fru har mens. Nästa morgon sticker han tillfreds tre gånger i smöret och ler. Smilet försvinner dock när den andre tar sin kniv och sticker den tre gånger i sylten och fyra gånger i nougaten...

---

7-åriga Pelle såg sin 15-åriga storasyster komma ut från duschen. - Maria, jag måste få se dig naken!  säger han. - Är du inte klok? undrar syrran. - Snälla jag måste! sa Pelle igen. - NEJ! sa hans syster irriterat. - Men bara lite? bad Pelle. - Okej då, sa hans syster och särade snabbt på sin badrock. - Åh vad skönt! sa Pelle, dem stora killarna i skolan sa att du fått kuk i helgen!

ostindiefararen götheborg.

Ostindiefararen Götheborg låg i Kalmar fredag-söndag. Jag var nere en sväng och beundrade detta otroligt vackra skepp. Tänk att få åka med till Kina!




födelsedagskalas.

Här om ni vill se!

Tack allihopa för en jättetrevlig och rolig kväll! Och galen...

lördagsbrevet.

Imorse kom jag på - brevet! Det hängde på kylen och öppnades så fort jag kom på det.

Innuti låg ett jättesött kort med en söt hälsning samt ett par tokiga örhängen i form av kossor :)





Människan bakom kuvertet var den jag trodde att det var - AP. Poststämpeln (Malmö) avslöjade henne ;) Tack så jättemycket vännen, du kommer vara saknad ikväll!

Det tokiga är att jag drömde att jag öppna kuvertet, inatt. Det som låg i var en napp. Haha. Varför skulle någon ge mig det? Tokigt värre. Och återigen drömde jag om cyklar så jag slog upp det i min drömtydningsbok. Det var lite att man var på väg någonstans och så där. Men tidigare har jag ju ramlat med cykeln och i natt hämtade jag den från en verkstad och dem hade förstört den totalt och sådant stod det inget om. Men det här med på väg - det stämmer. Både inre och yttre resa. Oj vad personligt det blev :)

Nu ska jag fortsätta dricka cider och snart fixa grillen!

lördag.

Jajemen. Idag är det lördag, hurra! :)

Ska nog ta och kliva i kläder strax och sedan gå ner i tvättstugan, idag igen. Sen springa en sväng på stan - Konsum. Men även bort till hamnen för att få se ostindiefararen Götheborg PÅ RIKTIGT! Cooooolt!

dagens uppgifter.

Jag ska idag:

- tvätta Ska bara hämta det sista när det är torrt, mycket tvätt blir det...
- städa Fix och färdigt!
- springa upp med saker till förrådet
- springa ner med saker från förrådet

- returnera en BH till Haléns Lite klart, fattade inte riktigt hur man skulle gå till väga. PuckoElin.
- laga middag
- träffa Titti Vilken sekund som helst!
- springa en sväng på stan Imorgon förmodligen
- ringa ett par telefonsamtal Ett avklarat!
- beroende av svar på ovanstående eventuellt cykla och fixa "grejer" Tihi!
- se OS-fotboll Börjar alldeles snart
- se Carolia Klüft I eftermiddag!
- måla naglarna Ikväll
- kanske köpa smink på Åhléns Imorgon förmodligen
- bädda rent När jag duschat
- duscha Det ska jag göra härnäst!
- glädjas :) Har gjort och gör hela tiden :)


Jag har dessutom:

- pumpat cykeldäcken Äntligen!
- ställt iordning på altanen
- tömt kattlådan
- vattnat blommorna


Uppdaterat: 14:57

Nu får resten vänta till imorgon. Laga middag ska jag inte heller, vi tar rester från kylen. Glömde gå till Konsum när jag och Titti var på stan så de ska jag också göra imorgon. Annars ska jag bara slappa och gosa med älsk fram till 18 :)

Uppdaterat: 18:30

suckar och snarkningar.

TIdigare har jag skrivit om att Flora suckar, rätt ofta faktiskt. Enok har också saker för sig, rätt många. Men det sötaste är att han snarkar :)

tv-licens.

Äntligen! Heja Jutterström!

kommentarerna.

Signaturen "V" tycker jag är dum som skriver att jag inte vill ha några kommentarer när jag tidigare har klagat på att jag inte fått några. Denna människa verkar inte förstå. Jag vill inte ha kommentarer som folk sitter och skriver in på 1000 andra bloggar bara av den anledningen att dem vill höja sin statistik på deras egen blogg. Jag vill heller inte ha gratis saker från Kicks eller gratis biobiljetter. Det är detta folk skriver i sina kommentarer. TRÅKIGT. SLUTA.

Om jag nu måste precisera vad jag vill ha för typ av kommentarer så är det väl frågor ställda till mig - Elin Westerberg, kommentarer som är kommentarer om det jag skrivit osv.

Så "V", din kommentar var ju betydligt trevligare även fast du nu inte vågar skriva ut vem du är samt inte verka förstå min irritation över de senaste 20 kommentarerna.

Uppdatering:

Glömde svara på frågan - jag blir nöjd när jag får som jag vill.

nu förstår jag.

Eftersom ni inte kan läsa förstår jag att ni är bombade och skriver en massa idiotiska kommentarer. Och en sak till - jag vill inte ha något gratis från Kicks, jag vill inte bli önskad en bra dag, jag tycker din design är skitful och akta dig så jag inte skickar ett kuvert med bajs hem till dig.

my look today.


södertälje och FN.

FN förhör regeringen om Södertäljes situation när det gäller invandring/flyktinmottagning. Intressant, mycket intressant. Kommunalrådet från Södertälje var ju i kongressen (så heter det va?) i USA och snackade i våras. Det har även framkommit att Södertälje tar emot fler flyktingar från Irak än vad hela USA och Kanda gör tillsammans...

Artikeln från Södertäljse lokaltidning, intressanta kommentarer till artikeln. Tål att funderas på.

vad är det för fel på er?

Jag klickar inte in mig på era bloggar bara för att ni kommenterar, av just den anledningen att det är precis det ni vill. Sluta kommentera om ni inte har något vettigt att säga, jävla fjortisar och pack!

ge mig...

... tre miljoner tjugoåttatusen tack. JAG VILL KÖPA HUS. DET HUSET.

eftermiddagstrött.

Jag blir så irriterad. För jag blir så trött på eftermiddagarna. Hade tänkt att gå och skriva lite pärmar nu. Men jag orkar banne mig inte. På förmiddagarna är jag ju pigg. Så det är väl bara att lära sig - utnyttja förmiddagarna väl och effektivt.

Imorgon börjar Anders kl 7, så han går upp vid 05.45 tror jag. Lika bra att stiga upp då jag med, så eftermiddagen blir längre. Då hinner jag skriva några pärmar innan jag ska på den däriga anställningsintervjun kl 10 :)

say fire truck!


lördagsbrevet.

Jag tror jag kom på vem det är ifrån. Brevet som jag inte får öppnas förän på lördag. Detta tack vare poststämpeln, men jag säger inte vem jag tror :)

känsliga tittare varnas.

Läskigt.


bollkontroll.

Johanna tipsade! Se, njut, imponeras och skratta :)


FOOT 2008 (REMI GAILLARD)
Uppladdat av nqtv

080813.

För exakt 23 år sedan skulle jag födas idag. Men jag valde att ligga kvar en vecka och plaska lite. Dessutom ville mamma fira Tottes 4-årsdag som inträffade två dagar senare. Men den 20e kom jag ut och anledningen var att jag så förbaskat skitnödig. Det första jag gjorde utanför mammas mage var att bajsa på hennes mage. Snacka om att vara nödig.

Men. Nu dröjde det ju en vecka och nästa onsdag är miiiiiin dag. Jag är lika förtjust i min egen födelsedag som när jag var 9 år. De flesta slutar väl vara det i tonåren, bortsett från 18-årsdagen och 20-årsdagen. Men jag tror att jag alltid kommer tycka den 20e augusti är MIN dag, punkt slut. Nåja.

I år infaller festen i min ära på lördag, den 16e eftersom jag ska hem till 08 och bli firad helgen nästa vecka. I vilket fall damp det ner ett litet gulligt kuvert i brevinkastet idag. Det var adresserat till mig, handskrivet och så. Och på baksidan "öppnas 16/8". VEM ÄR DET IFRÅN? Jag är så hiskeligt nyfiken. Jag som är så sjukligt nyfiken i vanliga fall, tänk er hur det blir när min födelsedag är inblandad. Någon släkting? Någon som inte kan komma på lördag? Någon helt annan? Förmodligen någon som intekan komma på lördag, varför just öppnas den 16/8 annars?

Men eftersom jag är en duktig flicka så väntar jag givetvis tills på lördag. Jag vill ha lördag nu. Nyfikenheten kommer bli min död! ;)

gooood morgon!

Vaknade vid 6.30 av en krafsande Enok, släppte in katterna i sovrummet och somnade om. En kvart senare ringde Anders klocka, morgonpuss. Satte på OS för att slumra till tempoloppet. En stund senare vaknade jag till av en Flora som var gossugen. Klockan hade hunnit bli 7.30 och även om jag ville ligga kvar och gosa med sötkatten så gick jag upp. Pussa på Anders, prata lite, tömma kattlådan. Säga hej då till älskling och sedan snöra på sig skorna och ut på morgonrundan. Promenad och springning. Var hemma vid 9.30, dusch och frukost. Givetvis lyssna på Äntligen morgon med Adam och Gry, både hemma och när jag var ute. Tempoloppet, herrarnas på, på ljudlös. Lång härligt frukost med Barometern som sällskap. Kokt ägg, vaniljyoghurt med müsli, the, jucie och knäckemacka. Drack precis upp thet i soffan med en gosig Flora bredvid mig och fortfarande tempolopp på TVn.

Resten av dagen består av:

- påklädning
- ärenden påstan (storebrors 30-årspresent, beställa rosévin på bolaget om det går, köpa CD-case)
- jobba lunch
- skriva pärmar
- tillbaks till jobbet och lära mig hur man stänger
- och säkert något mer.

dagens middag.

Stekt kycklingfilé med blomkålspuré samt grillad squash (och cashewnötter). Första gången vi gjorde det och det blev såååå gott! Jag avstod nötterna, gillar inte nötter i mat sådär. Vi lade även till en delad tomat, givetvis hemodlad ;) Nu rynkar ni kanske på näsan. Även fast det var jag som bestämde att vi skulle äta detta idag så var jag lite skeptisk, men man vet ju faktiskt inte om man gillar det förän man smakat, så det så! :) Så vi testade och det var ju gott! Och nyttigt - allt enligt GI och Lauritzson & Lauritzson "GI dag för dag"!





usch.

Tycker verkligen inte om när det blir så här.

tisdag.

Och det blev sovmorgon. Anders har ju helg så det är svårt att motivera sig att gå upp egentligen bara för att... Dessutom var det så mysigt att klappa på hans lena, gosiga hud. Det dumma är att det blir knas med måltiderna när jag går upp sent. Jag jobbar med start kl 13 och måste äta lunch vid 12-12.20 sådär. Om jag hade ätit frukost när vi gått upp hade jag inte varit ett dugg hungrig när det egentligen var dags för lunch. Så nu testar jag att äta en mycket sen och stor frukost, brunch typ. Får se om det funkar. Så jag har inte ätit än, bara druckit en kopp the, jaaa. Ska göra en varm macka sen, mums!

Idag har jag även fått en födelsedagspresent :) Den kom från Amanda och jag ska välja lite grejer, sen gör hon det och jag får det :) Det är ett armband där man har en länk, sedan så väljer man färg på band som hon pillar in i länken plus en berlock. Så jag ska välja berlock samt färg på bandet. Hon hade ett armband själv och det var tokfint! Taaaack, vännen!

Under morgonen har jag hunnit tro att Flora dött (det syntes inte att hon andades och hon var helt lealös, hualigen), fått Amelias höstnummer, sett Kina vinna OS-guld i synkrosimhopp eller vad det heter samt haft ont i armbågen. När jag kände det onda i armbågen slog det mig att jag drömde att mina armar gick sönder totalt. Jag hade en spricka i underarmen, armbågen var typ krossad och jag kunde inte böja ut min högerarm. Det äckligt. Hur jag lyckades med detta var att jag och Anders cyklade någonstans, sen så sa han något så jag började asgarva vilket gjorde att jag trillade eller vi krockade eller något. Hua.


...sommaren är slut, ingen Allsång ikväll :(

intervju, the och glass.

Just när jag kommit hem från jobbet ringde ett Skånenummer till min mobil. Hm!? tänkte jag och svarade. Det var ett trevligt samtal och på torsdag ska jag på någon slags intervju för extraarbete fram i höst på ett företag som ska öppna i Kalmar igen. Trevligt :) Glad Elin!

Anders och jag gick en sväng på stan, egentligen bara för att att köpa the. Det blev Earl Grey De Luxe och Mango, mums! Baronens bästa är bra gott, men det kan ju vara lite trevligt att skifta ibland :) Anders köpte även något slags kaffe på take away och påstod att det knappt smakade kaffe, så jag smakade. Det smakade bara kaffe och starkt, blä!

Sedan gick vin in på Videorullen och spanade filmer att inte hyra, ja inte. Jag tyckte att jag kunde få en glass eftersom Anders fått kaffe. Så jag köpte Magnum white, eller vad den heter. SÅÅÅÅ GOD. Vit choklad med jordgubbsglass. Mums, smakade riktigt mycket jordgubb. Jag frågade även vad SATC-boxen kostade och den kostade typ bara hälften av vad jag trodde! Börja spara :)

LSK-KFF.

Vi vann, 4-2 eller 4-1 till oss är frågan. Kommentatorerna sa att det var 2-4, det stod 1-4 på "skylten" och på nätet säger sambon att det står 1-4. Hm. Egentligen spelar det ju ingen större roll om inte hela allsvenskan kommer avgöras på målskillnad, men det vore lite intressant att veta. Nu säger TV4Sporten 4-2 till Kalmar så det bör ju vara 4-2...

När vi var på AIK-matchen i måndags så kom det ett sällskap typ 7 sekunder innan matchen började och satte sig bredvid oss. Bredvid mig satte sig vad jag skulle kalla lodis, inte onykter. Men inte speciellt välvårdad om man säger så. Strax efter han slagit ner sitt breda arsle (han satt typ på min stol också...) bredvid kände jag en lukt som inte var allt för förnäm. Det sjuka var att jag kände igen den. Men, jag själv luktar inte så illa även om jag varit äcklig och inte duschat när jag borde. Och vad jag vet så har jag ingen i min bekantsskapskrets som luktar så heller... Funderingarna satte igång och när det närmade sig halvlek slog det mig - jag själv, min fästman och mina bästa vänner luktar visst så. NÄR VI HAR OVERALL PÅ OSS. Han luktade overall. Med andra ord har han inte tvättat sina kläder på fyra år, sätter sig var fasiken som helst samt har en massa ingrodd cider, öl, sprit och spritpenna i kläderna. Uäck.


regning söndag.

Dagen började med en gosig Flora i sängen och damernas linjelopp i OS, sedan tog jag mig upp för att gå ut och gå/springa. Sedan hem för dusch och påklädning och frukost. Åt frukost, lyssnade på OS och läste Amelia. Drack teet i soffan och tittade på linjeloppet. Sedan låg jag och myste under filten och såg klart loppet där Emma Johansson tog OS-silver! TJOHO! Sveriges första medalj! När det var slut så tittade jag klart på Jönssonligan på Mallorca som jag började se på igår. Innan kl 16 ska jag till H&M och köpa hårinpackning. Och strax innan kl 18 skajag vara på KM för att beställa mat till mig och AndersPanders som slutar kl 18 - samtidigt som Ljungskile-KFF börjar. HEJA KALMAR FF!!!

Nu har jag precis beställt bussbiljett till den 22a då päronen ju bjudit till kräftskiva. SJ-biljetterna var alldeles för dyra. Kom undan med 257 kronor på Swebus... Hoppas nu bara Anders också kan följa med! Det visar sig, men tyvärr blir det nog inte så... :(

Nähä, nu är det väl kanske dags att se på någon till film :) FInns inte mycket annat att göra idag - men det är rätt mysigt :)

mamma-sms.

Min söta mamma har bestämt sig för att lära sig SMSa. Jag har tänkt visa henne toklänge, men det har aldrig blivit av. Men igår plingade det till och det var från mamma!

"Hejsnorpet
Skassmsa sjalv
Kram mamma"

(Snorpet är jag det, bättre smeknamn får man leta efter!) Jag vette katten hur hon lyckas med alla mellanslag eller hoppa ner de där stegen. Men det kvittar ju. Jag pratade med mor på telefon senare igår och vi pratade om hennes SMS. Hon undrade hur jag kunde svara så fort och påpekade att de kom upp konstiga ord när hon skrev, tex "knulla" när hon skulle skriva "själv". Hihi.

Precis kom ett nytt:

"Älsklingen snart kan jag
                 mamman.."

Hihi! Så söt mamman min! Och duktig! Det är inte alla 54-åriga kvinnor som bestämmer sig för att lära sig SMSa helt själv inte! Heja mamma!



(Nu sträckte Flora ut sig, hon ser ut som en hårig köttfärslimpa...)

goskatt och os-fotboll.

Ser på damfotboll, Sverige-Argentina. Vi leder med 1-0, det känns skönt! Intill min vänstra sidan har jag en sovande katt som är så söt att hon nog har socker i sitt blodomlopp. Hon lägger frambenen över ögonen och knycklar ihop sig själv till en lite boll. Datorn har hon för tillfället som fotstöd åt ena bakfoten. Ibland kommer en sådan där lite söt Flora-suck :)

När matchen är slut ska jag överge min lilla katt för att cykla till Maxi, hoppas regnet håller sig borta när jag cyklar.

hoppas.

Oj, vad jag sitter här och hoppas att saker och ting ska fungera. Mamma och pappa har bjudit på kräftskiva den 22a. Jag kan ju utan problem komma upp, men önskan och förhoppningen är ju att Anders också kan följa med! Det visar sig förmodligen nästa vecka.

Igår när vi hade lagt oss så var jag inte så trött, fastän klockan var typ halv ett (då brukar jag ha sovit i typ två timmar) så kom jag på en tokbra sak! Eller att det kommer falla bra ut och jag får som jag vill, hihi.


Hoppas!

080808, 08:08.

Idag är det ju som bekant datum 080808, 8e augusti 2008.

Av en händelse tittade jag på klockan på cd-spelaren kl 08:08, lite häftigt :)

Datum:
080808, kl:



frukost och örngott.

Jag funderar på en del konstiga saker ibland. I en längre tid har jag till och från funderat på varför det heter "örngott", det låter rätt orimligt liksom. Något som man man sover på i sängen och så är det ett ord som innehåller en fågel och något gott. En annat ord som jag började fundera på häromdagen var "frukost". Varför jag gjorde det var för att jag läste bak på ett mjölkpaket där det stod om frukosten. Det gick ut på något i stil med att man ska äta en rejäl frukost för att stoppa den fasta man haft under natten "därav engelskans ord 'breakfast'". Jag har aldrig tänkt på att "breakfast" faktiskt betyder det, och det var ju rimligt om något. Tankarna ledde då vidare till varför svenskan har ordet "frukost" som jag inte såg någon rimlig förklaring till, som engelskans ord jag ansåg hade. Imorse funderade jag på hur man kunde dela upp det och såg bara två sätt - "fru" och "kost" samt "fruk" och "ost". Fru-kost borde således vara en fru som dukar fram kosten på morgonen, njae. Även ungkarlar äter ju frukost. Fruk-ost skulle ju i så fall vara något med frukt och ost, vilket man båda äter. Men Anders påpekade snabbt i mina högljudda funderingar att frukt är ju inte något man ätit mängder av historiskt sett, i Sverige (eller?).

Nu när jag satt här med min lilla dator i knät kom jag ihåg att slå upp det.

ÖRNGOTT (jag vet att jag slagit upp detta tidigare och visste att "ör/örn" hade något med örat att göra)

" Örngott - vad är det för ett ord? Fråga: Varifrån kommer ordet "örngott"? Vad är det här? Bloggat om artikeln Bloggar på nätet som länkar till denna artikel. Blogglänkar från Twingly * Var i ligger relationen? * Språktips * Hit och dit med kreti och pleti Visa alla (3) Topplista: Mest bloggade Svar: "Örnens ungar älskar örngott: harar, ödlor, fisk med rom &" nonsensdiktar Lennart Hellsing. Det örngott man trär över en kudde är av annat slag. Örn är här en kortform för öron, och gott kommer av ett verb gäta som inte används längre men som betydde 'få, få tag i'. Det är nära släkt med gitta 'förmå', 'orka' och med engelskans get. Men detta gäta kan också betyda 'vara till nöjes', behaga'. Något som man fått tag i är en ju ofta till behag, och 'behag' är vad det gamla ordet gat eller gåt betyder. Ett örngott är alltså något som är behagligt för öronen. En språkhistoriskt mer riktig stavning vore örngåt eller örngått. Men eftersom ordet gat (gåt, gått) kom att falla ur bruk i språket tycks man ha uppfattat örngott som något gott, av god. Innebörden blev ju hur som helst densamma: något som det är skönt att lägga örat mot. Nu är det ju inte bara själva kuddvaret som är gott att lägga under örat, och tidigare avsåg örngottet inte bara överdraget utan hela huvudkudden. Catharina Grünbaum"
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1637&a=617867&viewAll=true

"fråga Var kommer ordet örngott ifrån? svar Ordet örngott fanns redan i fornsvenskan och har sedan dess uppträtt i olika former: örnagat, örnagaat, örnagåt(t), örongott och örongått. Det är ett sammansatt ord där förleden är en gammal form för genitiv plural av öra. Efterleden är det numera försvunna ordet gat, som betydde ’behag’. Egentligen borde ordet ha stavats örngått – fornsvenskt a kom nämligen i många ord att så småningom uttalas som å, och också skrivas så. Men eftersom det gamla ordet gat kom ur bruk, kan man gissa att ordet örngott i stället associerades med adjektivet gott; det är ju gott för öronen att vila mot ett örngott. Ordet verkar under århundradena genomgått en betydelseglidning. För de flesta betyder örngott nu ’kuddöverdrag’, men åtminstone fram till mitten av 1800-talet hade ordet betydelsen ’huvudkudde’. "
http://www.spraknamnden.se/sprakladan/ShowSearch.aspx?id=id=26030;objekttyp=lan

FRUKOST
"Ordet frukost härstammar från medellågtyskans "vrokost". Det är en sammansättning av orden "vro" (som i tyska früh, tidig) och "kost" och lär ha använts redan på 1500-talet i betydningen "den tidiga kosten"."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Frukost

"Ordet frukost har vi lånat in från lågtyska vrokost 'tidig kost' (d.v.s. 'mat')."
http://www.spraknamnden.se/fragor/arkiv_ord_05.htm#lunch



Wikipedia ska man ju inte lita sådär jättemycket på, men den andra länken säger ju samma sak :)

Så - nu vet ni det! :)

litet äventyr i kalmar.

Igår tyckte jag att vi skulle hitta på något idag eftersom jag var ledig idag och inte behövde inte passa någon tid. Resultatet blev en cykeltur ut till området "Bilen" för att besöka Elgiganten, IKEA och City Gross. Vi besökte i just den ordningen och äntligen fick jag se min blivande mobil live på Elgiganten :) Frågade lite om hur mycket den skulle kosta och så och jag blev inte riktigt nöjd och jag undrade mest. Jag påpekade flera gånger att jag bara ville veta och inte skulle köpa den. När de hade tagit fram ett förslag och jag sa "tack för hjälpen, men jag väntar nog lite" så verkade båda killarna bli skitsura. Herreminjö. De har fortfarande inte fått in den på Telenor, var där och frågade imorse.

Sen besökt vi IKEA där vi åt lunch. Anders och jag åt 1½ korv var, kääärlek ;) Det vi skulle köpta - dra-på-lakan och galgar fanns ingetdera. Bajs. Men i min ryggsäck låg det ändå en termos, glödlampor och en klädvårdsrulle dessutom chips, knäckebröd och Delicatobollar. Jag tycker det var rätt bra gjort, det brukar inte bli så billigt på IKEA.

City gross blev det nästan 500:- men mat är ju dyrt. Vi köpte engångstallrikar, -gafflar och -muggar till födelsedagspartajet, kalvfärs, pappaleverpastej (skivbar) och annat smått och gott.

Det tog oss ca 3½ timmar, men vi gjorde något i alla fall. Och om drygt 2 timmar börjar Elfsborg-KFF i Svenska cupen! HEJA!


... och så snodde jag en tepåse på IKEA. Busigt.

jag drömmer.

Drömmer och peppar mig själv att plugga teori - här!



den nya mobilen.

...har inte kommit än. Eller den är släppt. Men Telenor har inte fått den, grrr. Har varit inne och tjatat både måndag och tisdag och ska fortsätta imorgon. Jag kan nog köpa den på typ SIBA och förlängamitt abbonemang där. Men Telenor har ju att man får 500 kr att handla för om man lämnar in en gammal mobil (= väldigt bra) plus att SIBAs försäkring kostade 69, eller om det var 79 kronor imånaden och Telenors 39 kronor. Lite skillnad...

Så imorgon fortsätter tjatet! :)

teorin.

Vad händer, undrar ni kanske, med körkortet. Jorå. Förra veckan låg jag på latsidan. Men i måndags var jag på min lilla (bokstavligt talat) körskola igen. Gjorde två pärmar (en med 40 och en med 80 frågor) och klarade båda två utan bok, yeah! Ett fel hade jag på 80 frågor. Inte illa! Idag var där igen och gjordeoch 1x40 och 1x80. Hade dock tre fel på 40 och typ 7 fel på 80... Ska kolla igenom frågorna imorgon. Men det närmar sig!

Hon som jobbar där, som är min lärares dotter, sa idag att hon var imponerad över hur bra det gick för mig och så fort! :) Hon tyckte jag skulle börja köra igen så trodde hon att jag kunde köra samt skriva upp i mitten av september! Jisses. Så optimistiska ska vi kanske inte vara. Grejen är nämligen den att som det ser ut på nätet så finns inga tider att skriva upp innan den 1a september och efter det måste man ju skriva och köra samtidigt. Vilket jag inte vill, ju.

Men vi får se!

sista allsång på skansen.

...var det igår. Och det bästa programmet i år! Utan tvekan. Det som bekymrar mig är att alla program brukar vara så bra som det var igår och så har det inte alls varit i år. Tråååkigt. Och som AP skrev i ett SMS: "Jag vill ha Lasse och En kväll i juni!". PRECIS! En hel allsångssommar utan Lasse över huvud taget. SKAM, är vad det är. Det satt ju en gubbe i publiken som såg ut somensjöman typ, det var han som var med i reklamen för Allsång, slog mig nu. Men jag fick för mig för en stund att det kanske var en förklädd Lasse. Men icke. Tråkigt! Dock så var ju BAO med Helen Sjöholm och Tommy Körberg där och de kan ju aldrig vara dåliga. "Du är min man" är ju så himla fin. Och jag har hört den LIVE med just BAOoch Sjöholm på Allsången, 2003 tror jag det var.

Hoppas på att nästa säsong, sommren 2009, håller den kvalité som sista programmet gjorde säsongen 2008.


- "Susanne Lanefeldt har ju knipit i 40 år! Om jag skulle knipa så länge skulle jag börja bajsa genom munnen!"

(Robert Gustafsson som Tony Richardsson)

KFF-AIK.

Vi fick tag i biljetter till slut till matchen genom Linus, hurra! Även om vädret inte var så jätteskojigt så var AIK-matchen den mest underhållande hittills i år. Tycker jag. Hände en massa roliga saker. Även om själva matchen inte var så bra så var det banne mig ROLIGT hela tiden :) Och så vann KFF ju!

min blivande nya mobil.

... har enligt sonyericsson.se släppts! HURRA! Gissa vem som kommer stå utanför Telenorbutiken 10.00 imorgon? :)

Dock ett litet bekymmer. På telenor.se finns den inte, det oroar mig lite. Men jag tror inte de visar alla telefoner där, bara de man kan köpa online. Enligt sonyericsson.se så finns den i lager på typ Siba, OnOff, Expert mfl. Så Telenor borde verkligen ha den! Wiiie!


Mobilnörd - javisst!

sex and the city - filmen.

Nu har jag äntligen sett den. Jag har funderat på hur vinjetten skulle vara, om den skulle vara som i serien. Jag ville liksom att den skulle vara som det brukar, inledningen skapar en massa förväntningar hos mig varje gång jag satt på ett nytt avsnitt. Den var inte som vanligt. Men den var väldigt lik och det var sååå perfekt. Efter vinjetten så fick man en massa tillbackablickar från serien som var helt underbara! Härligt!

Sedan följde nästan två och en halv timmar av känslorstormar inom mig, tårar och gigantiska leenden. Som många har sagt, det är som ett långt avsnitt. Och det var det verkligen. Det första jag reagerade på var att Carrie/SJP inte lät som jag är van vid. Jag var inte om det var själva ljudet i hennes röst eller om hon talade på ett annorlunda sätt. Nu i efterhand kan det ju vara så att det var meningen, hon har ju blivit äldre, Carrie. Nåja, jag vande mig och det borde betyda att det var okej :)

Det var alltå helt fantastiskt och jag skulle kunna se om den nu med detsamma! Det var så himla bra. Det var inte toklyckligt och allt föll på rätt plats sådär jätteperfekt. Det slutade helt underbart, enligt mig perfekt :)

Mitt i filmen så trodde jag att den var slut och som det var då ville jag inte att det skulle sluta. Då hade det varit för mycket att klura på i mitt lilla huvud. men då var det säkert en timme kvar och det blev ju sååå bra.

Filmen får fem av fem möjliga och nu börjar längtan efter DVD:n :)

3 år.

Idag firar jag och mitt älsk tre år som förlovade. Om 22 dagar firar vi att vi varit tillsammans i 3 ½ år :)

När Anders är klar så ska vi förflytta oss till vår favoritrestaurang och äta middag. Myyyyspys!


Här är vi tokigt nykära, mars 2005.



home again.

Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat ett par dygn i Västervik hos min kära Titti. Myyyysigt har vi haft, ska jag säga er! Solat, badat, pratat, myst, ätit och haft det toppen helt enkelt!


RSS 2.0